Carnea, cat de des si in ce cantitati?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Gazella, m-am lamurit...esti VEGETARIANA!!!! si de aia esti asa "inraita" impotriva carnii...pentru mine e ok...fiecare cu parerea lui...inca caut acel articol despre care ti-am spus...si cand il voi gasi il voi posta "ca sa-mi sustin spusele!!!"...desi sincer, nu cred ca merita efortul pentru ca in mod clar tu esti foooarte convinsa de faptul ca (scuzati cacofonia!!!) "carnea dauneaza grav sanatatii!!!"

Oana si Cati mica (23.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Stiti era un subiect "vegetarian" in care se specifica calr ca parerile "carnivorilor" nu conteaza.Fiind in tabere deferite este normal sa ne atacam.Dupa un vegetarian carnea este otrava deci sa-si caresca fiecare copii cum crede de cuviniinta cu iarba sau carne.

Parerea mea este ca are un rol foarte important in dezvoltarea copilului si asta spune orice doctor(acum depinde si la ce dr. te duci ca daca este vegetarian nu mai spune acest lucru)."Substantele" care se gasesc in care nu se pot inlocui cu altceva oricat de vehement ar riposta unii.

Dupa sfatul medicului si io ii dau carne in fiecare zi in combinatie cu legume si fructe pentru ca-mi doresc sa am un copil fara carente(macar partile pe care le putem evita) si sa-l pregatesc pentru o viata sanatoasa.

Daca mai tarziu va alege sa nu mai manance carne este alegerea lui si nu cea impusa de mine.

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

ma scuzati, fetelor, deja m-ati etichetat, clasat si nu mai aveti spatiu si sa vedeti ce aveam de spus
inca o data: 1. carnea e ok intr-o alimentatie echilibrata, dar ceea ce se propune aici, adica la fiecare pranz si in combinatii cu alte proteine animale e deja nociv
2. dieta vegetariana e pe cel putin la fel de sanatoasa ca si cea omnivora, lumea stiintifica medicala nu mai e de mult in polemica asupra acestui argument
3. doxinu, cea cu alegerea si impunerea e hilara
intrebare retorica: ce te face sa crezi ca nu i-ai impus tu carnea?

Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui gazzella

ma scuzati, fetelor, deja m-ati etichetat, clasat si nu mai aveti spatiu si sa vedeti ce aveam de spus
inca o data: 1. carnea e ok intr-o alimentatie echilibrata, dar ceea ce se propune aici, adica la fiecare pranz si in combinatii cu alte proteine animale e deja nociv
2. dieta vegetariana e pe cel putin la fel de sanatoasa ca si cea omnivora, lumea stiintifica medicala nu mai e de mult in polemica asupra acestui argument

Eu sunt de acord cu tine, Gazzella.
De cand am inceput diversificarea, m-am intrebat de multe ori daca 'ar trebui' sa-i dau carne la fiecare pranz. Mi-am intrebat medicul - mi-a spus ca nu. Am intrebat-o pe bunica sotului meu (ca sa ascult extremele) - mi-a spus ca nu. Am citit prin carti - am aflat ca nu.
Iar combinatia de la nr. 1. este, intr-adevar, nociva. E ca si cum ai manca friptura cu cartofi prajiti sau friptura cu oua prajite - cred ca oricine stie ca asta nu e bine (chiar daca mananca).

Dincolo de toate disputele pro si anti veggies, nu uitati ca aici e vorba despre dat carne la FIECARE masa, nu despre dat carne si punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Tudor are 10 luni si jumatate si mananca branzica, ou si carnita dar una din ele intr-o zi. De fapt de 4 ori/sapt branzica, de 2 ori carnitza de pui sau curcan si o data/sapt ousor. In rest legume fierte sau coapte, fructe crude si uneori coapte...inca este alaptat... i-am facut analizele sapt asta si rezervele de fier sunt aproape de zero (hemoglobina insa e ok) asa ca va face tratament pt reechilibrare si probabil vom mai adauga o zi de ficatel de vita la gratar.

