Fetele din Austria (27)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Flavia, va rasfatati deci. Si mie mi se pare fain la Kinderhotel - mai putin preturile, copiii platesc si ei enorm - da, e adevarat, e frumos.

Dana, ninsoare! brrr - eu sper ca in Buc. sa vina primavara.
Azi am fost la Medicover, la doctor, programare facuta initial pt. vaccin - insa cum Annika tot racita e, am amanat.
Am procurat si batista bebelusului, si sunt ff multumita de ea. am bagat-o si la aspirator, deci mi se parea ciudat - fiind o sursa cam galagioasa si prafuita - da, a mers bine.

Sotul e bolnav, si de la el a luat iar Annika - ne tot dam unul la altul.
Lara e cu gradinita - ii place, are un baietel "iubit" Matei si mereu vorbeste de el.
Am mai tot cautat apart., am vrea unul constructie noua - insa n-am gasit nimic sa corespunda "prententiilor" noastre si sa aiba un pret acceptabil. Sunt niste chirii in Buc. de te doare mintea.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Adriana sanatate Annikai si sotului tau.
Va cautati apartament pt cumparat sau cu chirie? Am auzit ca preturile locuintelor (si chiriile) ar fi scazut. Asta am vazut si eu pe net, cam 15-20% scadere, insa aici in Viena vad ca nu se misca deloc in jos, cu toata "criza" asta mai mult sau mai putin inventata.

Sanatate!

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare

Mergi la inceput

Buna fetelor, am si eu o intrebare la voi: unde pot sta copiii de scoala in perioada vacantelor (daca nu au cu cine sa stea acasa)?
Va intreb pt ca in curand trebuie sa ne decidem la ce scoala sa il inscriem pe Raducu pt la anul, si exista doua variante: volksschule + Hort sau o scoala care are program pina la 17:00 (inclusiv masa prinz).
Eu una as prefera-o pe cea cu program pina la 17, pentru ca nu va mai fi nevoie sa il ia o educatoare de la Hort sa il aduca acolo la prinz, deci s-ar evita chestia cu drumul intre scoala-hort.
Insa, in ambele variante imi pun acum problema ce face copilul in vacante? Exista si pt asa ceva o posibilitate?
(ma rog, imi fac si eu socotelile in ideea ca voi avea si eu un job pina atunci ). Insa decizia trebuie sa o luam cat de curand pt ca inscrierile se fac pina in martie...de aceea va cer informatiile astea.
Multam mult

Hai la plimbare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silar spune:

Buna fetele si sar'mana pt urarile de ziua lui Mihaita. La multi ani si pt voi si piticuti sa fiti sanatosi si tot ce va doriti sa se implineasca.
Noi suntem bine, ieri au plecat musafiri si eu personal incerc sa ma refac dupa atatea plimbari. Noi in week-end am avut un program incarcat: vineri am fost la Excalibur, sambata la Rust si duminica la Semmering (in recunoastere). Din pacate Maria a trebuit sa stea in masina de fiecare data (cu mine). Taty al nostru a ramas cu sufletul si inima la Semmering, si noi ceilalti la fel de altfel.
Copilasi sunt bine, Maria vad ca se reface mult mai repede decat Mihaita cu varicela, cred ca de luni incepem sa mergem la Mama lernt deutch si Mihaita la el la gradi.
Adriana multa sanatate la toata lumea, si pupici multi la fetitze.
Dana eu as opta pt o scoala cu program pana la ora 17,dar intrebarea ta este buna "Ce facem cu copilasi in vacanta". Acum imi aduc puterile sa incep sa caut si eu scoala.
Flavia distractie maxima la ski si pentru Biencutza.
Gina ce face Thomas??
Pupam toate fetele si sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Dana noi am ales o scoala cu program normal dar gradinita la care sunt copii acum au program de hort.De fapt scoala si gradinita sunt impreuna, ii preia o invatatoare si continua pana la 17 programul cu ei.In vacante pot fi lasati la hort-cel putin aici se poate, si se plateste.Eu cred ca fac o alegere buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta Nicolae spune:

