Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (10)
Raspunsuri - Pagina 18
eumada spune:
ferasca sfantul de doctori.ma ia spaima cand ma gandesc ca sunt asa de prosti.nici nu stiu la cine sa ma duc.as vrea unul care sa stie meserie
Banu2268 spune:
burticute dragi
eu chiar nu vad avantajul de la dublu si triplu test. ca e doar statistica, pe mine ma intreba daca am diabet daca fumez daca e sarcina gemelara si in functie de varsta ta si raspunsuri te include in acel program si daca ai noroc si mai sunt multe ca tine iese risc scazut daca sunt mai putine risc crescut.
Motivul pentru care sunt asa la moda e ca dr te trimit ei unde vor si eu procent din castig de la laborator. Dupa ce am nascut neonatologul din spital se uita pe analizele mele si spunea " vai ati facut si prostia de dublu test? e o porcarie!"
Plus ca sunt si scumpe. Ia inainte sa va dea medicul sa faceti analizele acestea spuneti-i ca faceti la laboratorul cutare nu cel de langa spital sau unde va trimite el. Pe mine m-a trimis sa il fac langa spital ca deh " noi lucram cu ei si stim cum sunt" nu ca "am si eu un procent din castig".
Daca chiar vreti sa stiti daca este ceva in neregula cu bebe cea mai sigura e amniocenteza scumpa si ea si cu riscuri. Mie una imi parea rau ca nu am facut-o cand am vazut ca la dublu test mi-a iesit risc relativ crescut.
In fine poate voi veti avea norocul sa gasiti medici care inainte de toate sa fie oameni!!! nu sa se gandeasca doar la bani cum am patit eu si sa va explice clar avantajele si dezavantajele. Eu n-am stiut si am crezut caand am citit rezultatul ca, chiar are sindromul down eu credeam ca din sangele meu se poate afla. Va dati seama cum m-am simtit, mi s-au muiat picioarele.
va pup
Banu
foaaaarte fericita cu
Salih cel mai cuminte baietel din lume!!
bibuga spune:
salutare fetelor!
mirclau-pe prima pagina vei gasi lista
cu alimentele interzise,dar cum am dat si eu un rait
cu ochiul le copiez aici:
Alimente interzise:
-carnea cruda (biftec) sau insuficient fiarta
- ficat proaspat,gatit in sange
-carnea foarte proaspata
-peste crud(ex sushi)
-scoicile pt ca pot contine bacterii,pestii tropicali,pot contine toxine
-fructele de mare si crustaceele (pot cauza alergii)
-specialitati fine de branza (camembert,roquefourt,feta)
-laptele nepasteurizat de vaca (permis doar lapte cu 1,5%grasime, si samantana cu 12%,ambele cu lapte pasteriuzat, untul permis doar cel cu 60%grasime)
-maioneza (doar maioneza de casa cu galbenus bine fiert)
-inghetata(E buna cea preparata in casa dupa retete care presupun fierberea)
-frisca(e cu albus crud)
-cofeina,alcoolul
-ouale crude
-alimente care nu au fost pastrate in frigider
-grasimile
-dulciurile si ciocolata (doar asa un pic de pofta)
-bauturi carbogazoase
-laptele,branza,smantana de tara(laptele de tara trebuie dat in clocot 10 min)
-grasimile artificiale (margarina)
-de evitat pastravul si somonul
-ceaiul negru sau verde
-hot-dog,shaworma,hamburger,crenwursti,salamuri.
-indulcitori artificiali (suspectate ca ar produce leziuni cerebrale,zaharina produce cancer la animalele de laborator),de preferat zaharul brun si cea mai recomandata e melasa concentrata
-chips-uri,guma de mestecat
-apa tonica,bitter lemon, suc de grapefruit
-costita ,sunca,carne sarata
-de evitat conservele,pot contine ,acidul fosforic,fosfatii(necesari pt conservare)desi nu sunt toxici,produc dezechilibru alimentar ,cat si la nivelul vitaminelor din organism
de hrean nu scrie nimic,desigur iti poate provoca acid daca esti sensibila la
stomac...in cantitati mici insa e 
altceva tradus de aiska
Nu se recomanda:
-ficat/mincarurile din ficat de orice fel din cauza excesului de vitamina a si a metalelor grele. (heavy metal fetelor!)
