Dulciuri fel de fel...(3)
Raspunsuri - Pagina 10
adi69 spune:
Salutare!
Alinta,multe multumiri ptr linkul dat,mi-am notat o multime de retete si inca nu m-am uitat peste tot.
Si noua ne place brownie si ce spui tu acolo ca ai pus caramel care curgea ...e aproape decadent..
Miha,tortul la care ai dat tu reteta nu e diplomat.E un tort cu crema de branza si portocale,foarte bun,am facut si eu de multe ori cu ananas sau piersici,insa nu e diplomat.
Ptr diplomat musai fiertura de ou cu lapte..gelatina apoi frisca..uite www.reteteculinare.ro/forum/discutii/tort_diplomat_reteta_mea-708/" target="_blank">aici ,la o prima cautare reteta de diplomat clasica.
E ca si cum am spune pampers la toate scutecele de unica folosinta..
Nu te supara pe mine ca am precizat asta..pls..
CRISMIR spune:
ADI,multumesc de reteta,am notat-o si pe asta...e bine sa am mai multe,apoi vedem care ne place cel mai mult
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
mariussimiuc spune:
Helau!
Adi,stiu ca nu e reteta clasica de Diplomat.Am si precizat in mesaj ca e o reteta adaptata dupa gusturile noastre,dupa ce am incercat mai multe variante.
Alinta,mersi de reteta! O trec acus la catastif.
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
Helau!
Alinta,cand ai pus reteta de Brownies n-am procesat foarte bine informatiile de acolo. Si azi cand am recitit-o,hotarata fiind sa o fac,a cazut cerul pe mine cand am vazut cata ciocolata trebuie. E corect asa?Aproape 700g de ciocolata? O adevarata bomba! Tu ai respectat reteta intocmai?
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
alintaroma spune:
Miha , abia acum am vazut intrebarea
Aici sunt chocolate chips (http://www.verybestbaking.com/products/tollhouse/morsels.aspx) adica de astea din link si nu mi s-a parut ca am pus mult abia acum cind te-ai mirat tu am realizat ca e cam multa ciocolata . Eu am pus o punga (340g) si din a 2 a cam 75% ca atita mai aveam in casa si au iesit ok. Deci probabil daca pui 500 g e ok dar nu vor iesi la fel de ciocolatoase . Brownies sunt cam bombastici ca au ciocolata multa si unt si ies asa de sticky ... trebuie sa-i faci odata macar sa intelegi ce vorbesc
Alynutza spune:
Mi s-a parut mie ca s-a pomenit ceva de brownies . Miha, si eu am o reteta adusa din State si tot asa e, cu extrem de multa cioco. Reteta mea are 380 de gr. de cioco la 4 oua (combinatie de cioco amaruie si cioco cu lapte, jumi-juma). Asa cum am mancat-o eu in tara de bastina avea textura de ciocolata de casa si era . Acasa nu am reusit sa o prepar in asa fel incat sa aiba aceeasi textura, desi gustul seamana foarte bine.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
mariussimiuc spune:
Alina,si reteta unde-i?
Alinta,da o voi face.Numa sa-mi fac provizii de ciocolata.
Pana una alta poate incercati aceste triunghiuri cu ciocolata si iaurt
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Alynutza spune:
Miha uite si reteta:
www.flickr.com/photos/9684774@N08/3319658460/in/set-72157600636179296/" target="_blank">Brownies
Ingrediente:
380 gr. ciocolata menaj (190 gr. cu lapte, 190 amaruie)
230 gr. unt
270 gr. zahar
4 oua
70 gr. faina
1 si 1/3 cana nuca bucati/alune
Se topeste untul si ciocolata la abur sau la microunde. Ouale neseparate se bat cu zaharul, un praf de sare si vanilie si se adauga in ciocolata topita. La final se pune faina si nucile sau alunele. Se coace 45-50 de minute la 150 grade. Se lasa la racit o zi.
Am incercat sa o prepar dupa metoda de preparare a blatului pentru brownies capuccino si parca a iesit mai aproape de original. Oricum, raman convinsa ca mai era un mic truc bine tinut la secret. Gustul in schimb este demential.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
mariussimiuc spune:
Alina,am trecut reteta in listuta.Acu sa vedem cine se invredniceste sa o faca,sa punem si pozele alaturi.
Azi am facut duchesse cu ciocolata. Buuuuneee!
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariussimiuc Alina,am trecut reteta in listuta.Acu sa vedem cine se invredniceste sa o faca,sa punem si pozele alaturi. |
Eu prima...eu prima...
Am facut niste modificari la cantitati,dar gustul cred ca e acelasi.Demential!
Deci,asta e brownies a mea...
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...