studiu nou dieta Atkins
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
madelaine77 spune:
Salutare natiune!!!
Scuze ca nu am mai dat nici un semn de viata, dar am fost plecata din Bucuresti si nu am avut acces la net.
De astazi sunt din nou la regim.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
iubu77 spune:
Dragelor
M-am uitat si pe siteul oficial atkins..si mozzarella are 0.6 carbohidratzi..si in tabelul la care faceti voi referire are 2.5.. plus rarmezanul pe atkins are 0.2.. iar in tabel la voi 4.1...
Pai nu mai inteleg nimik...
Antigen spune:
iubu77, tu vorbesti de valorile din tabelul acela Robert C. Atkins - Carb Counter (cel putin eu sub numele asta l-am gasit, si e un pdf)? Vezi ca acolo sunt alte unitati de masura, si asa se explica. La parmezan 0.2 g carbo sunt intr-o lingura de parmezan, iar la mozzarella 0.6 g carbo sunt intr-o uncie (aprox. 30 g). In tabelul in romaneste toate valorile sunt pentru 100 g de aliment. Intr-adevar, am gasit cateva greseli si in tabelul asta (de exemplu, la crema de zahar ars nu iasa socoteala), dar in general te poti baza pe el.
iubu77 spune:
l-am gasit pe www.atkins.com
Nu e un pdf..
si de ex la ciuperci.. are pe cupe..1 cupa este echiv unuei mingi de baseball..1/2 cupa de ciuperci are 1.2 carbo si in tabelu vostru 3.3...hmmmm
Dupa care sa ma iau?
ma gandesc ca pe site-ul atkins oficial e corect, nu?
Deus spune:
cred ca m-am uitat 3 min la tabele si m-am prins - fainoasele de orice fel, cartofii, fructele au multi carbohidrati. Carnea si ouale cel mai putin!
Din tabelul cu continutul de carbo vezi ca trebuie sa tai continutul de fibre si atunci rezulta de fapt consumul tau de carbo !
Nu te stresa sa masori totul ca la carte : taie toate fainoasele, toate formele de dulciuri, redu consumul de fructe la un fruct pe zi, taie consumul de alcool, mananca legume dar cu masura in prima faza 3 canite de legume / zi, mananca carne de pui si peste cata vrei, cateodata vita sau porc dar sa nu fie prea grase, oua cate poate ficatul tau sa reziste, barnza de preferat telemea si / sau svaiter dar cu masura si poti sa mananci cateodata si cate un pumn de nuci sau alune.
Sa bei multivitamine si calciu/magneziu si minim 2 l apa pe zi.
Pt toate astea nu ai nevoie mare de tabele cu calorii/carbohidrati.
Vezi ca nu-i asa de greu:)
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
iubu77 spune:
aa pai am voie si un fruct pe zi??
Ideea este ca eu si alaptez..am citit pe un site ca daca alpatez ar fi interzisa cura..hmm dar io pap..ca pap multa proteina care face laptik.plus oua..salata, branzica..
Deci am voie 1 fruct/zi?
Alexa.1983 spune:
Da observ ca whiskyul si cola light sau zero...au 0 carbohidrati..deci la mai mareee..
Iubi important e sa verifici la chestii gen parmezanul si ambalajul....ca depinde si de la un producator la altul.....
clauditzadennis spune:
N-am mai scris de multisor pe aici, credeam ca s-a pierdut subiectul prin salcii...
Nu mai tin asa strict Atkins, dar am grija ce mananc si am eliminat painea si bauturile carbogazoase (din fan Cola am devenit fan apa plata, desi puteam sa jur ca n-am sa pot)...
A, daca ma mai treci pe lista, ma mentin, cu 52,5 si ma simt bine asa, nu tin musai sa ating targetul...
Sanatate multa tuturor!
Deus spune:
Deus 17 02 09 – 61 kg - la fel nici o miscare !
Antigen 17 02 09 – 54 kg - Bravoo !
Alexa1983 17.02.09 - 70 kg - intr-o saptamana dai jos dragsotea de la Paris:)
Claudia 1.60 m 17.02.09 - 52.5 kg bine te-am regasit
Eunice78 1.65 m 17.02.09 -
RORY76 1.60 m 17.02.09 -
madelaine77 1.60 m 17.02.09 -
AM ACTUALIZAT ! SPER CA NU AM UITAT CEVA !
In legatura cu alaptatul , nu sunt doctor chiar daca am specializare in nutritie si nu vreau sa fac cuiva vreun rau - cat de mare este bebe? cat de des il alaptezi? Pe bebei cel mai tare ii deranjeaza daca mama consuma prea multe produse care fermenteaza, apa minerala, alcool, cafea si tigari. In rest : legumele, carnea alba, semintele/nucile, apa plata, cate putina branzica, nu au ce sa-i faca rau. Se pune prea mult accentul pe consumul de fructe ; legumele au mai multe vitamine decat fructele! fructele ne plac de acord insa ele si ingrasa in comparatie cu legumele care sunt din pct-ul asta de vedere mai slab calorice.
Daca faci regimul cu grija adica legume / carne alba si apa plata eu zic ca esti in siguranta :)
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
Antigen spune:
Azi m-a apucat depresia. Nici macar o singura pereche de pantaloni preferati nu imi mai este buna, pentru ca inot in ei. Pantalonii mei dragi!