-peste:herring de Marea Baltica,somon de mare,pestii mari din lacuri si oceane din cauza cantitatilor continute de poluanti ai mediului inconjurator
-brinze moi,lapte nepasteurizat si produse lactate nepasteurizate,somon afumat si carne afumata neambalate in vid
legume congelate nepreparate din cauza pericolului de listerie
-sa avem grija sa gatim cu atentie produsele avicole si sa ne spalam pe miini bine dupa ce atingem carnea negatita pt. a evita solomonella
-unele plante naturiste
-semintele de in max 2 linguri pe zi
-fasolea contine lectina si trebuie fiarte bine
-feriti-va de mezeluri cu continut ridicar de nitriti si nitrati
-indulcitorii artificiali
-evitati mincarurile cu continut de e-uri
ildi
9+ si luca-thomas 2004.03.06
bibuga spune:
banu-iti multumim ca ti-a impartasit experienta,
seamana un pic si cu pov.mea cu thomas,doar ca noua afp-ul
(alfa-feto-proteina)a iesit aproape tripla,ca la o sarcina
gemelara,cu toate cu nu se vedea nimic pe echo,totusi nimeni
nu putea garanta ca copilul va fi sanatos neurologic...d-zeu
ne-a ajutat si pacat ca am bagat stres in copil cu polonicul...
apropo,cu toate ca peste tot citesc cum ca ecograful nu e periculos
la embrion,fat,totusi sotul meu tare vrea sa ma convinga sa reduc drastic
nr.echografelor,el sustine ca peste ani poate va iesi la iveala
pagubele produse de aceste aparate sofisticate si tot mai sof.
asa cum in anii 70 se credea ca placenta este o bariera a toxinelor
(antibiotice etc..),ca radiografia nu dauneaza etc..si lista poate
continua
adrianafedorca-esti o fericita!copilul meu parca a luat-o
razna,nu din cauza sarcinii mele,eu spun ca a ajuns la o faza a cresterii
cind hormonii ii fac batai de cap...nu-l mai putem astampara,e ca un
titirez ,topaie toata ziua,ne calareste pina adoarme...desigur demult
a sarit peste dormitul de dupamasa...o fi si lipsa de societate...
lucialu-din moment ce iti iese o analiza proasta e fff
greu sa te opresti din testaraie,de nervi nu mai vb...am facut
testul dublu pt linistea noastra...si din acel moment tocmai linistea
noastra a zburat.zau sint si eu tare nedumerita cum sa fac.
totusi nu cred ca as putea face ceva...
va doresc o seara placuta!
ildi
9+ si luca-thomas 2004.03.06
bibuga spune:
iar ma bag
am gasit o lista cu plantele interzise in timpul sarcinii
Plante contraindicate in timpul sarcinii
--------------------------------------------------------------------------------
Denumire po****ra - Denumire stiintifica - Argumentarea contraindicatiilor
--------------------------------------------------------------------------------
Coada soricelului - Achillea millefolium L. - Ulei esential, substante amare, actiune emenagoga.
Obligeana - Acorus Calamus L. - Substante amare, emenogog, stimuleaza contractiile uterine.
Pelin - Artemisia sp. Stimuleaza contractiile uterine, emenagog abortiv datorita uleiului esential.
Dracila Berberis vulgaris L. Contine substante amare si alcaloizi toxici.
Ardei iute Capsicum sp. (Cayenne) Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine.
Rostopasca Chelidonium majus L. Alcaloizi, substanta amare, emenagog.
Feriga Dryopteris filix-mas (L.) SCOTT Substante amare, stimuleaza contractiile uterine.
Carcel Ephedra sp. Alcaloizi, substante amare, Stimuleaza contractiile uterine.
Anason dulce, Fenicul Foeniculum vulgare MILL. Ulei esentiale, stimuleaza contractiile uterine
Lemn dulce Glycyrrhiza glabra L. Stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Hydrastis Hydrastis canadensis L. Substante amare, alcaloizi, stimuleaza contractiile uterine.
Ienupar Juniperus communis L. Contine ulei esential si substante amare cu actiune emenagoga.
Levantica Lavandula officinalis CHAIX Contine ulei esential si substante amare cu actiune emenagoga.
In Linum usitatissimum L. Stimuleaza contractiile uterine.
Busuiocul cerbilor Mentha pulegium l. Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Floarea patimilor Passiflora incarnata L. - Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine.
Carmaz Phytolacca americana L. - Stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Podophyllum podophyllum peltatum L. Podofilotoxina pe care o contine este un purgativ drastic datorita derivatilor antracenici; stimulant uterin, emenagog, abortiv.
Specii inrudite cu Crusinul Rhamnus sp. Contin derivati antracenici cu actiune emnagoga, abortiva.
Revent, Rubarbar Rheum sp. Contine derivati antracenici si substante amare cu actiune emenagoga si stimulanta uterin.
Salvie Salvia officinalis L. contine ulei esential si substante amare; stimulant uterin datorita subsatantelor estrogene.
Vetrice Tanacetum vulgare L. Contine ulei esential si substante amare; stimulant uterin, emenagog.
