Dulciuri fel de fel...(3)
Raspunsuri - Pagina 9
mariussimiuc spune:
Alinta,ce reteta de briose ai facut? Arata super! Bravo!
Noi am dat in boala brioselor...Azi am facut briose Negruta
1 ou
50 g zahar
1/4 cana ulei
1/2 cana lapte
1 cana faina
1 lingurita bicarbonat
2 linguri gem
2 linguri cacao
Se mixeaza bine toate ingredientele "umede" (oul,zaharul,uleiul,laptele si gemul).Apoi se adauga faina amestecata cu cacao si bicarbonatul.
Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.
Se orneaza dupa preferinta.Eu o parte le-am ornat cu frisca iar o parte le-am uns cu miere si am presarat bombonele mici colorate.
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
CRISMIR spune:
MIHA,faine briosele tale!
Am si eu o nelamurire...vreau o reteta de Tort diplomat,dar sa vad poze de cum arata,ca am gasit pe prima pagina reteta,insa am vazut ca pe vremea aia ALINA nu facuse inca tortul...apoi stiu ca voi ,scuze dar nu mai stiu exact care,il facurati...vreau sa vad poza si la felie daca se poate...va multumesc de ajutor
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
alintaroma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariussimiuc Alinta,ce reteta de briose ai facut? Arata super! Bravo! [ |
Miha, am facut reteta clasica de brownies americani numai ca am aruncat si pecans taiate prin aluat si inainte de a le coace am turnat in top la fiecare niste caramel . Dupa coacere cind le rupeai curgea caramelul nitel ... am vrut ceva decadent pentru V party .
Dupa retete eu ma mai inspir de aici :
http://www.joyofbaking.com/brownies.html
Gasesc idei/retete foarte faine si mai improvizez citeodata.
Noua ne plac muffinsurile cu fructe si la sot cu cit mai multa ciocolata
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CRISMIR Am si eu o nelamurire...vreau o reteta de Tort diplomat,dar sa vad poze de cum arata,ca am gasit pe prima pagina reteta,insa am vazut ca pe vremea aia ALINA nu facuse inca tortul...apoi stiu ca voi ,scuze dar nu mai stiu exact care,il facurati...vreau sa vad poza si la felie daca se poate...va multumesc de ajutor |
Mirela,eu Diplomat-ul l-am adaptat dupa reteta Isabellei. Am incercat mai multe variante,dar asta e cea mai pe placul nostru. Bucati de fructe eu nu pun,pentru ca nu le plac baietilor. Dar poti pune fara probleme.
O sectiune gasesti aici. Am pus in rand de piscoturi si in interior,dar se poate si fara.
Daca ai ceva nelamuriri,te ajut cu mare drag.
Imediat am sa scriu reteta si aici...sa fie pt toata lumea.
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alintaroma
Miha, am facut reteta clasica de brownies americani numai ca am aruncat si pecans taiate prin aluat si inainte de a le coace am turnat in top la fiecare niste caramel . Dupa coacere cind le rupeai curgea caramelul nitel ... am vrut ceva decadent pentru V party . |
Vai de mine... Da repede reteta ca eu nu o stiu...
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
Tort cu portocale (varianta mea de tort Diplomat )
400 ml frisca lichida
100 ml miere de albine
sucul de la o portocala
150 g branza Philadelphia/Almette
2 pliculete de zahar vanilat
1 plic gelatina
Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa.Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala,apoi mixam impreuna cu branza.Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza.Topim gelatina si o adaugam si pe ea.
Vasul in care vom "construi" tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi,inmuiate in suc de portocale,iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii.
Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi.
Se da la rece pentru cateva ore,apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora.
Sursa mea de inspiratie a fost Isabela.
Tortul asta l-am incercat in mai multe variante: cu piscoturi la interior, cu piscoturi la exterior si bineinteles varianta originala...
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
alintaroma spune:
Miha am pus linkul cu reteta de brownies un pic mai jos dar nu-i bai il mai pun odata
http://www.joyofbaking.com/brownies.html
Am facut aluatul ca acolo apoi am adaugat eu pecans bucati, am turnat in formele de muffins si apoi am turnat sos caramelcam cite o lingurita pe fiecare muffin. In timpul coacerii sosul coboara in muffin si apoi dupa racire il gasesti inauntru . Aici gasesti sos gata facut de cumparat in tuburi eu de ala am pus. Dar uite ca am gasit si o reteta :
http://www.elise.com/recipes/archives/001979caramel_sauce.php
Aici e foarte po****r ... mai ales in sezonul merelor
Si credeam ca stii de joy of baking ...
Mirela am si eu un diplomat in albumul meu de papa ... uita-te si daca vrei reteta aia ti-o dau. E altfel decit cea pusa de Miha
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alintaroma Miha am pus linkul cu reteta de brownies un pic mai jos dar nu-i bai il mai pun odata http://www.joyofbaking.com/brownies.html |
Am vazut link-ul,credeam ca ai reteta gata tradusa.
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
alintaroma spune:
Miha am vrut sa te intreb daca ai nevoie de traduceri da m-am gindit ca o sa par deplasata
Uite ca am tradus-o :
680 g ciocolata semi-dulce sau amaruie taiata bucati,
226 grame unt nesarat taiat bucatele
6 oua mari
400 g zahar
1 lingurita esenta vanilie
210 g faina
1 lingurita praf de copt
Un virf de lingurita sare
Cuptorul preincalzit la 350 F (177 C) cu gratarul asezat la mijlocul cuptorului. Se unge cu unt o tava (23x33 cm) iar pe fund se pune hirtie de copt.
Topiti ciocolata si untul intr-un castron metallic asezat pe o oala in care fierbe apa. Apoi dati-l deoparte.
Intre timp intr-un castron mare frecati ouale cu zaharul. Incorporati incet amestecul de ciocolata topita si adaugati vanilia.
Intr-un alt castron amestecati faina, praful de copt, sarea si apoi adaugati-o la amestecul de ciocolata si restul … Se amesteca totul foarte bine.
Se toarna in tava si se coace 40-50 minute sau pina cind scobitoarea iesie curata.
Se lasa la racit , se serveste la temperature camerei sau rece. Se pot pastra in frigider.
Aceasta prajitura se preteaza si la congelat.
Se fac 24 bucati a cite 5 cm.
Sper sa fie clara traducerea si stiu ca sunt explicatii copilaresti dar am respectat intocmai
Spor la brownies
Noua ne plac tare mult si ii servesc uneori cu inghetata de vanilie on top si presar nuca macinata si prajita un pic
CRISMIR spune:
MIHA,mersi mult de reteta,am notat-o
VIO,baga si tu reteta ta de diplomat,ca vad eu care ne place mai mult dupa ce le fac...arata tare bine si tortul tau
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100