Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (143)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

alarma falsa
Am uitat sa mai scriu, scorul apgar a fost 9 iar dupa 5 min 10...ginecul imi zisese doar 10 cand l-am intrebat, iar lungimea 51cm.
s-a nascut cu 3,520 iar la externare dupa 5 zile avea 3,470, mi s-a zis ca a luat f bine tinand cont de scaderea fiziologica. E un mancacios si jumatate ,la o masa papa in jur de 50-80ml...asta mi-au zis-o asistentele care ii cantareau inainte si dupa alaptat. La spital am stat mai tot timpul cu el si cu tati...ni-i aduceau intr-un patut f lung pe toti, stateau ca sarmalutele acolo , de dimineata de la 5 jum si ii luau doar cate o jum ora pt vizita, pt schimbat scutece si cate o jum ora , o ora de 2 ori pe zi pt odihna..Conditiile din spital au fost f bune cu toate ca spitalul e in renovare si asta la inceput m-a cam speriat.
Aseara ne-a cazut si buricul, ma bucur ca am scapat de el!!!!!!!de cand am ajuns acasa si nu mai sunt asistente care sa-l schimbe sa-l unga etc am facut eu cu sotul tot atat de normal ca si cum am fi facut asta toata viata...
Acum ma duc sa ma mai minunez un pic de el...nu ma mai satur!!!!

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

neata!
super noapte, sa o tina tot asa: la 1, la 5 si la 9. a mancat cam juma de ora - 3 sferturi de fiecare data, intre timp am dormit bustean si eu si ea. acu e la mamica in brate, ii mai e inca foame da mami ei isi ia o pauza si bea cafele meanwhile

darling, tot aman sa iti scriu. m-a emotionat povestea ta, mai ales ca tot timpul ai stat calma si ai asteptat sa nasti cu toate ca erai trecuta binisor de termen. eu am mai zis - in romania de multe ori si un cos pe nas e motiv de cezariana si cu cat mergi mai in vest (sau mai in nord!) sunt din ce in ce mai naturisti si controalele sunt foarte sumare. imi pare rau pentru ce ai patit dar ce sa zic, totul e bine cand se termina cu bine, capul sus si multe felicitari pentru bebe sanatos.

apropo de bebe sanatos, probabil ca sun a doaga sparta acuma, insa zau trebuie sa fim fericite ca nu avem probleme mari cu bebeii. eu acuma ca am nascut parca am primele zile ale laurei in minte ca si cum as trai in paralel si dau apa la soareci de cate ori imi amintesc cum zacea cu perfuzie si ne-am bucurat a treia zi cand a deschis ochii (abia a treia zi!) si cum ne incurajam ca atata timp cat nu au luat-o cu elicopterul la spitalul universitar totul e inca ok. in concluzie - probleme mici vor fi oricand, sa fim bucuroase ca e numai atata si sa nu facem din tantari armasari.

lauramiron, chiar voiam sa deschid subiectul, si eu am aceeasi tacaneala cand ma gandesc ca laura nu mai e bebele mic a lu mama si parca se rupe ceva in mine. si mai imi pare rau de tot ca nu am putut sa o alaptez exclusiv si as vrea sa dau timpul inapoi acuma ca am alta experienta. ieri dupa baia laurei cand si-a baut laptele m-am dus si eu cu nicole la ea in pat, nicole la san intre mine si laura, si a fost asa frumos laura e super incantata de nicole, nu are nici cea mai mica urma de gelozie - sper sa o tina tot asa.

acu va las ca devin prea patetica

ALRA 40+

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana28 spune:

salutare!
mie nu mi-a raspuns nimeni cu privire la vigantol si dr pediatru nu mi-a zis numic, nu stiu ce sa fac, sa incep sa-i dau? bb are 2 sapt...

cat timp lasati voi bebelusi sa suga la un san?

39 +, Matei Andrei

http://community.webshots.com/album/567350525Ddyhxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariana28

salutare!
mie nu mi-a raspuns nimeni cu privire la vigantol si dr pediatru nu mi-a zis numic, nu stiu ce sa fac, sa incep sa-i dau? bb are 2 sapt...

