Cauzele opririi din evolutie a embrionului -cap 1

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Catalina, nu stiu dc m-am exprimat corect cu sperietura , dar vibratiile alea care spune ca se produc in uter poate nu-i plac.



www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Miki La anul pun de-un pui ........................ sau doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

miki - i-am intrebat pe medici imediat cum s-a descoperit problema daca exista vreo solutie si mi s-a spus ca nu. Sunt sigura ca daca pregnylul ar fi ajutat mi-ar fi spus.
In ceea ce priveste prima sarcina, totul a fost in regula .
Oricum in ianuarie merg la control, sa imi faca histeroscopia si sa stabilim planul de bataie pt data urmatoare.(alte analize, medicamentatie ).





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

In ceea ce priveste vibratiile sunt sigura ca un embrion nu se opreste in evolutie din cauza ecografiei. Nu cred ca unii embrionii accepta vibratiile iar altii au personalitate mai puternica si se revolta . Suparata, suparata dar chiar ma amuza ideea. Cred ca sunt cauze mult mai serioase - defect cromozomial, trombofilii, sindrom antifosfolipidic, defect de implantare sau pur si simplu nesansa. Din pacate in Romania nu se fac teste embrionului sau sacului gestational pt a se depista cauza. Asa ca raman intrebarile si supozitiile.
Afara este adevarat , se fac 3-4 ecografii toata sarcina dar daca o sarcina este cu risc sau probleme se fac la 2 saptamani.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Buna dimineata,
Catalina
Miki, eu inainte sa ma apuc de FIV 1 am facut o evaluare a starii mele de sanatate. Doctora de fam. a zis ca nu a mai vazut de mult asa rezultate bune la colesterol, la calciu, adica toate au iesit bine. In timpul sarcinii, la fel analizele de trim.1 au fost bune, cu exceptia fierului care insa dupa parerea doctorului ginecolog nu este nimic ingrijorator.
In timpul sarcinii nu am facut nimic fara acordul doctorului, adica la 6 sapt si jumatate am reluat activitatea, am facut numai 2 eco, la 8 sapt. cand s-a vazut embrionul cu activitate cardiaca, iar la 12 sapt. la eco s-a constatat oprirea in evolutie. Da am baut in timpul sarcinii dimineata cate un capuccino, la recomandarea doctorului care a spus ca pot bea chiar cafea ptr. tensiune, eu am tensiunea mica. Nu mi s-a facut tuseu vaginal, iar alimentatia mea, am incercat sa fie cat mai naturala, se pare ca ceva a scapat. Eu am o banuiala, dupa eco de 8 sapt. mi-a redus utrogestanul de la 6tb/zi la 4 tb. /zi, poate ca nu a mai fost suficient progesteron nu stiu ce sa mai zic.Acum incerc sa gandesc pozitiv, in feb. o sa-mi iau acasa puiutii congelati, si daca nu o sa fie, schimb clinica si ma indrept spre Dracea, cu toate ca am fost foarte multumita de cum s-au purtat pe tot parcursul cu mine, tot acolo am facut si chiuretajul. Voi lupta ptr. bb, insa timpul este un pic nemilos, dar sper sa fie cumva si ptr. noi.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalailana spune:

Miki miki: ciocolata, cafeaua, ficateii ........ nu astea opresc embrionul in evolutie pentru ca e imposibil sa mananci ficatei de pui in cantitati atat de mari..... Vitamina A continuta de ficatei este periculoasa ca da malformatii embrionului dar vorbim de cantitati mari...... of of of
iata cearceaful de analize care depisteaza sindromul antifosfolipidic:
APTT, PT, Timp de sangerare, Fibrinogen, Timp de Coagulare, Antitrombina, Proteina C, Proteina S, Anticoagulant Lupic, Ac Anti-Cardiolipinici, Ac Anti-beta2 glicoproteina.

Ce alte analize ai mai facut? Ce mai putem sa facem?

La urmatorul bb vreau ma duc la 3 medici specialisti sa imi urmareasca sarcina si fac ecografie in fiecare saptamana...... si nu accept tuseu vaginal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

