Grau pentru Valea Plopului

Grau pentru Valea Plopului | Autor: larissa_79

Link direct la acest mesaj

Acesta este un mesaj de informare pentru cei ce vor sa ajute copii orfani din Valea Plopului.

Povestea lor o gasiti la link-urile de la finalul mesajului, nu o sa dublez eu povestea lor. In cateva cuvinte doar:

Un preot ortodox, pr. Nicolae Tanase, a infiintat acum cativa ani in Valea Plopului un centru de crestere a copiilor orfani, si de sprijin a mamelor cu copii mici ce nu au unde locui. Sunt aproximativ 280 de copii in Valea Plopului. Mai nou au inceput sa soseasca acolo si batrani, oameni cu handicap, oameni care nu au unde sa locuiasca.

Acum este activa o campanie de strangere de fonduri pentru a asigura graul necesar pentru cresterea acestor copii timp de un an.
Dupa cum vedeti se strang bani nu pentru jucarii, nu pentru hainute ci...pentru grau! Asta este prioritatea numarul 1.
Campania se numeste "Grau pentru Valea Plopului"

Resurse:
http://provitabucuresti.ro/2008/09/10/campania-grau-pentru-valea-plopului/

http://www.click.ro/actualitate/satul-care-creste-copiii-nimanui#Scene_1

http://provitabucuresti.ro/valea-plopului-un-loc-sub-soare-cu-portile-deschise/

http://aliasealinta.blogspot.com/2008/06/copiii-de-la-valea-plopului.html

.........

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

S-o ajutam pe Alexia!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Pt mine cazul Valea Plopului va ramane mereu un mister.... Cum statul si DGASPC lasa un om sa stranga atatia copii care, daca ar fi fost ocrotiti de sistemul de protectie a copilului si ar fi fost declarati adoptabili, si-ar fi gasit FAMILII ADEVARATE, nu adaposturi in care sa locuiasca cate zece.... Ca in asemenea grupuri extinse numai dragoste nu vad cum ar putea primi....

Imi amintesc ca anul trecut am trimis colete cu ajutoare la o manastire din Covasna unde maicutele au 5 fetite abandonate, pe care le cresc. Daca cineva s-a interesat cum poate fi adoptata o astfel de fetita, maica stareta a explodat, pt ca, vezi doamne, e copilul manastirii....

Nu stiu, dar mie nu mi se pare ok ce se intampla la Valea Plopului. Se strang copii si apoi se cere grau pt ca nu mai au ce manca....

O sa donez si eu....

Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Larissa79, FELICITARI PENTRU SUBIECT!

Tzuni, eu am fost acolo de multe ori, am ajutat cu bai, haine, jucarii, merg de cate ori am ocazia, ma rog mereu la DD sa-i ajute in continuare acestui mare OM, preot cu Har, Nicolae Tanase.
Nu pot sa-ti spun decat ca te inseli atunci cand te indoiesti de dragostea pe care o primesc acesti copii acolo.
In primul rand sunt gazduiti pe grupe de varste si au cate o mama sociala care se ocupa de un grup format din 5-7 copii, ceea ce este din punctul meu de vedere extraordinar.
Mamele sunt voluntari, fac asta nu pt. un salariu, pt. ca nu sunt platite cu salariu, ci din vocatie, din dragoste adevarata pentru acesti copii.
Acolo este o mare familie, un furnicar de voluntari cu inimi mari din toate colturile lumii, un mic sat cosmopolit, unde, dupa prima vizita, nu poti decat sa spui#536; Doamne, cata dragoste daruita si impartasita in aceasta comunitate!
Eu am fost mereu cu fetele mele, recunosc ca prima data m-am dus cu inima stransa, nu stiam la ce sa ma astept, iar la plecare fata mea cea mare si-a exprimat dorinta sa ramana si ea acolo. Cuvintele mele sunt de prisos, va sfatuiesc doar sa va luati copii si sa faceti o vizita. Parintele organizeaza si tabere pt. toti copiii, gratuite, pe timpul verii, fiecare ajuta cu ce poate si daca poate. Astfel si copiii nostri vor avea posibilitatea sa cunoasca si o alta latura a vietii. Si sa se bucure de acel colt de Rai numit Valea Plopului (primavara cel putin, e incredibil de frumos acolo).

