Sezatoarea canadiana (120)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Olga - itzi doresc multa putere si sanatate!
Try - bafta la pregatirea de interviuri - poate-poate ar fii bine sa-tzi faci curaj sa incepi sa-tzi cautzi deja ceva, sa mergi la interviuri doar ca exerictziu, ca sa ai experientza si sigurantza cand va apare job-ul dorit! Multa sanatate lui Adrian!
Denisa - multa sanatate baietzilor si bunul Dumnezeu sa te ocroteasca in continuare!
Dragaica - imi pare rau pt parintzi tai - multa sanatate le doresc... si bafta mamei tale sa-si gaseasca cat mai repede alt job!
Multzumesc din suflet tuturor care mi-au trimis e-mail-uri si promit sa incep sa si raspund
Revel-ul il facuram acasa in pijamale cu sampania si cabanosul in fatza tv-ului ca vazuram un film istoric cu Hannibal (asta era la tembe... nu ca tzinuram noi mortzis sa ne cultivam)
Gabisor fu bine sanatoasa si cumplit de rasfatzata toata vacantza... Ufffff! D-soara Goe in persoana! Cu trei adultzi care toata ziua o "sufla in cornitze"... nici nu vreau sa ma gandesc...
Mama se dadu pe brazda... La inceput fu nitzel cam "ca la Romanika"... cu critici si pareri personale si... apoi cand vazu ca noi "fugim" totzi de-acasa care-ncotro sa nu mai auzim cicaleala (ca n-avem casa-proprietate-personala, ca nu vrem sa ne asezam niciunde, ca nu suntem elegantzi, ca nu-s machiata, ca prunca are MULT-PRE-MULTE jucarii - pe alea "aruncaram" noi banii de casa!, ca sufrageria arata ca o gradinitza!, ca-i citesc prea mult si o obosesc... ca nu iesim la resto, nu facem excursii, etc... )... tacu "chitik" si ne lasa in plata Domnului, cu viatza noastra calma, tihnita, molcoma, asezata... Ba mai mult chiar incepu sa-i placa ... si recunoscu ce liniste-i la noi, ce frumos ca ne putem plimba baremi o ora (daca nu si mai mult) prin imprejurimi si nu ne plicti, incepu chiar sa ne admire bibleo cu Tai chi, Chi qong si alte cele Fu de-asemenea profund dezamagita ca NU vrem cozonaci de casa (noi cumpararam panatone si ne placu - ce sa mai complicam lucrurile cu munca la domiciului!), ca nu vrem torturi si prajituri - noi mancam fructe din belsug si nu simtzim nevoia de atle dulcegarii... decat extrem de rar, ca doar o sg data (de Craciun) ne desfataram cu sarme... apoi trecuram cumintzi pe legume... si friprturica de pasare... Da' in final se conforma dorintzelor noastre si nu ne mai inghesui cu oferte de bunatatzuri Ba mai mult in sfarsit accepta ca pot si eu sa spal vasele si sa dau cu aspiratorul in casa! (ca la inceput nu-mi dadea voie - cica sa merg sa invatz la sue sau sa-mi gasesc sa ma distrez si eu cu ceva )
Si uite asa trecu vacantza si in cateva zile inapoi pe baricade la cursuri!
No - va tzuck cu drag! Va doresc multa sanatate si numai bine si promit sa incerc sa nu chiulesc timp prea indelungat

Edit: uite ce-au mai descoperit canadienii

Descoperire socanta: ganditul ingrasa!
Vineri, 02 Ianuarie 2009

Cercetatorii canadieni au ajuns la o concluzie care te pune pe ganduri: ganditul ingrasa. In acest caz, se pune problema: mai bine slaba si frumoasa sau grasa si desteapta?

Atentie, nu zaboviti prea mult asupa acestei dileme daca deja aveti probleme cu greutatea!

Omul de stiinta Angelo Trembley, de la Universite Laval din Quebec, Canada, a adunat un 14 studenti pe care i-a pus sa faca diverse exercitii de memorare, matematice si logice. Dupa fiecare sesiune de munca insumand 45 de minute, participantilor li s-a oferit o pauza de masa.

Profesorul a observat ca studentii care depusesera un efort intelectual mai mare erau mai infometati, avand nevoie de mai multe calorii.

