Sezatoarea canadiana (120)
Raspunsuri - Pagina 6
Denisam spune:
Olga-multa sanatate,mergi la urgente dc e cazul-dc ai nevoie de ajutor- te rog spune-mi si venim sa ajutam cu placere-eu ieri am dat la zapada la greu ca sotul e racit rau,asa ca eu am dat si gravida fiind in luna mare,mie usor, te rog spune dc ai nevoie de orice.
Orice zi conteaza pt printzesa,asa ca te rog ai mare grija.
Pt fetele care pleaca de sarbatori-have a safe trip and have fun!
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani
pitilache spune:
Olga, ai grija de tine. Alunga gandurile rele si incearca sa te relaxezi.
Maru, ce-i cu Emma pe 24?
maru spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pitilache Olga, ai grija de tine. Alunga gandurile rele si incearca sa te relaxezi. Maru, ce-i cu Emma pe 24? "Less is more" - Mies van der Rohe |
citeste aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131094
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni pe 24 Decembrie, ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
mikiion spune:
Olga daca mai ai din nou contractii sa te duci cat mai repede la spital. Nu exista sa nu te vada cineva. Pentru ei , la varsta sarcinii pe care o ai tu, esti considerata prioritara. Te duci la pavilionul in care esti programata sa nasti, la intrarea pentru urgente si o te ia imediat sa te monitorizeze. Nu depinzi de doctorul tau ca sa intrii in sistemul medical cand esti cu adevarat o urgenta. Eu am trecut prin asta la 26 saptamani si asa mi s-a intamplat. La 15 minute de cand am coborat din taxi eram pe pat cu senzorii pe burtica.....
S-ar putea sa ai nevoie de un tratament de sustinere si nu e bine sa intarzii
Este important sa-i verifice bataile inimii.... In locul tau m-as duce chiar azi, chiar daca nu as mai avea contractii.... Si cat mai repede....
Nu te duci la orice urgenta ci efectiv acolo unde ar trebuie sa te duci cand o sa nasti. Ei au un serviciu anume si proceduri de rigoare pentru gravide de risc... Sunt luate cu prioritate pentru ca ei considera ca e mai bine sa previi o nastere prematura decat sa ingrijesti un copil prematur....
Multa sanatate.....
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
try spune:
Olga, daca te mai apuca cheama clar salvarea. Cei care cheama salvarea au priotitate la evaluare cand ajung la urgente. Daca te duci tu la urgente, nu stii cand vine un dr sa te controleze/evalueze.
Treaba cu contractiile astea e ca daca trec de un anumit punct nu le mai opreste nici mama ginecologilor. Eu asa am patit cu adrian. Am inceput sa ma contractiile, le-am spus, le-a fost teama sa ma controleze ca sa nu favorizeze si mai tare intrarea in labor si m-au lasat asa, nu mi-au dat nimic de oprire (si nici eu n-am cerut, aveam derutarile mele atunci). Si dupa 24h ore de contractii usoare, dintr-o data s-au intetit si mi-am dat seama ca nu mai e cale de intoarcere. Desi eu eram internata in spital pe sectie de sarcini speciale, au ajuns totusi la mine pt o evaluare la 12 noaptea (4 ore mai tarziu din momentu lin care s-au intetit), cand eram deja in dilatatie 6. Cezariana de urgenta pt ca bebe era asezat transversal.
Deci orice contractie dureroasa nu-i normala, indiferent cat de rare sau dese sunt. Daca ajungi sa observi ca-s la intervale egale, iar nu e de bine. Asa ca pui mana pe telefon si suni la salvare. Spune-le ca ai sarcina cu risc si ca ai suferit si-un accident de masina de curand si or sa te bage-n seama urgent. Pregateste-ti un mic bagaj si lasa lucrurile acasa aranjate pt orice situatie, mai ales daca zici ca sotul trebuie sa plece in tara. Vorbeste cu o prietena care te poate ajuta la nevoie in orice moment si la orice ora din noapte. Fa aranjamente sa ai unde sa-l lasi pe Tonny la orice ora din zi sau noapte. Si ai sa vezi ca daca le ai pe toate aranjate, te simit mai relaxata. Cand te trazneste gandul ca poate te apuca acum vreo nastere si nu esti inca pregatita pe nici un plan, asta iti aduce un stres suplimentar de care n-ai nevoie.
Dar inca o data, daca te mai iau contractiile suna la salvare si, odata ajunsa acolo, cere medicatie de stopare a lor. Orice saptamana in plus e un mare avantaj pt bebe. Renunta la orice extenuare in casa, lasa-le-ncolo de treburi si de toate cele, suiete-n varf de pat si nu da sansa nici unei treburi casnice sa te oboseasca. Cateva sapt. nu moare nimeni daca nu mananca mancare gatita sau daca sunt altele-n asteptare, mai rareste-i baita lui tonny (in caz ca obisnuiesti sa i-o faci zilnic), mai da-l pe tony pe la cate-o amica 1-2 seri pe sapt., cu alte cuvinte redu tot efortul fizic si psihic la maxim, nu lasa sa te atinga prea multe.