Oricum, Tzuni, ai remarcat ceva perfect adevarat, care ma socheaza si pe mine. Statul nu ii ajuta in nici un fel, absolut cu nimic, nici alocatii pentru acesti copii abandonati, nici sprijin, nici un fel de suport.
Cand am fost noi acolo (intr-una din dati), cei de acolo se rugau de angajatii de la Electrica sa-i mai pasuiasca macar cateva zile, sa nu le taie curentul. De exemplu! Nu au nici un fel de gratuitati, de tarife sociale etc. Statul este o mare rusine. Toata lumea cunoaste situatia acestor copii si nimeni, in afara de persoanele (juridice/fizice) private nu-i ajuta. Este mai mult decat rusinos.

Acest om, preotul Tanase si-a asumat pe de-antregul responsabilitatea acestor copii, daca macar o data s-ar fi intamplat ca un copil sa aiba vreun necaz, sunt sigura ca atunci ar fi aparut si reprezentantii statului, insa Dumnezeu face minuni, nu i-a lasat niciodata.
Ca sa va dau un exemplu, cand li s-au terminat toate cutiile cu lapte praf, exact a doua zi a aparut o persoana cu cateva baxuri de lapte praf (exact laptele praf de care aveau nevoie). Cand au facut o lista cu un necesar de biberoane, tetine, lucruri absolut necesare, exact in acea zi o persoana le-a adus tot ceea ce scrisesera ei pe lista. Etc. Au supravietuit din minuni si niciodata nici unui copil nu i s-a intamplat nimic rau, desi au cateva cazuri extrem de grave. Copii bolnavi, dar ingrijiti de oameni cu har, ingrijiti exemplar.

sper ca nu am devenit patetica, dar va spun cu toata sinceritatea, eu sunt Toma necredinciosul, insa dupa ce am fost acolo, viata mea a luat o alta directie. O parte din sufletul meu e acolo, am vorbit si cu parintele Tanase, care face eforturi supraomenesti sa ajute acesti copii si reuseste.

Doamne ajuta!

Inca o data felicitari Larissa pt. subiect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

In primul rand sunt gazduiti pe grupe de varste si au cate o mama sociala care se ocupa de un grup format din 5-7 copii, ceea ce este din punctul meu de vedere extraordinar.

Cred ca MUUUUUUULT mai bine le-ar fi fost copiilor sa-si gaseasca FIECARE o familie care sa-i iubeasca. Poate, de curiozitate, deschizi subiectele de la adoptii, sa vezi cate fete minunate cauta innebunite copii pentru a-i adopta si nu sunt de gasit.

Ca sa adopti un copil se face ancheta sociala, te pureca DPC-ul la bani, casa etc.... Ca sa iei in plasament (cum probabil procedeaza preotul asta) nu conteaza, nu? Poti lua copii cu sutele si sa-i cresti in grupuri. Si apoi incepi sa ceri in stanga si-n dreapta lapte praf si grau si curent electric... Ca dragoste primesc copiii de la voluntari... Cate 5-7 copii impart o inima... E corect asa? Iarta-ma, dar nu simt ca e bine ce se intampla acolo...

Fetele tale stiu ce inseamna sa primeasca dragostea mamei, poate locul ala li s-a parut exotic... Copiii de-acolo nu cunosc insa o alta varianta de familie... E trist.

O sa donez si eu....

Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

cazurile umanitare stau la umanitare. Exista o multime de situatii tragice , fiecare e unica , importanta dar in lumina experientelor prin care DC a trecut cu situatiile umanitare s-a ajuns la aceasta regula.

O sa sterg conturile postate de tine

Mergi la inceput