Mamici cu 2 pitici (2)
Raspunsuri - Pagina 7
doniro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rromanitza Neata mamici, Va multumesc pentru incurajari si fac tot posibilul sa ma abtin sa nu dau frau liber hormonilor ca altfel cine stie unde as ajunge! Eu sunt un pic cam derutata cu bb deoarece ieri a venit in vizita asistenta pediatrei si mi-a spus ca are scaun verzui ceea ce inseamna ca nu se satura, si mi-a spus sa nu il mai las sa doarma 4-5 ore, sa il trezesc mai repede si sa ii dau....Nici nu stiu cum sa fac...am incercat sa il trezesc dar foarte greu am reusit si dupa aceea a fost foarte matait.... Citeam de faza cu gradatia sanilor, ar fi fost chiar interesant sa avrm, noi femeile, o gradatie pe fiecare san....Nici nu stiu cat bea si iar mi-a spus asistenta ca daca nu se satura sa ii mai fac si o completare de 30 ml, dar aseara completarea a fost de 60!!!!!! Oare nu am suficient lapte sauel nu trage cat sa se sature sau e posibil ca laptele meu sa nu fie de calitate????????? Aseara a adormit pe la 12 si s-a trezit la 4 juma, dupa care a mai adormit la 6 pana acum la 11....Oare doarme prea mult? Am vazut ca si voi aveti problemele voastre dar la cine sa ma plang? Am o prietena care imi spune sa nu trezesc copilul si atunci cand ii dau sa suga sa il tin la san cat vrea el!!! Astept si parerile voastre ca simt ca nu mai am putere sa iau o decizie sau sa gandesc corect! Va pup fetelor si imi pare rau ca tre sa vin cu astfel de subiecte mai putin atractive.... Dana, mami de David-Cristian din 9.11.2004, Lucas-Alexandru din 12.12.2008 |
Eu nu sunt nici pe departe experta in ale alaptarii (Daria a servit o luna, iar Victor cu chiu cu vai 3 luni si jumatate), dar parerea mea e sa il lasi sa doarma cat vrea si sa ii dai san pana il vezi ca nu mai vrea. Eu una asta as face, dar stii cum e cu sfaturile... Tot tu stii mai bine.
ROXANA, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE
crengu75 spune:
Roamanitza
In primul rand, stai calma si nu te stresa.
Si parererea mea este sa ii dai sa suga cand vrea el. Nu mi se pare bine sa-l scoli sa-i dai sa suga. Daca ar fi prematur as intelege sa te stresezi ca nu papa dar asa......Si din cate stiu eu culoarea la caca poate fi si verde ca spanacul si galben si ca mustarul . Atata timp cat nu are mucus. Da asta ca daca caca e verde , bebe nu se satura, nu am mai auzit. Mai ales daca el e cumintel si doarme, cum a tras asistenta concluzia ca nu papa destul ? Iar asta ca laptele tau nu e bun e o prostie. Nu te lua dupa ce spune asistenta. Ce poate fi mai bun ca laptele tau? In timp o sa se regleze si cantitatea si tot.
Dac vrei poti sa-i faci proba suptului. Adica il canteresti asa cum este cu haine , cu pampi inainte sa suga si apoi il cantaresti la fel dupa ce a supt. Dar iti trebuie cantar de copii ca pe ala se vede gradatia si la 10 gr. Dar , parerea mea e ca te sperie asistenta degeaba.
Si o intrebare. Tu simti ca el suge sau doar molfaie sanul? ca daca suge, se aude clar cum inghite, sanul se goleste , chiar si cu putin dar il simti mai moale.
Iar cu completarea , la fel, as zice sa amani. Daca vezi ca bebe nu ia in greutate, ok, o sa-i bagi completare. Dar acum cred ca e prea devreme. Dupa aia o sa te chinui mereu cu completare, sanii nu o sa mai produca destul lapte si nu e bine. Tu spuneai ca iti pocnesc sanii deci nu cred ca nu se satura copilul.
