Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (144)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Dandusu bine ca venisi in completare : inainte de a suge , da , imi aplicam apa calda.
Si tot pt. detensionare - eu nu am crezut dar chiar m-a ajutat - storeceam intre degete putin sanul pina curgeau citeva picaturi , apoi dadeam sanul la "alaptat".

Revin ca deja imi sanii plini deci...se apopie momentul ....

Citat:
citat din mesajul lui dandusa

Citat:
citat din mesajul lui alra

help!

am sanii fierbinti si simt multe ace in sfarcuri. am buba la ambele sfarcuri, dau cu cortizon si spal inainte de fiecare alaptat, super distractie.
e de chemat moasa maine? temperatura nu am. am luat preventiv niste paracetamol.

nush' daca-i de chemat moasa,da' tu tre' sa simti daca ceva-i in neregula...asa cum am simtit si eu,da' de somn m-am facut ca nu simt,nesimtita de mine si am facut mastita...tu sa nu faci ca mine!
daca ii simti tensionati si durerosi (poa'sa fie doar unul dintre ei),inainte de alaptat cu cca 1-2 min,pui comprese cu apa calda pe ei(l),apoi alaptezi si dupa ce a supt bb,golesti sanul daca el nu a supt de ajuns si apoi pui comprese cu apa rece...

Scorpionasii mei stralucitori
Crinuta si Raducu
(1.nov2006)(31.oct2008)

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

ziceam ca-s libera...s-a trezit Raducu pt o basinica si-o raga mica,in puii mei...stiam eu de ce mai stau

Crinuta si Raducu
(1.nov2006)(31.oct2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Andreuytza gata , maine e ziua cea mare ?

[size=3]
Hai Andreiutza ! Curaj si nastere cit mai usoara ! [/size=3]

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Andreyutza
tinem pumniiiiiiiiiiiii

Crinuta si Raducu
(1.nov2006)(31.oct2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Ei uite ca tin sa o contrazic pe Mama Alaptarii - Dr. Culcer. : ii dau Evei ambii sani la aceeasi masa cam de pe la inceput.
Si nu avem colici de nici nu imi mai aduc aminte cind. Si cind am avut in primele 2 saptamani cred ca Eva era mai degraba infometata si mie nu imi venea sa cred ca cere sa manince atit de des.
Sunt convinsa ca Eva nu e singurul caz alimentat la ambii sani la aceeasi masa si care nu are colici si a luat in greutate. Pai nu as mai fi dormit eu nici ora pe care o dorm acum dca as fi constrins-o sa ramina pe un singur san. Fie-mea nu renunta la tzatza decit cind e satula. Atunci pica lata si e cuminte. Cit nu e satula croncane si se agita .
Atita vreme cit cauza colicilor nu a fost depistata si confirmata aceste afirmatii legate de alimentatul la o masa doar a unui san raman doar simple supozitii.
Iar daca fie-mea s-ar hrani mai mult cu "primul lapte - cel tip zer " nu ar mai fi ajuns acum , la 2 luni , la greutatea de 5300g. Si nici nu ar mai luat in greutate copiii de secole la rand : ca regula cu un san - o masa este extrem de noua .Bunica-mea cu siguranta nu o stia iar capra , vaca si oaia cu siguranta nu isi pun puii sa suga alternativ cite o tzatza la o masa.

Sugestia mea este sa aveti tot timpul in vedere ca punctele de vedere ramin puncte de vedere : nu e nimic litera de lege iar optica Dr. Culcer este si ramine doar un punct de vedere. Iar uneori mi se par si usor alarmiste si panicarde opiniile dansei.

Eu nu iau si nu am luat de buna optica nimanui la modul general
sau fara sa pun la indoiala totul.Pina nu am confruntat optica ei cu alte opinii nu m-am lasat convinsa asa usor. Acolo unde explicatiile primite din alte parti mi s-au parut mai logice sau eficiente nu am impartasit si nici aplicat sfaturile ei.
Acolo unde mi s-au parut mai bune si rezonabile sugestiile ei le-am apicat cu prioritate.

Nu sunt experta , nici nu ma pretind - vorba ceea am nascut acu" 2 luni dar vreau sa cred ca inca mai am capacitatea de a discerne , ca inca instinctul meu matern ala care in functiune , in pofida oboselii isi face treaba , ca nimic nu sta scris in pietre si inca mai pot alege intre diferitele opinii pe care le citesc.

Seara buna fetele si nu va faceti nervi daca nu ati aplicat intocmai "ce scrie in carti".

Daca bebe creste in greutate , are un aspect ok - adica e vioi , face kk , pishu , cere papa si mai si doarme din cind in cind nu stiu dca e cazul sa pretindem mai mult .

Mirtha mama de Eva

Gandesc exact la fel!
Am procedat la fel la ambii copii (in privinta asta) si... Anto a avut (si mai are inca, uneori), Sebi n-a avut colici.

Corina, multumesc frumos! Si voi sunteti foarte frumoase!

Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

MONICUS SA-TI TRAIASCA BEBELINA ANA! SA FIE SANATOASA, FRUMOASA SI NOROCOASA...SI CU SUFLET MARE ASA CA MAMA EI Sa va intoarceti cat mai curand acasa unde sa aveti nopti cat mai linistite.

Isabela lui Raphael Nicolas (23.10.2008)
[blue]Primul nostru http://good-times.webshots.com/album/563960730wsIJMS

Mergi la inceput

Babyzapi, multumim! Cadita este 'CAM'. Nu stiu cat costa si unde o poti gasi, eu am primit-o cadou. Si mie imi place mult; la Sebi am avut una simpla si imi era mai greu la baita. Inca tre' sa-l sustin pe bb, normal! E prea devreme sa-i dau drumul... chiar daca isi tine binisor capul (hihihi, cand il tinem in brate, de cele mai multe ori sta vertical, cu spatele drept si capul sus; roteste privirea peste tot si studiaza in jur, cu ochii cat cepele si fata uimita, e tare haios).
...Sebi mi-a stat bine singur in fundulet, in lighean, la 4 luni. Tot zic sa nu fac comparatii intre copii, dar mi-e imposibil sa nu.

Mergi la inceput

Monicus, felicitari si multa sanatate! Refacere rapida si cea mai cuminte bebelusa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Carmendu multumesc frumos pt indicatii ne-am descurcat, am gasit, ne-a incantat si am cumparat. MERSI MULT!

Isabela lui Raphael Nicolas (23.10.2008)
Primul nostru http://good-times.webshots.com/album/563960730wsIJMS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

help!

am sanii fierbinti si simt multe ace in sfarcuri. am buba la ambele sfarcuri, dau cu cortizon si spal inainte de fiecare alaptat, super distractie.
e de chemat moasa maine? temperatura nu am. am luat preventiv niste paracetamol.

da, eu mananc orice si am mancat orice si la laura si nu stiu ce sunt aia colici pana acuma.

da, fac baie la plod in apa in caldare pana la gat. dupa baie am grija de buric cu alcool si pudra.

ALRA 40+

Vacanta cu Laura in Romania

Cred ca e furia laptelui. Pune fata sa suga cat de des poti iar daca ramane sanul tare, baga o pompa. Dureaza cam 7 zile furia si vezi ca poti sa faci si febra. Daca vezi ca nu cedeaza, cere ajutor specializat. Eu am facut furia laptelui in spital si m-au muls asistentele acolo. Faceam balta, asa mult lapte aveam. A continuat si acasa si am muls cu pompa pana a trecut incet incet.

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mergi la inceput