Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (145)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Salutare burtici si mamici !

Azi ar fi trebuit sa facem vaccinul dar la medicul pediatru.....era luat curentul electric. Adica toate cladirile pe latura pe care era situat cabinetul nu aveau curent electric- pana.
Vizita a fost foarte scurta , va imaginati ca a fost cel putin bizar sa stau de vorba cu femeia pe intuneric - Romania secolului 22 ce sa ii faci .
Despre constipatie ca remediu mi-a recomandat apa : fie fiarta si racita , fie apa plata incalzita la o temperatura de cca.37 grade.
Nu mi-a recomandat ceai si a fost total impotriva Baby Drink. A spus ca printre altele Baby Drink contine glucoza si stimuleaza apetitul spre gustul dulce al sugarului.
A ramas ca va trece luni pe dupa amiaza pe la noi pe acasa pt. a nu mai cara Pitica pe drumuri.
In alta ordine de idei eu am fost racita cobza toata saptamana , ceea ce am crezut a este masea de minte era de fapt o infectie generalizata de la amigdala - gat , dantura , ureche. Pediatra s-a oferit sa se uite in gat cu un nstrument tip lanterna , a constatat ca am amigdala stinga purulenta si mi-a recomandat : amoxicilina.
Si credeti-ma am de gand sa o iau pt ca de astazi au inceput sa ma doara muschii si articulatiile.
Toata saptamana am bagat in mine Osciloccocinum , Homeovox , Tantum Verde , ceai de musetel cu lamaie , dat cu Biparox inclusiv pe dantura daca va puteti imagina si absolut nimic. Ma doare toata zona de nu pot sa deschid gura si nu pot sa mestec cu partea stinga.
Singurul remediu la care a mai cedat durerea a fost ceaiul de ceapa cu care am de gand sa continui.

Alta veste este ca fie-mea isi tine capul pe perioade din ce in ce mai mari. Am pus poze : http://good-times.webshots.com/photo/2035161190103625916rcHZgR
http://good-times.webshots.com/photo/2355560230103625916SnYuPK
http://good-times.webshots.com/photo/2406143140103625916KYAEUp

Revin dupa ce alimentez Pitic Urlator !

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Incredibil! Sa-si tina ea capul de acum? Ptiu, ptiu! Ce scumpa e! Sa o pup eu de fetita dulce si draga! Si zici ca are 2 luni? Deja? Sa va traiasca si sa fie sanatoasa!

Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Julia: Hai, ca nici tu nu mai ai mult. De Craciun sper sa fim acasa!

Alra: Nici eu nu stiu cand am facut 40 de sapt., dar acum cam incep sa le simt. Si ma trage burta in jos.....

Olivia: Sper sa fie rapida nasterea si sa fim toti sanatosi sa ajungem cu bine acasa. Deja controlul de 6 saptamani?

Mirtha: Eva ta se face tot mai frumoasa! Are niste ochisori....

Andy 40+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Si la noi s-a intimplat de vreo 2-3 ori si de fiecare data am facut legatura cu lamaile pe care le consumasem.
Nu am reusit sa fac legatura cu altceva. Atunci cind consumam ceaiul cu lamaie stoarsa era ok . Cind mincam in schimb lamaia se agita de genul : apucat tzatza , scos tzatza , chitzait iar cautat cu frenezie tzatza , supt de vreo 2-3 ori cu foc iar scos tzatzta , iar chitait si tot asa. Singura legatura pe care am reusit sa o fac trimitea la consumul lamaii. Poate si la voi cauza este tot un aliment care nu-i prea place. Figurile nu s-au repetat dupa ce nu am mai consumat lamaia ci m-am rezumat ca sucul pe care si-l lasasera feliile in ceai.

Citat:
citat din mesajul lui zaden

in alta ordine de idei , aveti vreo explicatie, in ultimul timp bebele cd mananca incepe sa planga la san, se enerveaza, se trage, iar cauta sanul si tot asa. nu la toate mesele.o fi din cauza ca i-am dat o saptamana completare, cat am avut probl cu sanul?
de duminica l-am trecut din nou doar la san, dar poate nu mai am lapte suficient?sa incerc sa-i dau biberon sa vad dc mai face asa?

mami de Andrei(03.11.08)

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Neata buticute si mamicute!
Hop si eu putin pe aici...cat mai sta Luca cuminte in patut.Si-a facut deja din 7 ora de trezire..Momentan e mancat, scbimbat si sta la el in patut cu ochii mari la jucariile atarnate. Nu stiu cum va fi mai incolo, dar momentan...n-am apucat sa va spun....am copil tare cuminte! Problema lui principala este colicii..in rest, doarme la el in patut, cand e treaz nu e musai sa-l tii numai in brate, poti sa-l pui si langa tine si sa-i vorbesti..si ce e cel mai important, de cele mai multe ori il pun treaz in patut la somn si reuseste sa adoarma singur!
Dar repet...MOMENTAN, nu stiu cat il va tine. Pe David l-a tinut pana la 6 luni cand mi-au venit socrii in vizita si l-au tinut in brate vreo 2 saptamani...si dupa faza asta, ma plimbam cu el in brate sa-l adorm la fiecare somn..

