Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(19)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamariacs spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabryella81

Buna burticutzelor...nu am mai scris de mult..dar sa stiti ca v-am citit...eu acum sunt suparat putin si vreau sa va cer un sfat...a trebuit sa merg la dentist deoarece mi s-a facut puroi la un dinte..chiar cel din fata chiar daca nu era cariat...mi s-a spus ca am stat in curent ceva de genul...de o luna ma tot duc pe la cabinet si tot curatza canalul dintelui cu tot felul de ace...doar ca ma doare rau...ma incord acolo pe scaun..nu stiu ce sa ma mai fac..oare se poate face anestezie locala? voi ce spuneti?..ati avut probleme de genul?

15

draguta mea, din cite stiu eu se poate face si anestezie..dar fara adrenalina, dr trebuie sa stie..ii spui ca esti insarcinata si stie el ce trebuie sa faca. ideea e ca nici sa te "chinuie" asa nu e ok..te poate da macar cu spray din ala mentolat care amorteste locul si care nu are nici un fel de efect asupra sarcinii. Vb cu medicul stomato si vfeiz ce iti spune..i-ai spus ca esti insarcinata?

si sa auzim numai de bine!

ana-maria 16 weeks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabryella81 spune:

Da anamaria..i-am spus de la inceput...la inceput l-a gaurit in spate pt a face un drenaj..si nu m-a mai durut..dar cand il curatza inauntru pe canal..simteam durerea pana in creier...m-am gandit ca data viitoare cand ma duc nu o sa ma mai doara...dar tot asa a fost..a treia oara la fel..dr tot spunea ca mai trebuie sa-l lase ca inca nu s-a vindecat..azi la 11.30 trebuia sa ma duc din nou..dar nu mai vreau sa merg la el..sa ma chinuie asa fara nimic..ma apuca un stres de tremur..acum astept sa sune o cunostinta care mama ei e dentista si sa ma vada si ea..sper sa ma scap de el...niciodata nu am avut probleme cu dintele asta..si chiar acum s-a intamplat cand bebele e in burtica

15

Mergi la inceput

Citat:

Da anamaria..i-am spus de la inceput...la inceput l-a gaurit in spate pt a face un drenaj..si nu m-a mai durut..dar cand il curatza inauntru pe canal..simteam durerea pana in creier...m-am gandit ca data viitoare cand ma duc nu o sa ma mai doara...dar tot asa a fost..a treia oara la fel..dr tot spunea ca mai trebuie sa-l lase ca inca nu s-a vindecat..azi la 11.30 trebuia sa ma duc din nou..dar nu mai vreau sa merg la el..sa ma chinuie asa fara nimic..ma apuca un stres de tremur..acum astept sa sune o cunostinta care mama ei e dentista si sa ma vada si ea..sper sa ma scap de el...niciodata nu am avut probleme cu dintele asta..si chiar acum s-a intamplat cand bebele e in burtica

15

off draguta mea..ma doare capul numai cind ma gindesc prin ce treci! eu sunt patita rau cu dintii, cu mina pe inima iti spun! cind am ajuns anul trecut la dr la care merg si acum eram varza..11 dinti si masele de reparat, 3 masele de minte de scos si un molar..de se speriase dr cind m-a vazut..si toate astea pt ca mergeam la un nenea dr care ma "lucra" fara nici un fel de anestezie..de am lesinat de 2 ori pe scaun, la el in cabinet..de numai cind ajungeam in fata usii ma luau toate transpiratiile..

acum vreo 2 zile am vazut si eu o mini cariuta, trebuie sa ma duc si eu sa ma "mestereasca" ..acum nu-mi mai e frica deloc..ma duc zimbind..numai ca dna dr e dupa o interventie chirurgicala si e in recuperare..o sa o sun, macar sa ma vada..

partea proasta e ca nu iti poate faca radiografie..dar un dr bun isi da seama de ce e acolo..ar fi bine dc ti-a facut gaurica in dinte sa ti-l trateze..sa nu cumva sa iti scoata nerv, ca in 2 ani pierzi dintele..se face negru si dupa se rupe de la baza..ai grija! nu ii lasa sa iti scoata nervul..sa iti trateze canalele, plombe de nerv, plombe de canal..si plomba definitiva..ai mare grija..si tine-ne la curent!

ana-maria 16 weeks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Alynta sa stii ca nici la mine nu a mers!

Nu am mai apucat sa citesc din urma,nu am avut suficienta energie. Am vazut ca au fost ceva sarbatoriti (La multi ani si din partea mea!), Carla a avut ceva pb cu mama, dar am pierdut esentialul.
Abia noaptea asta am putut dormi si noi linistiti, desi vestile nu sunt bune. Dar a fost prima noapte in care Matei nu a mai avut cosmaruri. Ieri noapte s-a trezit plangand de vreo 3 ori, ne incurajam spunandu-ne ca e de la dinti, dar striga "mama-ie, mama-ie". A stat mama cu el toata ziua, cat am stat noi pe la spital, si a zis ca nu s-a putut duce nici la toaleta ca nu suporta sa ramana singur in camera.

Multumesc pentru suportul moral. Soacra mea tocmai incepuse sa-si spele pacatele. Nu ma prea suporta, nu am vorbit luni de zile, dar il iubea foarte mult pe Matei. Desi mai are un nepot de 5 ani de la fata ei, abia cu Matei a inceput sa devina "bunica" si se bucura ca mai vin alti nepoti (cumnata mea are sarcina mai avansata cu 3 saptamani).

