Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (145)
Raspunsuri - Pagina 7
spiridusul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Otiliav Ingeras70, am facut acupunctura de 4 ori cu moasa incepand din saptamana 37 de sarcina. Nu am avut niciodata 40 de ace, ci aproximativ 15-20. Moasa le punea in zone diferite, nu au fost puse in aceleasi locuri la 2 sedinte succesive. Unul in cap, unul in burta si mai multe la incheieturile mainilor si picioarelor, in zona gleznelor. La penultima sedinta a vrut sa-mi puna un ac la piciorul drept intre degetul mare si urmatorul dar nu am rezistat. Mi-a spus ca acela este pentru a face colul moale. La ultima sedinta insa am strans din dinti si mi l-a pus pe acela, aveam deja contractii si am zis sa rezist, am nascut a doua zi dupa sedinta. Rolul acupuncturii a fost sa pregatesca organismul de nastere, sa ma dilat mai usor, sa suport durerea mai bine. Mi-am dorit tare mult sa nasc natural dupa cezariana de urgenta de acum 4 ani si am incercat cam tot ce se putea pentru a reusi, adica acupunctura, mers la bazin intensiv plus multa miscare, am baut si ceai de frunza de zmeur si din fericire am reusit sa nasc natural de data aceasta. Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Pozele noastre |
hauleu mamicaaaaaa
a bagat toate acelea ale in pielicica taaaa?
io cre' ca nasteam de frica
Mami de
Cristian 26.10.2008 +
Alexandru 02.02.2007www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului
Mirtha spune:
Bertha din pacate nu a mers cu termometrul. Am incercat aseara de vreo 2 ori si am renuntat. Am mai incercat dimineatza si la fel nu a mers. Pina la urma a inceput sa urle, si-a strins pumnii la piept , si-a incordat burtica a ridicat picioarele la cucurigu si a inceput sa incneaca si sa se screme. Am lasat-o sa isi faca manevrele dar fara succes. La un moment dat i-a venit si foame dardin cauza disconfortului se oprea urla , icnea si se scremea si tot asa. Asta se intimpla la pa 6 dimineata . In final pe la ora 8 i-am pus un supozitor care si-a facut efectul pe la 9,20.
Maine ajungem la pediatru pt. vaccinul de 2 luni si sper sa imi dea alte idei anti-constipare decit supozitorul pt. ca nu sunt de acord sa-l folosesc in mod repetat dar nici nu o pot lasa sa se chinuiasca si sa urle fara succes. Eventual un ceai.
Vazut indianca , placut smecherutza !
Amalia cam acelasi "orar" avem si noi , ma rog uneori mai derogam dar in mare cam in limitele descrise de tine ne incadram si noi in zilele bune.
Monicabo daca gasesc vreun articol interesant sau chiar vreo vreo disertatie prin verun capitol din cartiel pe care le am , le postez pe forum. Si pe mine ma frutreeaza problema dar mai ales faptul ca nu gasesc un pediatru care sa spuna ca celalalt o durata clara in functie de care te poti coordona. 
Alra da, ai dreptate cu maimutica si defecarea. Totusi mama maimutoaie isi stimuleaza puii in primele luni de viata -prin lins - pt. a-i determina si invata sa faca pishu si kk. Acu" sa ma iertati stimat auditoriu dar cit de materna as fi de lins nu apuc.
Cu servetelul umed a tinut figura de vreo citeva ori dar astazi sub nici o forma nu a tinut nici un truc.
BTW la 5 saptamni m-am constipat atit de tare incit mama a trebuit sa ajunga cu mine in urgente , cu temperatura 42 si constipata beton. Motiv pentru care mi-au facut clisma - precoce ha ?.Bine asta nu inseamna ca fie-mea va fi la fel de rea ca mine la capitolul asta dar nici nu sunt dispusa sa verific. Un ceia cred ca totusi este o optiune preferabila supozitorului dar si stimulului mecanic. Sa vedem ce spune maine pediatr.