39 +, Matei Andrei

mie mi-au zis ca de cand ajung cu ea acasa, deci cred ca o saptamana.

eu o las cat vrea ea, insa cat timp vad ca suge cu putere. m-au invatat la spital sa ma uit la mandibula, daca o misca pana spre ureche e bine, daca nu te foloseste pe post de suzeta si nu e bine - nici macar nu stimuleaza sanul. daca da sa adoarma prea repede - am mai zis - m-au invatat sa o dezbrac sa ii piara comfortu si sa stea treaza.

editez ca acuma vad ca zici la un san - cam 20 de min. la spital au zis 10 min da nu imi pare suficient. noaptea insa am lasat-o full time la un san de lene - i-am dat numa cate un san.

ALRA 40+

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Mariana iubita, ti-am raspuns ieri.....din a 10 a zi de viata. Alti pediatri recomanda din a 14 zi de viata. Oricum, poti incepe sa-i dai.
Pupici

Citat:
citat din mesajul lui mariana28

salutare!

39 +, Matei Andrei

Laura de doua printese
Rebeca Mara (16.09.2005)
Ecaterina Sara (06.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1402 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anes

simona_ ce rau imi pare ca va chinuiti! Din cauza colicilor se chinuie asa rau bebele tau! Si noi avem, dar nu cu manifestari atat de puternice foarte dese. Mai pe seara il apuca tipetele din cauza colicilor. Si in timpul noptii se intinde si se strange, dar nu tipa.
Espumisanul si Sab-ul il dau dupa masa pt. ca stam toata ziuz cu tatza in gura. Cate 10 picaturi. Nu prea functioneaza.. Sper ca dupa 3 luni se diminuiaza sau trec definitiv! Mai avem putin!

http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg

Mami de minune Remus

Multmim de raspuns. Dar de cate ori pe zi? Pe prospect scrie ca pt sugari 20 de pic pe zi, adica de doua ori. Mie mi se pare cam putin.

Simona, cea mai fericita mamica din lume,
de Mihai (8 nov 2008) POZE si Radu (3 dec 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

neata!

apropo de bebe sanatos, probabil ca sun a doaga sparta acuma, insa zau trebuie sa fim fericite ca nu avem probleme mari cu bebeii. eu acuma ca am nascut parca am primele zile ale laurei in minte ca si cum as trai in paralel si dau apa la soareci de cate ori imi amintesc cum zacea cu perfuzie si ne-am bucurat a treia zi cand a deschis ochii (abia a treia zi!) si cum ne incurajam ca atata timp cat nu au luat-o cu elicopterul la spitalul universitar totul e inca ok. in concluzie - probleme mici vor fi oricand, sa fim bucuroase ca e numai atata si sa nu facem din tantari armasari.

alra, Nu suna a doaga sparta, chiar ai dreptate! M-am uitat la odiseea ian-febr. la fetita se 700 g, nascuta la 26 de sapt si am plans cu Remus in brate! Astea probleme grave, nu colicile sau mucisorii. Ai dreptate ca tb. sa fim recunoscatoare...cineva acolo sus ne iubeste.

mariana, mie mi-a prescris dr. sa-i dau Vigantolul din a 7-a zi de viata. Am vazut ca fetele spuneau de a 10-a zi sau de a 14-a zi. Cred ca tb. sa incepi...2 picaturi in gurita direct.

Mami de minune Remus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Simona, dupa fiecare masa. Dr. mi-a spus. Vezi ca scrie pe prospect ca nu exista supradozaj, asa ca ii poti da fara probleme cam de 5 ori pe zi.

Mami de minune Remus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Mariana, Caterina suge cam 15-20 min la un san, cateodata mai putin. cand vad ca nu mai suge si doar molfaie sanul ca pe suzeta, o iau. De cele mai multe ori adoarme si facem pauza de 10 minute intre sani.

Laura de doua printese
Rebeca Mara (16.09.2005)
Ecaterina Sara (06.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1402 spune:

Citat:
citat din mesajul lui babyzapi

Piciulik al meu e iritat foarte tare la barbita de vreo 2 zile si vad ca persista iritarea asta...cred ca de la babetica...altceva nu are de la ce sa fie. Pot sa-i dau cu vreo crema ceva ca sa treaca mai repede? Si daca da, cu ce crema?

Isabela lui Raphael Nicolas (23.10.2008)

Primul nostru
http://good-times.webshots.com/album/563960730wsIJMS

Eu il dau cu neopreol. Si la Radu foloseam pentru orice iritatie ce ii aparea si in cel mult 2-3 zile disparea orice.

Simona, cea mai fericita mamica din lume,
de Mihai (8 nov 2008) POZE si Radu (3 dec 1997)

Mergi la inceput