Sotul sufera foarte tare, mai ales cand il aude pe Matei strigand-o, asa ca m-am trezit ca sunt sprijinul intregii familii (nu i-am spus surorii lui care e pronosticul). Din pacate asta a inceput sa se resimta. Mi s-a activat si agravat aproape instntaneu un psoriazis. Mi-e si rusina sa scot fata in lume, pentru ca e localizat pe tample. Nici nu pot sa-mi dau cu nimic.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)

si a cui o mai vrea sa vina 12 +

MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabryella81 spune:

Te cred anamaria...sunt groaznice durerile de dinti...si tu chiar ai avut de furca nu gluma...sunt unii doctori inconstienti...eu nu stau ff prost cu ei...doar o masea rupta..la care s-a pus o plomba provizorie pana dupa ce vine bebele si dintele asta nenorocit..ma gandesc ca putea sa-mi faca o anestezie sau macar cu ceva spray sa amorteasca putea sa foloseasca...am fost si acum cativa ani la el si mi-a placut cum a lucrat..dar acum asa sa ma chinuie nu ma mai duc pt ca ma incord pe scaun si nu cred ca e bine..mai bine sa mai cer parerea cuiva...multumesc anamaria

15

Mergi la inceput

DIDI, imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva, mai ales acum cu bb in burtica..mai mult ..si Matei..off saracutul!
DD sa va intareasca, si pe tine si pe cumnata ta, in special, avand in vedere ca sunteti cu burtici, si pe toti ai vostrii ca sa treceti mai usor peste acest hop!

ana-maria 16 weeks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Citat:

Buna burticutzelor...nu am mai scris de mult..dar sa stiti ca v-am citit...eu acum sunt suparat putin si vreau sa va cer un sfat...a trebuit sa merg la dentist deoarece mi s-a facut puroi la un dinte..chiar cel din fata chiar daca nu era cariat...mi s-a spus ca am stat in curent ceva de genul...de o luna ma tot duc pe la cabinet si tot curatza canalul dintelui cu tot felul de ace...doar ca ma doare rau...ma incord acolo pe scaun..nu stiu ce sa ma mai fac..oare se poate face anestezie locala? voi ce spuneti?..ati avut probleme de genul?

15

Hopaaaa, iti face tratament de canal pe dintele vital? Oops, nasol, schimba doctorul! Plus ca nu exista infectie la dinti din cauza curentului, parol!
Acum ca sa-ti raspund la intrebari: se poate face anestezie fara adrenalina si cu substante permise in sarcina, spray-ul are efect doar pe mucoasa, eventual sa nu te doara locul injectiei.

Carla, s.13 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anamariacs
sa nu cumva sa iti scoata nerv, ca in 2 ani pierzi dintele..se face negru si dupa se rupe de la baza..ai grija! nu ii lasa sa iti scoata nervul..sa iti trateze canalele, plombe de nerv, plombe de canal..si plomba definitiva..ai mare grija..si tine-ne la curent!

Hai sa nu speriem asa fata, asta se intampla numai daca dentistul e prost de da in gropi, pe cuvant!

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Didi, m-am gandit mult la voi. Imi pare rau pentru psoriazis, oricum nu ai cu ce sa-ti dai, ce actioneaza local nu trateaza cauza.
Revin cu intrebarea, poate nu ai vazut: ati vorbit cu un neurolog bun? Din ce povestesti mi se pare operabil, un chirurg bun cred ca s-ar descurca bine.

Acum... m-am gandit mult daca sa-ti scriu asta sau nu, dar cred ca cel mai bine este sa stii, ca sa poti actiona in consecinta. Eu am amintiri de la 1 an si 4 luni, eram sigura ca Matei va tine minte minutele acelea in care soacra a fost inconstienta si a stat singur cu ea. Nu spun ca isi va aminti asta si peste zeci de ani, dar cateva zile, poate chiar luni de zile, sigur stie ce s-a intamplat. Nu pot sa-mi imaginez ce a fost in sufletelul si in mintea lui.
Fiica-mea tine minte de cand si-a prins mana in usa acum 2-3 luni, inca imi povesteste ce a patit.
Nu vreau sa te supar, daca ai nevoie de ajutor de orice fel, suntem aici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salutare si de la noi

mi a trimis azi gineco ul meu rezultatele de la TT prin posta, nu era obligat ca doar in vad joi dar a fost dragut ca stia ca ma stresez.
Deci acum riscul e de 1/2600 asa ca m am calmat, eram mai dinainte insa acum e total , sa ma gandesc de ce sa ma mai stresez pana la 9 luni.
La Marc a fost de 1/5000 dar eram cu 4 ani mai tanara .
Cred ca l am simtit pe bb asa ca m am linistit si cu asta.
Dicrinu te mai stresa , micutul o sa uite prin ce a trecut , acum e prea proaspat dar cred ca intr o saptamana va fi bine.
Subscriu la ce a zisPicky si aici in fiecare toamna se pune afis la scoala ca au cazuri de paduchi si sa le dam la copii preventiv cu spray in cap asa ceva n am pomenit in copilaria mea, poate o data daca imi aduc aminte in tabara dar atat.

Si aici avem doar 4 luni de stat acasa si primele de nastere de 800 de euri si alocatia pe luna sunt in functie de revenituri, deci daca depasesti plafonul nu ai nimic.
Acum la al doilea copil o sa avem insa automat alocatia fara conditie de revenit.
Aici f bine sunt platite mamele singure, deci majoritatea fetelor de 16,17 ani fac un copil asa au libertate financiara si pot pleca de acasa, statul le plateste casa si restul...nu prea inteleg caci asa incurajeaza oamenii sa nu munceasca.....in fine

Pupici

NOI 16 + 2 si Marc (28.08.2004)
bebe2

Mergi la inceput