Gravidute si mamici de Constanta (38)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Craciun Fericit
Multa sanatate,multe bucurii alaturi de cei dragi

Scorpionasii mei stralucitori
Crinuta si Raducu
(1.nov2006)(31.oct2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Craciun Fericit! Multa sanatate, liniste, bucurii si noroc!

Pe scurt: nu am mai intrat in ultima vreme din urmatoarele motive.
In noapte dintre 22-23 dec. Matei a avut un episod de febra care a urcat brusc de la 38 pana la 40 grade(in numai 10 minute) si a intrat in convulsie cu edem cranial. Am fost internata cu el la neurologie urgente pan ieri la pranz. Am iesit din spital cu branula pe mana la insistente si relatii si urmeaza sa faca tratament inca 4 zile la spital. Inca suntem speriati pentru ca recurenta statistica se intinde pe 36 de ore..
Copilul acum este bine, putin trist si speriat (multe interventii, luat sange, branula) si noi inca sub starea de soc.
Nu este prima data cand are febra mai mare, dar nu a dezvoltat asa ceva pana acum. De fapt nici nu-mi puteam imagina ca se poate ajunge la asa ceva. Din fericire, oricat de spectaculoase sunt aceste crize, nu lasa urmari daca se intervine la timp. acum urmeaza sa stam cu desitinul si termometrul la noi in permanenta, ca se pare, ca este un copil sensibil in asemenea situatii.

Va pup si va urez un An mai bun!

Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)

Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1

Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

LA MULTI ANI!

Doamne,andreB,saracii de voi!Bineinteles ca se ajunge la convulsii la temperatura mare,40 grde de obicei reprezentand pragul,dar ce este neobisnuit este ascensiunea rapida in cateva minute a temperaturii,inteleg ca fara alte prodroame(semne sau simptome prealabile,care ar putea prefigura asa ceva)?!De aceea se fac intotdeauna eforturi sa nu se depaseasca un anumit prag termic,dar pe voi normal ca v-a surprins la asemenea viteza;numai parinte sa nu fii in situatii de acestea,caci cei mici mai uita,mai ales daca este un episod singular.Dar ce diagnostic v-au pus?din tota inima va dorim sanatate si sa nu mai treceti niciodata prin asa ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Craciun fericit si mult mai multa sanatate !!!
mamacita cred k in toamna/iarna asta copiii nostri s-au vorbit cand sa se imbolnaveasca... dar de prea multe ori totusi...
andreb: multa sanatate lui matei si tie multa putere..cred k eu innebuneam pe loc dc mi se intampla asa ceva..

nu am timp sa scriu mai mult...suntem tot mucosi, iar briana tuseste in continuare.. a venit mosul..va piovestesc alta data , dar cred k peste vreo 3 zile pt k maine vom pleca la socri sinu am net acolo

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

andre, iti tin pumnii sa nu se mai repete si sa se faca bine Matei repede-repede si sa nu mai pateasca din-astea!

si La multi ani Tinna, sa fii fericita ca astazi, cu doi baieti iubitori si un sot la fel!

mamacita, stiu ca sfaturile suna bine in scris, nici eu nu sunt super-mamma, sau nu ma vad asa, stiu ca e greu tare...
iar despre Alexandru si disciplinarea lui, motivul pentru care prietenele au repurtat un succes doar temporar este pentru ca ei (copiii) primesc cu adevarat disciplina si dragostea doar de la parinti. restul la un moment dat dispar ca importanta, orice ar face.
iar cu palma la fund sunt si eu patita, iar palmuta sau ciufuleala primita ca pedeapsa pe drept nu lasa urme adanci, cea aleatoare sau exagerata raneste cu adevarat.
de-aia se spune sa nu dai niciodata in copil cand esti nervos. aia nu e disciplina e descarcare sau razbunare. brrr!

hai va pup, am deviat, craciun fericit, sper ca v-a adus moshu' cadouri buluc, mai vb

