Aluat de pizza - cum se face?

Aluat de pizza - cum se face? | Autor: witeflower

Link direct la acest mesaj

Vreau sa fac pizza acasa, dar nu ma pricep la aluat, imi tot iese prea uscat...
Daca stiti vreun secret care-l face sa iasa putin crocant, dar nu foarte...va rog amanunte!
...de la ingrediente, cantitati, mod si timp de framantare, pana la timp de coacere si cat de mare sa fie focul la cuptor!

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Iti zic cum il fac eu:
1 lingura rasa de drojdie (din aceea uscata la borcanel)
2 cani de faina (aici depinde ce fel de faina folosesti dar poti pune usor mai mult daca la sfarsit ti se pare prea moale)
1 cana de lapte
1 ou
1 praf de sare
2-3 linguri de unt
1 lingura de miere
Eu amestec toate ingredientele la masina de paine setata doar pt aluat insa poti si de mana. Las la dospit un pic si voila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Merci, Adela, decum o sa am un pic de timp incerc!
Cam cat vine lasat la cuptor si cat de mare focul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

La foc mediu, 350 grade F, nu stiu exact cat ar veni in C , si las aproximativ jumate de ora sau pana mozzarela se topeste si incepe sa se schimbe la culoare. In functie de cuptor, uneori ai surpriza ca pizza sa iasa uscata la fund si necoapta la suprafata, unde e sosul de tomate. Poti insa sa impiedici acest fenomen, daca dai pizza la cuptor pt vreo 5 minute inainte sa pui ingredientele pe ea, adica o scoti din cuptor usurel coapta pe deasupra si abia apoi pui sosul si restul ingredientelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

A, super ideea sa o coc mai intai putin si apoi sa pun ingredientele!
Cred ca ma duc sa ma apuc de treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Citat:
citat din mesajul lui witeflower

A, super ideea sa o coc mai intai putin si apoi sa pun ingredientele!
Cred ca ma duc sa ma apuc de treaba!

"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")


Buna eram curioasa sa aflu cum ti-a iesit aluatul. Ca si noi suntem in cautarea aluatului perfect pentru pizza.

Si daca nu gasesc drojdie e bun si praful de copt?? Ca sincer aici nu gasesc drojdie.

Fug, ca mi s-a trezit soarecele.
Te rog daca ai timp sa imi spui cum ti-a iesit aluatul. Te pup



Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel (23 Mai 2008)
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sustin campania pentru reproducere asistata. SEMNEAZA SI TU !


Simplicity is the key to excellency

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

Aluat de pizza -reteta clasica (eu mereu asa fac) pentru 6 persoane:
500 gr faina
30 gr drojdie
1 lingurita sare
1 lingura ulei de masline
250 m apa calduta
Se amesteca drojdia cu putina apa si o lingura de faina pana se omogenizeaza (ca o crema).Se lasa la crescut intr-un bol acoperit cu un prosop cca 1 ora . Dupa ce a crescut cat de cat se ameteca cu faina ramasa ,apa,sarea si uleiul,se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana.Se lasa la crescut cca 2 ore .Cand e gata umflat aluatul il mai framantati ca sa-si reduca volumul ,apoi impartiti in 6 coci care se intind cu mana pentru formele de diametrul dorit .
Eu le fac in microunde pe tava crisp (cca 13 minute).Imi iese crocata si foarte bune...
Direct pe pasta se pune bulion (eu fac din rosii proaspete sau cutii cu pelate ) ,presari oregano (asta neaparat),un fir de ulei de masline ,mozarella si tot ce vrei :salam,sunca,ciuperci sau simpla cu ton si ceapa .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stuart spune:

Si eu tot reteta scrisa de Ginger o prefer numai ca evit cat pot de mult microundele!

fecian, drojdie proaspata gasesti la magazinele turcesti. La Albert Heijn, Konmar, etc gasesti drojdie uscata la pliculete. Cu praf de copt iese innecacios aluatul.





Sa ne rugam pt. Sonia

Ai izbutit?Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

SAru'mana de sfat...
Drojdie proaspata sincer nu am gasit la nici un magazin. Am gasit in schimb in germania, deja am cumparat. Si cea uscata am gasit intr-adevar la AlbertHein...insa nu stiam cum se numeste

Citat:
citat din mesajul lui stuart

Si eu tot reteta scrisa de Ginger o prefer numai ca evit cat pot de mult microundele!

fecian, drojdie proaspata gasesti la magazinele turcesti. La Albert Heijn, Konmar, etc gasesti drojdie uscata la pliculete. Cu praf de copt iese innecacios aluatul.





Sa ne rugam pt. Sonia

Ai izbutit?Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)




Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel (23 Mai 2008)
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sustin campania pentru reproducere asistata. SEMNEAZA SI TU !


Simplicity is the key to excellency

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Aluaturi de pizza
AICI



BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Da, am facut pizza dupa reteta Adelei, mi-a iesit bun aluatul si am reusit sa-l coc frumos, fara sa-l usuc prea tare.

Acum m-ati facut curioasa sa incerc si celelalte retete, in special cele fara ou, care sunt potrivit si pt pizza de post.

Cat despre drojdie proaspata, ati incercat la supermarketuri, la raionul cu untul si margarina? Pe la noi se gaseste, sub forma de cubulete, in toate magazinele mai mari, dar si in multe dintre cele mici.

Mergi la inceput