Cum te protejezi tu, asa te mentii.
Sarbatori fericite tuturor, copii sanatosi si cuminti, un mos darnic si sa aveti clipe placute-n familie sau cu prietenii.
La noi praslea e bine, are pofta de mancare ceva de speriat, cum parca n-a mancat el niciodata. O fi reversul medaliei dupa boala, o fi de la tratamentu lasta naturist, o fi de la masajul recomandat de acupuncturist, nu mai conteaza. E foarte bine acum, se vede o schimbare pozitiva in toate laturile lui. A facut si ceva progrese in vorbire.
In schimb alex i-a luat locul si e cu tuse umeda, cu stari de nervozitate, cu lipsa de pofta de mancare. Dar sper sa se puna pe picioare pana miercuri ca n-as vrea sa ratam petrecerea de Mos Craciun (la noi vine mosul in grup la toti copiii).
try spune:
Miki, are dreptate, te duci direct la sectia de maternitate/triaj, zona aia. Nu la urgente generale.
Alta chestie, daca ai primit hartiile de pre-inscriere, fa-ti inscrierea deja la spitalul la care ai in plan sa nasti oricum. Mi-aduc aminte ca eu le-am primit pe la 30 sapt. (ginecologul care te urmareste pe parcursul sarcinii ti le da).
Eu de cate ori am avut o nelamurire importanta (un simtom aiurea) legat de sarcina, am dat telefon la ginecolog si i-am explicat secretarei lui problema. Mereu m-a sunat ginecologul inapoi sa imi dea explicatii. Iar cand am avut problema cu adrian, doar le-am dat telefon ca ajung la ei si m-am prezentat acolo, indiferent ca am avut sau nu programare. Dupa ce m-a vazut m-a trimis de urgenta la ecografie sa vedem ce si cum.
Deci nu sta pana pe 8 si astepta, da un telefon la cabinetul lui si cere sa vorbesti cu el/sa te sune cand e disponibil si povesteste-i ingrijorarea ta.
Daca te duci la urgente cum ti-a zis miki, e imposibil sa nu-ti faca ultrasound, deci te asiguri si tu ca e ok cu bebe (asta in caz ca acum, dupa ce episodul a trecut, ginecologul considera ca nu mai e nevoie sa te trimtita la ultrasound).
khristin spune:
Olga, du-te direct la labour and delivery/triage, spune-le de contractii, pt. ca te vor monitoriza vreo 20 minute utomat. Mie in sapt. 40 mi se parea ca nu mai misca bb, am fost acolo si mi-a spus ca f. bine ca am facut ca am venit desi in final n-a fost nici o problema. Sa stii ca sistemul functioneaza perfect, trebuie doar sa take advantage of it.
Andy, si pe mine tot luni m-au indus, iar spre seara se nastea bebeul. Nastere super usoara sa ai
Denisa, eu sint mereu acasa...spune-mi doar cand ai timp sa treci.
Cristina
le bébé Chris Anthony
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
mikiion spune:
Nu stiu cum e in Ontario( cred ca nu e diferit pentru ca eu am nascut intr-un spital anglofon, organizat ca la voi, adica bine) dar aici foile de inscriere le poti lua si de la biroul unde iti faci cardul de spital... Nu mai spun ca sotul le-a mai completat o data cand am nascut, si eu bodogoneam ca de ce nu urca sus Nu stiu de ce l-a pus din nou.... Era duminica seara....nu le-or fi gasit pe alea vechi....
Si eu stiu persoane care minteau ca au probleme doar doar mai primesc o monitorizare sau o ecografie. Se prezentam cum am spus la urgente, la spitalul lor unde vor naste si spuneau ca au contractii sau altceva si erau puse 20 minute la aparate....
La mine nu a fost cazul, ca ma monitorizau oricum cu diabetul de sarcina, dar as fi facut asa si eu.....
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
nelia spune:
OlgaT, vin si eu sa intaresc ce au spus fetele, si eu am avut cu Tudora contractii usoare pe la 30 de saptamini, am fost in spitalul in care urma sa nasc, in triajul de la la etajul cu nasterile (mie mi-au si spus sa vin acolo daca ceva nu e in regula). M-am dus nu neaparat pentru contractii, cit pentru faptul ca nu o simteam miscind. M-au luat imediat si i-au ascultat inimioara, am ramas asa cu senzorii pe burtica vreo ora, pina s-au asigurat ca totul e in regula. Si am mai ajuns de trei ori pina cind am nascut, tot din cauza ca nu misca cite o zi... dormea micuta! Si eu cred ca functioneaza sistemul atunci cind e vorba de urgente, se misca cu totul si cu totul altfel decit in celelalte situatii. Deci nu astepta si fara nici o jena, te duci acolo si le spui problema, mai bine sa nu fie nimic, decit sa-ti para rau dupa aceea.
