NU VOM MAI BENEFICIA DE 85%???
Raspunsuri - Pagina 12
Ellenuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Eliza5
imi pare rau dar o astfel de mentalitate ilustreaza perfect zicala romaneasca "sa moara si capra vecinului". pentru ca indemnizatia de 85% din venituri nu te afecteaza pe tine personal cu nimic, nu le afecteaza pe mamicile cu venituri mici cu absolut nimic, avantajeaza doar o categorie care a fost discriminata pana acum: mamicile cu venituri mari care nu isi permit sa ramana acasa pe o indemnizatie de 6 milioane. incarcarea la bugetul de stat este absolut neimportanta, mamicile cu venituri mici nu isi pierd drepturile si atunci pentru ce pledezi de fapt? Eliza si Alex (15 nov. 2004) |
Elena de Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
Ellenuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Daca am cotizat mai mult la CAS am pretentia sa fiu tratat la Elias, nu la nusce spital orasenesc ca vecinul meu de salon care a cotizat mult mai putin! Daca am cotizat mai mult la somaj am pretentia sa primesc un ajutor de somaj mult mai mare decat nea caisa, somer si el dar dupa o viata de salariu minim! -------- Este o obligatie morala a oricarui stat sa-si ajute in mod egal toti copiii, caci copiii sunt egali in fata lui Dumnezeu. |
pai statul ajuta in mod egal toti copiii .. cu alocatia de 200 ron pana la 2 ani si 40 ron de la 2 la 18 ani.
aici vorbim de indemnizatia ptr mame .. trebuie sa scriem cu litere de tipar sau cum, ca nu inteleg!!! care parte din "indemnizatia ptr mame" nu o intelegi?
cat despre faza cu eliasul .. mai bine lipsa .. stii proverbul ala "afara e vospit gardu' si-nauntru leopardu" .. eu am avut o experienta neplacuta acolo. la nenato e ok, chiar au avut foarte bine grija de copil insa curatenia, mancarea .. jale.
Eva creste mare
Eva
papa bun
Ellenuta spune:
citat din mesajul lui capcaunul OK. Observatie corecta. Dar oare mamele nu sunt egale in drepturi? |
nu, cel putin in cele referitoare la indemnizatie .. primesti dupa cat esti remunerata. asa cum pensiile sunt diferentiate, asa ar trebui sa fie si indemnizatiile, nu???
repet ideea .. legea asta avantajeaza mamele care muncesc pe salarii mai mari de 600 ron, pentru restul nu se schimba nimic. nu inteleg de unde patosul asa .. mamele sa primeasca aceeasi indemnizatie .. sa nu primeasca una mai mult ca e prapad, de ce???
Eva creste mare
Eva
papa bun
roxyyc spune:
Cand este vorba de ei, imediat iau masuri... Cum sa le fie lor bine... Greseala este insa a noastra... in primul rand ca i-am votat si in al doilea rand ca stam cu mainile in san si nu facem nimik ca sa ne fie NOUA bine... nu numai lor... Daca au promis in campania electorala ceva, trebuie sa se tina de cuvant... ptr ca poporul i-a votat in baza a ceea ce au oferit. Pe chestia asta, pot fi dati in judecata... Sa li se anlizeze si lor salariile si veniturile de catre altii ... superiori lor... si nu ma refer la statul roman.... ci la Consiliul European
tlaura spune:
Eu, nu stiu, dar ca intotdeauna, zic ca dreptatea si adevarul sunt pe undeva pe la mijloc!
Partea proasta e ca politicienii nostrii nu stiu sa gaseasca formula potrivita pentru aceasta lege (si nu numai)! E nedrept, intr-adevar ca o femeie care munceste mai mult si are salariul mai mare sa primeasca la fel decat una cu un salariu mai mic, sau cu una care nu a muncit deloc sau foarte putin; pe de alta parte, oameni buni, faceti copilul pentru voi, e copilul vostru, nu este nimeni obligat sa vi-l creasca!