Mami de dom' inginer (15.01.2008)
paralelipipedic -eine kleine blog
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

noi am avut incendiu in scara, la etajul 3, sub noi(noi stam la 4).am iesit cu razvan la masina si am stat acolo la caldura.sotul meu a scos butelia de la vecini si au venit pompierii.suntem bine dar ne-am speriat rau.

adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Vai,nastasie,ce Craciun aveti...Bine ca sunteti ok!Dar ce-i cu toate aventurile,pataniile si peripetiile de anul acesta?!Sa nu mai existe nici macar amintirea din ele in anul ce va veni!
Madaluta,si eu am remarcat,dar macar noi avem un motiv:Alex e la debut in colectivitate si culege tot,nu iarta nimic.Mai e si generos,imparte cu familia ce a gasit...
Doc,asa este,intotdeauna ma asigur ca,inainte de a-i aplica o pedeapsa fizica,pricepe ce vreau de la el si nu respecta cand i-o cer frumos;apoi ii spun"ti-am spus frumos,daca nu asculti,primesti o pedeapsa;vrei bataita/ciufuleala?".Vad ca incepe sa asculte,incet,foarte incet...In schimb,recunosc ca de multe ori am urlat la el de nervi,nervi generati de extenuare,nicidecum de razbunare(oricum nu sunt genul care sa tipe la toti cand e suparat pe cineva anume).Am avut grija apoi,cat este de mic,sa ma duc sa-i cer scuze si sa-i explic pe intelesul lui ca am spus cuvinte urate,pe care nu le cred,ca oamenii fac asa ceva cand sunt foarte obositi/stresati,ca nu-i frumos,dar important este sa ne para rau,sa ne cerem iertare si sa incercam sa reparam greseala cat mai repede...iar ca si concluzie universala,el sa fie ascultator
O noapte linistita sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu sunt recunoscatore unui om deosebit (colega mea) caruia ii datorez foarte multe si care mi-a schimbat mentalitatea enorm in ceea ce priveste viziunea asupra educatiei; m-a invatat ca un copil tratat numai cu dragoste, indiferent de situatie, va invata sa daruiasca dragoste, indiferent de situatie...am invatat cum sa ai 30 de copiii foooarte diferiti (ca varsta, temperament, sex, culoare, natie, religie) 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, si sa nu ridici vocea la ei, sa nu ii pedepsesti, sa nu le spui vorbe pe care sa le regreti mai tarziu...si cu toate astea, sunt cei mai vioi, inteligenti, siguri de ei, frumosi si buni copiii (si nici unul nu era al meu).
...din pacate, suntem oameni, avem zile bune, zile proaste, stres...si rabufnim in fata copiiilor nostri...care nu au absolut nici o vina...

Dar si eu incerc din rasputeri, sa fiu mai calma, sa numar in gand pana la 30 (cel putin; depinde de nazdravanie) inainte sa iau o decizie sau sa deschid gura, incerc sa imi repet ca, inainte sa ii aplic lui o pedeapsa, sa vad cu ce am gresit eu si sa incerc sa ma corectez pe mine, ca apoi, urmandu-mi exemplul, sa se corecteze si el, incerc sa ii dau lui sansa de a isi repara greseala...
Dragii de ei, sunt micuti, si nu gresesc niciodata intentionat...doar ne iubesc, si nu stiu cum sa ne-o arate, cum sa se exprime, cum sa ne atraga atentia spre ei...

(scuze de mesaj prea lung...dar eu mi-am vazut cu alti ochii copilul, cand am descoperit ca se poate pedepsi copilul doar cu dragoste)
http://community.webshots.com/album/569187746ZhdgvW

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocutza spune:

Citesc, citesc si nu mai reusesc sa scriu...

AndreB sa fiti bine!!!!!!! mosu' asta chiar acum s-a gasit sa vina cu putina febra si atatea probleme......dar va faceti voi bine bine..

