Ce putem noi, mamicile, face ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Apropo de testul Guthrie - esti sigura ca nu l-au facut?

Testul se face in spital, rezultatul vine dupa 2 saptamani de la laborator, insa tu nu stii nimic daca rezultatul e negativ.

Medicul/laboratorul e obligat sa te anunte doar daca sunt probleme!

http://www.doctissimo.fr/html/sante/bebe/soin_immed_naiss_02.htm

Deci - e f probabil ca bebelusul tau sa fi facut testul insa tu nu ai primit nici un rezultat ptr ca totul e OK!

Despre vizitele acasa - aici (in Franta adica), nu-ti vine nici un medic acasa. Stii tu ca si parinte ca sunt 3 vizite obligatorii pe care trebuie sa le faci cu copilul la pediatru, il suni si iei Rdv.
Poate ca dupa intrarea in UE se adapteaza si sistemul romanesc la cel UE.

Curaj si respira! In ritmul asta dai in depresie, sincer!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui annablue

Daca nu ma inseala memoria, testul de care vorbeste Saturnine este cel care se face in maternitate OBLIGATORIU cu recoltare de sange din calcai...si daca sunt ceva probleme de retard mintal care ies la aceste analize, mama va fi anuntata prin posta sau telefonic in maxim 6 sapt (sau 2 luni) de la nastere.

Testul Guthrier nu identifica probleme de retard mintal.

Bolile detectate sunt:

- Boli de metabolism - cum e cea legata de absenta unei enzime ce transforma fenilalanina din mancare.
- Hipotiroidia congenitala
- Hiperplazie congenitala a suprarenalelor
- Drepanocitoza
- Mucoviscidoza (fibroza chistica).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:
Testul Guthrier nu identifica probleme de retard mintal.

Bolile detectate sunt:

- Boli de metabolism - cum e cea legata de absenta unei enzime ce transforma fenilalanina din mancare.
- Hipotiroidia congenitala
- Hiperplazie congenitala a suprarenalelor
- Drepanocitoza
- Mucoviscidoza (fibroza chistica).

Nu am spus ca sunt sigura de asta, dar acum 6 ani stiu ca asta mi-au spus cand i-au luat sange lui Adi, ca se descopera si probleme de aceasta natura... Nu mi-au spus numele acelui test.
Probabil acest test Guthrie (vad ca se scrie "Guthrie")
este mai bine explicat in dictionarele medicale, adaug aici citatul:

Guthrie - Test de depistare neonatala a fenilcetonuriei. Testul lui Guthrie este practicat sistematic la nou-nascut. Scopul lui este de a diagnostica fenilcetonuria, boala ereditara cauzata de o acumulare de fenilalanina, care provoaca, in absenta tratamentului, o intarziere mintala. Testul, de obicei practicat intre a 8-a si a 14-a zi de viata, consta in dozarea fenilalaninei plecand de la cateva picaturi de sange ale copilului, recoltate pe hartie de filtru apoi puse in contact cu o cultura de bacterii a caror crestere este stimulata de catre fenilalanina, cresterea bacteriana fiind proportionala cu concentratia acesteia in sange.

Sper ca acum toata lumea a inteles clar ce presupune testul. Nu gasesc nimic despre ceea ce spunea spic de grau... Or fi doua teste diferite? Ma indoiesc...

Annablue & Adita & Bb2
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Mea culpa - am pus un R in plus.
Nu sunt 2 teste diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Am gasit asta http://sanatate.jurnalul.ro/articole/89395/testul-cu-sange--din-calcai.html
Este gratuit si obligatoriu, probabil se face in maternitate.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saturnine spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Apropo de testul Guthrie - esti sigura ca nu l-au facut?

Testul se face in spital, rezultatul vine dupa 2 saptamani de la laborator, insa tu nu stii nimic daca rezultatul e negativ.

Medicul/laboratorul e obligat sa te anunte doar daca sunt probleme!

http://www.doctissimo.fr/html/sante/bebe/soin_immed_naiss_02.htm

Deci - e f probabil ca bebelusul tau sa fi facut testul insa tu nu ai primit nici un rezultat ptr ca totul e OK!

Despre vizitele acasa - aici (in Franta adica), nu-ti vine nici un medic acasa. Stii tu ca si parinte ca sunt 3 vizite obligatorii pe care trebuie sa le faci cu copilul la pediatru, il suni si iei Rdv.
Poate ca dupa intrarea in UE se adapteaza si sistemul romanesc la cel UE.

Curaj si respira! In ritmul asta dai in depresie, sincer!

Stati linistite cu depresia... cum spuneam, nu sunt genul ...

Cu siguranta NU s-a facut testul, am vorbit cu sefa de sectie de la neonatologie . Cum spuneam intr-un post anterior,cica nu s-a facut pt. ca nu avem cazuri de boli metabolice in familie, dar de unde stiu ei asta din moment ce nu m-a intrebat nimeni , si nici pe tatal copilului , si pt. ca zice ea , ca copilul nu e blond si nu prezinta nici alte semne . Eu nu stiam ca se poate vedea la aspect daca e predispus sau bolnav copilul la una din bolile care se testeaza cu testul Guthrie . Si, parca pe soptite a mentionat ceva de fonduri .
Discutia mea cu ea la telefon, despe test a fost ceva de genul :
Ea ma intreaba ca vroiam sa vb despre test .
eu ii spun ca stiam ca se face obligatoriu la toti nou nascutii ..
ea imi spune ca in Romania nu...
Eu ii spun ca ba da, ca am citit in mai multe locuri ca se face oblig. la toti in Romania incepand cu anul 2002 .
Atunci ea a spus ce am scris mai sus, care pt mine nu este corect, si apoi imi spune asa.. ca abia am inteles ce a spus - de fonduri .

Ce mai vreau eu sa spun, este ca daca nu au avut bani sa faca ce sunt obligati sa faca, trebuia macar sa ma informeze, si sa imi ofere ocazia sa platesc eu pentru acel test, nu sa treaca totul sub tacere si sa ia decizii gresite in numele meu . Mai ales cand este vorba despre ceva atat de periculos , si care odata inceputa afectiunea, cauzeaza pagube iremediabile .
----------------------------------------

In legatura cu doctorul, mie imi era bine si cu asistenta maternala, cand am inscris copilul la ea, daca ea nu are asistenta sa trimita, trebuia sa imi zica, sa il inscriu altundeva, ca din partea ei nu o sa vad vizitele pe care le-as fi vazut de altundeva, ca nu are disponibilitate, etc .

Sunt de acord ca noi ca si parinti suntem responsabili de bunastarea copiilor, dar este inuman sa ceri unui om sa stie tot, de aceea exista doctori, consultanti in lactatie, etc, ca sa te informeze de anumite lucruri pe care se presupune ca nu ai de unde sa le stii, la fel cum atunci cand ti se recomanda exercitii Kegel, nu li se spune asa, ci iti spune sa contracti acolo si acolo, tocami pentru ca se presupune ca majoritatea nu sunt familiarizati cu aceste ex. si ca degeaba iti zice fa ex. Kegel, ca tu nu vei stii cum si ce sunt alea . La fel ar trebui sa te informeze despre majoritatea lucrurilor . Pentru ca nimeni nu este atoatestiutor, dimpotriva .

Mergi la inceput