Ca va intoarceti sau nu la serviciu mai devreme, e iar decizia voastra, sunt ambitiile si orgoliile voastre! Se presunpune ca daca ati avut un salariu atat de mare incat nu vreti sa renuntati la el, ati strans si ceva bani pentru cresterea copilului, cel putin pentru primul, al doilea an,pana va puteti reintoarce la munca!
Nu dati cu rosii in mine, e parerea mea si alegerea pe care am facut-o eu! Si nu imi pare rau; as lasa cele mai bune si bine platite joburi din lume pentru copilul meu! Banii se fac si se duc; timpul petrecut cu copilul meu nu mi-l da nimeni inapoi, cu toti banii din lume!
sirimie spune:
Stie cineva sloganul comunismului: fiecaruia dupa nevoi, la toti la fel. Si asa am ajuns vremuri cind majoritatea aveau la fel - adica putin - si maharii aveau mult pentru ca ei faceau imparteala "egala".
Am auzit o gramada de comentarii de genul asta: faci copiii pentru tine nu pentru bani, toti copiii sint egali si de ce sa nu aiba toti la fel, si ce daca o mama cistiga mai mult etc. Fiecare cit il duce mintea si "bunatatea sufletului". Din aceeasi categorie sint si guvernantii in frunte cu noul ministru al muncii, bineinteles. Vor sa isi atraga aprobarea oamenilor cu venituri mici care se bucura ca alora care sint mai bine platiti li se mai taie macaroana, pentru ca asa sint si ei - mici.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Eliza5 spune:
Pai Laura, bineinteles ca faci copilul pentru tine si nu ca sa ti-l creasca statul. Insa aici noi vorbim de altceva.. Vorbim de principii si de parghii macroeconomice. Sa explic. Statul are niste instrumente .. macroeconomice.. care pot sa incurajeze sau sa descurajeze anumite fenomene sociale. Indemnizatiile reprezinta o astfel de parghie. Vrei sa incurajezi natalitatea? Atunci asiguri conditiile necesare pentru ca mamele sa se simta confortabil atunci cand fac acest pas. Pentru ca nu e deloc o decizie usoara. Chiar observ cu ingrijorare ca nasterea unui copil devinde o decizie din ce in ce mai dificila pentru un cuplu. Lipsa unei locuinte, instabilitatea locurilor de munca, rata din ce in ce mai mare a divorturilor si asa mai departe. Toate acestea sunt conditii care duc la scaderea natalitatii. Un stat responsabil ar trebui sa asigure conditiile care sa duca la cresterea natalitatii.. si nu doar in randul unei singure paturi sociale. Am mai spus si o voi mai spune: faptul ca iti cresc veniturile nu inseamna ca ai mai multi bani la saltea. Cheltuielile cresc proportional cu veniturile si sunt sigura ca toti ati experimentat asta. Orice om vrea sa progreseze, sa isi imbunatateasca nivelul de trai. Eu nici macar nu pledez pentru mine, eu nu mai vreau sa fac alti copii. Vad insa in jurul meu femei care se gandesc de 100 de ori inainte sa faca acest pas pentru ca stiu ca nu isi permit sa stea acasa atata timp.. pentru ca au rate de platit si un anumit standard de viata de sustinut.
blue_hat spune:
Eu nu pricep ceva .. cei care sustin ca nu e corecta legea cu 85% au copii? Voi cei/cele care scrieti aici aveti copii? Si daca aveti, ati crescut unul de curand? In conditiile economice actuale?
Pentru ca e o mare diferenta intre a sustine familia pe linia de plutire cu 600 RON pe luna acum fata de acum cativa ani. Pe langa cele necesare traiului, se adauga rate la banci. Si daca nu ai rata la banca pentru casa, platesti chirie si tot aia e, ca stiti si voi cat sunt chiriile. Iar ratele le faci cand ai nevoie de casa sau mai stiu eu ce sau platesti chiria ca sa ai unde locui, nu poti sa nu faci una din astea cu gandul ca .. stai asa, ca daca voi avea la un moment dat un copil, ce ma fac? Nu mai imi iau casa, nu mai platesc chirie? Pai atunci, sa ne adunam astia fara case la metrou sau mai stiu eu pe unde sa dormim.
