Copilasi de Iulie - August 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 6
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Ziceam de tragedia Emmei, fetita Aidei Daria & GIULIA(2004 08 16) |
offf...am inteles ca recidivat si ca a ajuns la faza dureroasa...sa-ti bagi picioarele in ea de viata si sa dai de pamant cu toti dumnezeii din lumea asta, bietul copilas
Andries
g_ioana spune:
Neatza
pentru Lia am furat reteta de la topicul ieshencelor unde adi69 este maestra
"turta dulce
Reteta
Ingrediente:
- 450g miere de albine
- 250g zahar
- 100g unt
- 2 oua
- 1 priza sare
- 50g coaja portocala zaharisita
- 50g coaja lamiie zaharisita
- 1lingurita scortisoara macinata
- 1/2lingurita cuisoare macinate
- 1kg. faina(sa aveti la indemana inca 250 pt modelat)
- 2 pac. praf de copt
- 1 borcanel de dulceata,jeleu sau marmelada,dupa dorinta.
- 200g ciocolata menaj pt. glazura
Mod preparare:
Mierea de albine impreuna cu zaharul si untul se pun pe foc la incins,amestecind in continuu,pina zaharul se topeste.
Se ia de pe foc si se amesteca in continuare pina masa devine calduta.
Ouale se bat bine cu praful de sare,se adaoga coaja de lamiie si portocala maruntita bine,praful de scortisoara si cuisoare si se amesteca in masa de miere de albine,alternativ cu faina amestecata in prealabil cu praful de copt..
Acest aluat se framinta f. bine,se da la rece o ora ,dupa care se intinde in foaie de 1 cm grosime pe masa de lucru infainata
Cuptorul se incinge la ca. 220gradeC,in doua tavi se pune hartie de copt
Se decupeaza cu formele de fursecuri figurine din aluat se aseaza pe tavi si se coc ca. 15 min.
Cu dulceata putin incalzita inainte se unesc cite doua figuri. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si fiecare fursec se introduce pe jumatate in acesta glazura de ciocolata si se lasa pina a doua zi sa se usuce pe un gratar sau pe hirtie pergament.
Din acelasi aluat poti face rulouri mici,procedezi ca la cornulete cu rahat doar ca invarti nu de la colt ci de pe latura pe latura sa iasa ca un rulou,le umpli cu gem si miez de nuca,sau rupi cu mana bilute din aluat,le aplatizezi pui putin gem si faci biluta inapoi..
sau le lasi neumplute si le ornezi cu ciocolata sau glazura din zahar pudra frecat cu putin lapte sau zeama de lamaie...
Ai poze mai multe la prajiturile mele,si umplute,si bilute si rulouri..Sant bune,sa nu te ingrijorezi ca-s cam tari atunci cand le faci,in timp(chiar de a doua zi) se fragezesc atat de bine..mmm...""
spor la lucru
roller025 spune:
Bonjur!
Facui un soclu si ajunseram la povesti despre prietenie...
Daca tot incepurati cu retete vreau si eu o reteta de preparat legume la abur cu usturoi daca n-ai steamer. Ca am fost la o sindrofie la uin restaurant si ne-au data asa ceva si ma bate barbatu la cap sa-i fac si nu stiu cum...
Si stiu ca unele din voi aveti masina de paine. De care ma sfatuiti?
Un w/e minunat!
Dorsilia spune:
merci g Ioana pt reteta
Dana, eu bag legumele congelate si cat mai diverse, in vas yena si carnea de pui alaturi condimentata, pun un strop de apa si asa le prepar. N-am steamer. La final cand a secat "supa" de pe legume si carne scot vasul, rad un pic de usturoi si fac mujdei, rad telemea, mozarela si amestec cu sos de rosii pt paste, torn peste legume, peste carne torn doar sosul de rosii si usturoiul mujdei si bag la cuptor din nou de data asta fara capac, pana se prinde o crusta aramie de carne si se topeste frumos mozarella. La noi e apreciat felul asta. se face rapid, fara baiate de cap
roxanaz spune:
buna dimineata mandrelor
fiindca si deoarece este luni dimineata si ploua si de abia m-am trezit si-s gravida si de abia am ajuns la munca si la 10 trebuie sa ma duc la serbare la copil o sa va rog sa ma scuzati ca nu reusesc sa scriu un mesaj frumos dupa cele scrise in week end.
doar un "va iubesc tare de tot pentru ce grup suntem" e de ajuns ptr mine.... pentru ca faptele vorbeste
e ceva sa vad ca dupa 5 ani de cand scriem la un loc pe subiecte comune am trecut de la beuturi multe de tot la doar o propunere de bautura urmata de o groaza de mesaje cu semnificatie . e de bine, nu?