Buna fetele,

va eram datoare cu meniul de Craciun si sa va spun un pic cum am petrecut.
Pe 24 seara am fost la biserica,a fost foarte frumos.Copiii au cantat!Cei de la grupa mica 3-6 ani(unde merge si Maira) au cantat un colind asa frumos
"Aztazi e Craciun,astazi e Craciun
Azi e timpul sa iubim"
Apoi am mers acasa,am mancat si am gatit pana pe la vreo 2 noaptea,pt ca pe ultima suta de metri am invitat la noi pe sora mea,(cea mare) si un var care a venit din Ro su sotia si baiatul lor.Sora mea celalta a fost in Klagenfurt,la socri pt ca ei acolo sarbatoresc Craciunul,mai ales ca,a ei jumatate,Christian e nascut pe 24 dec.
Copii au primit cadourile pe 25 dimineta.
Meniul a fost urmatorul:
Sarmale,pe ele le-am infasurat pana la 2 noapte(Gina nu te-am uitatprietenii stiu de ce)
Friptura de porc
Salata de cartofi(da nu spuneti la nimeni ca am luat-o gata de la Metro)
Snitel din piept de pui
desert: am facut o prajitura care mi-a iesit super,cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos.

Acum sa va spun ceva mai actual,

Azi am avut termin la pediatru,doar cu David pt MKPU de 7-9 luni.
Are 8.360 kg,a primit si un vaccin.E putin agitat dar e normal.
Ca tot eram acolo,am aratat si carnetul de vaccinuri al Alessei si-mi spune ca trebuie vaccin.OK zic,se poate acum,ca eu am numai pt David termin.Mi-a zis ca se poate,ca doar nu o sa vin altadata.Dragut,mai ales ca avea program numai pana la 12 si noi am intrat la d-na doctor dupa ora 12.
Am ras un pic!Alessa este asa mai fricoasa,eu o tineam in brate si d-na doctor ii dezinfecta manuta cand a inceput sa strige,"aauu,ma doale acolo,aaau",am ras, nici macar nu o intepase.I-am zis, a inceput si ea sa rada in timp ce d-na dr.ii infige acul.A dat-o din ras in plans!

Si acu sa va zic cu scoala.Sau mai bine zis cum a fost la Stefan.
La scoala unde a fost el "Vienna bilingual school" din bez 10,Keplerplaz nr 7,pe care v-o recomand cu placere,era clasa la etajul 2 si hortul la parter.Cand se indreptau spre usa,copii treceau prin fata usii de la hort,Tante iesea in usa si-i "culegea" pe cei care trebuiau sa mearga la hort.A fost bine,mai ales ca au si un program variat.La el la hort cel putin odata pe saptamana mergeau undeva(cinema,muzeu, teatru,zoo etc) si lui ii placea tare mult pt ca era cu colegii lui.

Dana si Adriana sanatate multa la bolnaviori si pupici!
Flavia ,distractie placuta si sa veniti sanatosi acasa!
Gina,pupam ingerasul care merge in picioare si sanatate multa va dorim!
Gabi,sanatate multa si voua si sa dea Domnul sa va faceti bine cat mai repede!
Silvia, pupam bolnaviorii si mai e putin!Scapati voi si de asta!
Adina,voi ce mai faceti?Ce fac copiii!

Va pupam pe toti si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta Nicolae spune:

am uitat.......

in vacante, horturile au program de la 8 pana la 17,unele chiar pana la 18,e inchis numai in zilele de sarbatori legale si cred ca vreo 2 sapt la 2 ani pt renovare sau asa ceva.

Ca si Gabriela si eu sunt pentru scoala normala cu predare de dim,mai ales ca dupa clasa a-IV-a sunt prea sunt scoli cu predatre pana la 17

acuma fiecare stie cum e mai bine pt el..........

