Mamici cu 2 pitici (2)
Raspunsuri - Pagina 6
ClaudiaH spune:
Buna dragele mele!
Rromanitza, capul sus, nu lasa hormonii sa-ti strice bucuria! Inteleg ca e greu sa nu fi impreuna cu sotul in perioada asta dar... nu esti singura si asta-i cel mai important, sa ai copiii tai dragi alaturi. Eu cred ca e bine sa mulgi un pic de lapte cand sanul e prea plin, il poti congela si folosi mai tarziu. NU-ti face griji cu cat suge caci la varsta asta bebe nu are alta grija decat sa pape si sa doarma, stie el cat ii trebuie.
Iulia, merci de urare! Chiar esti o norocoasa daca dai jos; bravo!
Ana, eu n-am alaptat-o pe Lucia in liniste ci dimpotriva, acolo unde se nimerea si initial n-am avut probleme acum daca e mai mare si mai ainteresata de toate cele... are nevoie de liniste. Cat despre sotul tau... no comment, e dreptul omului sa creada si sa gandeasca ce si cum vrea. Intr-adevar, in Romania sunt putine femei care alapteaza in public, e drept sa gandeasca asa. Normalitatea e acolo unde crede fiecare. De exemplu, in ciuda modei asteia in care baietii poarta pantalonii asa jos ca vara le poti vedea partea de sus a fundului n-as accepta ca sotul meu sa poarte asa ceva. Legat de alaptat, nu mi-a trecut prin cap sa-l intreb ce parerea are insa... stiu ca e un tip destul de liberal iar pe aici am mai spus eu, barbatii se fac ca nu te vad deloc iar doamnele iti zambesc cu admiratie de parca nu stiu ce minune ai savarsi asa ca daca suntem la drum... alaptez la restaurant, la McDonalds... oriunde se poate si vrea maimutica mea. Frig fiind, in parc sau pe strada nu prea mai merge cu alaptatul.
Cami, ma bagi la idei, oare sa ma duc duc la medic cu Lucia? Ce fel de solutie electrolitica? Dina aia normala pentru copii doar ca sa o fac cu apa fiarta? Sau cum? Lamureste-ma te rog ca daca se ingroasa lucrurile n-am chef sa ma duc cu ea la urgenta ca e deja week-end, cabinetele sunt inchise. Cu Sarbatorile te cam inteleg, nu stiu de ce dar nici n-au inceput bine si deja ma simt epuizata. Totodata sunt insa si un pic entuziasmata.
Crengu, nu stiu cum se defineste talentul la scris da' eu ma amuz intotdeauna de mesajele tale esti tare simpatica chiar si cand esti suparata. Scaunele Luciei nu au mucus, doar ca sunt moi, au miros acid, de fermentatie si sunt cam multe, in jur de 5-6 pe zi.
Oana, nu ma speria! Eu sunt cam tiranica si uneori chiar mi se pare ca am exagerat cu regulile in ce-l priveste pe Stefan; uneori e nefiresc de cuminte si mi-e teama sa nu-i strivesc personalitatea si sa fac din el asa o paiata. El e berbec ca si mine dar dat fiind faptul ca eu sunt parintele si am o fire dominanta... mi-e teama sa nu il transform in ceva ce nici mie n-o sa-mi placa. Rareori ii impun anumite chestii doar "de-aia" ci de obicei ii spun ca "uite daca faci asta, e consecinta aia iar daca faci altfel asta va fi consecinta, tu alegi". Parinte fiind insa mai manipulez lucrurile in asa fel ca el sa aleaga varianta care imi convine mie. Mi se mai intampla uneori intr-adevar sa fiu cu nervii la pamant sau stiu eu in ce situatie deosebita in care nu-mi mai fac timp de explicatii si il cam fortez, astea sunt exceptii insa. Totusi nu prea-l las sa se loveasca el de greutati ci ii sugerez de la inceput solutia buna. Si la noi totul are o ordine bine stabilita, avem rutine vechi in care facem lucrurile si s-a obisnuit cu ele, nici nu-i trece prin cap sa le incalce chestie care-mi convine dar ma-ntreb daca n-o sa devina un tipicar greu de suportat. Un ex.: daca taica-su vine de la serviciu si intra repede la baie si isi lasa pantofii in hol el se duce repede si ii pune in dulapul de papuci si apoi il cearta pe taica-su ca nu si i-a pus dupa ce s-a descaltat; el stie ca ordinea e: ai intrat, te-ai descaltat, ai pus papucii in dulap, geaca in cuier, apoi te speli pe maini si abia apoi faci altceva. IN fine... din pacate cand va fi mare abia voi putea sa trag concluziile despre daca am facut sau nu bine.
