PRIETENE FARA TITLU (24)
Raspunsuri - Pagina 13
LunaNoua spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miraklucker Moni, sushi e peste crud facut asa rulouri impreuna cu orez, dar poate fi si crevete...tot crud si alte vietuitoere de-ale marii Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006) Poze noi.....cu noi |
Sushi nu e peste crud [:P] Acela se cheama altcumva, dar nu stiu cum. Susi se face cu orice, poate fi si peste, si crevete, dar nu e neaparat. Compozitia principala e orez, diferite ingrediente, sos de soia si o pasta asemanatoare hreanului la gust (la noi chiar se vinde acea pasta, facuta din hrean, dar original e din alta planta). Sunt mai multe feluri de sushi. Unul dintre ele, de care am facut si eu este rulat in alga special uscata petru sushi, se cheama nori. La orez se adauga tot felul de alte ingrediente, specifice asiatice, care bineinteles ca nu se gasesc pe aici. Eu le-am facut cu ton, ardei rosu, si castravete murat. Specific la sushi este procedeul de realizare, prin rulare. Se fac tot felul de forme, care mai de care mai interesante si mai complicate, dar eu nu am avut timp sa imi fac de cap. Le-am facut simplu.
blog
monica70 spune:
ANDA pai nu mai raman si de Revelion? Ce pacat,am vazut in poze ce fericit era Mark cu finutzul! Foarte faine pozele si bine ca ai pus si cu motanii.O sa i le arat si Dianei cand da semne de plictiseala,ca acum e ocupata de zor.Face puzzle si canta
Buna inventie puzzle astea totusi
Mi-a cerut si rolele,dar n-am chef azi sa ies pe hol cu ea la ora asta.O sa merg maine la frate-meu ca e spatiu ceva mai mare si exersam acolo.
Ma bucur ca i-au placut si se joaca cu toate cadourile primite 
Am facut azi comanda la enciclopediile pe care le ochisem si am mai comandat si doua cutii cu puzzle de 60 si 100.Pai daca o tine ocupata , e o investitie buna,nu?
Numai bine ma costa banii primiti de cadou de la socru.
MONI
6s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Rasul e o vacanta instant"
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
Florinini spune:
Moni imi pare sincer rau ca te lupti cu greata, nu stiu cum e dar cu siguranta trebuie sa te doboare. Am o prietena care trebuie sa nasca in martie si ea pana la 3 luni jumate tot cu greata in gat a fost si a vomat din cand si cand. Isi potolea greata cu apa si lamaie, ca acum zice sa nu mai vada paharul de apa ca simte numai gustul ala de apa cu lamaie. Sper sa te simti mai bine dupa 3 luni...si sper sa fie baietel, vad ca tare vrei asta si te cred si eu as vrea o fetita, dar daca nu va fi...o sa mai am inca un putzoi...dar deocamdata vad ca degeaba mi-a intarziat ciclul 11 zile ca azi noapte de ganduri m-am sculat si am mai tras un test...primul facut pe 24- negativ, si cel de azi noapte la fel...deci sunt cu tzatzele cat butuci
, crampe prin burta si ciclu ioc...se intampla prima data dupa operatie sa imi intarzie ciclul in halul asta...astazi sunt ziua 37...si astia nu au lucrat zilele astea sa pot macar sa vorbesc cu cineva.
Hai ca mai revin 
LunaNoua spune:
Salutare.
Noi am scapat usor de masa de la socrela
. Le-am luat pe fete cu noi, si am mers la sambata. Am trecut la intoarcere pe la Fagaras, cand nu mai era masa pusa
Moni, si eu fac ciuperci din cu ciulama, evident. Dariei ii plac mult, dar Silviu prefera ciupercile prajite, tot cu usturoi.
Iti dai cu parerea despre sushi, dar nici macar nu stii ce e
Iti mai amintesti cum ziceam ca primii care isi dau cu parerea sunt cei care stiu cel mai putin ? Hahahaha
E foarte sanatos si hranitor. Cica alga aceea nori contine foarte multi nutrienti si vitamine.
Ce sa ma mir ca i-a fost frig la cumnatica. Cica au fost -22 grade
Si azi a fost la fel de frig, dar a fost un soare splendid. La Sambata am facut si o baie de soare. Imi place extraordinar de mult soarele pe zapada. Pacat ca am prins destul de putin. Intra deja dupa creasta muntilor. Imediat dupa ce a trecut dupa munti, s-a lasat un frig de au inghetat geamurile de la masina, pe interior !!!!, si asta in conditiile in care era caldura mare in masina, si directionata pe geamuri. Am fost la pastravaria de la Sambata, acolo e ultimul loc unde se poate ajunge cu masina. Daria a vrut sa mancam la lemne
Era o terasa frumoasa de lemn, bineinteles goala, ca doar cine era sa manance pe frigul ala afara ?
Am scos painea si niste icre, si am uns 3 felii de paine, si .. cand mi-am dat seama ca au inghetat
ne-am mutat inapoi in masina
Inghetase si cozonacul, si am stat numai cat am uns 3 felii...cat putea sa dureze asta ?
Le-am pus deasupra la gaurile pe unde iese caldura la masina, si pana ne-am incalzit si noi, s-a dezghetat si mancarea ![]()
Acus descarc si pozele. Sunt curioasa cum au iesit ![]()
blog
Florinini spune:
Mira pai ai avut ajutoare serioase la pregatirile de Craciun, si vad ca au primit cadouri pe masura ajutorului dat! Cine a contribuit mai mult a primit cadoul cel mai mare ...cine a facut mess mai mult a primit cadoul mai mic...mai sunt niste frumosi si veseli copii tai...sunt numai bucurie...nu e usor te cred ca esti obosita...eu cu unul si cateodata abia ma tarai, apoi de-oi mai avea unul cred ca oi fi cu cearcanele pana la buric si cu ochii cu bete sa-i pot tine deschisi! Dar tot vreau sa mai am unul...chiar daca trebe sa ma proptesc la pleoape!!
Florinini spune:
Deea apropo de sushi, sotul e mare amator de asa ceva...eu am incercat sa mananc, dar am crezut ca mor..stiu ca e foarte sanatos.
Noi megem la un restaurant specializat in tot felul de preparate din alge si vietuitoare marine...si pestele din sushi sa sti ca e crud, poti sa vezi cum taie din bucata de peste si o pune si o ruleaza acolo cu orezul ala sticki si cu alga aia. E drept ca era salmon si asta e bun si crud...cat despre alte feluri de peste nu stiu daca sunt crude sau nu
.
monica70 spune:
DEEA cam asa ceva am citit si eu pe net despre sushi,precis ca o fi ceva de capul lui de-i asa de scump.Dar pe la noi miram-as sa existe facut dupa retele originale.Presupun ca si cu inlocuitori merge,dar eu nu ma prea omor nici dupa orez de exemplu.Apropo de inlocuitori,tu faci salata de boeuf? E preferata mea
si tin minte ca pe vremuri cand nu se prea gasea carne,o faceam si cu oua fierte in loc de piept de pui si iesea super.Sau mai puneam gogosari acri in loc de castraveti acri si asa era buna.Sa vezi ce a mancat Diana acum seara ciuperci din alea, desi mancase un mosuletz de ciocolata inainte! Si la mami a mancat bine azi supa de pui cu taitei si orez cu carne de pui.Plus cioco si un bibe cu lapte ...
mai de coma ati fost cu pic-nic - ul vostru la polul Nord 
Imi facusi pofta de icre ![]()
FLORINA ce sa fac,ma lupt si eu cu ceva,bine ca macar eu nu vomit deloc.Imi pare rau ca n-a iesit nimic luna asta,hai ca pana la vara mai e,tot iese ceva! uite ca mi-ai amintit ca n-am apucat sa vad pozele Mirei,ca in rest am bantuit prin dropuri intr-o veselie cu Diana,nu se mai satura.Nu prea am putut scrie comenturi cu ea in brate ...
ANDA a fost incantata Diana de pozele voastre,iar a zis ca vrea sa veniti aici cu matzele si a comentat ca e imprastiata camera lui Mark
I-am zis ca atunci cand va avea si ea camera ei (cand oare?
) va avea voie sa imprastie si ea asa jucariile.Mi-a cerut sa ii cumpar si ei o parcare de-aia supraetajata de masini,ea credea ca e tobogan
In final a precizat ca ea vrea sa ii cumpar si un fratzior
I-am zis ca bine,ii cumpar la vara unul 
MONI
6s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
LunaNoua spune:
Flori, nu zic ca nu e crud pestele, ci zic ca sushi nu e neaparat sa se faca cu peste. Se poate face si cu peste, dar nu e un lucru specific.
Sunt alte preparate a caror specific este pestele crud. Asa mi s-a spus si mie de catre o romanca care traieste in Japonia, maritata cu un japonez, si care de voie de nevoie a invatat sa gateasca in stil asiatic. Si eu credeam inainte ca sushi inseamna peste. Dar mancarea asiatica este oricum bogata in peste si vietati marine, si se pun in orice. Si ce se vinde in restaurantele din toata lumea, chiar si cu specific, se poate sa nu fie mancare chiar traditionala. De exemplu, chebabul ce se vinde la noi specific turcesc, nu e deloc ce se cheama chebab (nu stiu cum se scrie) in Turcia. Am auzit comentarii la un restaurant pe tema asta. Cica e cu totul alt preparat.
blog
monica70 spune:
DEEA fac cu nervii!!! Ala e echipament pe tine??? Sa tragi saniutza in tricou cu maneca scurta??? Te prea incalzeai cu scurta pe tine? 
MONI
Florinini spune:
Fetele multumesc de urari ptr. bb2 speram sa vina...desi luna asta, practic dupa operatie trebuie sa astept 6 luni, o sa fie in ianuarie...cel putin sunt cu inima impacata ca am asteptata timpul necesar ptr. refacere...dar acum ma ingrijoreaza intarzierea asta aiurea...si parca ma simt si umflata prin zona "ex-fibomului"...sper sa nu se apuce sa "infloreasca" asa de repede