Cu pedeapsa fizica ...eu nu stiu cum voi proceda cu piticul meu dar... pot sa va spun ca dupa o palma luata din fuga peste fundulet de la tatal meu,plangeam jumate de zi astfel incat s ail fac sa vina la mine sa isi ceara scuze ....si ma pupa si ma dragalea .....se speria ca nu intelegea ce am de plang intruna ca doar abia ma atingea pt ca eu fugeam...si suspinam apoi la greu..Eram extrem extrem de alintata...si palmele date uneori aia chiar nu au lasat nimic in urma...nici vorba de lipsa increderii si alte lucruri importante ...

Va las ca piticul meu nu suporta sa stea singur mai mult de 4 minute.....nu stiu cum reusiti voi sa faceti atatea lucruri .....oricum andreea nici nu doarme ziua deloc ....si seara la 7 e torpila de somn dar si eu sunt terminata.

mocutza
Andreea Alesia 27.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

Craciun fericit! Multa sanatate va doresc voua si puiutilor vostri!

Ca sa fie lista completa, sa mai adaug si eu .....
Dupa ce m-am pregatit de sarbatori cum o fac de fiecare data, cumparaturi peste cumparaturi, bucatareala peste bucatareala.....
Dupa ce ca Theo era agitat de vreo doua saptamani mai rau decat de obicei .... treziri foarte dese noaptea iar eu, keo de nesomn .... dupa ce l-a vazut dr. Sima ca era putin mucios, tratament usor .... nu mi-am facut prea multe probleme din cauza asta iar mare parte din vina mi-o asum pentru ca l-am carat pe Theo dupa mine peste tot.... numai ca avea o usoara stare subfebrila care m-a pus putin pe ganduri ......
Pe 24 seara a erupt varicela ..... lui ii aparusera cu citeva zile inainte cate o bubita pe care nu am bagat-o in seama si nici nu i-am aratat-o dr.-ei la control . Nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva ....
Deci, seara, pe 24, o sun pe fina-mea sa-i spun ca Theo are varicela .... si au decis sa nu mai vina de Craciun la noi (finutul nostru are 3 ani iar ei, parintii nu au avut in copilarie varsat de vant). Nu va pot spune ce m-am ofticat .... imi venea sa plang de ciuda .... pentru cine m-am muncit eu? Sa nu am pe nimeni de Craciun la masa? Pana la urma, situatia am "remediat-o" plecand noi de acasa cu mancarea dupa noi la niste rieteni care s-au mutat la Valu si care si ei erau singuri ... si am facut Craciunul ... fara Theo! Mi s-a rupt inima cand am plecat de acasa....

Si cum nu pot sa dau de dr. Sima pana luni sau marti, astept sfaturi de la voi ... i-as fi dat ceva homeopat ... dar nu stiu ce ... histaminum... o fi bun? Ca il mananca si se scarpina pe fata .... Deocamdata il tin pe eferalgan/nurofen dimineata si seara si ii mai dau septilin pe care mi-l daduse dr. inainte ... pentru imunizarea tractului respirator .... am considerat ca daca este din plante, nu are ce sa-i faca rau.

AndreB - ce sa pateasca scumpul de Matei! M-am speriat asa de rau! Si pana la urma, care era cauza febrei? Multa sanatate!

Mai fetelor, mie imi place foarte mult cum scrieti si ganditi, totodata, invat si eu foarte multe din cele scrise de voi .... Mamacita, Isidora, Docdecap, Mav, Madaluta .... emanati o sensibilitate pe care nu am mai intalnit-o pana acum ..... mie mi-ar fi foarte greu sa astern pe hartie randuri atat de profunde, deosebite .... si mi-ar trebui foarte mult timp si liniste sa le concep .... dar la cat de introvertita si bulversata uneori sunt eu .... in fine .... vroiam sa va spun asta de foarte mult timp dar nu gaseam timpul necesar.

Va pup si promit ca in timpul acestei vacante sa scriu mai des ... incep munca pe 8 ianuarie ....

Mergi la inceput