Pepenasi de iulie - august 2008 (56)
Raspunsuri - Pagina 3
Kimmy spune:
Fetelor noi suntem binisor,am fost foarte prinsa,si inca mai sunt.
Azi am fost foarte obosita pentru ca Timi nu a dormit prea bine,deci eu somn aproape deloc....
De ieri papa lapte Humana,care pe mine nu ma incanta dupa Nan,pentru ca se portioneaza si se prepara mai greu.Fetele care dati la bebei humana,si voi urmati instructiunile,adica intai se pune 2/3 din apa,se adauga praful,se agita si dupa se adauga si restul de apa?Ca pe mine ma dispera mai ales noaptea.Si alta faza,parca nu se topeste de tot,adica raman pe sticla asa ca niste cristale micuuute.E ok?
Ma bucur ca v-a placut moshulica,abia acum sunt la capitolul 54,dar ma starduiesc sa recuperez.
Va pup!
Iza mami de Timea (28.06.2008)
dr_anca spune:
Bun gasit la un nou capitol!
Fetele eu sunt antipastile la copii in general dar fluorul am sa-i dau bebelinei cand va avea dinti pentru ca apa potabila din Romania nu este fluorurata ca in tarile civilizate. Concluzia mea este cat de cat avizata ca voi folosi fluor desi dintii sunt deja formati dar nu strica sa previ.
Pericolul de care vorbea Dma apare in tarile civilizate unde apa se fluorizeaza,sarea si chiar unele alimente si asa apare fluoroza dar la noi nu investeste nimeni in asa ceva.
Alegerea este exclusiv a mamicilor.
A mea de la inceputul saptamanii exerseaza intorsul pe burta si nu o mai pot lasa deloc singura ca o gasesc cu capul in perna.
Va
pe toate!
Anca mamica de Sara-Stefania
21.07.2008
irolf1 spune:
Am gasit niste retete interesante
Piure din cartof si mar (de la 5-6 luni)
Ai nevoie de: 2 cartofi potriviti, un mar, o lingurita de unt, 2 linguri de lapte-formula sau lapte de la san.
Cum procedezi:
Speli bine cartofii si marul, apoi ii pui la copt, in tava, la cuptor. Marul va fi gata mai devreme, asa ca vei curata pulpa coapta si o vei pasa bine prin sita sau cu furculita. Procedezi la fel si cu cartofii, cu precizarea ca acestia trebuie sa fie mai degraba "prea copti" decat "aproape copti".
Amesteci piureul de cartofi si mar cu laptele cald si untul, apoi freci totul cu o lingura de lemn pana cand obtii o spuma. Piureul acompaniaza cu succes galbenusul de ou fiert sau ficatul de pui. Mai tarziu, este o granitura delicioasa pentru perisoarele din carne de vita cu sos de rosii de exemplu.
Piure de mar si portocala (de la 5-6 luni)
Ai nevoie de: 100 g mere golden, 90 g portocala, apa.
Cum procedezi:
Decojeste marul, scoate-i samburii, taie in bucatele mici. Feliile de portocala taie-le marunt, atunca pielitele mai groase, samburii.
Fierbe totul timp de 10 minute la vapori. Strecoara, arunca lichisul de fierbere. Da prin mixer, serveste cald sau rece.
Piure de para si banane (de la 5-6 luni)
Ai nevoie de: 100 g pere, 100g banane.
Cum procedezi:
Gateste bucatile de para si banana la vapori, timp de 10 minute. Arunca sucul rezultat.
Da-le prin mixer pentru a obtine un piure si adauga si o masurica de cereale.
Dovlecei cu morcov si orez (de la 5-6 luni)
Ingrediente: 1 morcov mic, 1 dovlecel mic, 2 lingurite de orez.
Cum se procedeaza:
Se curata morcovul si dovelcelul si de taie bucatele. Se pune orezul la fiert. Separat se pun si legumele la fiert pana cand devin moi.
Dupa ce s-a fiert si orezul se amesteca cu legumele si se mixeaza in blender. Se folosete apa in care au fiert legumele pana la consistenta dorita
http://www.flickr.com/photos/32682276@N04/
turturica spune:
fetelor, mai imi dati si mie linkul de la baby einstein? Ca l-am pierdut. Pliiiiz
flori, s-a terminat votarea la voi?
tecky, am votat.
bufi, mai da o data linkul de la voi sa va votez si pe voi.
Mami de Mara (19.08.2008)
Mitzi76 spune:
Uf, hai Irolf ca am reusit! Trebuia sa-mi zici ca tre sa intru la fotografii!
Mamicutza de Luca-Sebastian, David-Tudor si Toma-Paul
Primele zile ale lui Toma
Luca, David si Toma, cei trei muschetari!
Mitzi76 spune:
Kimmy, asa ramane pe sticla de la humana. Dar trebuie un pic mai mult agitat ca sa se dizolve mai bine. Eu nu stau sa pun o treime din apa. Pun apa mai calduta, pun masurile (atentie cum le faci rase, fara sa apesi ca intra mai mult si nu e bine) si dupa aceea agit bine. Racesc un pic sub jet de apa la robinet. Vezi ca s-ar putea ca tetina ce o foloseai la nan sa nu faca fata, humana e mai grosut.
Mamicutza de Luca-Sebastian, David-Tudor si Toma-Paul
Primele zile ale lui Toma
Luca, David si Toma, cei trei muschetari!
MissJJ spune:
Gata am terminat cu papa a mancat si Ari piure si pulpe de pui bine mai cu bot mai cu mofturi dar a papat.
Si eu tot cautam pe net sa gasesc ceva site-uri de facut si am gasit www.enchantedlearning.com/crafts/christmas/" target="_blank">site-ul asta care e super, am facut si eu un fulg de zapada e mai jos acolo in lista si a iesit super.
Vreau sa fac mai multi fulgi sa facem o ghirlanda de fulgi sa punem in geam si pe perdele.
O sa iau si creioane cu sclipici sa ii colorez sa sclipeasca si gata.![]()
Si am mai gasit asa pt fulgi tare frumoase modelele.
Si aici cum sa faceti o stea cu 6 colturi.
boticelina spune:
turtu, http://filegetty.com/69770/ - Baby Einstein
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
Irda spune:
Salutam bostanaria!
Mitzi...pe-aici sunt...citind in diagonala ca sa-mi mai iau gandul de la ale mele!
Doamne ajuta ca fetele sunt ok!
Numa Tonina e cu ....auuuuuu-ul....de rigoare de luna plina (sa zicem).
Am "prestat" toata noaptea trecuta cu ea in brate de-am facut poteca prin casa!
A invatat sa se deplaseze tragandu-se cu manutele....ca in transee.....si ii place mai nou sa stea pe burta si sa se joace cu diverse!
"Vorbeste" in soapta....e tare haioasa:D
Sunt asa de zuzu ca incercam sa-l sun pe al meu de pe telecomnda de la tv...si nu intelegeam de ce nu apare nr cand apas pe butoane:O
Am avut o periada ffff grea in ultima luna...care a culminat cu un dignostic nu prea imbucurator pentru mine(va trebui sa renunt la alaptat), dar care in timp sper sa se rezolve si cu o calcare de hoti azi nopte la firma!
Sanatosi sa fim ca mai facem, ca de recuperat bunurile furate...slabe sanse cu politia romana!
Acuma....aveti vreo metoda de invatat bebe la biberon?
Formula o bea cu seringa de nurofen (multumim Anka pentru idee), dar imbatranesc pana ii dau un bibe asa!O sa incerc si reteta lui Boti cu apa vanilata.
CAt timp ai fiert pastaia?
In rest incercam sa ne adunam......vorba aia....un shut in fund e un pas inainte!
Pupicei tuturor!
Sanatate bolnaviorilor!