America (135)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Ce cadouri pot sa iau pentru doi baieti inteligenti de 4 si 6 ani? M-am uitat la struxx, dar am impresia ca unul dintre ei a primit anul trecut de Craciun ceva foarte asemanator.
Au un Wii, stiu ca le place si se joaca, dar nu stiu ce jocuri noi mai sunt

Altfel, pisicul pe care vi-l aratam cu cateva capitole in urma il luasem pentru mama, ca ii murise pisicul adus din Romania. Asa de incantata a fost! Dar si eu, ca asa m-am atasat ca de cand l-am dus la ea (de 3 saptamani) m-am tot fatait si m-am invartit in jurul sotului sa imi ia si mie pisic. Si acum de Craciun voi primi un pisic. E cam mic acum (2 luni are), o sa il iau dupa Revelion. De-abia astept sa va arat poze. Desi, zapacitul ala de pisic pe care l-am luat nu stiu cat se poate inlocui ca nu am mai vazut matz ca el: constient de el- se uita in oglinda, in ochii tai, nu asa cum e la desene animate de arata ca animalul vede doar picioarele- si lipicios de ti-era mai mare dragul sa il motocesti.

Cica am terminat si semestrul, dar cu laboratorul nu am terminat. Asa vreau o vacanta- azi proful m-a intrebat daca am slabit. Si chiar am slabit, de vreau sa ma ingras acum. Am ajuns sa port marimea din clasa a 9-a. Stresul, bata-l vina!

De Craciun mergem la NY sa sarbatorim cum se cuvine: cu cozonac, chestii din porc taiat la ferma..de-abia astept!.

Carmen, si eu stiam ca poti cere sa ti se elibereze pasaportul de urgenta, in 24-48 de ore. Primul lucru pe care l-am facut cand m-am vazut cu certificatul in mana a fost sa ma duc la posta si sa aplic pentru pasaport ca sa fiu sigura ca nu e pacaleala =))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ciuf, ce tare esti cu disco!!!!! Vreau si eu!!! haha....Acum ca e mama aici, am zis ca merg cu sotu din dotare (si el cica sta in umbra sa vada cine ma "agata" si apoi se "baga peste"...iar eu i-am raspuns, ca daca ma vad cu un "date" poate nu il mai bag in seama)
Adevaru...ca si io m-as distra un pic cu familia cascaval...cand eram mica, aveam niste prieteni de familie, iar el avea un nas mare si acvilin...la care eu mereu ma minunam si il intrebam de unde are nasu de vrajitoare...mama cica Doamne-Doamne m-a "recompensat" cu acelasi nas din cauza asta!!!! (oricum inafara de vecinu/prieten de familie, mai avem cazuri in familie de nas acvilin ca sa nu fie neclaritati)

Anamaria, bravo lui Nicholas!!! Oau...ce cadou frumos!! La anul o intrece si pe fetita de clasa VIII-a

Josefine, si eu am fost tare emotionata, am crezut ca sotu imi pregateste cadou de craciun un catel...dar se pare ca m-am inselat (am intrezarit, niste cadouri de la victoria secret's...si daca nu le-a luat pentru el...atunci...nu am parte de caine inca)

Oana_C, redirectioneaza niste cutii incoace...nu ne suparam nici la jucarii de fetite!!! haha!!! Vad ca si sotu tot primeste, si m-a avertizat sa nu deschid cutiile pe care este numele lui...

Cine spunea de somon proaspat cu whasabi?? ah...ce pofta mi-a facut!!!!