Daca ai putea sa treci peste momentele astea de incertitudine, o sa fie bine, ai mai multa incredere in tine. Stiu ca teoria si practica sunt doua chestii diferite. Hai ca noi suntem aici cu un sfat bun. Tu o sa faci cum crezi si cum o sa simti. Te pup si mult curaj.
Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)
crengu75 spune:
Claudia, ca mai face Lucia?
Ana, bafta multa luni la vaccin.
Gabitzam sanatate multa lui Raducu.
La noi nimc nou. Pupam gasca.
ana_a spune:
rromanitza, la fel spun si eu ca si crengu. Nu te stresa. Apoi pune puiul la san de cate ori cere el, nu-l trezi sa manance! Bucurate ca doarme. Pentru ca in 4-5 saptamani o sa faca ochisori si apoi o sa doarma mai putin. Isi regleaza el apetitul!
Ceea ce a zis asistenta voastra despre kk verde mi se pare o mare prostie...eu nu am mai auzit asa ceva. Culoarea la kk difera in functie de ceea ce mananci tu. POate fi verde sau galben.
Daca o sa-i dai completare de pe acum o sa scada lapticul tau. Nu exista lapte care sa nu fie bun! Astea sunt povesti inventate de asistente nepricepute.
Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam
ClaudiaH spune:
Rromanitza, fata mea a fost prematur (34 sapt.) si dormea tot cate 4-5 ore. N-am trezit-o decat rareori iar cand am facut-o nu a supt ca lumea. Pune copilul la san cand vrea si cat vrea. Si Lucia a avut scaun verde si... a luat primele trei luni cate 1250g in fiecare luna. Daca dai completare o sa scada laptele tau. In spital unde am nascut scria peste tot ca nu exista lapte mai bun decat lkaptele de mama; nu exista sa nu fie laptele tau bun. E o prostie. Sunt super-ocupata ca ti-as mai scrie cateva chestii; sper sa-mi fac timp si revin.
Crengu, Lucia a avut azi un singur scaun, moale si galben. Sper sa-si revina. I-am dat ieri ceva solutie electrolitica si san.
Cami, pe prospectul de la solutia electrolitica scria ca se sisteaza alimentatia cu lapte dar nu si laptele de mama, se alapteaza in continuare chiar in situatiile grave de diaree. Azi nu i-am mai dat solutie electrolitica pentru ca n-a avut decat un scaun si nu pare deloc deshidratata. Merci mult de raspunsuri! Sper sa fie bine.
Va pup si fug ca sunt foarte ocupata.
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
rromanitza spune:
Fetelor, multumesc pentru raspunsurile voastre!!! Sunteti niste dragute si chiar m-ati incurajat foerte tare...Si eu gandeam la fel dar pana sa vina asistenta....dupa aceea toate conceptiile mele s-au spulberat si am inceput sa imi fac griji la greu! Daca pana si sotul mi-a zis ca e o aberatie sa trezesc copilul!!! Acum o sa il tin la san pana nu ma ivrea si dupa aia vedem c si cum....
Va pup si va multumesc!
Dana, mami de David-Cristian din 9.11.2004, Lucas-Alexandru din 12.12.2008
OanaRusu spune:
Dana, subscriu si eu la tot ce zicea crengu, aia cu culoarea verde m-a dat pe spate, n-am mai auzit asa ceva. Dc bebe doarme, il trezesti degeaba pt supt, precis.
Curaj si incredere
Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor
ana_a spune:
Buna seara fetele!
Am pus poze la semnatura cu serbarea lui Stefan. El a fost cel mai atent la infatisarea Mosului...care de altfel, era dubios...tare rau imi pare ca au avut un Mos asa de urat...daca gradinita nu-si schimba Mosulla anu...pentru Stefan nu mai tine figura!
Sunt cam obosita...ma retrag!
Noapte buna
Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam
gabitzam spune:
Ana, dar ce elegant este Stefan, tare e frumusel. Si ce prietenuta dulce are Dar Mosul nu l-ai pozat? Ca eram curioasa cum arata asa de plastic. Se vede mare neincredere pe fata baiatului
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
crengu75 spune:
Ce faceti fetelor? treburi? treburi?