Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (19)
Raspunsuri - Pagina 4
Nausica spune:
Si tot despre somn.
Sa vedeti ce figura imi fac iubitii mei de vreo 3 zile incoace.
In zori, dupa ce-i dau Aniei sa manince, i-o dau lui ta-su s-o rigiie si eu ma duc sa ma mulg, sa spal pompa, etc. Cind ma intorc, ii gasesc pe amindoi dormind tun, Ania pe perna mea. Cica adoarme instantaneu cind o pune pe perna, de la mirosul meu probabil.
E atit de draguuuuutza, cum sta ea acolo mititica, in sacul de dormit. Ma moi toata cind ii vad dormind asa, as putea sta sa-i veghez pina dimineata.
Si acum o sa spun o chestie pe care nici eu n-o inteleg prea bine: azi noapte, uitindu-ma la Ania cum doarme pe perna mea, linga ta-su, mi-a trecut prin cap ca peisajul e complet, ca sint si eu acolo.
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
babytza spune:
Nausica eu stiu din experienta mea cu Valentina ( si vad ca si la David functioneaza) ca a-i culca mai tarziu nu inseamna ca vor dormi mai mult. De fapt cu cat ii culci mai devreme, cu atat dorm mai bine si se odihnesc mai bine. Daca poti , si vrea pastreaza ora de somn pe la 10. Daca nu iti iese inca, mai ai rabdare ! Tina la varsta ei (10 ani) nu se culca mai tarziu de 9:30 si asa este de cand era mica. Doar in we cand vin prietenele la ea le las pana la 12 si chicotesc in camera. Dar dimineata e rupta dupa noptile alea... Cu David am resit sa mutam baita la 8:30 si apoi papa si iubareala.Asa ca pe la 10 cel tarziu doarme. Si se mai trezeste dimineata la 6:30 sau chiar 7 sa manance.Apoi mai baga somnic pana la 10. Ce pot sa spun, nu imi vine sa cred ca deja are programul asta de cateva saptamani. E super...Poate va iese si voua , ca vad ca deja mai multe mamici sunt mandre de puii lor ca au inceput sa doarma noapte fara treziri pentru papa.
Beeeeeeeeeeeeeey avem copii mari
Hai ca m-am lungit
Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
poze
poze David
300 spune:
Joy cate griji a trebuit sa-ti faci! Ma bucur tare ca sunteti bine. Cu piciorusele isi va reveni f repede, multi bebei se nasc cu prob asta.
Musette am tot vrut sa spun, citisem undeva ca pana la 6 luni bebelusii pot avea suflu sistolic. Pe langa cei 3s si varii probleme cu piciorusele, astea sunt lucruri cu care doctorii n-ar trebui sa ne sperie. Paza buna oricum trece primejdia rea, asa ca e bine ca Luca nu are deloc probleme .
Babytza, ce catel matusalemic ai! Slava domnului ca a rezistat operatiei.
Voiam si eu sa-i fac un cadou dr. mele dar am un vid inspirational ceva fantastic. Daca aveti vreo idee nu ezitati.
Va pup si noapte buna!
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
gaia.nevia spune:
Babytza, datele noastre sunt:
Radu, 22.10.2008, 4185g, 55cm, Apgar 9, 40s 3zile, normal cu epidurala, Elias, Tutunaru, fratior de Teodor (10.04.2007), multumesc.
Nausica, noi vehiculam un concept pe care l-am citit prin carti, si care pare a se potrivi: VARF DE CRESTERE
Cartile spun la 6 saptamani, la 3 luni, la 6 luni.
De fapt, e mai des, depinde de copil, si nu dureaza doar o zi. Pot fi cateva zile la rand (de exemplu Radu o tine asa de o saptamana) in care mananca mult mai des decat de obicei si mai mult. Radu are 6 saptamani si are 2 mese pe zi de 200 ml, iar ieri ne-a socat cand a halit si supliment la supliment ajungand la 260. Nu il tine mult, ii e greu sa digere asa de mult de-o data si este foarte agitat...
Trece acusica, rabdare si putere (voua).
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
Nausica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babytza Nausica eu stiu din experienta mea cu Valentina ( si vad ca si la David functioneaza) ca a-i culca mai tarziu nu inseamna ca vor dormi mai mult. De fapt cu cat ii culci mai devreme, cu atat dorm mai bine si se odihnesc mai bine. Daca poti , si vrea pastreaza ora de somn pe la 10. Daca nu iti iese inca, mai ai rabdare ! Tina la varsta ei (10 ani) nu se culca mai tarziu de 9:30 si asa este de cand era mica. Doar in we cand vin prietenele la ea le las pana la 12 si chicotesc in camera. Dar dimineata e rupta dupa noptile alea... Cu David am resit sa mutam baita la 8:30 si apoi papa si iubareala.Asa ca pe la 10 cel tarziu doarme. Si se mai trezeste dimineata la 6:30 sau chiar 7 sa manance.Apoi mai baga somnic pana la 10. Ce pot sa spun, nu imi vine sa cred ca deja are programul asta de cateva saptamani. E super...Poate va iese si voua , ca vad ca deja mai multe mamici sunt mandre de puii lor ca au inceput sa doarma noapte fara treziri pentru papa. |
Da, asa facea si Ania pina acum vreo saptamina. Sa vedem acum daca reusim sa ne reglam cu ora de culcare 10.
Si se pare ca ai dreptate, cu cit ii culci mai devreme, cu atit dorm mai bine. Eu nu-mi facusem socoteala ca o culc mai tirziu ca sa cistig o ora dimineata, ci voiam sa-i fac un program de somn cit mai apropiat de al nostru. Dar e mai bine sa se culce la 10, asa ne ramin si noua citeva ore pentru noi.
Am primit de la prietena mea din America o carte de vreo 300 pagini care e exclusiv despre somnul copiilor. Acum o citesc. Multe chestii interesante acolo, cind o termin o sa va scriu ideile principale.
Oricum, ideea de baza a cartii (care se cheama "Healthy Sleep Habits, Happy Child") este ca somnul este esential pentru bebelusi, la fel de important ca si hrana. Si programul sanatos de somn trebuie reglat cit se poate de devreme.
Pina acum, mi s-a parut f interesanta ideea ca, asa cum exista junk food, exista si junk sleep - atunci cind somnul nu este rezultatul unui "falling asleep" ci al unui crash down.
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
babytza spune:
Joy am tot zis ca iti scriu si sunt lovita in neuron Ma bucur mult ca vestile sunt bune si nu sunt probleme cu Sofia
Problemutza de la picior o sa treaca cu masaj si o sa fie bine !!!!
Va pup pe toate pentru sustinerea cu animalutul meu. Stiu ca este off topic...
Va urez noapte buna si puiuti cumintei
Soricelul meu iubit
poze
poze David
babytza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gaia.nevia Babytza, datele noastre sunt: Radu, 22.10.2008, 4185g, 55cm, Apgar 9, 40s 3zile, normal cu epidurala, Elias, Tutunaru, fratior de Teodor (10.04.2007), multumesc. Nausica, noi vehiculam un concept pe care l-am citit prin carti, si care pare a se potrivi: VARF DE CRESTERE Cartile spun la 6 saptamani, la 3 luni, la 6 luni. De fapt, e mai des, depinde de copil, si nu dureaza doar o zi. Pot fi cateva zile la rand (de exemplu Radu o tine asa de o saptamana) in care mananca mult mai des decat de obicei si mai mult. Radu are 6 saptamani si are 2 mese pe zi de 200 ml, iar ieri ne-a socat cand a halit si supliment la supliment ajungand la 260. Nu il tine mult, ii e greu sa digere asa de mult de-o data si este foarte agitat... Trece acusica, rabdare si putere (voua). Ada, mama de baieti: Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008) |
Data ta de nastere ?
Soricelul meu iubit
poze
poze David
babytza spune:
Gata , esti in lista cu datele complete
Le: erai deja in lista, eu doar am completat cate ceva
Soricelul meu iubit
poze
poze David