Cimbru Thymus vulgaris L. contine ulei esential, cu efect stimulant uterin, emenagog.
Vasc Viscum album L. stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Plante care trebuiesc utilizate limitat si cu prudenta in timpul sarcinii
Denumire po****ra - Denumire stiintifica Partile de planta utilizate
Angelica Angelica aschangelica L. Radacinile
Dand gui Angelica sinensis (Oliv.) Diels Radacinile
Brusture Arctium lappa L. Radacinile
Merisor Vaccinium vitis-idaea L. Frunzele
Filimica, Galbenele Calendula officinalis L. Florile
Sunatoare, Pjarnita Hypericum perforatum L. - Partile ariene inflorite
Isop hyssopus officinalis L. - Partile ariene inflorite
Talpa gastii Leonurus cardica L. - Partile superioare inflorite
Voronic, Unguras Marrubium vulgare L. - Partile superioare inflorite
Musetel Matricaria chamomilla L. Florile
Lucerna Medicago sativa L. Planta intreaga fara radacini
Melisa, Roinita Melissa officinalis L. - Partile ariene inflorite
Menta, Izma Mentha piperita L. Frunzele
Patlagina Plantago sp. Frunzele
Armurariu Silybum marianum (L.) GAERT Semintele
Spilcute, Granat Tanacetum parthenium SCH.-BIP [/i]- Partile ariene inflorite
Schinduf Trigonela foenum-graecum L. [/i] Semintele
Urzica Urtica dioica L. [/i] Planta intreaga sau frunzele
Ghimbir Zingiber officinale L. [/i] Radacinile
www.desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2004
hera01 spune:
Ami dau si eu cu parerea in legatura cu dublu/triplu test.
De curand tot strabatand forumurile olandeze/romanesti cu de ale gravidutii am intalnit deseori femeii care se intrebau despre relevanta acestui test,(dat fiind ca in general rezulatatele se bazeaza pe statistici) multe contra si foarte putine pro.
La un moment dat am dat peste un mesaj al unei doamne care gravida fiind a facut testul (dublu sau triplu) nu ami mai aduc aminte si in urma acestuia au ''vazut'' o posibila afesctiune(deformitate)(mai tarziu in sarcina confirmata) ale inimii.
Dupa nastere micutul a fost operat de urgenta si a fost salvat si asta NUMAI datorita a acestui test, daca acesta afectiune nu era depistata la timp micultul murea imediat dupa nastere , sansele de supravetuirii fiind nihila .
Asta m-a facut pe mine sa ami schimb parerea despre aceste teste, si ma mai gandesc ca daca chiar Nu erau necesare nu se mai introduceau si tot odata ptr nu mai suntem pe vremea bunicii cand aceasta techinica nu exista si erai novoita sa astepti pana la nastere.
Parerea mea ![]()
bibuga spune:
si cu sta m-am dus,e interesant ,despre ecografie
O stire de de pe canalul de stiri CNN (Dec. 2005)
"
Copiii pot auzi, ξnainte de nastere, ecografiile pe care le fac mamele
Copiii pot auzi, ξnainte de nastere, ecografiile pe care le fac mamele lor, afirma cercetatorii americani, care precizeaza ca ξn aceste cazuri micutii aud un zgomot asemanator cu cel pe care ξl recepteaza un adult atunci un tren cξnd intra ξntr-o gara, se arata ξntr-un studiu aparut ξn revista New Scientist.
Cercetatorii precizeaza ca o examinare cu ultrasunete nu are absolut nici un efect negativ asupra copilului.
Pentru un adult ultrasunetele au o frecventa prea mare pentru a fi percepute de ureche. Ξnsa tehnica ecografiei provoaca vibratii secundare ξn interiorul uterului. Aparatura care produce ultrasunetele foloseste pulsuri de sunete, pentru ca un flux continuu ar putea ξncalzi prea mult tesuturile examinate. Acest "puls" produce un efect de clopot ξn interiorul uterului, unde sunetul poate ajunge si la o suta de decibeli.
Autoriii studiului subliniaza ca medicii ar trebui sa aiba grija sa nu ξndrepte sonda ecografului direct spre urechea fetusului (caz ξn care sunetul perceput ajunge la intensitatea maxima) decξt daca exista un motiv de a suspecta anomalii faciale sau craniene. "
blanca000 spune:
Buna..cum ati petrecut de Craciun? Totul a fost bine..a venit Mosu'?
Eu observa ca burtik sa ridicat un pic, e mai rotunda si iese in evidenta. Daca imi pun un pulover mai gros nu se vede, dar in tricou sau colanti da
. Unii pantaloni gata nu ma mai incap si m-am ingrasat vreo 2 kg....sau ma rog asta depinde si de cat manac...cantarul meu e pretios...
De greturi sau stati nasoale seara am cam scapat, nu am avut eu dar acum parca nu mai simt decat foarte putin. Nu m-am omorat cu mancarea zilele astea dar sarmale tot am halit..ba chiar si un sprit f f chior.
Acum ma pregatesc de Revelion, am o rochita pe care vreau sa o imbrac atunci dar care am probat-o aseara si ma cam tinea..asta e, alta nu mai cumpar acum caci asta enoua..o port cat pot apoi ma schimb in ceva mai lejer. Incerc sa fac bagajul si nu stiu ce sa iau la mine..eu aveam numai haine stramte si mici si incep deja sa nu mai imi fie bune..de blugi ce sa zic...cred ca o sa imi iau unii cu burtiera am vazut in Plazza f frumosi.
Mi-am luat azi un costum de ski, nu ca as schia eu acum dar sa fie si sa ma pot imbraca in ceva la munte..nu spun cat a costat
...
Ma intorc la bagaj, il fac de acum ca maine iar sunt in plimabri si luni dimineata plec.....dar va urmaresc pe aici...

10+
Bubi mic poze
Nunta noastra 2004
lucialu spune:
Banu,Bibuga da...aveti dreptate,dar cum spune si Hera unele chestii sunt facute totusi sa beneficiem de ele din timp...incerc sa stau calma pana atunci,oricum mai avem de asteptat si vreau si eu sa numere degetele,sa masoare copilul cap-fund sa vad nasuc ok,inimioara ok,conformatie ok ,chestii dintr-astea. Sunt cateva analize care spun daca eu sunt ok pt BB,daca tre sa fac ceva tratament sau ba...Nici eu nu sunt pt para si ultraverificari,ecogfrafii saptamanale sau mai stiu eu ce.Acum fiecare facem cum credem ca e bine pt noi,dar categoric stresul trebuie redus la minim si pt asta trebuie sa ne gasim propria reteta.
Blanca sa petreceti bine si sa aveti calatorie in siguranta si placuta!
Si eu ma inchid mai greu la neste pantaloni,parte ca m-am balonat,parte ca sunt consti...parte ca am cam mancat![]()
Apropo de papa.Ne-am chinuit de ne-au iesit ok sa facem maioneza cu oua fierte bine.S-a taiat de 3 ori,a fost resuscitata de 2 ori...pana la urma am pus galbenus crud si asta e!
Oua umplute nu avem voie?Ca astea nu lipseau de revel de pe masa noastra

my little sunshine
Rallu spune:
Sarbatori fericite, dragele mele!
Noi am avut un Craciun frumos, cu o groaza de cadouri si asteptam un Revelion asijderea.
Singura problema insemnata e ca deja caderile de tensiune au devenit o obisnuinta pentru mine: ieri 8 cu 4, azi 10 cu 5, etc.
De abia astept sa vorbesc cu doctorita despre asta.
Pana una alta, le tratez singurica cu una cana cafea/zi, impartita in 2 doze: jumatate dimineata, jumatate dupa-amiaza si cu ceai verde din belsug (apropos...e permis
...sau cel putin medicina pe care am invatat-o eu asa zicea).
Nu prea m-am omorat cu mancatul de sarbatori. Nu ca m-as fi abtinut sau ceva de genul asta dar nu prea intra. Parca nimic nu mai e bun cum era in afara de fructe si legume crude.
Toata lumea baga sarmalute, fripturica....numai eu salata verde si atat.
Aaaa....cu scandalul de rigoare al familiei pt. ca sotul a avut grija sa ma parasca la toata lumea ca nu mananc si ca mi-a scazut tensiunea.
Nici eu n-a renuntat la maioneza clasica (salata de beuf mananc dar intra cam cu noduri) in schimb am zis pas la ouale umplute.
N-am nimic cu ele saracele dar mie una umplutura respectiva mi se pare grasa numai cand ma gandesc la ea. Nu cred ca as fi in stare sa ma ating de ele.
Cat despre burtica...a mea se vede bine.
Inainte eram plata (se vedeau cubuletele de muschi) asa ca acum se vede chiar super bine.
Nu mai spun ca dintre toti pantalonii mei mulati pe toate alea inainte, numai 3 perechi imi mai vin: 1 luati din greseala cu 2 numere mai mari si ceilalti 2 se bazeaza pe mult elastan.
Se pare ca din ianuarie e musai sa-mi iau ceva pantaloni, poate imi spui si mie Blanca unde ai vazut blugi frumosi in Plazza.
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Atat e de mare burtica
13+
Asa arat eu acum