Asta, chiar daca munca intelectuala nu consuma prea multe calorii. Caloriile ingurgitate nu nu pot fi arse in totalitate, ceea ce inseamna, a decis Trembley, ca acestea se depun, informeaza ScienceDaily.

De vina pentru senzatia acuta de foame, in urma sedintelor de munca psihica intense, sunt fluctuatiile de glucoza si insulina, mai mari decat in restul perioadelor.

Studiul, publicat in Psychosomatic Medicine, a vrut sa elucideze problema obezitatii, de care sufera din ce in ce mai multi intelectuali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

La multi ani pentru 2009, sanatate, bucurii si mult noroc!

Multa sanatate copilasilor bolnaviori!

Olga, eu pot sa-ti dau un singur sfat: in aceste momente cel mai important pentru tine este sa ai grija de bebelusul din burtica. Ceilalti din jur trebuie sa treaca pe planul doi, pina il vei vedea in bratele tale sanatos. Deci incearca sa iti reduci implicarea in problemele lor, pina cind vei fii destul de puternica sa poti sa-i ajuti din nou. Si eu am trecut printr-o situatie similara cu a ta, cind eram insarcinata si recunosc sa am blocat toate emotiile negative din jur si m-am concentrat numai asupra copilasului. Pe urma cauta in jurul tau persoane care te pot incuraja si care sint optimiste si pozitive. Si sa nu iti fie rusine sa le ceri ajutorul, un cuvint bun poate sa fie f.important in situatia ta. Iti tin pumnii sa ajungi cu bine pina la sfirsitul sarcinii si sa ai un bebelus sanatos si mincacios . Pentru restul problemelor se vor gasi solutii, mai devreme sau mai tirziu...

Denisam, bine ca ai scapat sanatoasa

Noi am avut o vacanta f.frumoasa, cu vizite, dar si cu musafiri, cu cadouri frumoase, mincare buna, armonie si buna intelegere in familie. Iar pentru 2009 nu imi doresc decit sa fim cu totii sanatosi si sa ne pastram job-urile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

LA MULTI ANI! Dragele mele, va doresc un an cu sanatate voua si celor dragi, un an cu bucurii si impliniri!

Olga- imi pare tare rau ca treci prin momente asa grele. Iti doresc din suflet sanatate si putere. Si nervi de otel cu piticul care probabil simte tensiunea. Iti trimit o imbratisare si un gand bun
Denisa, ce sa-ti zic decat ca slava Domnului ca sunteti sanatosi, ca ati scapat. Sper sa depasesti cosmarurile. Si sanatate baietilor!
Try- sanatate lui Adrian! Iar tie bafta multa in gasirea unui job mai bun!
Magdone, mama cum arata cozonacii . Sper ca Olivia e mai bine.
Dragaica, ce nasol moment pt parintii tai! Din ce-am mai vorbit cu cei din Ro am impresia ca acolo sunt mai afectati de criza asta nesuferita. Si tot oamenii simpli sunt cei loviti :(
Legat de programele romanesti de Revelion... ultimii ani a fost imposibil sa mai vezi ceva placut, relaxant si de calitate la TV.
Noi oricum am zis 'pas' deocamdata TV-ului din multe motive.
Dana- ma bucur ca v-ati simtit bine la cabana
Lorelaim- desi nu te cunosc personal, imi place tare mult stilul tau asa natural si relaxat. Cred ca esti tare fericita! Ca esti o persoana speciala se observa usor din modul in care surprinzi frumosul acestei lumi in imagini.

Inca o data va doresc tuturor, in special celor care sunt mai incercate de greutati in perioada aceasta, un an bun, cu sanatate si succes in tot ce va propuneti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Lorelaim, ei, uite de asta sint eu grasa: gindesc prea mult! Ufff! M-am linistit! M-a distrat ce ai povestit despre mama ta, cam asa a fost la noi cind a venit mama sotului. Din pacate, atunci am avut si prima si sper ca si ultima discutie cu ea, altfel e o persoana minunata. Motivele au fost cam aceleasi ca la voi... Bine ca pina la urma s-a facut liniste, la noi a durat cam un an pina cind s-au linistit lucrurile. Si banuiesc ca daca as aduce-o pe mama mea, lucrurile s-ar desfasura cam la fel la prima vizita.

Imi pare rau ca citesc lucruri nu tocmai placute acum, la inceput de an. Sper sa se gaseasca solutii si sa fie bine pentru toata lumea pina la urma.

