Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (147)
Raspunsuri - Pagina 16
Amalia spune:
Pupici mamicute si gravidute!
Alra bine zice Criss...Napoleon scrie pe tine!
Bertha este absolut bestial cum s-a "organizat" persoana respectiva.
Parca sunt eu in zilele mele "bune"![]()
. Am ras pana numai!
De sambata incoace, de cand este si sotul meu in concediu, ma simt extraordinar!
Chit ca n-a stat acasa in permanenta, el s-a ocupat si de cumparaturi, a mers si pe la sala, simplul fapt ca-l stiu linistit in concediu, mi-a dat si mie o stare de bine!![]()
Parca si Luca fost altfel zilele astea, mai linistit, mult mai zambaret, iar David e in extaz ca poate asta cu noi acasa, il poate pupa pe Luca cand vrea, in dragaleste de cate ori are ocazia si e fericit ca suntem impreuna. Ma bucur din plin de anii astia, pentru ca stiu ca pe masura ce se va mari, momentele petrecute impreuna se vor micsora in favoarea timpului petrecut cu prietenii lui...asa ca profit!
Mi se pare ciudat ca ma gandesc deja la zborul lui din cuib de acum..dar realizez cat de mult a crescut..deja a mers la vreo 3 aniversari singur si clar nu voi fi genul de mama care sa-i opresc in vreun fel avantul...
Vorbeati asa de frumos despre bunici si vacante petrecute la tara! Tare mult mi-a placut sa va citesc!
Eu n-am avut decat o bunica, mama mamei, care a locuit cu noi..am rude putine si nu cunosc acest gen de vacante cum povestiti voi decat din relatarile celorlalti. Pe mine ma induioaseaza sarbatorile pentru ca-mi aduc aminte de mama..si mai ales de faptul ca n-a apucat sa-si cunoasca nepotii..deja s-au facut 11 ani de cand nu mai este..si ciudat..se zice ca timpul vindeca ranile...in cazul meu, rana asta se accentueaza pe an ce trece!
Mi-am adus aminte de ceva...acum exact 5 ani..de Craciun..cand David avea 2 ani... eram bolnava de vreo 2 luni jumate si aveam un diagnostic sumbru in urma caruia n-as mai fi trait mai mult de 8 ani. Stau si-mi aduc aminte in ce fel am primit vestea...si cum am inceput linistita sa-mi fac planuri, ca macar anii pe care ii voi avea cu copilul meu sa-i traiesc frumos si sa-si aduca aminte cu placere de mine..asa cum imi aduc eu aminte de mama, care mi-a fost o ADEVARATA PRIETENA!
Ulterior, dupa alta luna, s-a dovedit ca a fost gresit diagnosticul
si ca luam si medicamentatia care nu trebuia...deci mai am de trait...cat o vrea Dumnezeu...nu mai e cazul sa ma gandesc la un numar de ani...DAR...de atunci ma simt un OM PUTERNIC
..daca am fost in stare sa iau cu atata curaj asa o veste si sa-mi duc viata linistita in continuare ca si cum nu s-a intamplat nimic.
Cred ca de atunci am devenit mai calma, am mai multa rabdare cu cei din jur, imi pretuiesc clipele petrecute cu cei dragi...si am ajuns sa inteleg sintagma "TRAIESTE-TI CLIPA"!
Acum in prag de sfinte sarbatori asta va doresc din suflet si voua..sa va gasiti echilibrul sufletesc, sa invatati sa va bucurati de ceea ce aveti, chiar daca tindem mereu sre mai mult si mai bine, sa fim mai rabdatori cu cei de langa noi...si sa invatam sa ne cerem scuze uneori...e posibil ca maine sa nu mai avem ocazia..

Sper ca n-am intristat pe nimeni..scopul era exact contrarul!
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
kitzy spune:
Va urez sa aveti un Craciun plin de bucurii, de impliniri, sa aveti parte de multa iubire si liniste in casa, alaturi de cei dragi voua, proaspetelor mamici multa rabdare si viitoarelor mamici, curaj si multa liniste sufleteasca! Nu uitati....Craciunul aduce miracole, trebuie doar sa credeti in ele....
Craciun fericit!
Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii
de
Diana (24.04.2008)
Flowers spune:
Bertha 

........superrrrrrrrr organizare.
Am semnat petitia,cu toate ca mare branza diferenta nu este intre 800 lei si 85% din sal. Multumesc
Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2009) si Julia Alessandra (5.07.2002)
Alé spune:
Neata. Desi am sperat sa nu ajung sa spun asta, cred ca Nora are colici. S-a chinuit mititica de la 6 dimineata pina la 10 si apoi de la 12 la 2... Dupa ce maninca e jale. Intai sughite, apoi incepe sa se chniuie cu burtica. Se stringe, da din picoare, tipa, plinge, e nefericta rau, ce sa mai... Si eu pe linga ea... Acum, la 2, plingeam cu ea in brate, ca nu mai stiam ce sa-i fac...
Aud ca nici acum n-a reusit sa adoarma... Iar eu sint zombie. Ia sa ma duc s-o iau, sa scriu si eu cu copilu'n brate, nu numai voi...
Asa...
la capitolul iritatie, primul lucru pe care l-am facut a fost sa schimb marca la scutece. se pare ca e alergica la pampers. se inroseste peste tot pe unde intra in contact cu pampersu, nu numai la fundulet sau la pasa. Asa ca am trecut pe huggies. Plus servetele umede tot de la huggies, sunt mai mult apa si nu au miros deloc. (aici am eu o pb cu mirosul servetelelor pampers).
Iar ca si crema, acum o dau cu vaselina aceea nemteasca cu galbenele. Aia mare la borcan. Am tot dat-o cu bepantene, dar ala are medicament in el, si atita timp cit zona nu e iritata, am considerat ca nu-i necesara o crema-tratament pe post de crema de intretinere.
Ati tot scris de crema de galbenele. Voi de care aveti? Ca eu stiam ca cea mai buna e una de la Sibiu, Dr. Baciu, dar n-am mai gasit... Si atunci am luat vaselina asta.
Cu intarziere spun si eu la multi ani sarbatoritelor si le urez sa fie sanatoase si ele si puii lor, ca restul se rezolva.
Brie, imi pare tare rau de ce a patit fratele tau... Am trecut si eu prin ceva asemanator acum 5 ani, cu ambii parinti in spital, grav accidentati. Acum, Slava Domnului, sunt bine, dar tare rau a fost, si tot asa, de Craciun... Sa-i dea Dumnezeu santate, ca zile i-a dat...
Iar cu lapticul... daca vrei, cind te vei linisti, poti sa-l aduci inapoi... Cu ceaiuri, buline, pompa si pus copilul la sin, sa stii ca revine... Sora mea a pierdut laptele si dupa vreo luna l-a recuperat. incet, incet, cite 10 ml pe zi, dar era mai mult decit deloc...
Paranteza: copilul doarme in brate...
Fetelor, i-am comandat Norei niste cercei pe care ii astept ca pe sfintele moaste. Sa nu va luati de mine ca-s cu surub, va rog io, ca-mi stricati placerea. www.loveivy.com/scpt/main/item_page.php?code=cermar-GEW221" target="_blank">perechea 1 si www.loveivy.com/scpt/main/item_page.php?code=cermar-GEW25012" target="_blank">perechea 2.
La capitolul kg, mai am 10 de dat jos, in conditiile in care am luat 17 toata sarcina. Cind am venit de la maternitate lipseau exact kg copilului... Asa ca am de luptat. De abia astept sa treaca cele 6 sapt, sa ma pot apuca de pilates...
Mai citesc din urma si revin.
Mirtha spune:
Laura am uitat aseara : pentru opareala - eritem fesier mai este recomandat sa lasi bebelusul cu fuduletzul gol. Bai de aer !![]()
| Citat: |
| citat din mesajul lui lauramiron Asa si a mea, are o roseatza intre pliurile de pe coapse si picioruse. Multumesc pentru ideea cu crema de galbenele, Mamiseli O s-o dau si la funduletz si pe la pliuri.Laura de doua printeseRebeca Mara (16.09.2005) Ecaterina Sara (06.12.2008) |
Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Mirtha spune:
Multumim la fel Iza.
Rphael a facut azi 2 luni
. La mai multe si sa fie sanatos!
In curind ii veti face vacinul , nu ?
In cazul lui , nascut prematur , tot astea sunt termenele ?
| citat din mesajul lui babyzapi Mirtha a luat frumos in greutate Eva, sper ca nu a facut temperatura dupa vaccin ![]() Isabela lui Raphael Nicolas (23.10.2008) http://good-times.webshots.com/album/563960730wsIJMS |
Mirtha mama de Eva
oceanborn spune:
Criss, da mi-e dor de zapada...aici e soare si placut...macar il pot scoate pe bebe pe afara...