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Mirtha cat de activa e piticuta ta! Taaare bine va mai sta impreuna! Mor dupa ochisorii astia ai lor mari!

Mergi la inceput

Mariana28 cum sa-i dai ceai de menta pentru ca face kk o data pe zi? Pai dar eu ce ar trebui sa-i dau lui Luca care are 8-9 scaune? Este normal sa faca asa cand sunt alaptati la san. Problema este cand depasesc 10-12.
Alra ai o semnatura bestiala! Sa-mi pun si eu una similara, dar cu minus?. Cred ca mai degraba ar trebui sa-mi pun ceva de genul "nu uita sa mananci!", ca la cat sunt de grasa, daca sar vreo masa, ajung sa ma ia vantul..
Malinas intrebai de haine pentru botez. Nu stiu de unde obisnuiesti tu sa-ti iei, dar au haine dragute in SIR si la preturi acceptabile. Eu mi-am luat de acolo pentru botez vreo 2 bluze sa le imbrac cu pantalon negru.
Anca_27 wow da' ai avut o bafta de un personal de prima clasa! Si cum povestea ta a venit dupa pozele Alrei de la spital..imi venea sa-mi dau palme ca traim in asa conditii!
Alexa sa-ti traiasca puiutul si sa fie sanatos! La mai mult lunite! Ce frumos ati sarbatorit voi acolo! Mi-a placut taaare mult tortuletul ala cu braduti! S-a facut si mai frumos Dodo!

Mergi la inceput

Julia foarte dragute pozele si filmuletele de la serbare! Sa-ti traiasca Maria si sa te bucuri de ea si de bebe ce urmeaza sa vina!

Mergi la inceput

Cred ca cel mai bine ar fi sa te vada un medic sau o asistenta de la sectia maternitate. Mie nu imi suna a bine pungutzele acelea cu lapte.
Asitenta de la neonatologie te-ar putea ajuta cu suptul si poate oppina mult mai clar daca bebe mai poate fi convins sa suga dupa atita perioada de hranit cu bibebronul.
Si daca nu mai exista sanse cred ca trebuie sa te gandesti daca mai continui sau nu cu pompa , seringa sau alte instrumente sau daca este cazul sa oprsti lactatia. Pt. ca ce poveststesti tu acolo nu pare deloc ok.
Sa ne tii la curent . Multa bafta!

Citat:
citat din mesajul lui elilov3

seara buna fetele
eu asi da oirce ca bb sa suga...m-am saturat sa il chinui cate 10 min inainte de fiecare masa poate poate o suge....cat despre tzatze..le urasc ma dor de inebunesc, numai ace prin ele, umflate, plang ori de cate ori ma mulg e criminala pompa tip seringa , revin as da orice ca bb sa suga ...ce sa ma mai fag de atata durere efectiv din 24 de h 6 ma mulg sau mai bine de atata...acuma spre mamelon s-au format niste pungute cu lapte pe care efectiv nu le pot evacua, nici cu pompa, nici cu mana nici cu apa calda, cu nimic astept sa vina sotul de la corectatul tezelor nationale sa ma duca oriunde la spital, la taiat orunde numai sa scap de durere

eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de bb
Dimitrie Gabriel 12.11.2008

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Ank83 bine ati venit acasa! Suuuper ca-i poti da din laptic si lui Raul! Dragul de el, ce scump a fost cand i-ai aratat-o pe Cecilia! Intreb si eu ca fetele..ai pe cineva care sa te ajute cu ei?

Mergi la inceput

Iza , Andy multumesc fetelor !E indragostita de orice sursa de lumina. Cu cit e mai stridenta si orbitpare cu atit e mai fascinata.

Iza a trebuit sa o intreb despre medicatie ca sa fiu sigura ca e compatibila cu alaptarea si atunci , femeia ca sa isi poata expuna un punct de vedere pe medicatia trebuit sa se uite. Bine ca s-a rezolvat ca nu cred ca o scoteam curind la capat cu leacurile homeopate. Si da , ceaiul de ceapa a fost singurul care m-a mai calmat. Cit l-am ocolit pina la urma tot la el am ajuns si tot el saracu" si-a facut treaba. M-au ajutat ce-i drept la calmare si pastilele Tantum Verde dar pt. vindecare tot ceaiul de ceapa a fost bun. Acum tusea este eruptiva si e ceva mai bine decit atunci cind era seaca. Sanatate si voua !

[b]Andy[/b] 40+ si nimic , nimic ? Tinem pumnii , multa bafta !

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput