sa fiu diplomata sau sa apelez la lege?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Buna, fetelor.
Da, pana la urma intalnirea s-a desfasurat fara prea mari probleme.
M-am temut ca va avea nu stiu ce reactii imprevizibile, mai ales ca de dimineata, de cand am discutat doar eu cu el si pana dupa amiaza , cand ne-am intalnit cu copiii, a baut si reactiile lui erau un pic cam exagerate(vorbit si ras cam tare, convins cu greu sa respectam timpul stabilit in prealabil...)
Reactia copiilor a fost initial de refuz, apoi le-am explicat c-a venit de la distanta sa-i vada si n-o sa fie probleme. In special baiatul a fost marcat dupa ce l-a vazut.
Daca fetita a fost "stana de piatra" si n-a scos mai mult decat cateva cuvinte, baiatul a fost mai dezinvolt, insa, seara, la culcare...a inceput sa planga foarte tare. Nici nu m-am asteptat.
Fostul sotz arata foarte rau, am impresia ca in continuare nu-si da seama cat impact psihologic poate avea asupra copiilor tot ceea ce face, ei nu-l mai vazusera de aproape 3 ani. Ma gandesc ca putea totusi avea mai multa grija la aspectul sau.
Una peste alta, am primit acuze de la baiatul meu ca-s rea ca nu l-am ajutat pe tatal sau in niciun fel, ca nu l-am iertat, ca se simte vinovat pentru ca nu l-a putut EL, copilul, ajuta cumva.
Doamne, fetelor, nu m-am asteptat la reactia asta de la copil. Fetita, ce sa mai spun- mi-a zis ca niciodata nu vrea sa-l mai vada. Of, of, ce grea situatie.
I-am dat totusi un nr de telefon, unde poate suna sa mai discutam despre copii si o adresa de mail pentru acelasi lucru.
Sper sa nu revina prea curand Si sper sa nu-mai faca greutati (plangeri, procese, mizerii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Revin cu noutati.
Din pacate, lucrurile nu stau bine. Se pare ca nu intelege cum sa foloseasca ocazia de a suna cand si cand sa vb cu copiii si alege sa ma hartuiasca la telefon. Ieri a sunat de vreo 15 ori, asa incat am preferat sa-l tin pe "silent".
Nu stiu ce sa fac mai departe:(.Ma gandeam sa stabilesc un interval orar in care poate suna copiii, iar asta sa nu fie zilnic, ci o data, poate de doua ori pe saptamana, intre orele 20-21.
Voi ce spuneti? Cine a mai fost sau e in situatia mea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Crisseis, nu am fost in situatia asta.
Insa e clar ca nu poti lasa lucrurile asa. Eu cred ca e bine cum te-ai gandit... iar in rest nu-i raspunzi la telefon. Insa anunta-l ferm ca poate vorbi cu copiii in zilele cutare, intre orele cutare si ca in rest nu ii vei raspunde, ca sa nu aiba motiv sa apara la usa ta si sa spuna ca era ingrijorat pentru copii. Probabil ca va trebui sa suporti o perioada hartuirea lui, pana se linisteste... si va trebui sa-ti tii telefonul pe silent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Care sunt drepturile lui legale pentru a-si vedea copiii ?
E decazut din drepturi ? Are drept de vizita ? De cate ori pe luna ?

Cel mai bine ar fi sa ii faci un program strict. Ii poate vedea o data pe luna/saptamana (prima saptamana din luna...) o dupa-amiaza(4h...) si ii comunici prin email sau sms unde si la ce ora va intalniti.
Il duci intr-un loc public care sa prezinte interes pentru copii(zoo, loc de joaca, parc...) si intalnirea se face in prezenta ta. Trebuie sa vina intr-o tinuta decenta si fara sa bea.
La tine sa nu il primesti niciodata, iar daca apare in jurul locuintei tale il poti acuza de hartuire.

Daca vrea sa vorbeasca cu copiii poate suna o data pe saptamana intre orele cutare si cutare, iar copiii pot alege singuri daca vor sa vorbeasca cu el (inteleg ca sunt destul de mari pentru asta).

In afara programului de mai sus spune-i clar ca nu ii raspunzi la telefoane. Daca intervine ceva pe parcurs care poate modifica programul sa iti trimita un email (daca de exemplu nu poate veni la una din intalniri).
Nu trebuie sa fii agresiva, dar trebuie sa fii ferma. Va incerca foarte probabil sa iti forteze mana, sa vina mai des sau cand are el chef. Nu ceda.

Daca mai suna atat de insistent trimite-i un sms in care ii aduci aminte programul. Am trecut si eu prin inchis telefonul pt ca ma suna continuu la serviciu, dar i-am explicat ca nu puteam si nu vroiam sa discut cu el. Daca avea ceva sa imi zica, putea sa o faca pe sms sau email. Asa avea si el o supapa prin care sa isi spus oful, iar eu aveam dovezi ale hartuirii lui (pentru ca daca ar fi avut un limbaj violent doar la telefon nu il puteam dovedi).