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Mai fete, intrebare pt. cine practica... Le faceti frectie copiilor? Nu cu spirt ci cu otet (eu folosesc "de mere" indoit cu apa; cred ca mai mult inhaleaza cand ma ajuta la spalatul geamurilor decat la frectie).
Stiu ca nu se recomanda (aici) frectiile, eu asa am crescut si fratele si mama si tata si tot neamul si n-a patit nimeni nimic. Ba imi mai facea bunica si cu spirt. Pana la 5-6 ani nu am indraznit sa ma ating de copii (i-am infundat cu Tylenol ), dar de un an incoace numai asa ii "rezolv".
Tin minte ca mie imi dadeau piramidon, ceai cald de tot si apoi ma frecau pana imi ieseau ochii, ma inveleau in plapuma, transpiram si a doua zi eram ca noua.
Sotul, american, stramba din nas la practicile astea pagane, desi vede ca le trece copiilor. Doctorii la fel, de asta nici nu prea ma duc pe acolo cu ei.
Treaba e mai complicata de scoala. De ex. fac febra la scoala, ii duce doamna la sora, sora ne suna sa-i luam acasa si ne trimite la doctor ca "e scoala plina de strep throat".
Se duce barbatul cu fata la doctor, ii ia exudat, iese infectie virala si ii da antibiotic, asa... preventiv si tidula la mana cum ca are voie sa lipseasca de la scoala cateva zile. Mai ce m-am necajit! Am indopat fata cu mazga aia roz timp de 10 zile, cui o fi folosit, nu stiu...
Acum ma agit pt. ca maine sotul vrea sa se duca cu baiatul la doctor... are febra; mi-e ca iar vine cu dracia aia acasa. Am cautat pe Net si am gasit negru pe alb ca AAP nu recomanda antibiotic pt. infectii virale. I-am aratat si l-am rugat sa-i spuna politicos doamnei sa-i recomande ceva mai "normal".

Fac o paranteza, pt. cine intereseaza subiectul medicamentelor in SUA...
In urma cu o luna eu am racit rau, da' rau de tot, de-am tusit 5 nopti non-stop. M-am doftoricit tot cu babesti, nu mi-a trecut si pace. N-am mai rabdat si m-am dus la taiere, pregatita sa ma indoape cu antibiotic. Am avut parte insa de altceva... Am dat peste aceeasi asistenta care ii prescrisese fetitei antibiotic cu oarecare timp in urma si am fost placut surprinsa sa vad ca mie nu mi-a recomandat. In schimb mi-a dat un sirop de tuse cu codeina (fie vorba ca nu m-a ajutat cu nimic... ) si mi-a trecut pe reteta nu stiu ce decongestant, o masca, cu steroizi sau cam asa ceva si alte minuni. Ma luase cu furnicaturi si i-am spus politicos ca nu iau buline de fel si o rog , daca poate, mai degraba, sa ma indrepte spre ceva natural. Ei bine, nu s-a ofuscat deloc, a fost la fel de draguta si didactica si a inceput sa-mi spuna de gargara cu apa calda sarata, etc. etc si... tam-tam! supa de pui fiarta cu tot cu oase, o zi intreaga! si cat mai condimentata si ardeiata suport. Nu spuneti ca supa mi-a luat tusea aproape pe loc? Bine, poate ca s-a intamplat asta si pt. ca am tusit 5 zile si-i ajunsese, dar am sa tin minte data viitoare.

Ei, vreau sa spun ca mi se pare ca daca medicul te vede mai ipohondru, buline iti da si pt. un part. Acum, ma gandesc cu teama, ca fata a primit antibioticul mai mult pt. tatal ei, nu pt. ea... Ce ziceti, ati patit-o? Va simtiti cobai cand va duceti la doctor?

Revin, la intrebarea intitala... Oare se poate face frectie si da Tylenol in acelasi timp? . Va intreb pt. ca, prefer Tylenolul, antibioticului dat la schimb pe mutre nervoase si ingrijorate . Astept vremurile in care o sa ne lege pe toti de maini si picioare si vaccineze ca pe vaci.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

ML, si bunica mea imi facea la fel...dar nu stiu sincer cu ce facea frectie (daca era otet, spirt sau altceva)...doar imi amintesc impaturitu si transpiratu...ah...nu imi placea deloc senzatia aia de sufocare...Tinea frectia...si pt gat imi aduc aminte ca facea gauri in ridichea neagra (cea mare) punea zahar si imi dadea sa beau zeama (aia imi placea!!!)
Mama nu statea la discutii, ma injecta cu polidin...de imi era frica sa si tusesc!!!!

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Sanzi, multumesc! Nici mie nu-mi placea, mai ales frectia, da' era bine a doua zi cand nu mai boleam si dam de aerul rece de afara si vedeam iar copiii. Ridiche (suc) beam si eu prin liceu si ma ajuta. Aici nu gasesc la magazin, dar am aflat ca merge la fel de bine si gulia. Le fac copiilor cu miere si o beau cu pohta.

Va astept cu comentarii, daca mai face cineva frectie.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Phiuuu!! am scapat si eu de cumparaturile de mos. Gata nu mai cumpar nimic.. refuz!!.. pana dupa anul nou.. Acum stau cu ochii pe Sofia sa nu dea din greseala peste cutii

Sanziana ce faina compunerea lui David..felicitari pentru asa baiat istet.

Anamaria fain rezumatul zilei.. te invidiez mai ales pentru micul dejun .. fara cupii iar stirea...beton!!

Ciuf felicitarile sunt o colaborare. Eu am facut partea mai greuta si am avut tot felul de chestii de pe la Michaels si Sofia a ajutat la lipit si pus sclipici si perforat, se vede ce e pus de ea dar eu zic ca tocmai asta e farmecul felicitarilor..in fond felicitari perfecte tot primim dar unele mai sifonate si cu sclipici in trei culori mai rar nu? Cand o sa fie mai mare o sa fie si mai bine, cred ca la voi o sa mearga si mai bine cu Luca.
Felicitari pentru semestrul incheiat cu bine.

OanaC hihi auzi ce avalansa de cutii.. cam asa e si la noi ca tot primim.. de la nasi, prieteni, matusi, si inca cele din Romania nu au sosit

ML strabunica mea la tara asta remediu avea pentru multe: frectie.. cu gaz, spirt si alte nebunii ca nici nu mai tin minte. Personal ma scoate din sarite ideea sa stau infasurata in patura si sa transpir dar pentru cine rezista..go for it.

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Mie imi placeau frectiile- ca erau mai mult ca un masaj. Imi facea si mie mama, cu spirt. Ba imi punea si ceva la gat cald, dar nu sare, am uitat ce.
Nu am patit nimic de la frectii

Nimeni nu stie de cadouri de 4-6 ani? In weekend trebuie sa ma duc la shopping si chiar ca nu am nici o idee. Anul trecut le-am luat un set de masinute, trenulete din lemn cu traseu de construit.

Sanziana, poate chestiile alea de la VS fac ham-ham?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Citat:
citat din mesajul lui josefine
[...] Ba imi punea si ceva la gat cald, dar nu sare, am uitat ce. [...]

Mustar? Mie bunica-mea (farmacista de meserie) imi punea un saculet cald pe piept cu un miros ciudat si parca asa imi amintesc ca erau, seminte de mustar.

Cele mai bune tratamente, ceai de tei cald sa-mi aline tusea, aspirina si piramidon schimbam cate 3 pijamale pe noapte de la transpiratie si saculetul cald pe piept.

Avea si un set de ventuze dar nu stiu la ce le folosea imi amintesc ca i le punea lu' bunica-miu.

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Josefine pentru jucarii depinde de ce sunt ei interesati, avem niste prieteni de varsta asta si vad ca unii sunt cu Bionicles, altii cu Star Wars.

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Nu stiu daca erau seminte de mustar, o voi intreba:-) Mirosul era ciudat.

Ventuzele alea m-au fascinat, dar nu am "beneficiat" de tratamentul ala. Pe un bat era niste vata care se inmuia in spirt, se dadea foc la vata aia si, apoi, repede-repede, dadeau in ventuza, care era ca un borcanas mai mic. Puneau borcanasul pe spate si se umfla carnea, probabil datorita diferentei de presiune dintre exteriorul borcanului si interiorul lui. Foarte interesant procesul, l-am vazut la cineva. Dupa tratament, ramaneau urme circulare de la borcane. Era haios, un spate plin cu borcane lipite.

Mergi la inceput