Danule exista la ikea sau billa o chestiune de inox in forma de evantai cu un bat in mijloc care se aseaza pe o oala cu apa fierband si care tine loc de steamer. si ies ff bune legumele la abur acolosa. sau la bamboo se exista steamer de bambus din ala chinezesc, eu din ala am, si-mi place tare. ca de facut nu prea fac jmecherii din astea la abur si in al doilea rand nu mai am chef de inca un aparat casnic, zau daca mai am unde il pune (nu vreau sa ocup locul espressorului pe care mi-l voi face cadou peste fro 4-5 ani )
Lia biscuitii aia "clasici" pusi de mine saptamana trecuta au gust de turta dulce clasica. sau cel putin asa e gustul meu
mi-e somn
ma duc sa beau niste cafea.
sa avem o saptamana excelenta!!!
kro spune:
Nu stiu cum o fi pe la alte subiecte, dar si eu ma simt aici printre cele mai bune prietene
De altfel, atunci cand povestesc cuiva ceva ce am aflat de la una din voi, chiar asa ma si adresez: "stiu de la o prietena de-a mea ca ... "
Roxi, succes la serbare, te asteptam cu poze ...
Si atunci cand ai tu timp ... si chef , da-mi si mie o idee ... am o tava din teflon in forma de om de zapada si nu stiu ce aluat pot sa coc in ea ... Daca ai tu vreo idee zi-mi si mie, pls ...
Pupici multi la toata gasca ...
corianai spune:
Neata,
Sunt suparata pt ca toata saptamana trecuta am umblat cu Eva pe la doctori, am alergat de la urgenta la policlinica si ianpoi... in afara de sange in urina i-au descoperit si tensiune mare, deci semn clar de boala de rinichi. I-au facut ecografie plus o tona de analize de sange si rinichii par a functiona bine. Dar atunci de unde tensiunea??? La EKG nu a iesit nimic ciudat, iar infectie urinara nu a foat pt ca nu a iesit nimic la urocultura. Inca nu ne-am lamurit, azi mergem din nou la dr, si daca tensiunea e in continuare mare poate o sa ne internam ca sa ii faca toate investigatiile necesare. Uffff... e groaznic mai ales ca tensiunea asta nu da nici un simptom, habar nu am daca acum e bine sau nu.
Papa pupam bolnavioarele, sa va treaca repede. Si se vede treaba ca eu am lipsit mult de pe aici, ca desi am citit ca sa aflu cine te-a suparat asa tare, nu am reusit sa ma prind... probabil ca nici nu-mi sta mintea la nimic acum...
Nu mai zic ca asta era saptaman mea de sesiune, s-au dus de suflet examenele mele... de fapt asta nici nu mai conteaza...
pupam, sper sa revin cu vesti mai bune
kro spune:
Corina, imi pare rau ca aveti probleme ... Eva mica si mamica ingrijorata ... Tinem pumnii sa va lamuriti cat mai repede si sa nu fie nimic grav.
BLUE ANGEL spune:
Neata!!!
Corina , multa sanatate Evei ? chiar nu stiu ce sa zic …poat ar fi bines a consulti mai multi dok ..habar nu am , zic si eu …
Dana , nu-ti lua steamer ..ca vb Roxanei … nu mai stiu pe unde sa le pun … si ha, ha ..si eu astept de la Mosu ..pt anul asta ..un espresor … sau nespresor …
Steamer-ul o sa-l folosesti din ani in pasti …si eu cred ca ceva improvizat …2 oale use una peste alta …sau o oala cu apa si o sita deasupra in care sa pui legumele ..si un apac ..pot da rezultate …
Si masina de paine ..iti recomand Alaska …este super si ieftina …1 mil si un pic de la Metro ..si are aceleasi opt ca si un Moulinex (de 3 mil )… e minunata ..face o paine super !!! asa s-a dus dieta mea …
Si pe mine cand ma intreaba cineva ..cum m-am priceput sa-mi cresc copiii singura …le zic ca am facut-o cu ajutorul unui site DC unde am o gramada de prietene ..
Roxana , o zi frumoasa iti doresc si ..Bafta la serbare lui Pat !!!!
Pupici
g_ioana spune:
Neatza
Corina sanatate multa si multi pupici Evei
Roxi distractie maxima la serbare,sa aduci poze cu Pat!
Roller io fac legume in vasul roman,din ala de lut sau in "pachetele" a la Jamie olivier...ies delicioase
La noi fulguieste un pic,mandra s-a trezit abia afara cand a vazut zapada..noi am fost ieri la cinema,la madagascar 2 a fost super misto..dupa care ne-am plimbat prin mall,ca era tare frumos impodobit...avem si pozici
http://s237.photobucket.com/albums/ff27/gorodica/noiembrie%20decembrie/
hai sa avem o zi buna,mai viu cand ma trezesc..