Educatoare cu tuberculoza gradi 222

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da, nu-si radiaza corpul pentru job dar nici nu sta ca tuta cu tbc cu buna stiinta fara sa faca tratament. Nu de alta dar boala asta netratata este mortala din cate imi amintesc. Deci ma indoiesc ca statea asa de luni de zile.
Altfel imi pare rau si sper ca nici un copil sa nu ia boala. Dar sunt curioasa cum s-a aflat?

Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Haideti sa vedem, vb de un caz concret , o prietena ,cadru didactic . Are o tuse cateva luni , timp in care merge lunar la medic , face n exhudate faringiene (la recomandarea medicului ) , nu iasa nimic , acelasi medic o trimite sa fca radiografie la plamani , face - nimic !! De trei ori in decursul a vreo 3-4 luni a mers sa-si faca radiografie , ultima oara aproape a dat-o afara din cabinet doctorita spunanandu-i ca nu are NIMIC la plamani , sa nu mai vina acolo .A ca probabil face alergie la praful de creta. Pana cand , dupa un acces de tuse , prietena mea se duce hotarata la alt medic sa-i faca radiografie si acolo stupoare : TBC , ii arata efectig gaura pe radiografie .
Sa va spun ca avea tot dreptul sa o de-a pe prima individa care facea radiografiile in judecata (probabil ca nu ar fii rezolvat nimic , ca doar deh Romania ). Si ca a cautat-o individa la spital ??????? Oare de ce ???????
A fost internata , a facut tratament , si totul e ok , iar la copii din clasa ei nu au fost probleme, dar totusi unde se poate ajunge nu din cauza cadrului didactic ci a medicului ????

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelaf

grodear fi optimista poate ca nu a fost si copilasul tau contaminat cu asa ceva,,,
D-mne Ajuta pe toti copii
Traim in Romania si orice e posibil care educatoare si-ar radia corpul pentru job? cant totul se rezolva cu un plic micut,, sa fim realiste,
si exact cum spunea o mamica: si daca s-ar imbolnavi in decembrie? asta-i ghinion,, dar eu cum stiu o raceala vine si cu tuse, dar nu aceea tuse care dureaza luni si personalul chiar nu baga in seama,,
si mai e un punct cand cineva are tuberculoza tusea e critica i-ti da lacrimile te sufoci,, e o tuse ra de tot nu o tuse banala... se fim seriosi
eu urez sanatate tuturor persoanelor care au luat contact cu d-mna educatoare ( bine inteles ca ii urez si educatoarei care sper sa se trateze coresppunzator )

ionelaa

o avea educatoarea aia TBC dar ai putea sa scrii si tu mai coerent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelaf
Traim in Romania si orice e posibil care educatoare si-ar radia corpul pentru job? cant totul se rezolva cu un plic micut,, sa fim realiste,
ionelaa

Ionela,probabil ca nu stii despre ce boala vorbesti; sigur ca s-ar iradia,daca nu pentru propriul job, pentru viata ei si a familiei sale..cum spunea si Androix, aceasta boala poate insemna moarte; daca nu o tratezi la timp sau complet/corect devine incurabila..asa ca orice ban in plus sau vechime nu mai inseamna nimic

Eu stiu ca boala asta cam "circula" liber prin Ro (adica prin bolnavii reticenti la tratament sau inconstienti care circula in mijloacele de transport in comun sau spatiile inchise si stranuta); problema este cand cei cu care vin in contact au imunitatea slabita (nu toti oamenii o dezvolta,chiar daca sunt expusi la aceeasi sursa in acelasi moment) sau acestia traiesc traiesc in conditii improprii de igiena si trai (si cand expunerea se face pe o perioada mai mare de timp)

Boala asta nu se trateaza cu simple antibiotice de azi pe maine, ci luni intregi...

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

aaa,bacilul asta poate sta perioade foarte lungi in organismul nostru in stare de latenta si sa se activeaza cand organismul devine slabit..
Asigura-i copilului o alimentatie bogata in proteine; ai grija sa nu dureze tusea mai mult de 2 saptamani sau sa nu faca febra mare.

Din pacate, si profesorii si medicii se expun la diverse boli...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Eu am un caz concret in familie in care din pacate TBC-ul nu s-a declansat cu simtome vizibile ci foarte latent : lipsa poftei de mancare, slabit exagerat in cateva luni si ragusala , nici urma de tuse sau febra etc

Din 5 doctori vizitati in 2 luni niciunul nu a diagnosticat TBC ci 3 dintre ei au vazut formatiuni "ciudate" pe corzile vocale , prima radiografie fiind curata .
Abia al saselea doctor a insistat cu investigatiile facand examen de sputa si descoperind de fapt TBC-ul, radiografia ulterioara , la 3 luni de la declansarea bolii avand si urme de tbc pulmonar iar acele formatiuni ciudate de pe corzile vocale fiind de fapt tuberculi laringieni.

Deci boala este perfida, a fost declansata pe o stare de stress foarte mare si slabire a imunitatii.

Nimeni altcineva din familie nu a contactat boala, nici copii nici adulti iar tratamentul a fost de un an de zile , ruda mea fiind ulterior vindecata in totalitate. Asta se intampla acum 4 ani .

O zi excelenta !
Lala.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui grodear

Copilul meu este la acea gradinita.
Nu ma intrebati ce e in sufletul meu...

Ralu- mamica de fetita superba!!!
http://community.webshots.com/album/567799118dvcfRG

Ralu, iti spun cum am procedat noi in cazul asemanator cu al tau :
- toti adulti + copii din familie am facut radiografie plus testare IDR .
Daca testarea IDR ar fi iesit modificata atunci copilul sau adultul ar fi primit tratament de preventie timp de 3 luni pentru inhibarea bacilului ( radiografia fiind curata).
La noi au iesit ok atat IDR-ul cat si radiografiile.

Si da , toti fusesem vaccinati inclusiv persoana care a contactat boala

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Dar sunt curioasa cum s-a aflat?

Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

In Bucuresti, banuiesc ca si in tara , la diagnosticarea de TBC esti luat in evidenta de directia sanitara si este trimisa o hartie la medicul de familie si la job ( ai concediu medical intre 6 luni si un an ) . Hartia este de informare tocmai ca persoanele din mediul familial si de serviciu sa fie testate pentru preventie, fiind o boala contagioasa.

Mergi la inceput

exista mai multe forme de TBC, TBCul pulmonar fiind doar una dintre ele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Cazul a ajuns si in presa.

http://www.cotidianul.ro/gradinita_tbc-67989.html

Mergi la inceput