daca in 2007 cand am avut avortul spontan am pus totul pe seama faptului ca eram imbracata cam neadecvat pt ziua respectiva(toata saptamana fusese cald si frumos, asta in iunie, numai in acea zi a fost mai rece si m-am gandit ca peste zi va fi cald, dar nu a fost sa fie) si mi-a fost un pic frigut si am facut o miscare brusca in urma careia am simtit precum o taietura in burta si a inceput hemoragia, in 2008, in aprilie mazarica s-a oprit din evolutie din cauza scarboseniei numita toxoplasmoza. nu planificasem sa raman insarcinata. facusem un papa-nicolau si imi iesise candida. am luat si eu si sotu diflucan si ziceam noi ca ne e mai bine.
si mie la eco imi aparea sarcina mai mica decat UM dar eu nu am un CM regulat deci o ovulatie cand e sa fie. ovulasem cu o zi inainte de venirea CM si atunci s-a prins.
nu am pisici sau catei in casa. ce-i drept facusem sarmale si gustasem din umplutura(carne nepreparata termic corespunzator)
oricum dupa, am aflat ca sistemul meu imunitar era la pamant. orice microb inofensiv pt unii eu il gazduiam in corpul meu si ii ofeream cele mai bune conditii de dezvoltare. timp de o saptamana de cand a inceput sangerarea, intai usoara, apoi mai abundenta, mi-am urmarit mazarica zi de zi la eco. era bine, se formasera mugurasii, vazusem si inimioara la doppler. dupa o saptamana de eco zi de zi, mazarica mea s-a pietrificat. se facuse precum o pietricica care se lasase in sacul embrionar. am facut in spital analize pt toxo, chlamydia, herpes. pe toate le aveam....toateee
am reusit sa-mi revin mai repede pt ca in ziua in care mi-am vazut mazarica pietrificata la eco se implineau 40 de zile de cand dadusem pomelnic la SF Parascheva la Iasi si imi incredintasem sarcina in mainile Domnului, a Sf Fecioare Maria si a Sf Parascheva. asa am reusit sa trec mai usor peste aceasta dezamagire si durere.
am facut tratament, o sacosa de pastile am bagat in mine. am refacut analizele dupa si totul e bine.
mai nou am descoperit si problema sotului, varicocel. urologul ne-a explicat ca daca care ajunge la ovul si il fecundeaza, daca nu este de buna calitate, sunt sanse destul de mari ca sarcina sa nu poata fi dusa la bun sfarsit.
in 2007 nu stiam de acest vaccin anti D, pt ca eu am Rh negativ si sotul pozitiv. dar in 2008 dupa chiuretaj am cerut sa mi se faca. dr mi-a zis ca se face doar femeilor care au nascut, dar verisoara mea, care e asistent maternal la spital mi-a spus sa-l fac si eu. l-am facut, am facut tratament pt intarirea sistemului imunitar, mai fac si acum caci vreau sa fie bine. astept sa se opereze sotu, sa refacem spermograma si cine stie...poate va veni si .
dr urolog la care am fost ne-a recomandat dupa operatia sotului sa facem cateva sedinte de laseroterapie si ne-a garantata el ca la anul vom avea

poze, Just Me
ambitioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2bobocei spune:

Desi subiectul este despre cauzele opririi din evolutie a embrionului, iar in cazul meu a fost vorba de un avort spontan, totusi un semn de intrebare se ridica si in ceea ce ma priveste cu privire la tuseul vaginal.
In dimineata in care am sesizatt primele picaturi de sange am plecat de urgenta la Giulesti unde o rezidenta m-a tot apasat dand dovada, dupa parerea mea, de exces de zel.
Imediat dupa acea consultatie mi s-a facut o eco intravaginala unde s-a observat o decolare a placentei.
Desi la internarea in spital nu aveam o sangerare abundenta, dupa consultatie aceasta a devenit f abundenta.
Asa ca, si in cazul meu am o banuiala ca tuseul vaginal, poate chiar daca nu o fi fost cauza avortului spontan oricum a contribuit intr-o buna masura la agravarea situatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Eu am 2 sarcini oprite in evolutie, prima s-a oprit sub tratament cu Pregnyl si utrogestan. Si eu ca si voi, am innebunit cautand o cauza. Singurele analize care e bine sa fie facute sunt cele care se refera la infectioase (chlamydia, ureaplasma, mycoplasma) care dau avort, intr-adevar precum si cele imunologice (pentru SAFL, trombofilie). Daca exista alte cauze de ordin genetic, nu cred ca o ecografie, o cafea sau o pastila de utrogestan in minus ar dauna. Din cate am citit, o anomalie uterina ar cauza oprirea in evolutie a unei sarcini la varste gestationale mai mari.
Un singur sfat am pentru voi: daca medicii sunt incompetenti, nu va mai acuzati voi de cele intamplate.

Ingerasul meu
Povestea mea

Bubulina + Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

off topic

many bani - pup si eu fata. Cati "snow babies" ai ? Eu am doi(blastocisti - tu? ). In ianuarie dupa histeroscopie (a patra intr-un an) aflu cand o sa ii pot lua si eu acasa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

mi-e mi-a recomandat dr. sa fac citomegalovirus-ul si toxoplasma, si mi-au iesit bine analizele. Atat, altele nu mai fac.
La sarcina cu Marc nu le-am facut decat pe alea uzuale, ecografii am facut destul de des (lucrez intr-un spital, avem ecograf pe sectie, pot sa-mi fac si singura),am baut cafea ca am tens. mica, am facut de toate si totul a fost perfect.
Nu stiu de ce am pierdut a doua sarcina,am innebunit cautand cauze, probabil a fost selectie naturala, poate fi si asta, zic eu...

Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre



Mergi la inceput