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Citat:
citat din mesajul lui gazzella

Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi

Io consider ca nu i-am impus sa manance nimic.Ceea ce nu-i place nu mananca.Adica io ii dau daca este pe gustul lui continua sa manance daca nu refuza din start.Asa stiu ca nu i-am impus sa manance carne l-am lasat sa aleaga daca vrea sau nu.Acum te intreb io pe tine: au aceasta ocazie copii vegetarienilor din moment ce parintii lor nu consuma?Aici este intrebarea retorica cum spui tu.
Mie mi se pare ca este impusa din moment ce nu i se da ca asa este mai bine.Copilul creste cu aceasta idee si este normal sa refuze carnea,dar in imaginea ta nu o refuza pur si simplu nu ii place.

Si oricum fara sa supar pe nimeni aici este vorba de oamenii care mananca carnea nu de cei ce papa ierburi.Nici unii nu ne vom convinge pe altii sa renuntam la stilul nostru de viata,caci pana la urma ceea ce mananci este un stil de viata.

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Eu sunt vegetariana - la recomandarea unui medic roman. Caruia ii datorez viata, faptul ca sunt mama si ca am un prunc sanatos. Baiatul meu mananca carne - doar peste si curcan. Peste oricand, curcan maxim de doua ori pe saptamana, la recomandarea aceluiasi medic. Iar pana la 1 an jumate, al meu a avut interdictie la curcan, a avut voie doar peste.
Dincolo de convingerile mele actuale legate de carne, mi se pare nociv carne la fiecare masa (nu doar pentru copii, dar si pentru adulti), si destul de mult carne in fiecare zi. Cred ca o zi, daca nu doua pe saptamana in care organismul sa se poata "odihni" din digestia destul de dificila a carnii sunt extrem de folositoare.

Copiii merita tot efortul nostru
Robert, Sonia,
Alex, Andrei,
Ecaterina, Silviu,

Mergi la inceput

Ralcat iti respect alegerile facute, sunt ale tale si tu decizi ce faci si cum faci, dar ma mira un singur lucru...peste inainte de carne??? Si peste inainte de 1 an??? Mie si dupa cum vei vedea la subiectul Diversificare...celor mai multe mamici pediatrii ne-au spus NU peste pana la 1 an din cauza potentialului alergogen!!!!In afara de asta, curcanul este pe locul doi sau chiar 3 in lista carnurilor usor digerabile- pe locul unu este gaina foarte slaba, puiul si pe urma curcanul...

Oana si Cati mica (23.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Cate capete, mai multe pareri...Sunt multi pediatri care recomanda pestele inainte de un an, anumite tipuri, 4 daca nu ma insel. Din cate am citit, prepararea completa a pestelui distruge factorii alergeni. Eu i-am dat Marei de la 7 sau 8 luni si nu a avut nimic. Iar acum e preferatul ei.

Legat de subiect, si eu ii dau carne Marei in fiecare zi (pui/curcan/vita/peste), cate o bucatica, la pranz, in diverse combinatii si mancaruri (combinatiile nu includ branza, dar includ, uneori, smantana). Nu cred ca exista o parere unanima privind nocivitatea sau nu a unui asemenea regim alimentar, fiecare citeste, se informeaza, pune in balanta si aplica. Ar fi dragut sa se intample asta fara balacareli.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu in mijlocul drumului".

Mergi la inceput

Graviduta, hai sa-ti zic de ce intreb...pediatra fetitei mele (in care am incredere 50%) mi-a zis sa-i dau peste pe la 7 luni. Unchiul fetitei mele, profesor la GR. Alexandrescu (neonatologie) mi-a zis sa nu-i dau pana la un an (tocmai venise de la un congres la care se discutase subiectul si se pare ca nu se distruge complet prin preparare potentialul alerg.). Mama prietenului nostru cel mai bun, pediatra in varsta, cu "stadioane de copii" vizionate a fost chiar mai drastica decat primii doi!!Eu cred ca sunt tabere si tabere, depinde in care nimeresti. L-am ascultat pe unchiul fetitei pentru ca am mare incredere in el, dar si pentru ca fetita unei prietene a facut cam in aceeasi perioada alergie la peste ( e mai mare decat fata mea cu doua luni!)
Partea cu datul carnii...eu am epuizat-o...mi-am spus parerea!
Nu ne balacarim, doar ne contrazicem foarte tare.... ca de, vorba ta cate capete atatea pareri.
Nici eu nu combin carnea cu ou...decat daca fac chiftelute...dar smantana si branzica ii dau si eu cu carne!!!

Oana si Cati mica (1 an si 3 luni)

Mergi la inceput