Bafta si eu zic sa studiezi totusi cum stai din punct de vedere legal. La intalnirile cu copiii ar fi bine sa mai iei pe cineva cu tine ca sa ai un martor in caz de proces sau daca devine violent.


"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Multumesc pentru raspunsuri, ma ajuta foarte mult.
In ce priveste vorbitul la telefon, cred ca o data pe saptamana e suficient, intru-un anumit interval orar, iar in rest, daca suna, nu-i raspund.
Referitor la intalnirea cu copiii,el a venit acum, dupa 3 ani de cand ne-am mutat din orasul in care locuiam (tocmai pentru a scapa de hartuirea lui,in timpul si dupa divort). Distanta dintre noi e foarte mare (vreo 800 km), iar acum a venit pentru ca avea ceva de rezolvat intr-un oras apropiat (o femeie i-a facut plangere penala pentru ca a lovit-o- deci, nu s-a lasat de meteahna asta). A venit neingrijit si baut, fara niciun ban in buzunar- la mila mea, cum s-ar spune- pentru ca apoi, la telefon sa inceapa cu stilul sau de agresivitate verbala pe care il cunosc foarte bine.
Nu se pune problema sa vina foarte des aici unde locuim acum pentru ca financiar nu-si permite.
Am vazut si reactia copiilor- fetita nici nu mai vrea sa-l vada(greseala lui- ca nu si-a dat seama de impactul aspectului sau si al modului de vorbire- cam baut fiind- asupra copiilor).
Initial am spus ca nu-i voi permite sa vada copiii decat daca se va stabili asta printr-o hotarare judecatoreasca de vizitare- unde sa ma lupt cu toate armele . Apoi, am crezut ca , pentru a evita acest stres si balacareala pe care ar fi in stare s-o faca , aducand si imaginea mea in discutie- ceea ce ar fi defavorabil pt mine, avand in vedere ca lucrez intr-o instanta-am ales sa sper ca diplomatic si amiabil voi putea rezolva acest aspect (al legaturii tatalui cu copiii sai).
Ne-am mai judecat o data pt vizitarea copiilor, insa, mutandu-ne la mare distanta, hotararea aceea nu mai poate fi executata in modalitatea in care s-a stabilit acel program.
De duminica nu am mai vb cu el. Poate nu mai suna sau poate da- si atunci va trebui sa-i comunic decizia legata de modul cum poate suna.
Sper sa-mi pastrez calmul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Crisseis, tot nu inteleg un lucru: daca nu plateste pensie alimentara, de ce nu depui plangere? Iar baiatului tau explica de ce esti "rea" cu tati, arata-i certificatul med-legal, ca te-a batut! Spune-i ca ti-e teama sa nu il bata si pe el sau pe sora-sa, fiindca nu se stie niciodata ce il apuca pe ex daca e baut.
Ideea cu telefonul odata pe saptamana e buna, dar nu e prea mare shoc emotional pt copii?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Cris, acum am vazut subiectul tau si fiind si eu intr-o situatie oarecum asemenatoare, m-am gandit sa te intreb
de ce nu il lasi in pace pana la urmatoarea miscare?
desi se spune ca e mai bine sa actionezi decat sa reactionezi, cred ca ar tb sa vezi ce vrea el cu adevarat..iar avand in vedere ca sta atat de departe, este greu ptr el sa te forteze sa faci ceva..daca deschide proces ptr vizita la copii, tu poti arata instantei ca n-a platit pensie alimentara nici un moment, ca bea, tot, tot si sa ceri un program foarte redus de vizita..copii vor fi adusi in instanta si intrebati
problema ta consta in faptul ca tu nu te simti in siguranta nici acolo, la 800 km de el si iti simti amenintate iar viata pe care ai reusit s-o refaci acolo, copii, care banuiesc ca de abia ce reusisera sa-si revina si ei si in general, toata viata ta fara el.aici tb sa lucrezi putin, trebuie sa vezi exact ce poate sa-ti faca el tie si cum s epoate folosi de copii sa te atace
pe urma, la varsta pe care o au copii tai, tu poti s ale explici in cuvinte pe care ei sa le inteleaga ca tatal lor are o anume situatie, fereste-te sa-l ponegresti in vreun fel, ptr ca devine victima(vezi ce ti-a spus baiatul)
iar baiatului tau, ia-l separat, cand poti, si explica-i la modul general ce poate face violenta intr-o familie, ce implicatii exista si mai ales explica-i ca el nu are nici o vina(se simte vinovat intr-un fel de ceea ce s-a intamplat), explica-i ce te-a determinat sa alegi o astfel de cale, fara sa te victimizezi pe tine, ci ofera-i doar informatii, pe care el le va aranja in mintea lui dupa cum stie...
nu-l poti decade din drepturile parintesti numai ptr ca n-a platit pensia, in cel mai bun caz instanta hotaraste sa-l executi si atat, insa poate influenta procesul decizional al instantei, ptr stabilirea unui program de vizita..daca ajungi acolo, poti arata ca bulverseaza viata copiilor si se va tine cont de asta, daca nu este un judecator idiot, si tu trebuie sa te asiguri ca nu va fi
in rest, iti doresc mult succes si incearca sa lucrezi putin si cu tine sa fii mai linistita, informeaza-te de orice ar putea el sa-ti faca, si legal si nelegal, si cauta si posibilitatea sa te aperi...pe urma o sa fii mai linistita
ai grija de tine si de copii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Poate mesajul meu ti se va parea dur insa eu as inceta orice comunicare cu el de dragul copiilor. Cum sa vina baut si neingrijit in fata lor? daca nu ti-a platiti pensie alimentara da-l in judecata. decade-l din drepturi. Gindeste-te ca va veni curind o zi cind copiii tai vor deveni adolescenti. Daca acum te acuza ca nu ai facut n imic pt tata atunci o sa acuze de 10 ori mai mult. Si sa nu fii surprinsa ca exul nu le va baga in cap prostii despre tine sau/si ca ei nu vor fugi de acasa sa se duca la el.
In locul tau as face tot posibilul sa nu mai am nimic de a face cu el. mi-as da telefonul la secret, si as pune nu stiu daca exista in romania dar in sua este o i nterdictie de se apropia la mai putin de 100m de persoana ta si a copiilor. Avind in vedere antecedentele lui, bataile si abuzurile in sua ai obtine asta fara probleme.
daca nu termini cu comunicarea ntre ei vei avea probleme la adolescenta iti spun de pe acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Fetelor, nu a mai dat niciun telefon de atunci. Imi faceam griji despre cum o sa stabilesc un program de vorbit la telefon.
In schimb, a trimis o scrisoare la seful institutiei unde lucrez, ca sa-l sensibilizeze. In sensul ca eu as mai avea sa-i platesc o suma de bani de la partaj !! Si ca din cauza mea e fara bani, ca eu am pornit atatea procese impotriva lui!!
Dar a uitat sa spuna ca si el imi datora daune morale stabilite prin hotarare judecatoreasca!
( Pentru asta am si cerut compensarea sumelor- in final nu ne mai datoram bani unul altuia- in afara bineinteles de pensia de intretinere pe care n-o plateste, dar nu mai vreau sa ma complic cu alte si alte procese!) Nu mai vreau decat sa ne lase in pace si sa nu mai vina pe-aici.
Tare ma tem ca va incepe din nou cu scrisorile pe la sefi , in care sa ma vorbeasca de rau:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Petrica_do spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisseis

Revin cu noutati.
Din pacate, lucrurile nu stau bine. Se pare ca nu intelege cum sa foloseasca ocazia de a suna cand si cand sa vb cu copiii si alege sa ma hartuiasca la telefon. Ieri a sunat de vreo 15 ori, asa incat am preferat sa-l tin pe "silent".
Nu stiu ce sa fac mai departe:(.Ma gandeam sa stabilesc un interval orar in care poate suna copiii, iar asta sa nu fie zilnic, ci o data, poate de doua ori pe saptamana, intre orele 20-21.
Voi ce spuneti? Cine a mai fost sau e in situatia mea?


Da Crisseis, iti raspun eu.
Fosta mea facut exact ca tine a luat copiii la sute de km distanta si mi-a pus program la telefon.Cu diferenta ca eu nu sunt violent , nu beau, mai fumez dar nu in nasul copiilor si ii platesc pensie alimentara astronomica, trimit felicitari si cadouri de toate ocaziile importante-pt. copii, normal.Si tot nu am cum sa ii vad, sau ii vad f rar, la asa distanta.Nu vb cu mine decat prin avocati ca sa ma coste si mai mult, etc.
Face special asta, caci stie ca , cu o noua familie cu copil mic si cu unul pe drum , o sa cedez pana la urma.N-am ce face si voi ceda,copii vor suferii din lipsa tatalui, dar si acum sufera ca oricum nu ma vad decat cand are doamna vreo vacanta intima cu ex-amantul actual partener (ca decand suntem divortati e partener oficial..)Si pana una alta sufera si copilasii astia mai mici.Ce mama poate sa isi vada copiii ca sufera din lipsa tatalui si sa faca in continuare tot posibilul sa nu fie de acord sa ii lase sa il vada??????
Vad ca tot mai multe pe aici pe forum.Cred ca voi deschide un subiect separat, unde sa va dau mai multe detalii ca sa nu fiu inteles gresit.
Asa ca sfatul meu este, sa nu ii pui portie la telefon, incearca mediere daca singura nu poti sa il determini sa nu sune de 15 ori pe zi.Daca tu ii dai copiii la tel., de ce suna de 15 ori?
Daca te-ai mutat la asa distanta, fa cumva sa aduci macar din cand in cand copiii la jumatatea drumului ca sa poata petrece un we si la el acasa, altfel pana vine la tine si inapoi mai apuca sa petreaca decat jumate de ora cu ei.Daca ai drum prin orasul lui, zi-i si lui si poate il lasi o ora sa ii vada.Pune-te si in situatia lui.

Mergi la inceput