Vrajitoarea aia se numeste Befana si vine in seara de 5 ianuarie, in ajunul bobotezei, la copii cu daruri sau carbuni pe care le lasa in cizme, la fel ca mos nicolae.
mami de Thomas
Mirtha spune:
Sanatate iubita si tie si bunilor. Iti doresc sa reusesti cit mai repede sa-l prezinti pe Thomas bunicilor.
Va fi o sarbatoare pentru ei , te asigur .
| citat din mesajul lui oceanborn De ieri de cand am citit ce ati scris voi despre bunici, mi-e gandul intr-una la buna-mea ...o scumpete de bunica, are 85 ani dar arata cu mult mai tanara ....nu am fost crescuta de ea pt ca a lucrat..dar concediile si duminicile petrecute cu ea si cu bunu'(Dzeu sa-l ierte) le am si acum in minte, sunt cei care mi-au oferit absolut tot...ce ma doare cel mai tare e ca saraca nici nu poate vorbi la telefon asa o bufneste plansul cand imi aude vocea,...iar de cand s-a nascut bebele inca nu am auzit-o... se agita f tare cand aude telefonul...(saraca e convinsa tot timpul ca ni sa intamplat ceva rau, mie sau la fratele meu...), de Craciun va fi cu ai mei asa ca o sa vb maine.. imi doresc cel mai mult sa apuce sa-l vada pe stranepotul ei, sa-i dea Dzeu sanatate sa traiasca multi ani de acum inainte. ![]() mami de Thomas |
Mirtha mama de Eva
lauramiron spune:
S-a ameliorat fata de ieri, am dat-o cu pasta Petrini la funduletz, si cu crema de galbenele pe la pliuri> A ajutat si faptul ca n-a mai facut kk peste noapte, iar azi doar de 2 ori.
Din ce stiu eu, Triderm este un unguent indicat in dermatoze, are corticosteroizi si trebuie folosit cu atentie si prudenta. Cred ca pentru iritatii la funduletz e cam mult Tridermul, trebuie epuizate cecelalte creme inainte de a trece la cortizon.
Pupam fetele obosite dupa noaptea grea
| citat din mesajul lui Otiliav Vad ca vorbiti de iritatii, chiar ii spuneam mamei ca daca se irita nu mai stiu ce am voie la varsta ei. Am in casa Panderm, Bepanten unguent. Parca la Ana am mai avut Triderm. Lauramiron, eu cred ca se irita pentru ca-i grasunica. Eu mereu o pateam cu Ana de ajungeam sa o tin cu fundul la aer si sa dau cu Albastru de metilen. Pana m-a fentat Ana nazdravana de am gasit-o cu sticla de albastru de metilen la gura, si nu o data, de 2 ori, a doua oara i-am facut si o poza in graba .Si Elisa face kk des si apos dar vad ca inca nu s-a iritat. Adica face exact ca Ana kk, iar Ana era mereu iritata de nu mai stiam ce sa-i fac. Alra, ai copilu mare in vacanta? Ai dreptate cu unul in brate nu-i asa greu dar cu doi . Eu de obicei scriu cu ea sugand la sanul stang, si acum la fel.Babyzapi, facem schimb , tu slabesti, Rafael creste frumos, toate bune.Spiridusule, iti testezi limitele, ce-ti veni cu 3 copii? Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Pozele noastre |
Laura
de doua printeseRebeca Mara (16.09.2005)
Ecaterina Sara (06.12.2008)
mamiseli_11 spune:
Neatza fetele!
Am reusit de dimineata de la 9 pana pe la 14 sa spal si eu cateva farfurii si sa bag o masina de rufe. In rest cu mititica in brate care....surpriza, are colici! Am terminat bonnisanul si am bagat sab simplex si nu merge. In disperare de cauza am facut ceai de chimen concentrat si ii dai cu lingurita. Mai nasol e ca nu-i place si il scuipa
.
Am vazut ca mai ziceti de iritari si opareli la bebei si acum vine intrebarea mea: voi nu ungeti copii cu ulei sau crema de galbenele peste tot dupa baie si la fiecare scutec impermeabil schimbat? Eu o dau de fiecare data si nu are fata mea nici o iritatie. Mai nasol e la gat ca are pliulete si nu vrea sa miste capul si acolo e chin sa o ung.
Brie imi pare foarte rau pt accidentul fratelui tau. Pace in suflet si insanatosire grabnica.
Mihaela
de
Miruna Cosmina (13.11.2008)
Pozele mele

(23.10.2008)