Mav relativ la termenul de 9 luni pt. intarcare , discutia am avut-o la primul control de la 1 luna. Atunci mi-a oferit ceva argumente dar cum subiectul nu ma interesa atunci , mi-au trecut razant pe linga ureche. Spunea ceva ca este in beneficiul sanilor , legat de noduli sau cam asa ceva dar nu am retinut prea bine. Maine cind mergem pt. vaccin , daca nu uit , reaiu subiectul si o intreb argumentele. Oricum mi-am adus aminte de acest termen de 9 luni cind am citit prin cartile de prin casa. Cert este ca amajoritatea se raporteaza ca moment optim la virsta de 9 luni insa numai Spock face trimitere la argumete de oridn statistic. Toti subliniaza ca alaptatul poate continua insa in functie de decizia mamei pina la ce virsta doreste aceasta , fara sa existe contraindicatii de ordin alimentar. Valoarea nutritionala a laptelui matern se reduce insa progresiv incepind cu virsta de 6 luni. Ramine sa ma i documentez sa vedem spre ce virsta ma hotarasc dca nu am norocul sa se intimle asa , natural ca in cazul Monicabo.
Apropos de constipatie la bebei la mine nu se verifica regula , eu nu sunt constipata : ies de cca. 3 ori pe zi , in mod constant cam de cind am ajuns acasa cu fetita. In spital in prima zi au fost ceva probleme insa ulterior s-a regleat f. bine tranzitul.
Eli iubita m-ati suprat rau. Data viitoare va fac perchezitie de la usa si valorile va pun sa le lasati acolo. Imi aiu eu revansa pt. ca e clar ca lucrurile nu pot ramine asa. Trebuia sama lasi sa fac si eu unb gest bun si crestinesc de la cap la coada , de aceea sper ca ma intelegi ca lucrurile nu vor ramine asa. Las ca va prind eu cumva.[pup]
Ma duc in urma sa vad ce ati mai discutat in capitolul acesta.
Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Otiliav spune:
Bebecris, ce bine a crescut David, este un pufos. Bravo mami, ai laptic bun.
Bertha, am vazut mica indianca, daca si functioneaza e super.
Mav, Ginye, mie nu mi se incarca pozele, poate noaptea sa mearga mai bine.
Amalia, cum mai esti, tot cu bb agatat la tata? Ti-ai mai revenit cu laptele?
Lauramiron, de ce nu ai putut merge la serbare? Ca Ana a avut azi si vroiam sa merg dar nu au fost parintii invitati ca nu era o sala spatioasa. Nu te mai stresa cu greutatea ca ce ia doar din lapte de mama nu se considera ca-i obezitate. Mai tarziu cand incepi diversificarea poti avea grija sa nu-i dai banana, cartoful inlocuit cu dovlecel, nu paine si dulciuri. Cam astea au fost regulile pentru Ana si totul a fost bine, dupa ce a inceput sa meraga s-a inaltat binisor si frumos fara sa mai fie o grasana.
Spiridus, multa sanatate!
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
lauramiron spune:
Otilia, n-am avut cu cine o lasa pe Caty, asa ca s-a dus sotul cu Rebeca la serbare aseara si astazi la spectacolul cu dansurile. A filmat tot si am vazut-o apoi si eu

Mersi de sfaturi
Sper sa reusesc sa ma mai calmez cu ajutorul vostru...