Andy, nastere usoara! Ma gindesc la tine, sa se termine totul cu bine si sa-ti tii cit mai repede puiutul sanatos in brate. Dar eu cred ca Mos Craciun il tine acolo, sa ti-l aduca in dar de Ajun!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
laurajr spune:
Sper ca v-am dumirit cum e cu datoria la banci, ideea e ca ca se pot plati esalonat sau ingloba in mortage…eu sincer ii admir pe cei care reusesc sa nu intre in linia de credit, tin CC sub control, si au bani si de excursii si alte nebunii, fara sa realizeze venituri ff mari…jos palaria ! Nu fac un seminar sa ma invete sip e mine ? Ca eu, cu toate ca nu sunt cheltuitoare, nu prea resusesc sa pun deoparte ceva alone pe iarna…
Try, sunt cam dezamagita, sa nu dai tu nici un raspuns in asa problema, tu care esti asa de informata in toate ? Pai se poate ?
Monicutza, si ti-a luat sotul epilator ? Singur, din proprie initiative ? Bravo lui, eu daca ma las in baza sotului la cadouri ori nu primesc nik ori dupa eveniment se duce si i-a ce-I pica la mana, eventual ceva de casa, sa dea banii cu folos macar.
Pt cine zicea ca are sotul bolnavior dupa antibiotic, du-te si ia niste Pedialyte sau ceva adecvat pt adulti, sa-I refaci balanta electrolitica din organism…auzi saracu, sa nu zica nimik de rusine…
Nelia, tu vorbesti serios sa iei pisica la copii ? Eu cu mana pe inima recunosc ca n-as face fatza la cate incercari ai tu : scoala, 3 copiii, tot ce tine de casa, extraactivitati, acum si un animal…bravo !
Vreau sa-ti zic ca Ioana mea a reusit sa intre la gimnastcca,. E ff incantata de ce face acolo, antrenamentul de 2 ore nu o oboseste atat de tare pe cat ne-am astepta , tzopaiturile si alergatul o prind de minune !
Saptamana trecuta a fost tare grea, David s-a imbolnavit, a avut un rosu in gat care i-a trecut doar cu antibiotic, apoi a facut o diareeee…si a fost si inca mai este asa de mofturos, si de capricios,una-doua tzipa daca nu-I faci pe plac, se da cu capul de podea…urat obicei…cred ca intrat in perioada lui terrible two si sper sa-l tina putin, ca altfel o luam razna cu totii. Si eu am observant ca David e muuult mai mamos decat Ioana, daca nu sunt eu ori mama in raza lui vizuala, e de jale ! Si cand doarme trebuie sa te tina de tricou, sa-ti puna mana pe picior ori sa doarma chiar pe noi, sa fie sigur ca n-am plecat de langa el.
Ioana la varsta lui dormea de mult singurica, facea la olita, manca singura, era mult mai independenta, acum a inceput sa se pisiceasca si ea pe langa de noi de cand il vede pe frate-su ca face asa…
Ange si Nelia, daca imi faceti o vizita, va hranesc cu sorici cat puteti duce, tocmai am cumparat de la fabrica un kg pt sotul.Daca voi gasiti o metoda sa ajunga la voi, cu draga inima va trimit soricul !
Ana, daca mai intri pe forum vreau sa-ti zic drum bun, si daca tu gasesti in Romania niste vitamine minune, te rog zi-mi si mie care sunt alea, ca acum iau un camion pt Ioana ( si uneori David !).
Vreau sa va zic ca saptamana trecuta a fost de groaza…dupa ce am avut baiatul bolnav, ni s-au stricat franele la van…am aflat si noi ca iarna nu e bine sa tragi frana de mana, ca pe ger se formeaza gheata si cand incerci sa pleci de pe loc, strici tot sistemul de frana…asa a facut sotul si a stricat si un cauciuc ca l-a harshait…iaca s-au dus 700 cad…
Si joi s-a stricat boilerul, si era o furtuna afara si noi aveam inundatie in basement…si totusi, pe furtuna aia de vineri au venit baietii de la Utilities si ne-au schimbat heater-ul…jos palaria pt voi.
Sa stiti ca va citesc mereu, dar cu scrisul e mai greu, incerc sa va prind din urma darn u prea ajung. Asa ca va urez de pea cum sarbatori fericite, multa sanatate sis a va aduca mosul tot ce va doriti !
Andy, daca nu ai nascut inca, noi suntem alaturi de tine, ca si de Olga si Mona si alte burticutze care mai sunt pe aici !
Denisam, ati mai ajuns la spectacoul Disney ?