Statiuni Balneo
Salutare la toata lumea,
Sunt o aspiranta intermediara la statutul de mamica, adica de vre-o 3 ani tot ma lupt degeaba.
De aproximativ 4 luni m-am apucat de acupunctura si pot sa spun ca sunt foarte multumita de starea si nivelul energetic pe care l-am recastigat.
In paralel merg la clinica de fertilitate si sunt monitorizata de 2 ani si ceva. Analizele sotului sunt toate excelente.
Eu nu ovulez cu regulatitate, adica mai mult nu decat da; Dupa 1 an de nu, si dupa 4 shedinte de acupunctura, am inceput iarasi sa ovulez.
Peste cateva zile voi avea o interventie (laparoscopie si histeroscopie).
Asta asha,ca o scurta istorioara.
Motivul pt care am deschis acest topic este pentru ca vreau sa vin in Romania anul care vine si vreau sa fac un tratament la o statiune balneo.
Din cate am tot cautat pe net, Sovata pare cea mai dedicata infertilitatii.
As vrea sa va dati si voi cu parerea despre ce stiti voi in legatura cu eficienta tratamentelor, daca stiti cazuri concrete de femei care au fost tratate si daca stiti vre-un doctor in Timisoara care sa imi dea trimitere.
Eu am toate analizele in Canada...
Multumesc aniticipat pentru opinii , sugestii , orientare.
Raspunsuri
ingeras70 spune:
te felicit pentru acupunctura!si eu am facut acupunctura in Romania,cu un chinez si sunt multumita.Cu ocazia aceasta poate mai citesc si alte fete din Romania si nu mai fac misto cind aud de acupunctura.
cristiama spune:
Koral,
Eu am fost la Sovata vre-o 2 veri, e frumos: un lac inconjurat de padure cu apa in straturi calda la fund si rece la suprafata.
Dar sa crezi ca namolul (asta e considerat miraculos)bagat in vagin vindeca infertilitatea mi se pare o mareeee naivitate.
Poate faptul ca esti in concediu, ca te relaxezi sa te ajute dar nu te chinui cu chestii de-astea.
Pentru ovulatie nu ai incercat clomifen citrat? Si eu ovulez mai mult nu, dar cu medicamente f bine de fiecare data.
cornelia1172 spune:
buna
eu am fost la Sovata si mi-a folosit
am ramas insarcinata in luna imediat urmatoare (de doua ori)
este adevarat ca am ramas cu tratament (facusem si inainte si nu se intamplase) si am pierdut sarcina pe urma dar eu chiar cred ca a folosit.
plus ca m-am distrat ffff bine.
acum fiecare cu experienta lui........
speranta2008 spune:
buna
koral2003, eu am fost la Sovata..doar ca am fost intr-o perioada foarte stresanta din viata mea..in fine, eu nu am ramas insarcinata...dar au fost multe fete fericite si care astazi isi cresc pruncii.
Din cate am inteles eu de la asistente, este ca acel tratament te ajuta daca nu ai probleme foarte mare (ex endometrioza severa).
Eu sunt de parere ca orice merita incercat ....Bravo pentru acunpunctura..
oricum, dupa ce vei avea rezultatul de la laparo, te vei putea decide mult mai usor..
mult succes !!!
In 2009 voi fii graviduta! ...asa sa ma ajute Maica Domnului!
"Ceea ce este imposibil pentru om, este posibil pentru Dumnezeu" (Matei19:26)
camilucaci spune:
koral2003, eu am ramas insarcinata la Sovata. Nu stiu daca tratamentul de acolo sau relaxarea m-au ajutat, dar dupa aproape 3 ani de incercari nereusite si 2 inseminari artificiale tot nereusite, am hotarat sa incerc si aceasta varianta. Si mie mi-a fost de mare folos.
Trimitere de la medic nu iti trebuie, daca ai analize facute mai amanuntit sa le ai cu tine, dar nu ai ce face cu trimitere, nu te ajuta la nimic. Acolo sunt doctori care te consulta si iti recomanda tratament.