| citat din mesajul lui Otiliav Bebecris, ce bine a crescut David, este un pufos. Bravo mami, ai laptic bun. Bertha, am vazut mica indianca, daca si functioneaza e super. Mav, Ginye, mie nu mi se incarca pozele, poate noaptea sa mearga mai bine. Amalia, cum mai esti, tot cu bb agatat la tata? Ti-ai mai revenit cu laptele? Lauramiron, de ce nu ai putut merge la serbare? Ca Ana a avut azi si vroiam sa merg dar nu au fost parintii invitati ca nu era o sala spatioasa. Nu te mai stresa cu greutatea ca ce ia doar din lapte de mama nu se considera ca-i obezitate. Mai tarziu cand incepi diversificarea poti avea grija sa nu-i dai banana, cartoful inlocuit cu dovlecel, nu paine si dulciuri. Cam astea au fost regulile pentru Ana si totul a fost bine, dupa ce a inceput sa meraga s-a inaltat binisor si frumos fara sa mai fie o grasana. Spiridus, multa sanatate! Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Pozele noastre |
Laura
de doua printeseRebeca Mara (16.09.2005)
Ecaterina Sara (06.12.2008)
simona_1402 spune:
| citat din mesajul lui BraveGirl Si am si eu o rugamite: daca nu vreti sa ma aveti pe constiinta, nu mai spuneti va rog programul copiilor vostri. Nu de alta, dar eu stau agatata cu zanica mea de tzitzi, NU MAI POOOTTTT!!!! si colac peste pupaza, REFUZA bibe, nu vrea si pace. In curand o iau pe pustiu...a nu, stati!!! Am luat-o deja! Am adormit la un moment dat si visam ca imi cautam sot, sa ma marit, si deodata realizez ca am un copil . Eram tare ingrijorata ca nu ma mai marit si l-am vazut pe sotul meu si mi-am adus aminte ca suntem casatoriti din 2005. Tare visul, nu? ========== Corina Mamica de Arianna Maria ![]() Albumul meu |
Sora mea
Si eu am visul asta repetitiv, ca fac nunta (alta), la un moment dat realizez, in vis, ca sunt de fapt casatorita si ma intreb de ce dracu ma mai marit inca o data...
Simona, cea mai fericita mamica din lume,
de
Mihai (8 nov 2008) POZE si
Radu (3 dec 1997)
Mirtha spune:
Da, da intaresc si eu opinia Alrei , mai bine decit a spus-o chiar nu se putea.
Renunta la completarea cu laptele praf pt. ca exista riscul - recunoscut si para-confirmat - de ati pierde laptele , bebelul tinzind sa refuze sanul. Calmeaza-te , trage aer in piept si detaseaza-te de nebunia greutatii si a cantaririi.
Copii limentati la san exclusiv nu au devin obezi cit timp se merge pe alaptare. Dupa ce se trece la diversificre atunci trebuie sa iti pui problema unui regim echilibrat. Cel putin asa mi s-a explicat.
Dar , revin , renunta la completarea cu lapte praf : Pitica Eva este alimentata exclusiv la san iar luni dimineata cind am citarit-o avea 5300 (3550g la nastere , 3400 dupa scaderea fiziologica , 4200g la cantarirea la 1 luna)
.
Fetele , care alimenteaza exclusiv l san , semnaleaza greutati absolut normale. Nu vad de unde ti-a intrat in cap ca nu ai lapte suficient. Laptele merge f. bine pe sistemul cerere-oferta(cu cit suge cu atit creste productia) iar daca suspectezi ca nu ai lapte incearca stimulare cu ceai.
Eu zic sa o stimulezi l san sa ti-l goleasca , pompa nu goleste in maniera care o face bebe. Am avut perioade in care o alaptam chiar din ora in ora , nu numai eu . Daca dai paginile in spte vei observa ca multe mamici au avut perioade de acest ge. Bfta si sper sa te razgandesti in privinta completarii.