Denisa, ma bucur ca esti bine, ca intrasem un pic in panica, am vazut ca nu ne spui nimic si nimeni nu spune nimic, stii ca eu fac imediat scenarii. Sanatate multa baietilor tai si sa nu luati si voi si asteptam sa te linistesti si sa ne mai scrii.
OlgaT, cu tine am vorbit, iti spun si aici ca inteleg situatia in care sinteti, numai ca tu trebuie sa ai grija de familia ta, de puiuta din burtica si de Tony (eu inca vreau sa-l iau, dar m-am prins de ce nu-l dai: ti-e frica sa nu-l fure una din fetele mele, asa-i?) Sanatate si va doresc sa treceti cumva, dar cu bine, de aceasta perioada din viata voastra.
Try, sanatate multa lui Adrian. Of, tare incercat a fost in ultima perioada, e si normal sa ia tot ce apuca, pentru ca are organismul slabit. Iar cu serviciul, sa fie cum iti doresti. Dar pentru mine e clar ca tu poti mult mai mult decit faci, de cite ori citesc mesajele tale, ma tot gindesc ca ai nevoie de o meserie unde sa folosesti toate calitatile pe care le ai si le arati atunci cind scrii aici. Sanatate si sa gasesti ceva pe masura ta, daca nu vei ramine unde esti acum.
Magdone, am vazut cozonacii! Daca au fost si buni cum arata, atunci nota 10! Sanatate Oliviei!
Mi-ro, imi pare rau pentru tatal tau. Am intrat si ti-am vazut si eu minunea mica, e tare scump si cred ca pentru mama ta e o adevarata alinare sa vina si sa-l vada, sa se ocupe de el. Semanati foarte bine, cel putin mie asa mi s-a parut in poze.
Dana, ma bucur ca a fost bine in mica vacanta si ca ti-a placut acolo. Ia zi, merge de o intilnire mare, asa cum te-ai gindit odata? Dupa ce trece recesiunea sau in timpul ei, sa-i facem in ciuda!
Diana, am intrat si am vazut pozele voastre. Se face din ce in ce mai chipes flacaul vostru, dar nici nu ma mira, la asa mama... sau la asa tata, ca-l vazui si pe el (sper!).
Dragaica, se vor descurca intr-un fel parintii tai, chiar daca usor nu le va fi. Sanatosi sa fie, in rest se gasesc solutii.

Si noi am avut o vacanta frumoasa si relaxanta. Toata lumea e sanatoasa, asta m-a bucurat cel mai mult, pentru ca am stat in primele zile cu emotii sa nu fi luat ceva fetele la pachet pentru vacanta. Am petrecut mult timp impreuna, ne-am jucat, am dansat, am primit musafiri si am fost si noi la rindul nostru... Frumos! Mai vrem! Am avut invitati pe nasii copiilor si i-am taiat motul lui Lisandru, dar am uitat de tava. Tot atunci au fost si Salina cu minunata ei familie si asa am putut si noi sa stam de vorba relaxate, pentru ca nu am avut grija copiilor. Si asta pentru ca s-au aranjat ei in perechi si s-au jucat frumos toata seara. Agata il avea deja pe Tudor al nasilor, David al Salinei a facut echipa minunata cu Tudora mea, iar Lisandru a urmarit-o toata seara pe Eva, care striga disperata bebeee de cum il vedea, pentru ca flacaul meu nu o urmarea ca sa o invite la joaca, ci ca sa o traga de par, sa-i bage degetele in ochi, sa o muste de pe unde apuca... mai ales cind micuta era in brate la mine. Apoi am fost noi in vizita la prieteni si inca mai mergem si miine si luni... ce mai, e frumos sa fii in vacanta si sa ai si prieteni!
De Revelion, ai mei au adormit la 10, eu mi-am pus un film si la 1 am tras si eu pe dreapta. Mosnegesc, dar extrem de relaxant, o data in viata merge!

In vacanta asta m-am uitat la filme... abia asteptam sa fac asta. Din pacate, in seara asta am vazut Furia, un film romanesc din 2002... si ma gituie o tristete si abia inghit de amareala. Am mai vazut si un alt film romanesc, Legaturi bolnavicioase, din 2006 - inca ma mai gindesc ce sa spun despre el. Dar amindoua merita vazute. Si inca o duzina de filme de peste hotare... Of, tare bine e in vacanta, pacat ca se termina!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Poftiti la noul capitol 121!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput