Gravidute si mamici de Constanta (38)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

off,cat sunt de zapacita...
kris,ma bucur ca esti mai bine si cat de cat ai rezolvat problema;am trimis pm,cu codul banner-ului,multumesc frumos!

MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Despre noi,aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Neata.

Ma incumet sa scriu mai greu, sunt obosita franta si sincer,nu mai am putere de nimic! dupa o saptamana antrenanta la munca si seri acasa cu cupilu', fara tati care a fost plecat 5 zile, a venit week-endul in trei, cu o noapte trecuta cu treziri de vreo 6 ori! nu stiu ce-a avut iar, cred ca doar dorinta de leganat pe picioare, pt ca nu plangea mult, adormea imediat, dar dupa o ora se scula iar.
Acum incerc sa ma dezmeticesc cu o cafea, caci tati s-a oferit sa plece cu Filip cu tot pana la Mangalia, cu treaba, cat sa apuc ...nu sa ma odihnesc, ci sa fac mancare pt toti 3!
Iar copilul meu dupa asemenea noapte, e bine-merci, Speedy Gonzales, darama tot, arunca tot, baga mainile pana la cot in castronul cu apa al catelului ( uitat in bucatarie in loc sa fie ridicat la loc sigur)-de a trebuit sa-l schimb pana la piele, trage de mine de fiecare data cand ma asez sa ne jucam...toate intr-o chiuiala continua..care,printre tanguielile de oboseala imi provoaca si zambete destule cat sa am putere sa ma conformez..


Pt doamna cu gemenii, nu stiu cum as mai putea ajuta: haine de gravi ma oferisem sa-i dau, daca-i vin, inteleg ca a primit destule, hainute de bebe asa mic nu mai am de mult, in rest, cam tot ce-as fi putut sa mai donez, sterilizator, tarc, deja vad ca a primit. Cu banii pot face un gest de sarbatori, dar de saptamana viitoare, cand imi vine remuneratia, poate atunci va mai gasiti sa mai strangem..

Angi, ma bucur ca s-a gasit o solutie la problema ta, si cred si eu , ca pt linistea ta, e sa cel mai bine sa faci ce simti pt puiul tau si nu ce zice restul lumii.
Mada, sanatate multa va doresc! imi pare rau ca sunteti pe antibiotice! cu ziua lui Darius, mai bine o faci in familie, zic eu, el oricum se va bucura de tort, cadouri , etc.
Fisun, sunteti tare frumosi! sper sa se obisnuiasca Ege in urmatoarele luni; stiu ca de ce ti-era frica n-ai scapat, dat fiind ca ea era dinainte f posesiva...
Isi, si mie imi place taare mult cum scrii! poate am mai zis-o, dar de cate ori citesc postarile tale,indiferent de subiect, ma destind, ma relaxez..

SI acum o intrebare : Ce acte se depun pt intoarcerea la munca din CIC? am Decizia de la birou, dar imi mai trebuie si altceva? cine stie sa-mi spuna??

Am fugit sa gatesc.



Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Marinarul vesel, Filip la 1an
Asa cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

http://www.legislatiamuncii.ro/Stiri/n2/2377/s-au-adoptat-normele-metodologice-de-aplicare-a-legii-mamelor.html

In special pt Ina:
Mariana Campeanu, Ministrul Muncii: “Am aprobat astazi normele metodologice pentru aplicarea sau punerea in plata a indemnizatiei pentru mamici conform noii legi, respectiv cu 85% din venituri. si am sa va spun numai cateva lucruri. Noi am mai discutat despre aceste norme. V-am mai informat, si ele oricum vor fi publicate. Sunt destul de substantiale si de aceea nu putem sa discutam foarte mult astazi. Deci mamicile vor primi dupa 1 ianuarie 2009 o indemnizatie pentru cresterea copilului care va reprezenta echivalentul sumei de 85% din media veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni, inainte de nasterea copilului. Indemnizatia se acorda pana cand copilul implineste 2 ani, respectiv 3 ani daca acesta are un handicap. Ceea ce este important de lamurit este ca vor fi luate in calcul la stabilirea indemnizatiei toate veniturile realizate de persoana indreptatita, respectiv acele sume supuse impozitarii si pe cele prevazute in Codul Fiscal. Subliniez inca o data, 12 luni anterioare datei nasterii copilului. in cazul in care 85% din veniturile realizate reprezinta mai putin de 600 de lei se acorda 600 de lei. stiti cu totii ca aceasta masura a fost luata pentru a incuraja si femeile de cariera care obtin venituri peste medie, ca acestea sa poata sa aiba copii, sa stea impreuna cu ei totusi pana la varsta de 2 ani.”



Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)


www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

bun.. s-au aprobat normele? ce trebuie sa contina dosarul si unde se depune si pana cand? exista o data limita pentru mamicile deja in CIC?

In chestiunea legata de ajutorul sotului eu ma declar multumita (adica face tot posibilul, sau macar isi impune sa faca, nu are atata induranta psihica i se si face lehamite alteori, dar oricum fizic sunt mai puternici. Cu putina cicaleala trecem si peste asta).

Am profitat de statul in Bucuresti si continui sa-l investighez pe copil. Plamani, inima, parazitologic-toxocara.. Pana la urma weezing-ul recurent poate fi de la o groaza de alte cauze, cum analize concrete de alergologie nu se pot face la varsta asta ci se merge pe suspectari...
Cineva din industria alimentara m-a convins sa cumpar masina de facut paine acasa (care face si multe alte bunataturi).. se pare ca inghitim zilnic o mare cantitate de tampenii din care e facuta painea in Romania... Studiez problema (costuri, comoditate proceduri de coacere, alte avantaje) si va spun daca o sa iau sau nu. Si cica exista niste conserve de rosii lunguiete biologice la Mega Image la 2,6 lei care sunt conservate cu apa si sare si alte chestii naturale...
Stie cineva de produsele Bio Land? (lactate) Ma intereseaza subiectul..





Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)


Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1

Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Andre, uite aici
http://www.legislatiamuncii.ro/index.php?pag=a&id=92&s=Comentarii&aid=186

1. Realizarea de venituri in timp

Pot solicita acordare indemnizatie crestere copil persoanele care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.

IMPORTANT!

In masura in care CCC si indemnizatia cretere copil se solicita in cursul lunii, la calcularea celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, acestea fiind considerate luna intreaga.

Conditia celor 12 luni se considera indeplinita pentru:

• solicitantii care se aflau deja in plata indemnizatie crestere copil in baza Legii nr. 19/2000, la data de 31.12.2005, pentru care ramane valabila conditia stagiului de cotizare de 10 luni in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului;

• solicitantii dreptului a caror cerere de acordare a fost depusa, dar nu a fost solutionata pana la data de 31.12.2005, si care beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru crestere copil in conditiile unui stagiu de cotizare de 10 luni in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, conform Legii nr. 19/2000 si a altor acte normative speciale.

Potrivit Legii nr. 19/2000, conditiile de acordare concediu si indemnizatie crestere copil erau urmatoarele:

Beneficia de indemnizatie crestere copil asiguratul (mama sau tatal, naturali sau adoptivi) care avea un stagiu de cotizare sau perioade asimilate de cel putin 10 luni in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Legea dadea posibilitatea utilizarii a 10 luni de stagiu de cotizare, oricare ar fi ele, in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului. Prin urmare, nu era necesar ca stagiul de cotizare sa fie o perioada continua anterioara nasterii copilului.

• persoanele care la data de 31 decembrie 2005 ar fi fost indreptatite sa beneficieze de indemnizatie pentru crestere copil si nu au solicitat acest drept.

Exemplu:

Avem in vedere situatia in care copilul s-a nascut in toamna anului 2005, iar mama a revenit la lucru dupa efectuarea celor 42 de zile de concediu postnatal obligatoriu, anterior datei de 31 decembrie 2005.

In masura in care la momentul revenirii la serviciu ea indeplinea conditia acordarii concediu si indemnizatie pentru crestere copil, in conformitate cu prevederile Legii nr. 19/2000, in vigoare la acea data, ea va putea solicita acordarea acestor drepturi in cursul anului 2006. Conditia celor 12 luni se considera indeplinita intrucat ea ar fi fost indreptatita sa il solicite si la finele anului 2005.

Drepturile se vor acorda de la data depunerii cererii.

• persoanele care la data de 31 decembrie 2005 beneficiau de concediu si indemnizatie de maternitate si care la finalul acestei perioade ar fi fost indreptatite sa beneficieze de indemnizatie pentru crestere copil, conform legislatiei aplicabile la acea data.

Exemplu:

Daca copilul s-a nascut in luna decembrie 2005, iar mama efectueaza concediul de maternitate postnatal obligatoriu in cursul lunilor decembrie 2005 – ianuarie 2006, dreptul la concediul pentru cresterea copilului se naste in cursul lunii ianuarie 2006.

In acest caz, conditia celor 12 luni se considera indeplinita, iar parintele va putea solicita drepturile prevazute de O.U.G. nr. 148/2005 in cursul anului 2006.

Acordarea acestora incepe cu data incetarii concediului de maternitate, daca parintele depune cererea in cel mult 60 de zile de la data intrarii in vigoare a O.U.G. nr. 148/2005 (1 ianuarie 2006).

In masura in care cererea se depune dupa acest termen, drepturile prevazute de O.U.G. nr. 148/2005 se acorda de la data depunerii cererii.

Diminuarea stagiului de cotizare in cazul nasterii premature

In situatia in care nasterea se produce inainte de termen, stagiul necesar deschiderii dreptului se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumtiva a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

Exemplu:

RC se angajeaza dupa terminarea liceului. Ramane insarcinata, urmand ca la sfarsitul celei de-a douasprezecea luna de munca sa nasca, asa cum rezulta din ecografia si consultul medical efectuat in acest scop de catre medicul care supravegheaza sarcina. Intrucat copilul se naste prematur, perioada de 12 luni se reduce cu perioada cuprinsa intre data nasterii si data prevazuta de medicul care a supravegheat sarcina.

Perioade asimilate

Sunt luate in calculul celor 12 luni necesare pentru solicitare indemnizatie crestere copil si urmatoarele perioade, in care solicitantii:

• si-au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate;

IMPORTANT!

Pot beneficia de concediu si indemnizatie crestere copil persoanele care in intervalul de 12 luni din ultimul an anterior nasterii copilului au realizat venituri impozabile prin fractiune de luna. Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita din jumatate din zilele lucratoare din acea luna (art. 4 alin. (4) si (5) din Hotararea Guvernului nr. 1.025/2006).

• au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform Legii nr. 76/2002, modificata si completata;


• au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit O.U.G. nr. 158/2005;

Exemplu:

– concediul pentru incapacitate temporara de munca;
– concediul pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale;
– concediul pentru ingrijirea copilului bolnav;
– concediul de maternitate;
– concediul pentru carantina;
– concediul pentru risc maternal.

Este vorba despre categoria drepturilor de asigurari sociale reglementate anterior datei de 01.01.2006 de Legea nr. 19/2000, modificata si completata. Alaturi de pensia de invaliditate, acestea constituiau in acelasi timp si perioade asimilate stagiului de cotizare reglementate generic de art. 38 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 19/2000.

• au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii;

Art. 38 din Legea nr. 19/2000, modificata si completata, reglementeaza 3 categorii de perioade asimilate stagiului de cotizare:


– perioada in care asiguratul a beneficiat de prestatii de asigurari sociale in baza legii pensiilor (concedii si indemnizatii de asigurari sociale, respectiv pensia de invaliditate);
– perioada in care persoana a urmat cursuri de zi si a absolvit o institutie de invatamant superior;

IMPORTANT!

In vederea recunoasterii ca perioada utila pentru obtinere concediu si indemnizatie crestere copil cursurile trebuie urmate la zi, pe durata normala a studiilor si finalizate cu examen de licenta sau de diploma. Perioada astfel luata in calcul se refera numai la durata efectiva a cursurilor cuprinsa intre ziua inceperii si ziua terminarii anului universitar, potrivit legii.

– a satisfacut stagiul militar, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat.

Conditiile de satisfacere a stagiului militar sunt reglementate de Legea nr. 46/1996 privind pregatirea po****tiei pentru aparare. Aplicarea in viitor a acestei reglementari va fi conditionata de prevederile Legii nr. 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu si trecerea la serviciul militar pe baza de voluntariat.

Concret, suspendarea serviciului militar se va face incepand cu data de 01.01.2007, ultima incorporarea avand loc in lunile iunie/octombrie 2006 in functie de tipul stagiului.

• au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;


• au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a O.U.G. nr. 148/2005, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;

Este vorba despre asigurarea facultativa reglementata pentru persoanele care nu sunt cuprinse in categoriile asigurate obligatoriu, potrivit Legii nr. 19/2000, modificata si completata.

• au beneficiat de indemnizatie pentru crestere copil ;
• au beneficiat de pensii de invaliditate;

In raport cu cerintele locului de munca si cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este, in conformitate cu prevederile art. 54 din Legea nr. 19/2000, modificata si completata:

a) de gradul I, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, a capacitatii de autoservire, de auto-conductie sau de orientare spatiala, invalidul necesitand ingrijire sau supraveghere permanenta din partea altei persoane;

b) de gradul II, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu posibilitatea invalidului de a se autoservi, de a se autoconduce si de a se orienta spatial, fara ajutorul altei persoane;

c) de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, invalidul putand sa presteze o activitate profesionala.