La fel .. nu inteleg nici eu inversunarea celor impotriva .. nu se schimba ABSOLUT NIMIC pentru femeile cu venituri FOARTE MICI. In schimb se schimba ceva pentru cele cu venituri peste 8 milioane. Pentru ca si cele care au 12 mil salariu, tot vor primi ceva mai multi bani.
Si inca ceva .. femeile alea cu salarii extrem de mari .. apai, oameni buni, femeile alea nu stau 2 ani acasa. Acele femei lucreaza pe posturi de conducere sau in firme mari. Iar in astfel de posturi se respecta o lege nescrisa, dar pe care toate o cunoastem (ca ne place sau nu, e alta problema): daca stai 2 ani acasa, cand te intorci postul il ai, ca nu au voie sa te dea afara, dar in locul tau fie a fost angajata (initial) temporar o alta persoana care in 2 ani a facut multe pentru firma timp in care tu ai stat acasa si .. oricand e posibil sa iti preia definitiv responsabilitatile dupa ce te intorci. Sau, cum am mai auzit, cand revii, sa te trimita pe alt post (ca doar nu te dau afara, nu?). Si tot asa.
Nu mai inteleg inversunarea femeilor care traiesc in alt stat decat in Romania. Ce treaba aveti voi cu legile de aici? Nu sunt toate femeile asa, am vazut si femei care vorbesc frumos, dar pentru cele care arunca cu noroi de genul "vreti sa va creasca statul copiii" .. nu am cuvinte ..
Iar barbatii de pe forum .. dragilor, la un moment dat o sa aveti si voi copii..
tlaura spune:
Va rog, nu-mi puneti in gura cuvinte pe care nu le-am spus si nici nu le-am gandit; nu am principii comuniste, nu cred ca trebuie sa fim toti egali neconditionat; din contra, eu sustin gradularea sociala , respectiv a mamelor, in acesta problema.
Mie nu imi place ca sa zic asa, conditionarea conceperii unui copil de retributia pe care o da statul pentru asta! Vrei sa faci un copil, doi, trei, foarte bine, ii faci, dar te si asiguri ca ai cu ce sa-i cresti si cu ce sa le asiguri educatiea necesara. Nu astepti sa-ti dea statul bani pentru asta. Nu ca nu ar trebui, sa nu ma intelegeti gresit, dar nu faci copilul bazandu-te pe asta!
Si pentru blue_hat: eu am un copil (atata mi-am permis sa fac, desi as fi vrut doi), pentru care am renuntat la un serviciu foarte bun si bine platit. Acum 6 ani cand l-am nascut eu pe Andrei, nu se dadeau decat 2 milioane, indiferent de salariu. Dupa ce am iesit eu din CIC, s-a dat legea cu 8 milioane!
Inca o data, eu nu sunt impotriva legii cu 85%, ba chiar o sustin, sunt impotriva celor care conditioneaza nasterea dupa banii de la stat!
Eliza, ai perfecta dreptate in ceea ce spui, doar nu va inchipuiti ca eu tin cu lupul, dar eu vroiam sa subliniez de fapt ce am spus mai sus. Sper ca acum sa ma fi facut inteleasa!
ruxandra_sb spune:
citat din mesajul lui tlaura Acum 6 ani cand l-am nascut eu pe Andrei, nu se dadeau decat 2 milioane, indiferent de salariu. Dupa ce am iesit eu din CIC, s-a dat legea cu 8 milioane! |
In Romania? Ciudat.. acu 7 ani, la bb1, eu am beneficiat de 85% din salariu. Apoi tin minte ca indemnizatia s-a facut fixa.. parca 6 mil, a crescut la 6,5 si apoi la 8 (inclusiv alocatia pt bb).
azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma
de M (6) si G (2)