Oana, noi cu totii luam cina la 18:30-19:00 dupa care mai rontaim ceva fructe sau alune dar de cele mai multe ori asta e tot. Iar Stefan la 19:30 -20 e in pat.
Mda... noi suntem relativ ok. Eu ma simt mai bine, inca mai am nasul putin infundat dar sunt ok; Stefan mai tuseste putin si ii mai curge nasul dar si el e pe drumul cel bun. Lucia n-a mai primit ieri nimic altceva decat lapte de la mami drept dovada ca pana la ora 01 nu s-a culcat, a supt din jumate in jumate de ora aproape, nu se saturase. Apoi a dormit pana dimineata la 7 cand a supt din nou si s-a culcat iarasi. Pana la ora 2 a avut cred 3 scaune da' asa moi ca au iesit din pampers imediat si am schimbat 3 randuri de haine de dimineata. Acu' doarme epuizata de papa, caca si schimbat. Vedem mai departe cum se mai simte. Sper sa fie bine. Slava Domnului ca macar sotul meu e bine si se straduie sa ne sustina pe toti cu moralul la cote normale!
Gata, fug ca e dezastru in casa daca toata dimineata am schimbat la pampersi. Pupici, pa!
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
ClaudiaH spune:
Crengu, am uitat sa spun ca am vazut poze si ca ai un soldatel tare dulce! Si locatia a fost faina.
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
crengu75 spune:
Acum mai uitam la semnatura ta Claudia si am vazut ca ieri Lucia a facut cinci lunitze. Sa traiasca si la mai mare!
Noapte buna fetele.
Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)
CamiM spune:
Claudia is pe fuga tare, scuze ca abia acum intru( noi suntem in urma voastra cu vreo 7 ore)- aici se gaseste solutie electrolitica gata facuta la farmacie. Nu stiu cum e altfel. daca ai dubii suna musai la medic, noi am mers dupa ce avea Sofia diaree de vreo cateva zile bune si incepuse deja sa scada in greutate. daca Lucia papa bine si nu pare letargica sau sa dea semne de deshidratare(ca asta e cel mai mare pericol) atunci eu cred ca sunteti ok. si sa auzim numai de bine. Oricum aici pediatra ne-a spus ca nu exista medicament sa trateze diareea la copii asa mici.
fug...revin mai pe seara la mine..
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
ana_a spune:
'neatza!
Va invit la o , dupa ce o beau si eu rapid ma apuc de treaba....ca am la treaba de nu-mi vad capul!
Aseara am facut braduletul
A iesit o "corcitura" Asa la vrut Stefan. Na vrut nici cum sa-l facem asortat cu o singura culoare, a vrut sa punem toate globurile care le avem. Dar a iesit frumos si ma bucur ca lui ii place.
si va astept la cafeluta
Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam
gabitzam spune:
Sunt varza. Dupa o zi extrem de obositoare ieri, cu serbari de Mos si la mine la servici, si la sotul meu, azinoapte Raducu a avut temperatura crescuta. M-am trezit pe la 2, una din multele treziri, si l-am simtit fierbinte linga mine. Plus ca era extrem de agitat, a stat practic cu tzitzi in gura toata noaptea.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
rromanitza spune:
Neata mamici,
Va multumesc pentru incurajari si fac tot posibilul sa ma abtin sa nu dau frau liber hormonilor ca altfel cine stie unde as ajunge!