Intrucat O.U.G. nr. 148/2005 nu stabileste restrictii in ceea ce priveste tipul de pensie de invaliditate reda vocatie la solicitarea indemnizatiei/stimulentului pentru cresterea copilului, oricare dintre drepturile mentionate vor putea fi utilizate in acest scop;

• au beneficiat de concediu fara plata pentru formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate in conditiile legii

In cazul concediului fara salariu acordat pentru formare si perfectionare profesionala, prevederile art. 149 si urm. din Codul muncii, fac vorbire despre concediile de formare profesionala si stabilesc un regim juridic distinct al concediilor fara salariu acordate in acest scop;

• se afla in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raporturilor de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare

Este vorba despre situatia de suspendare a raporturilor de munca din initiativa angajatorului, reglementata de prevederile art. 52 alin. (1) lit. d) din Codul muncii.

Astfel, pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului, salariatii beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat. Sub acest aspect, persoanele vizate realizeaza chiar venituri impozabile si nu se mai circumscriu ipotezei perioadei asa-zis asimilate, ci regulii stabilite de art. 1 alin. (1) din O.U.G. nr. 148/2005;

• au lucrat cu contract individual de munca in strainatate, pe baza acordurilor guvernamentale bilaterale incheiate de tara noastra cu alte state.

Romania are incheiate acorduri in domeniul securitatii sociale cu: Spania, egatul Tarilor de Jos, Turcia, Cehia, Germania, Ungaria, Austria.

• se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor invatamantului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenta sau de diploma, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj.

In acest interval de timp, absolventii nu au posibilitatea de a solicita indemnizatie pentru somaj, in conformitate cu prevederile legislatiei privind asigurarile sociale
pentru somaj.

2. Numarul nasterilor

Dreptul va putea fi solicitat numai pentru primele 3 nasteri. Prin nastere se intelege aducerea pe lume a unuia sau a mai multor copii vii.


Numarul nasterilor va fi calculat incepand cu data de 01.01.2006. Cu alte cuvinte, o persoana care a beneficiat de CCC si de indemnizatie crestere copil pentru 3 copii anterior datei de 01.01.2006 va mai putea solicita acest drept pentru inca 3 copii, daca indeplineste conditiile cerute de ordonanta de urgenta.

In mod simetric, in cazul copiilor adoptati, incredintati in vederea adoptiei, dati in plasament sau pentru care s-a instituit tutela, preluarea acestora se echivaleaza cu numarul nasterilor.

De asemenea, in cazul in care copilul se naste mort sau moare in perioada corespuzatoare concediului de maternitate, la stabilirea celor 3 nasteri nu se ia in calcul si aceasta situatie.


In calculul celor 3 nasteri pentru care se pot solicita drepturile reglementate de O.U.G. nr. 148/2005 intra si nasterea care survine inainte de 31 decembrie 2005, daca solicitantul indeplineste conditiile prevazute de ordonanta dupa data de 1 ianuarie 2006.

3. Plata

Atat indemnizatia crestere copil cat si stimulentul se suporta din bugetul de stat, fiind platit prin intermediul directiilor teritoriale.

Plata se face ca urmare a deciziei directorului executiv al directiei teritoriale incepand cu luna urmatoare aprobarii cererii.
Plata se va face lunar prin mandat postal sau prin virament bancar in contul personal al acesteia.

In masura in care plata nu se face direct titularului dreptului la domiciliul acesteia, aceasta se va face la domiciliul:

– reprezentantului legal;
- mandatarului

In acest sens, inca de la solicitarea drepturilor, care se face personal sau prin reprezentant legal, respectiv prin mandatar, dosarul va contine si documente din care sa rezulte calitatea acestora.

Reprezentantul legal este persoana desemnata, potrivit legii, sa reprezinte persoana lipsita de capacitatea de exercitiu a drepturilor civile.

Mandatarul se imputerniceste de catre titular prin procura speciala de catre persoana indreptatita.

De cand se efectueaza plata indemnizatie crester copil /stimulent

1. Din ziua incetarii acordarii concediului si indemnizatiei de maternitate.

Plata la acest termen este conditionata de depunerea dosarului de solicitare a dreptului prevazut de O.U.G. nr. 148/2005 in termen de cel mult 60 de zile lucratoare.

