Sezatoarea canadiana (120)
Raspunsuri - Pagina 4
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mikiion Prietena mea a rezolvat pana la urma. A gasit la Juif la cineva Truchon.... prin februarie...... Face inainte o eco ca sa se simta bine, la alt doctor..... Mi-a facut pofta de un bebe mic [www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani [www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008 www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008- Virsta Marc |
Josee Truchon este si medicul meu, care mi-a supravegheat sarcina, ca de nascut nu am nascut cu ea (nu vine la nastere decat daca e in spital sau la clinica, in timpul programului). E super tare tipa, tanara, o mana de om ca nu stii unde ii sta sufletul, are si ea trei copii si si-ar mai dori, raspunde la toate intrebarile si nelinistile pe care le ai. In schimb, trebuie sa te pregatesti la luuuuungi asteptari cand te duci la vizite, si nu la multe ecografii sau analize (decat daca intr-adevar considera ea necesar, n-a fost cazul la mine). Bafta prietenei tale !
Noi suntem tot acasa, e a doua zi in care lipsesc de la servici si m-am uitat pe program, azi chiar sunt short of staff. Stiu ca Victor conteaza mai mult dar acolo unde lucrez e un soi de fraternitate asa, ma simt naspa cand stiu ca munca mea cade pe umerii altora, mai ales in perioada asta cand toate zborurile sunt pline, si multe probleme ...
Sa revin, Victor a continuat sa faca febra chiar si dupa a treia zi de tramanent, de dimineata am sunat la clinica, am luat rendez-vous si la 11.00 ne-au dat un alt antibiotic, Cefprozil in loc de Amoxicillin. Una din urechi e in continuare foarte rosie iar a doua mai putin dar tot nu e normal.
Mi-au zis ca daca tot nu-i trece febra pana duminica sa ne ducem din nou sa-l vada. Ii multumesc lui Dumnezeu cu clinica asta, ca sa fi mers de fiecare data la walk-in clinic sau la spital ...
A, si la farmacie am aflat un lucru interesant, cica sa-i administrez Tempra dupa greutate si nu dupa varsta. Dar pe cutie nu scrie decat dupa varsta. Farmacistul s-a uitat la el in computer si mi-a zis ca pentru 12kg doza de Tempra/Tylenol este de 2.3 ml fata de 1.5 ml cat este indicat pentru varsta lui. Voi cum administrati, vi s-a mai zis chestia asta ?
Pe curand, sper, cu vesti mai bune,
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Denisam spune:
Diana-sanatte multa- Tempra sau tylenol se da clar dupa greutate si nu dupa varsta-eu sunt la job si nu am cutia,dar imi suna cunoscuta 2ml pt greutatea lui-stai sa google,poate gasesc prospectul.
http://www.tylenol.ca/english/relief.asp?rel=4
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani
OlgaTarziu spune:
Ma trezesc, merg la lucru, incepe o ninsoare....Ca norocul am inchis biroul la 12 ( a venit sefa mare si a zis ceva de genul cei care stau departe si "gravidele" sa paraseasca incinta)ca altfel iar stateam in masina 3 ore. Dupa cativa ani de Canada clar am ajuns sa urasc C..tul asta alb. Deja s-au asezat 30 cm si mai ninge. Pana luni asteptam 50 cm?
Binenteles ca Tony e in extaz.
Am fost aseara sa luam brad, pe bune ca nu am gasit, asa ca vom lua maine unul artificial. Cu asta m-am scos.
Nu am chef de gatit, nu am cand sa gatesc pt Craciun, curatenie doar ce fac de obicei, probleme in familia extinsa ( socrul meu e foarte bolnav). Burtoi enorm, plus 15 kg la abia 25 saptamani. Deci clar bat iar recordul la greutate si iar ma lupt un an sa arat a om. Dar zici ca ma ingras de la apa. In rest fatza imi arata super, ca s-a intins pielea , zici ca am avut lifting
Va las, va pup si mai revin...
Donia spune:
citat din mesajul lui Diana2007 A, si la farmacie am aflat un lucru interesant, cica sa-i administrez Tempra dupa greutate si nu dupa varsta. Dar pe cutie nu scrie decat dupa varsta. Farmacistul s-a uitat la el in computer si mi-a zis ca pentru 12kg doza de Tempra/Tylenol este de 2.3 ml fata de 1.5 ml cat este indicat pentru varsta lui. Voi cum administrati, vi s-a mai zis chestia asta ? |
Da, si eu dau Tylenol si Ibuprofen in functie de numarul de kilograme, asa m-a sfatuit o pediatra din urgente. Cristi avea pe vremea aia 15 kilograme, eu respectam tabelul de pe sirop si lui nu ii scadea febra. Cand am inceput sa calculez necesarul lui real, s-a schimbat situatia in bine.
Doza de Acetaminophen (sau Tylenol, Tempra) e de 15mg/kg.
Doza de Ibuprofen (sau Advil, Motrin) e de 10 mg/kg.
De exemplu, la un copil de 12 kg, doza de Tylenol ar fi de 180 mg.
Daca 5 ml de Tylenol contin 160 mg, calculand cu regula de 3 simpla, rezulta ca doza de Tylenol ar trebui sa fie de aproximativ 5.6 ml.
Editez acum ca observ ca folosesti alt produs de Tylenol, alta concentratie.
Deci la Tylenol Infants, care are concentratia de 80 mg/ml, doza lui de 180 mg e continuta in 2,25 ml.
Da, are dreptate farmacistul.
Sau la Advil - doza pentru un copil de 12 kg ar trebui sa fie de 120 mg.
Deci daca siropul contine 200 mg in 5 ml, atunci doza de 120 mg corespunde la 3 ml de sirop.
Daca par complicate calculele si nu vreti sa riscati, macar incercati sa dati doza in functie de numarul de kilograme din tabelul de pe cutie, si nu in functie de varsta. Insa nu intotdeauna doza e aia e fidela... calculul e cel mai sigur.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
mikiion spune:
Daca va intereseaza pe save.ca sunt cupoane de reducere la Pampers. Banuiesc ca tine putin oferta asta....
Si azi la Old Navy erau multe produse reduse la 50% sau la 6 Cad.....
Si azi m-am plimbat prin magazine, m-am tuns( am gasit o coafeza romanca care in sfarsit m-a tuns bine)mi-am luat carti usoare de citit de la biblioteca.... Ce bine e in vacanta.....
Plus ca azi m-a socat Marc pt. ca pentru prima data mi-a facut cu mana la plecare, El a inceput gradinita acum un an si e prima data cand efeciv nu-i pasa ca sunt acoloCand ma gadesc cum ma uitam la el pe geam si-l vedeam cum bate cu pumnii in usa sa iasa....
Am avut noroc, sunt si putini copiii( 5) si nu cred ca la pretul asta o sa aiba chiar gradinita plina... El e mereu stimulat si nu se plictiseste. Si culmea nici nu a mai racit cum era mereu la vechea gradinita.
Fetelor din Ontario sper sa se termine furtuna cat mai repede. La noi e asa de frig ca corpul meu n-a mai suportat. Efectiv am picat, am facut , cand am ajuns acasa, o criza de epuizare cu frisoane, inima care o luase razna. Asta pe fondul epuizarii de la scoala. Asa ma bucur ca pana in 12 ianuarie nu mai am cursuri!!!!
Va urez de pe acum un Craciun Fericit!!!!!!
Mihaela
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
Andy08 spune:
Maaai, ce putina activitate pe aici....v-ati ascuns din cauza frigului?
Eu tot n-am nascut si nici nu-s semne. Dar mi-am dat azi examenul final la care nu credeam ca mai ajung....Mai fetelor, ce sa fac sa nasc si eu?
Ica, Dragaica: Cum au fost examenele?
Dragaica: Te simti mai bine?
Andy 40+
Dragaica spune:
Andy nu am inca rezultatele dar nici nu le astept nu prea am facut....nu am avut foarte mult timp la dispozitie pentru invatat, am fost mai mult la munca....de trecut le trec...numai ca notele vor fi mici.
Enterocolita mea mi-a dat pace pentru moment, asta pentru ca nu am mai baut cafea, nu am mai mancat muraturi dar am inghitit multe probiotice.
Am fost astazi la Carrefour Laval sa luam cadouri la prieteni si-i zic dimineata sotului: - sa mergem mai devreme ca sa nu prindem aglomeratie.....la 10 am fost acolo si nu-mi venea sa cred parcarea era plina.....ne-am chinuit un sfert de ora sa gasim un loc.
Ne-am depasit bugetul alocat cadourilor socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din Carrefour mai avem o tura de cumparaturi maine si gata sunt pregatita pentru Mos
Sotul meu a ramas socat pe viata dupa ce azi a vazut un pulover care costa 700$ cat m-am invartit pe-acolo el a stat si a analizat puloverul ca sa inteleaga de ce costa 700$.....mai mult decat chiria noastra pe 1 luna.
Bradul meu bea cate o sticla de 2 litri de Sprite pe zi ..... a inmugurit nebunul de la atata aspartan.
Unde gasesc niste hrean.....m-am uitat pe la Maxi da nu am vazut ......sau poate nu am stiut unde sa ma uit.....
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica
http://tt.lilypie.com/87KXm4.png
monicutza_bb spune:
citat din mesajul lui Andy08 ....Mai fetelor, ce sa fac sa nasc si eu? Andy 40+ |
Sfatul meu este ... . La mine a functionat cu pitica, dar si eram dilatata 4 cm cu o luna inainte de a naste.
Nastere usoara si un bebic sanatos
Monica + printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) + nazdravan de Alex (18 iunie 2006) + tati
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
ange spune:
dragaica,hrean gata preparat cu sfecla rosie sau fara,gasesti la magazinele romanesti sau la Adonsis.Eu de pe acolo iau.
andy,nastere usoara!iti doresc sa aduci pe lume un bebe sanatos si mancacios.
am intrat sa va urez tuturor Sarbatori fericite,sa aveti un 2009 plin de sanatate si realizari pe toate planurile,sa fiti iubite si fericite!
Craciun fericit si la multi ani!
simi spune:
Andy, nastere usoara! Las' ca vine el, dar la frigul de-afara tie-ti vine sa iesi? Cind te induce? Nu-ti fie teama eu am nascut fata prin inducere si a fost bine. Iti tinem pumnii!
Dragaica, cu aglomeratia la magazine e jale. Stul meu a incercat ieri sa mearga la Costco, ii dadusem o lista foarte exhaustiva. Numai ca n-a gasit nici un loc de parcare, cind a reusit in sfirsit sa "abandoneze" masina pe-o strada la citiva km de Costco n-a mai gasit carut, era o mare de oameni care astepta... Asa ca m-a sunat disperat, i-am zis ca nu-i bai, ca n-om muri de foame acum, sa-l lase-n plata Domnului, sa vina acasa! Teroare! Cica-i recesiune!
Te uiti la fetele oamenilor, sunt efectiv disperati. Cumpara orice, in orice cantitate, zici ca-i ultima zi inainte de schimbarea
banilor!
Va urez o duminica placuta! Mai intru eu pina la Craciun sa va urez ce si cum. Pina una-alta spor la gatit/ curatenie/ magazinat(sport extremmmm). Tampeta usoara!
Smile,tomorrow could be worse!