Eu zic ca poti incerca si acest tratament, nu se stie niciodata. Si eu am fost Toma necredinciosu, toata lumea ma trimitea la Sovata, dar eu nu ... si nu... ca sunt povesti ... Dar in final acolo am ramas insarcinata. Asa ca nu se stie niciodata, mai bine incerci decat sa-ti para rau ca nu ai facut-o si pe asta.
Cami
+11
mimi_m spune:
Cami , cate zile de tratament ai facut ? si cat costa aceste proceduri ? ... asa ca sa stim la ce ne asteptam ...
luanarlt spune:
Cami si eu incerc de vreo 2 ani sa fac
dar se pare ca nu vrea sa vina acum...
am trecut prin mai multe faze:tratam naturist, laparo,instilatii,stimulare si, sincera sa fiu,m am cam saturat si am zis ca nu mai fac nimik decat sa astept.
Zilele trecute m a sfatuit cineva sa merg la Sovata dar, la fel ca tine,fiind Toma Necredinciosul,am zis ca daca nu s a intamplat dupa atatea tratamente nu vad cum s ar intampla de la niste bai...
Te rog, daca ai putea sa mi dai mai multe detalii despre procedura, preturi, cate zile ai stat si tot ceea ce consideri u ca ar treb stiu.
merci frumos
annaa spune:
Buna!
Si eu am fost de cateva ori la Sovata, in 2003 am ramas insarcinata in luna urmatoare, doar ca s-a oprit in evolutie la 9 sapt.
A fost foarte frumos, tratament am facut cate 10 zile, si am scapat de o anexita urata cu care ma luptam de mult timp.
Mai gasiti si aici informatii interesante:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=56413
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=73558
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=45608&whichpage=1
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=10619&whichpage=1
carmencar spune:
fetelor referitor la ovata eu am fot in 2007 in iulie i am facut 10 zile tratament care a contat in irigatii(palaturi vaginale cu apa din lacul uru) pret 15 ron, baie in cada tot 15 ron i tampoane cu namol tot 15 ron deci in 10 zile(lucratoare ca ambata i duminica nu e fac) am dat 450ron i vreau a va pun ca merita toti banii. Atentie daca apa din lacul uru nu are pete 30 de grade nu ai voie a faci baie atata timp cat faci tratamentul i nici in alte lacuri nu ai voie a te bagi. Dupa acete proceduri pe care le faceam in fiecare dimineata dormeam la pranz ca un prunc mai ale ca acolo ete o zona uper din toate punctele de vedere aer curat verdeata cat vezi cu ochii i in primul rand curatenie i oameni civilizati. La Bucureti erau 40 de grade i acolo fiind zona de depreiune am prin chiar i 7 garde dar temperatura cea mai mare era 20 de grade maxim ata in luna iulie deci noi am plecat cu tricouri cu maneca curata papuci i acolo ne am luat pluovere i treninguri mai ale ca din 14 zile cat am tat cred ca 7 la rand a plouat. La mine a vazut dupa prima ovulatie ca aveam deja 3 fuliculi ata fara timulare i nu mai ma durea nimic cand i mi venea ciclul dar datorita doctoritei pe care o aveam la giuleti nu am reuit a raman pentru ca nici nu i dadea intereul i e multumea doar cu banii care i lua de la paciente apoi am chimbat
medicul i am ajun la elia la Tutunaru in ianuarie 2008 iar in iulie 2008 am rama natural fara timulare ata dupa ce in martie 2008 am facut o operatie de laparocopie i mi a indepartat cateva puncte mici de endometrioza i exact cum a zi ca mi da termen in 6 luni a raman a intamplat minunea de am rama in 3 luni. Bafta tuturor i nu va pierdeti peranta
32+
VALENTIN CRISTIAN
nzkemi spune:
salut fetelor,va rog si eu pe cele care ati fost la sovata sa-mi da-ti si mie un nr de tel al unui dr de acolo , pt programare.
In luna mai as vrea sa ma duc si eu acolo,dar nu stiu cum se procedeaza cu bazele acelea de tratamet va rog daca se poate sa-mi dati si mie mai multe detali.
As vrea sa va intreb daca ar fi recomandabile aceste cure de tratamente balneoclimaterice, inaintea unui embriotransfer?? voi ce parere aveti???