2. Cu data nasterii copilului, daca nu sunt indeplinite conditiile pentru acordarea concediului de maternitate.

Si in acest caz dreptul se acorda incepand cu data nasterii copilului, in masura in care cererea se depune in termen de 60 de zile lucratoare de la acest moment.

Se asimileaza momentului nasterii copilului:

– data adoptiei;
– data instituirii tutelei;
– data plasamentului;
– data incredintarii.

3. De la data depunerii cererii, daca nu au fost respectate termenele de depunere de 60 de zile lucratoare.

Relatia dintre cele doua drepturi (indemnizatia pentru cresterea copilului si stimulent) este de excludere reciproca.

Astfel, plata indemnizatiei de crestere copil se suspenda de la data realizarii veniturilor de natura profesionala impozabile potrivit Codului fiscal, nascandu-se vocatia la stimulent.

In acest context, noutatea absoluta a reglementarii in materia acordarii indemnizatie pentru crestere copil rezulta din prevederile art. 12 alin. (2) din O.U.G. nr. 148/2005, asa cum a fost modificata prin O.U.G. nr. 44/2006.

IMPORTANT!

Astfel, plata indemnizatiei pentru crestere copil nu se suspenda daca in aceasta perioada beneficiarul primeste avantaje de natura salariala ori asimilate salariilor in baza legii, a contractului colectiv sau a contractului individual de munca.

Evident, este vorba despre bonificatii pentru nastere sau ajutoare pe care angajatorul le acorda pe durata cresterii copilului in sprijinul salariatilor, altele decat drepturile salariale cuvenite pentru activitatea desfasurata la locul de munca.

Totodata, din ziua in care nu se mai realizeaza venituri profesionale impozabile se suspenda plata stimulentului, iar beneficiarul poate formula o cerere pentru ca indemnizatia crestere copil sa fie reluata in plata .

IMPORTANT!

In masura in care drepturile banesti se datoreaza pentru parti din luna, pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei/stimulentului se va aplica regula proportionalitatii in functie de numarul zilelor calendaristice pentru care se cuvin in luna respectiva.

Evenimente care afecteaza acordarea drepturilor

1. Evenimente dupa a caror producere inceteaza acordarea indemnizatia crestere copil /stimulentul

– implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani in cazul copilului cu handicap;
– decesul copilului.

2. Evenimente care suspenda plata drepturilor

Evenimente care tin de calitatea personala a solicitantului pot genera suspendarea acordarii drepturilor prevazute de O.U.G. nr. 148/2005. In aceasta categorie intra:

– decesul titularului dreptului;
– decaderea din drepturile parintesti;
– indepartarea tutorelui de la exercitarea tutelei;
– neindeplinirea conditiilor privind incredintarea copilului spre adoptie;
– neindeplinirea conditiilor pentru mentinerea plasamentului;
– pierderea domiciliului sau resedintei din Romania;
– neindeplinirea conditiei de a locui impreuna;
– neindeplinirea conditiei de a se ocupa de cresterea copilului;
– executarea pedepsei privative de libertate mai mare de 30 de zile.

Suspendarea platii este generata si de alternanta indemnizatie crestere copil cu stimulent.
Desi au conditii comune de acordare, cele doua drepturi se exclud reciproc, atunci cand este vorba despre plata.

Pe de o parte, atunci cand se realizeaza venituri de natura profesionala, titularul va beneficia de stimulent, indemnizatia fiind suspendata. Pe de alta parte, incetarea efectiva a activitatii retribuite si reintrarea in concediu pentru cresterea copilului atrage suspendarea platii stimulentului.

Reluarea platii acestor drepturi se face la cerere, conform art. 12 alin. (5) si (6) din ordonanta de urgenta.

In masura in care intervin situatii de natura sa genereze suspendarea sau incetarea platii drepturilor prevazute de ordonanta, beneficiarul are obligatia de a comunica in scris primariei modificarea intervenita.

Obligatia de comunicare trebuie indeplinita in termen de 15 zile lucratoare de la data aparitiei situatiei ce trebuie notificata.

Comunicarea se transmite de catre primarie directiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.

In masura in care intervine o situatie de suspendare a acordarii drepturilor legate de copilul in varsta de pana la 2/3 ani, aceleasi drepturi vor putea fi solicitate de o alta persoana indreptatita, spre exemplu celalalt parinte.

In acest caz, solicitantul trebuie sa indeplineasca el insusi conditiile cerute de O.U.G. nr. 148/2005, invocand un drept personal. Momentul de la care se va acorda dreptul noului solicitant este data suspendarii.

In acest caz, cererea va trebui depusa in cel mult 60 de zile lucratoare de la data suspendarii platii. |n cazul depasirii acestui termen, acordarea drepturilor se face de la data depunerii cererii.


Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)


www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

In ce ma priveste, nu am inteles nimic. Paragrafele sunt pentru cele care urmeaza sa intre.. dar pentru mamele existente in CIC?
ce acte concrete(adeverinte, fise fiscale?) contin dosarele de recalculare? pana la ce data se depun?


Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)


Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1

Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ontica Camelia spune:

Buna!
Mav baietzii frumosi. Distractie placuta maine, sper ca Antonio sa nu planga maine.
Dady din pacate in viata nu putem avea totul, stii cum se spune "cum il educi asa il ai", dar aici intervine si educatia primita de la "mamica".
Despre noi ce sa va zic? Am facut rost de o alta rochita pentru serbarea Alexandrei - este Craiasa zapezii, cea de anul trecut, care este personala, are bretele (la serbare s-a imbolnavit mandra din cauza asta), acesta are maneci. Sper sa se prezinte bine la serbare, nu de alta dar la ora deschisa de lb. engleza si-a dat in petec: a plans, nu a colaborat de loc, a stat in brate la mine.
Teo este o nazdravana, face numai ceea ce nu trebuie, se cocoata peste tot, aseara a cazut de pe lada patului din camera lor, intre perete si lada. Noroc ca acolo era cazute multe jucarii de plus care ar trebuie sa stea pe lada, dar tot din motiv de Teo erau acolo. Saraca Alex nu mai avea voce sa ne strige cand a vazut-o acolo, s-a speriat mititica, cat despre "baietoiul" nostru ce sa zic, dupa ce s-a calmat s-a urcat iar acolo.
Noi am vrea sa ajungem in seara asta pe la City Mall, sa-l vedem pe "mo Ciun" cum spune Teo.
Daca vretzi sa vedeti mandrele le gasiti in albumul 3 de la semnatura.
Week-end placut!



1 , 2, 3
www.dropshots.com/day.php?userid=173213&cdate=20070416" target="_blank">filme cu noi




Camelia cu Alexandra -Elena (27 feb 2004) & Tedora Lucia (5 aug 2007)

www.youtube.com/watch?v=IEL5RoD_xZc&NR=1" target="_blank">Tudor Gheorghe - Dorul calator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

andre, normele s-au aprobat la 11.12.2008, azi suntem in 13.12 si e sambata. habar n-am cand va fi publicat urmatorul nr din monitorul oficial si ma indoiesc ca vei gasi acum altundeva normele publicate...

Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)


www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

mav multumim pentru toate informatiile pe care ni le-ai dat
nici eu n-am inteles mare lucru despre situatia in care ma aflu eu si nici nu stiu cine m-ar putea lumina. veniturile mele din ultimile 12 luni, anterioare nasterii Brianei, au fost indemnizatia pentru darius...Iar cele de dinaintea nasterii lui darius(adica din 2006) au fost sub 6 mil (mama lui de invatamant, k iar mi-am adus aminte....)..deci pe mine nu ma avantajeaza legea decat daca s-ar calcula 85 % din ce salariu as fi avut daca lucram in ultimile 12 luni ( k au mai marit nitel salariile)Dar nu cred k se calculeaza asa...

Multumesc mult si pentru sfaturile legate de ziua lui darius, dar cand le-am spus prietenilor ne-au zis k "ne cotim", k suntem zgarciti si nu vrem sa dam si noi un wischi, k ei vin si fara copii, k e chiar mai bine fara ei...
Deci m-am pus pe facut tort si alte maruntisuri..., iar acum am luat o mica pauza pana se raceste blatul sa-l pot taia...

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

iam-iam... Mada ce tort faci?

Urari de reusita, distractie placuta si bucurie pentru bebe Antonio maine cand se va increstina (daca am retinut bine)!


Doc, te-ai intors? ceva bun de la Bucuresti pe anul acesta...
ca cel putin eu numai vesti proaste am auzit in ultima vreme.. Mega-galactica firma la care lucreaza sotul meu in calitate de manager ii pune sa semneze la sf. anului ca renunta de buna voie la 20% din salarii vreme de 6 luni, de. ca e criza..
ca sa nu mai spun, ca vorbind cu colegii din universitatea mea am aflat ca de vreo 2 luni platesc doar normele de baza..

Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)


Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1

Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf

Mergi la inceput