mai sunt doritoare obezute? :)
Buna fetelor,
Am inceput sa fac planuri pentru bebe :)
De la inceputul lui decembrie iau acid folic, prin februarie o sa incep si sportul de rigoare.
Am o pb insa... Am cam multe kg peste normal, adica f multe, 27!
Mai este cineva in situatie asemanatoare? Ati avut complicatii cu sarcina?
Va pup si astept raspunsurile voastre!
Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata... dar pentru cautarea ei merita sa alergi toata viata.
Raspunsuri
ingeras70 spune:
nu esti singura.In nov.2007 aveam 55,acum am cam 71,72,fara sa fac altceva decit sa pierd sarcina si sa iau antiinflamatoare.Am mincat bine inainte,ca nu cumva s-o patesc si cu stomacul si iata-ma.Plus ca inainte nu mincam nimic gras.eram asa de la piine,mincam 1 piiine pe zi,ca sa nu fiu schiloada,acum maninc de toate.Eu ma simt mai bine cu organismul,paradoxal,nu mai am anemie,nu gifii,nu ma doare coloana,nu sufar cu capul din cauza asta(poate din alte cauze,insa),am o imagine pozitiva vis-a vis de corpul meu.
Nu cred ca e o problema ptr.sarcina,zic si eu,imi fac curaj.
de la o alta grasuta.Sa vezi ce sini am...super,decit fara fund si fara sini,mai bine asa,sa aiba omul pe ce sa puna mina,nu??
psj spune:
Obezitatea creste riscul de diabet gestational, cu implicatii asupra fatului.
Ingeras, nu te supara, dar orice medic nutritionist iti va spune ca ideea de a pune cateva kg. bazandu-te de paine nu e buna.
Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!
Infertilitatea este o boala
dienutze spune:
Da, am citit despre acest risc de diabet gestational, momentan stau bine cu analizele, mai putin trigliceridele pentru care iau tratament.
Am incercat sa slabesc, am si reusit de fapt sa dau jos 8 kg, printr-un regim cu niste pastilute, gel aloe etc, infometare... Asta a fost anul trecut, acum am la loc kg :(
M-am captusit cu o gastrita destul de rea pentru care iarasi am tratament.
Vreau un bebe si am zis ca mai bine renunt acum la cure de slabit sa nu dau in alte boli, voi slabi dupa ce apare bebe.
De aceea am intrebat de ce pb stiti voi ca au obezele.
Ingeras, iau omega 3 forte cu acid folic b6 si b12 intr-o pastila, continutul de acid folic este de 300 micrograme pe pastila(dimineata si seara). Mi-a prescris dr de fam caci i-am zis ca ma pregatesc de bebe. Mi-a spus sa iau 3 luni inainte de concepere.
Pupici!
Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata... dar pentru cautarea ei merita sa alergi toata viata.
bubulina1 spune:
Si eu am fost la limita obezitatii inca din clipa in care am ramas gravida si acum ma confrunt cu dureri de spate destul de seriose, uneori nu ma pot ridica de pe scaun...
Inca nu am slava Domnului complicatii dar mi-e teama cu fiecare kilogram luat sa nu suprasolicit coloana.
Ingerasul meu
Bubulina + 
Doamne ajuta!
ingeras70 spune:
diana,nu pune la sufletel,te rog,chestia asta cu diabet gestational.si eu am o desteapta,la servici,pe linga mine,grasa de 100 kg,care ma tot agita sa nu fac diabet,ca a facut maica-sa,etc,colegii medici au ris pe seama ei dupa ce au auzit-o,mama mama.Ia-o usor.
dienutze spune:
Multumesc pentru sustinere, Ingeras :*
Esti o scumpa.
Se pare ca nu sunt alte grasute pe aici...
Va voi tine la curent cu evolutia sarcinii cand va fi sa fie :)
Multa sanatate tuturor :*
ingeras70 spune:
dienutze,eu cred ca oamenii sint speriati de titlu.Eu am reactionat pentru ca nu am o problema mentala din cauza kg,accept oamenii asa si nu inteleg ce atita sperietura pe unele persoane datorita kg.Nu stiu daca ni se potriveste,totusi,titlul de obeze.Alea stau in pat,nu se misca ptr.ca au multe kg,sau fac putina miscare.
Acum,sincer,eu am fost o slabatura mare la viata mea,nu ma mai tineam pe picioare,nu dormeam uneori ptr.ca eram anemica,nu mincam carne de fel,etc...acum sint bine,am tonus...mai bine grasuta decit fara fund si fara sini,nici barbatilor normali la cap nu le plac astea slabaturi.Asa ca ..bucurie,nu te lua dupa ce zic oamenii,e o tendinta asa...
eu te
si
goldi spune:
Am auzit o replica la TV care mi-a placut (ca si io sunt in problema)
mai bine sa gafai , decat sa scartai ![]()
![]()
![]()
ingeras70 spune:
chestia e ca tine si de cald.Inainte aveam friguri,acum am cald in organism,suuuuuuuuuuuuuuuuuper bine!!!De gifiit eu nu gifii,culmea,oamenii zic chestia asta,eu merg mult in continuare,dar maninc muuuuuuuuuuuult,dar scirtiiam rau inainte,sincer.Si acum maninc cu placere,simt ca lumea gustul,inainte mimcam sa traiesc,asa,de pe o zi pe alta.