Eu sunt un pic cam derutata cu bb deoarece ieri a venit in vizita asistenta pediatrei si mi-a spus ca are scaun verzui ceea ce inseamna ca nu se satura, si mi-a spus sa nu il mai las sa doarma 4-5 ore, sa il trezesc mai repede si sa ii dau....Nici nu stiu cum sa fac...am incercat sa il trezesc dar foarte greu am reusit si dupa aceea a fost foarte matait....
Citeam de faza cu gradatia sanilor, ar fi fost chiar interesant sa avrm, noi femeile, o gradatie pe fiecare san....Nici nu stiu cat bea si iar mi-a spus asistenta ca daca nu se satura sa ii mai fac si o completare de 30 ml, dar aseara completarea a fost de 60!!!!!! Oare nu am suficient lapte sauel nu trage cat sa se sature sau e posibil ca laptele meu sa nu fie de calitate?????????
Aseara a adormit pe la 12 si s-a trezit la 4 juma, dupa care a mai adormit la 6 pana acum la 11....Oare doarme prea mult?
Am vazut ca si voi aveti problemele voastre dar la cine sa ma plang? Am o prietena care imi spune sa nu trezesc copilul si atunci cand ii dau sa suga sa il tin la san cat vrea el!!! Astept si parerile voastre ca simt ca nu mai am putere sa iau o decizie sau sa gandesc corect!
Va pup fetelor si imi pare rau ca tre sa vin cu astfel de subiecte mai putin atractive....
Dana, mami de David-Cristian din 9.11.2004, Lucas-Alexandru din 12.12.2008
gabitzam spune:
Eu nu i-am facut program lui Raducu, i-am dat cat a vrut el si cand a vrut, si nu-l trezeam special pentru mancare. Dupa o vreme si-a reglat singur ritmul. Puiul tau e mult prea mic inca de program. Pune-l mai des la san, te si stimuleaza, se satura si el. Asta e parerea mea, sa vedem ce mai zic si fetele.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
doniro spune:
Salutare, mamici si pitici! Iar am avut o noapte grea... Nu stiu cum sa ii mai culc, vorba sotului "hai sa scoatem un copil in balcon si am rezolvat-o" . Oricum cred ca voi continua sa ii culc in aceeasi camera, pt ca trebuie sa se obisnuiasca unul cu celalalt.
In alta ordine de idei, Victor a facut azi kk moale, habar nu am de la ce. De cateva zile ii dau cereale in lapte si in iaurt, dar nu cred sa fie de la alea, nu? In fine, nu cred sa fie ceva serios, deja ii dau regim, dar nu pricep de la ce este, sa stiu de ce ma feresc...
Acum fug sa o bag pe Daria la somn. Va pup si revin!
ROXANA, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE
doniro spune:
Am revenit sa va povestesc ce am mai facut noi. Am fost cu Daria la o serbare la gradinita (o cunostinta e educatoare si ne-a invitat). Daria a fost foarte incantata de copii, a ascultat atenta si cuminte poeziile si cantecele, era ochi si ureci cand a venit Mosul si ii chema pe copii la el, dar cand a chemat-o si pe ea nu a vrut sa se duca. Acasa mi-a zis ca nu s-a dus pt ca i-a fost frica. De ce? Pt ca Mosul avea "barba prea multa". Daca stau bine sa ma gandesc, asta cred ca ii frapeaza pe micuti la Mos. Rar vad ei pe strada sau la TV barbati cu barbi asa de mari, nu? Mie imi dorm amandoi copiii acum si voi ma lasati pe aici singura...
ROXANA, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE