Prea frig in casa
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Eu nu cred ca e de la izolatie, spun asta pt ca nici noi n-am apucat sa izolam casa (dar avem o grosime a peretilor de app40cm). Raman variantele cu: - probleme cu centrala, proasta dimensionare a caloriferelor sau pierdere de caldura. Noi am chemat pe cei care ne-au montat ferestrele pt ca la o vijelie am remarcat ca mi se umfla perdeaua. Dupa ce au reglat cele 3 ferestre cu probleme s-a simtit imediat diferenta.
Noi avem centrala electrica si pana acum am tinut-o doar pe minim si nu scade sub 22grade
Bucurie!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Daca se incalzesc uniform toate caloriferele ati verificat? Poate unul sau mai multe nu sunt aerisite si atunci centrala pompeaza aiurea in ele, consumand gaz fara sa va poata da caldura.
![](images/user_woman.png)
nitzuc spune:
Multumesc tuturor care mi-ar raspuns, chiar nu ma asteptam. Noi cam tot la aceeasi faza. Caloriferele sunt in limitele normale, am verificat si noi daca sunt dimensionate cum trebuie pe ceva situri. Maine merge sotu sa ia garnituri sa etansam din nou toate geamurile.
Cineva ma intreba daca sunt caloriferele aerisite, imi cer scuze nu imi amintesc cine, da sunt extra aerisite, sotul ii obsedat de asta.
O sa ziceti ca sunt nebuna dar vreau sa va intreb daca ii normal sa vina un frig prin geamuri, vreau sa zic sticla sa emane raceala, cred ca exprimarea ii de mizerie dar ati pris ideea. Am niste geamuri mari de jos pana sus in sugragerie si canapeaua ii langa ele. Inghet seara, la propriu daca stau langa geam.
In mare parte ne-am resemnat, poate vom mai adauga cativa elementi la calorifere ca sunt de aluminiu, daca se va putea, etansam geamurile din nou, schimbam usa de la intrare si om vedea.
Sa va mai spun ca nu am avut apa de duminica pana azi deloc ca a inghetat conducta principala de apa?!Ce ma bucur ca m-am mutat la casa.
Guestus, sunt din Cluj Napoca asa ca nu prea ii posibil experimentul
Caldura multa va doresc sufleteasca si de ce nu trupeasca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carmencat/carmencat.jpg)
carmencat spune:
da, e normal, cea mai mare pierdere de caldura este prin geam, uite am gasit repede acum, o explicatie
Utilizarea unei foi de sticl#259; cu strat protector pelicular din particule fine de argint si oxid de bismut (material cu emisivitate sc#259;zut#259; – low E) în alc#259;tuirea pachetului de geam dublu izolator duce la îmbun#259;t#259;#355;irea performan#355;elor vitrajelor din punct de vedere al izol#259;rii termice. Astfel, o fereastr#259; cu geam dublu izolator “clasic” are un coeficient de transfer termic U=3,1 W/m˛k, iar una la care se folose#351;te sticl#259; cu emisivitate sc#259;zut#259; are coeficientul de transfer termic U=1,4 W/m˛k. Acest coeficient se poate îmbun#259;t#259;#355;i prin înlocuirea aerului din spa#355;iul interior al pachetului geam termoizolant cu un gaz inert ceea ce duce la un coeficient de transfer termic U=1,1 W/m˛k.
sursa: http://www.olin.ro/produse_1.php
deci e firesc sa ai impresia ca ferestrele "radiaza" frig, pentru ca efectiv asta se intampla, in comparatie cu peretii, de exemplu
din cauza suprafetei vitrate foarte mari pe care o ai caldura ta pur si simplu zboara pe geam, la propriu
ai avea mai multe solutii
-maresti caloriferele
-functioneaza centrala non-stop
-micsorezi suprafetele vitrate (cam complicat, implica micsorarea golurilor ferestrelor/usilor, schimbarea tamplariei
-ai mai putea incerca sa pui niste jaluzele exterioare din lemn, pe care sa le inchizi seara, te vor ajuta macar cu 1 grad - doua
-ai mai putea incerca sa schimbi sticla termopan cu una low-e, care are un coeficient de transfer termic mai mic decat cea normala
-ai mai putea incerca sa combini ceva din ce am scris mai sus
Polistirenul nu mureau daca ti-l puneau mai gros... conteaza foarte mult
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Da ferestrele din cite geamuri sint facute? Yo stiu ca 1 fereastra poate sa aiba 1, 2 sau 3 straturi de sticla.
