mac pentru cozonac
desi nu am talent la bucatarie,m-a lovit o pofta teribila sa prepar cozonacel cu mac.
toate bune si frumoase,reteta pt aluat am,dar cum se face umplutura?
stiam ceva ca se fierbe macul in lapte,dar asta e tot ce mai stiu...
fetele,help,help....
Raspunsuri
bonsai spune:
chiar nu ma ajuta nimeni cu o reteta buna si sigura?
cat mac,cat lapte,cat zahar,cat fierb....
april spune:
Pentru o jumatate kg de aluat folosesti 300 gr mac macinat. In 200 ml apa pui 300 gr. zahar si il fierbi bine. Apoi pui macul, amesteci si iei de pe foc compozitia. Imparti compozitia de mac la 2 cozonaci. Te intereseaza si aluatul?
pifu_monica spune:
Reteta mea este super buna:
500 g mac macinat. Il prajesti in putin ulei, fara sa+l arzi. Cand e prajit, pui in el o cana de lapte si amesteci bine bine. Il dai deoparte de pe foc.
Il lasi sa se raceasca. Dupa ce e rece, adaugi zahr, 300 sau 500 g + dac iti place dulce de tot. Adaugi acum si vanilie si neaparat coaja rasa de la o lamaie. E o reteta pe care o am de la bunica mea, nemtoaica, si o fac tot timpul.
Pofta buna.
bonsai spune:
sper sa nu radeti de intrebarea mea:de ce trebuie macinat macul?
ca doar are bobul mic.asa intreg nu se poate folosi?
flo1980 spune:
Ce chestie, si eu vroiam sa incerc dar cu mac intreg nu macinat....
Bine ca mai trec pe aici ca am multe de invatat!
Multumesc fetelor!
un vot, va roaga un moshuletz
noi
un fulguletz
un pepenash
bonsai spune:
fetelor,multumesc pt raspunsuri!
sper ca nu ati ras prea mult de nivelul meu de ignoranta!
Burtocika spune:
Trebuie macinat macul, intr-adevar. Nici eu nu stiam de ce, dar trebuie.
Cat zahar nu stiu, dar stiu ca trebuie doar oparit, nu clocotit cu laptele. Si atentie, laptele se adauga treptat, altfel se poate inmuia foarte tare compozitia si nu mai poti s-o legi.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani
april spune:
Eu n-am facut niciodata cu lapte, ci cu apa, adica siropul bine fiert din apa si zahar.
Daca e macinat macul o sa vedeti ce frumos sta legat de compozitie dupa ce se taie in felii, nu se mai imprastie.