Prea frig in casa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Si mie mi se pare suspect de mare factura la gaze, la suprafata asa mica si temperatura de 19 grade. Noi la 160 mp utili+garaj 40 m platim cam 700-800 lei la temperatura de 23-24 grade.
Cel mai bine ar fi sa chemati un inginer constructor care se pricepe la izolatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Eu la izolatii nu ma pricep :)).Eu am termostatul tot la parter,intr-un loc unde nu e influentat de razele solare si mi l-am programat pe o anumita temperatura noapte/zi.Cind mi se pare prea frig in casa ii schimb programul si gradele.Si eu platesc destul de mult gazele,dar asta e.Nu stiu cit mai e intretinerea la bloc dar pe mine vara ma ucide consumul de apa iar iarna gazele :)).Mai dau drumul la AC,ca am zis sa mai fac economie pina se pune gerul.Dar nu e o solutie grozava pt ca imi opreste centrala si e cald numai pe moment.Dar parca energia electrica e mai ieftina :)).In perioda geroasa cu termostatul la 24 grd ziua si 23 noaptea imi merge centrala non-stop .

Oricum,da, o casa e incalzeste mult mai greu decit un apt de bloc.Si cheltuielile sint altele.

Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

La noi,casa noua cu pod mansardat si cu centrala data la minim avem caldura suficienta(bat in lemn!);este drept: termopane, s-a facut izolatia podului, iar cea exterioara cu polistiren de 8 cm.Factura gaze,ultima:300 Ron/140mp.
Nitzuc noi avem tot centrala Vissmann dar vitopend 100.
Temperatura in casa cu centrala data la minim este de 24 grade C iar casa scarii neincalzita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nitzuc spune:

B.nica, tot centrala care o ai tu o avem si noi. Nu am stiut eu sa caut denumirea corecta la inceput. Deci ramane sa ne impuscam, cam atatTocmai mi s-a facut rau de suparare, fara gluma si exagerare. Imi vine sa plang. Maine o sa sunam la cel care ne-a instalat centrala sa vina sa o verifice.

Vreau sa va multumesc tuturor care v-ati rupt din timpul vostru sa imi raspundeti. Macar stim ca nu suntem nebuni si nu ii normal ce se intampla.

Sarbatori Fericite si Calduroase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nitzuc spune:

B.nica, scuze ca te bazai. Ma intrebam cu sotul la ce te referi exact cand spui centrala la minim? Te referi la butonul acela care are gradatii de la 1 la 6? Voi il aveti pe 1? Cel care a instalat centrala a zis sa il tinem butonul pe 5 ca acolo trebuie sa fie. Is asa de suparata cand vad ca voi platiti si putin si aveti si caldura. La noi in prezent is 18 grade si am pus in dormitorul in care dormim un calorifer cu ulei, solutie de moment pana nu stiu cand, ori una ori alta...

Te pup, mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nitzuc eu nu am gradatii numerotate la centrala;am 2 butoane:unul pt. apa(are desenat un robinet) si unul pt. caldura(are desenat un calorifer),acestea au 2 limite min. si max. cu un semicerc intre ele;pana ieri eu tineam la min.acum am mai ridicat cca. 1 cm si avem 24 in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leliutza spune:

Salutare,
nu e deloc normal consumul pe care il ai la dimensiunea casei si la numai 18 grade.
Pot fi mai multe cauze din care sa provina consumul asta urias:
- centrala nu face fata la necesarul termic al locuintei, dar nu cred pentru ca nu aveti asa de multi metri patrati,
- caloriferele nu sunt suficient de mari pentru camerele in care sunt asezate,
- geamurile nu sunt etanse si atunci degeaba arzi gazul ca iti zboara caldura afara,
nu e bine facut sistemul de izolatie, adica polistirenul nu e lipit si asezat in pozitia corecta ()vecinul nostru are factura de gaz dublu valoare fata de noi la aceeasi suprafata construita, insa si-a izolat casa cu o echipa de mesteri ca i-au luat la manopera jumatate din cat am platit noi, abia apoi am aflat ca ei montau polistiren pentru prima oara :((()

uite noi avem o casa de 340 mp din caramida Porotherm, incalzim absolut tot (parter si etaj, casa scarii si garaj), avem izolatie de polisitren afara si in interior avem peretii placati cu gips carton si am platit in luna decembrie (consumul pe noiembrie) 410 lei in conditiile in care temperatura a ajuns si la 24-25 C in casa.

Dar, geamurile sunt de termopan cu profil nu stiu de care, cu cate camere si caloriferele sunt mai mari decat au calculat mesterii ca e nevoie. Centrala e pe gaz in condensare .

Sper sa rezolvati problema cat mai avantajos posibil pentru ca e frustrant sa arunci banii si sa stai in frig ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cons spune:

Si eu platesc mult la gaze, ultima factura a fost de 500lei, iar suprafata utila de aproxm.220mp. Temperatura imi variaza de la camera la camera (spre exemplu in sufrag. temp este de 19 iar in dormitor ea ajunge la 22-23.
Totusi stiu destul de bine ca, cauza nu este centrala si usile exterioare si geamurile sunt din lemn. Eu am vrut din lemn deoarece cele de termopan nu-mi plac. Acum insa, cand facturile vin piperate, nu-mi mai plac asa mult.
Parerea mea este ca centrala nu are nicio vina.
Ma gandesc cu groaza la ce factura imi va veni acum...........pe frigurile acestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo cred ca e de la izolatie...asa ca trebuie facut 1 experiment cu casa lui b.nica si nitzuc. urcati temperatura la 23 C...si apoi taiati brusc gazul la centrala....dupa 4 h verificati iar Temperatura. termometrul pe masa in sufragerie...nu masurari la geam sau aiurea in tramvai.
E...daca una are 22 si alta are 18 e clar ca e izolatia. trebuie experimentul facut in aceeasi zi aceeasi ora...etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

sper ca stati si in aceeasi zona...altfel nu merge.

Mergi la inceput