Banuiesc ca a fost construita ieftin ..ca o casa de vara..si nu sa stai in ea 100% din timp. La vara sau peste inca 1 an o vinzi si asta e. Iarna asta esti si tu mai apropiata de sot.
nitzuc spune:
Gustus, no pai ce sa zic?! Om face-o si pe asta. Nu stiu ce sa zic de vanzare, mai complicat, desi sotu zice ca pana la 40 de ani mai vrea sa faca o casa de la 0, i-a placut procesu...
Daca se pricepe careva la geamuri, cam asta am gasit in contract: geam 34 mm, F4, Argon, Low E (SZ), feronerie maco alb, profil PVC, pentacamerale, de productie ALUPLAST, sticla de productie Glaverbel. O fii de bine, o fii de rau, habar n-am.
Multumesc tuturor inca o data pentru timpul acordat
nitzuc spune:
Intre timp am cercetat si eu netul. Cred ca mai mult de rau decat de bine. Daca ar fi cum au fost comandate, low e si cu argon, presupun ca ar fii ok, dar din tot ce am citit aici pe net am indoielile mele.Daca ar fii cu argon nu cred ca m-ar lua cu ameteli de la frig cand stau in fata geamurilor mari.
Mai cercetam...
mama_lui_alex spune:
Ma amuz cu noaptea'n cap..in conditiile in care nu mai am prea mult timp sa intru pe DC..
Noi am "rezistat" 2 ani la casa..apoi ne-am relocat in Bucuresti..din motiv de frig, balti, gaz platit scump, curent platit scump (dar cine avea gradina de 1800 mp..??, drumuri catre civilizatie in miez de noapte pentru un pachet de tigari necumparat..sau paine..alergatura in miez de noapte weekend..catre spitale cu pupilul cu febra....sa mai povestesc si de drumurile catre job/gradinita..??adica benzina..benzina..benzina pt. 2 masini ??..ca un facut 2 ierni cu troiene..am stat blocati 3 zile pana am gasit un plug in "sat" sa ne deszapezeasca si pe noi..gazon tuns la fiecare 3-4 zile..(si era muuult..al naiba..
Eu zic ca aveti facturi rezonabile la gaz....sa vezi cu 2 centrale cum e..
PS - polistirenul e subtirel rau..de 5 cm..
micalondra spune:
Ca sa verifici daca geamurile sunt cu argon (low E) tine o lumanare (bricheta, chibrit) aprinsa langa geam si daca vezi reflectate 3 flacari atunci are argon intre geamuri, daca se vad doar 2 flacari atunci e geam simplu! Eu am verificat la mine la geamurile ce l-am comandat noi si cele care le-am gasit puse! Si cei de la firma unde am comandat geamurile ne-au demonstrat practic cum izoleaza un geam cu argon si unul fara: aveau cate o lampa deputere mare sub fiecare tip de geam si se simtea clar caldura langa cel fara argon!
b.nica spune:
Nitzuc eu cred ca este o problema cu geamurile;nu am simtit frig la geam;stiu ca este E-LOW.
Eu in bucatarie nu am pus inca termopane si este cea mai rece incapere.
Ma gandesc ca daca te lamuresti ca geamurile nu sunt bune este cea mai rapida solutie (scimband numai geamurile,cred) ca sa scapi de frigul din casa.
Guestus, intamplator pe -10 grade am oprit centrala 2 h ca era presiune mica la gaze;nu am simtit disconfort cred ca erau nu mai putin de 18 grade.
Trebuie sa recunosc ca am 2 pereti comuni cu alte locuinte si peretii exteriori au 50 cm cu izolatie(8cm).