| Citat: | ||
citat din mesajul lui alra
in primu rand te calmezi cat scoti cu pompa nu zice nimica, eu la laura nu scoteam nimica si totusi lapte aveam. la anumite tipuri de sani, cand se inmoaie sanul, pompa nu mai scoate bine deci nu scoate tot. doar nu oi lasa copilu sa urle de foame cu ceasu in mana, ce ai?? eu nu am cantarit-o si nici nu am de gand. mananca bine, kk asisderea, pipi la greu, doarme bine si arata super, deci totul e ok! de ce dumnezeu sa ii dai completare?? pai asa nu ii maresti stomacu? cum adica ii maresti stomacu daca ii dai prea des ca e pe dos, daca mananci des si putin ai stomacu mai mic decat daca mananci rar ca atunci mananci mai mult. ALRA 40+ Vacanta cu Laura in Romania |
Mirtha mama de Eva
simona_1402 spune:
| citat din mesajul lui loren@ red]mai e vreun bb cu muci, cum procedati?Seaea la culcare ii dau 2 ml de calpol si cred ca ii mai dau vreo 2 zile, poate avem noroc sa nu facem febra... pup ![]() Bianca Andreea si Larisa Elena[/red] |
Da, noi. Inca de la 2 sapt. Am racit eu imediat ce am venit acasa si a luat si el. Dar nu rau, nu a facut febra. A venit dr acasa si l-a vazut de 2 ori, nu i-am dat nimic, doar am curatat nasucul. Abia acum, dupa 3 sapt, a scazut productia de mucisori. Nu stiu ce ma faceam fara batista bebelusului.
Simona, cea mai fericita mamica din lume,
de
Mihai (8 nov 2008) POZE si
Radu (3 dec 1997)
Mirtha spune:
Da, da tot asa zic eu ca Amalia : ori de cite ori cere!
Cit timp copilul este alaptat exclusiv l san nu devine obez.
Sa vezi ce bine merge daca ai putina rabdare.
| citat din mesajul lui Amalia Laura de unde scot frate doctorii astia ineptiile astea??? N-am mai auzit idiotenia asta cu stomacul marit de la alaptat la cerere! ![]() ![]() Te rog eu, nu te mai mulge, lasa masuratul laptelui si pune fata la san de cate ori iti cere! ![]()
Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si Luca Gabriel (31 octombrie 2008) |
Mirtha mama de Eva
Mirtha spune:
Hi , hii ce bine imi pare. ![]()
![]()
Si eu le-am pus la dispozitie cartea , asa orientativ : si MF si Mp.
Bertha , apropos de fire si cusaturi, nu stiu cit de ajuta pt. ca la mine a fost epiziotomie : dar periodic , dupa ce am iesit din spital ma trezeam cu fire de ata pe servetelul umed. Firele cu care am fost cusuta erau resorbabile.
| citat din mesajul lui Flowers Bertha si eu am gasit pe tampon doua capete de ata mici cat o unghiutza.Si Brianei i-au iesit niste bubite pe obrajori. Am s-o fac si eu indianca ca nu mai trec. Mirtha iti aduci aminte ca iti spuneam ca la 2 sapt am fost la doctora cu Brianna si nu luase in greutate decat scaderea fiziologica si mi-a zis sa suplimentez cu lapte praf.Si eu i-am trimis pe mail cartea dr. Culcer. Dupa inca 2 sapt(la 1 luna) am fost din nou la cantar si Brianna avea 3,900( de la 3000 cu cat am nascut-o si cat avea si la 2 sapt)fara nici un pic de lapte praf. Acum a fost si dr multumita dar nu a vrut sa aprofundeze subiectul cand i-am zis ca nu i-am dat deloc lapte praf.Asa ca fetelor aveti incredere in voi si in bebei si amanati suplimentarea cu formula.Apropo eu nici acum nu pot scoate nici 30 ml de lapte cu pompa. Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2009) si Julia Alessandra (5.07.2002) |
Mirtha mama de Eva
Mirtha spune:
Moaammmaaa Mav ce supraciune esti !
Da si eu fac galerie in acelasi mod : ![]()

![]()

ca unde-s doi puterea creste!
citat din mesajul lui mav
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...toate astea-s pt dr aia a ta! de unde le scoate, bai frate?! ti-au raspuns deja alina si amalia ceea ce ti-as zice si eu: PUNE FATA LA SAN SI LASA-L INCOLO DE 'REGIM/ PROGRAM' SI LAPTE PRAF! Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008) www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista! |
Mirtha mama de Eva

David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1