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Hm, scoala,subiect spinos..... Noi mai avem un an sa ne hotarim, ceea ce stiu sigur este ca nu o voi da la Hort, imi voi face in asa fel programul sa pot fi acasa cind ea termina scoala (cariera am s-o las in seama lui Florin). Nepotul meu plus inca doi copii ai unor cunostinte (acum in ultimul an la liceu) isi amintesc de Hort ca fiind cea mai urita perioada din viata lor.Asa ca nu vreau sa risc, mai ales daca am o alternativa. In vacanta se vor ocupa bunicii sau matusa de ea, insa nu stiu ce as face daca ai mei nu ar fi aici. Cred ca o alternativa ar fi sa-i aduci pe bunici la Viena pe perioada vacantei. Acum vorba Violetei, fiecare stie ce e mai bine pentru el....
Violeta, Bianca era dezamagita daca nu primea vaccin cind mergeam la pediatra, are o mina foarte usoara.
Silvia, daca ti-a placut Semmering, ai sa dai pe spate cind ai sa vezi statiuni din Salzburger Land sau Kärnten.... Noi azi am skiat www.katschberg.at/index.htm" target="_blank">aici!
Adriana, sa sti ca nu a fost deloc scump, am primit o oferta avantajoasa din cauza ca e extra sezon. Oricum isi merita toti banii pentru ca au incredibil de multe chestii pentru copii.
Dimineata la micul dejun vine Smiley (mascota hotelului) si danseaza cu copiii, apoi merg sa dea de mincare la iepurasi, azi a calarit, a facut o Laterna, a fost la cursul de ski, la piscina, la Laternenfest iar la ora 19 incepe "Madagaskar" la cinematograful hotelului. Miine vrem sa ne plimbam cu sania trasa de cai, abia astept!! Nu va povestesc ca e cu somnul in urma rau de tot, dar asta este.... vom recupera acasa.
Gina, ce mai face nazdravanul?
Va pup si multa sanatate bolnaviorilor.

Mergi la inceput

Multumesc mult fetelor de sugestii si povestirile referitoare la subiectul scoala. Saptamana viitoare cred ca mergem sa mai vedem 2 scoli si cand va fi pt inscriere o vom face in cunostinta de cauza. Sper!

Babee ma bucur ca ai mai dat pe aici Si multumesc de raspuns, e avantajos ca gradinita si scoala sunt in acelasi loc, asa ceva cautam si noi... Dar, om vedea, se aranjeaza toate

Violeta dar esti mare gospodina! Tot respectul , mai ales si cu copilasii pe linga tine...

Silvia odihna placuta, atit cat poti, ca sa iti evii dupa musafiri. Si sanatate puilor, ma bucur ca Maria e mai bine deja! Tu cum te mai simti?

Flavia e foarte frumos linkul ala dat de tine, si programul pentru copii este...wow!!! si pentru parinti
Nu conteaza ca v-a costat mult sau putin, important este ca mergeti, iesiti, pina la urma pentru ce munciti? Sedere placuta si sa reveniti sanatosi!
A! cat despre ce spui cu Hortul, as fi curioasa de ce spun baietii aceia ca nu le-a placut deloc? Cat despre vacantele de vara, nu o pot aduce pe mama in Viena pt 2-3 luni pt ca vara are si ea treburile ei la tzara, e placerea si obiceiul ei si nu pot sa i le dau peste cap pe toate. Iar cu luatul de la scoala, teoretic asa mi-ar placea si mie sa il iau eu, ca doar e puiul meu, insa nu sti uce servici mi-as putea gasi sa lucrez numai pina la 11:30 astfel incat la 12:00 sa pot fi la scoala. Nici eu nu visez cariera, slava Domnului, doar un job unde sa mai folosesc si sa imbunatatesc ce am in cap Si eu am "cedat" cariera lui Cristi cand am ales sa renuntz la servici si sa venim aici. Pup

Sanatate tuturor!

Hai la plimbare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha13gina spune:

Buna fetele,

Thomas are laringita,febra nu a mai facut,insa tuseste,mananca f putin,noroc ca sanul nu-l refuza;eu sunt racita si uite asa"ne distram" noi

Adriana,sanatate multa Annikei si sotului!Si pe mine ma bate gandul sa iau batista bebelusului!Ce face mica"indragostita"?
Flavia,distractie placuta incontinuare,banuiesc ca Bianca e in extaz!
Violeta,tu stii ca eu te admir mult cum reusesti sa faci atatea cu 4 copilasi!ca nu mai uitat!
Dar ce vaccin trebuia sa mai faca Alessia?
Dana,bafta in cautarea scolii!tu ce mai faci,cum te simti?Raducu?
Silvia,ma bucur ca Maria si revenit,sper ca nazdravani sa te lase sa te odihnesti!

cateva poze cu micul nazdravan
http://family.webshots.com/photo/2370515830103597836KDgESt

pupici si sanatate tuturor!

Gina si Thomas

Mergi la inceput