Sezatoarea canadiana (119)
Raspunsuri - Pagina 18

Denisam spune:
Magda si Doloress- somnul incepe sa li se strice, sau sa se trezeasca des, dc ii dor gingiile,nu stiu cati dinti au ai vostrii copii, dar de ex lui Alex- i-au iesit tarziu,dar de pe la 3 luni s-au umflat gingiile, nu l-au durut insa decat cu 1 sapt inainte sa ii sparga, cu treziri f. dese,in rest avea baiatul 1 trezire( de la 1 luna),dc ii dadeam lapte adormea instant la loc- asa e si acum 1-2 treziri,da p t ca mai au de spart 2 masele.
Pt gingii,cele mai eficiente mi s-au parut cele homeopate- adica camillia, nu bomboneel si cea lichida, care se da cu 1/2 h inainte de masa, de 3 ori pe zi-dc vreti putetzi incerca tylenol,inainte de somnul de seara sa vedetzi dc are efect.
Tzinem pumnii sa fie bine!
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani

almo spune:
am si eu o intrebare. ati cumparat vre-una sutien de la Victoria Secret ? si daca da, ce marime ati luat? oare corespund marimile cu cele din canada?

mikiion spune:
Doloress mie pediatru mi-a recomandat ricotta, eu cred ca e foarte buna pentru ca e mai cremoasa. Plus ca se cumpara si nu mai stai sa o faci El mi-a zis sa incep la 9 luni pentru ca era alaptat. Eu nu am facut nimic in casa ( am eu un fix cu mani****rea laptelui in casa si conditiile de igiena....) prefer lucrurile pasteurizate industrial.
Despre diferenta lapte versus iaurt si branza eu am gasit explicatia asa: proteina de lapte de vaca e foarte greu digerabila si poate provoca la bebe mici sangerari in intestin, invizible cu ochiul liber. De la aceste sangerari se poate ajunge la o anemie foarte mare. In plus laptele poate provoca si reactii alegice.
In iaurt si branza e diferit pentru ca aceeasi protina e deja sparta in bucatele mici mai usor de digerat si de aia se poate da.
Despre diversificare, in general, s-au facut mari schimbari in ultimii ani pntru ca s-au facut multe cercetari in domeniu. De aia ce au facut parintii nostri cu noi nu mai e chiar valabil. Mai spun ca am fost sfatuita de o doaman romanca sa ii dau la doua luni supa de fasole uscata sa-i invat stomcelul cu mancare serioasa?
Oricum sunt atatea diferente intre tari...... America versus Asia sau versus Europa.....
Si depinde de copil. Marc de ex. nu suporta morcovii, ii provocau crampe groaznice....Straniu nu? Asa ca i-am eliminat Noroc ca avea doar 4 legume introduse si am putut sa identific repede cauza. Iar branza gen mini chef ii provoaca instantaneu o diaree prelungita..
Despre somn. Ha! Ha! Pai Marc nu a dormit niciodata mai mult de 4 ore pana pe la 18 luni cand am intrerupt alaptatul.... Insa acum doarme( daca e sanatos) de la 8.30 la 8.00!!!!
Colega mea insarcinata e disperata pentru ca nu reuseste sa-si ia o eco mai devreme de sf lui ianuarie. I-am incercat sa-i explic ca e asa aici....
Eu am facut la Cassar la 6 saptamani, dar stiu e special asta pt. ca avea eco in cabinet.
Fetelor care au nascut recent, cand ati avut prima eco?
Noi suntem pro-pisica, dar nu e simplu, mai ales in Canada. Unde o lasi cand vrei sa pleci in concediu? Iar daca intra in calduri, e groaznic. Fratele meu are una, dar el nu are copii, insa cand il duc pe Marc acolo se umple pe haine de par. Are si par lung... Insa e superba pisica, asa mi-as dori si eu una...
Dar nu e nimic, am un motanel Marc si imi e suficient.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc

mamaana spune:
in mod normal prima eco e la 12 saptamani, de fapt atunci te vede si doctorul prima data

Denisam spune:
Daca ai history sau e mai speciala sarcina obtinuta,dupa 6 sapt se vede la eco si se face-eu am facut cu Emma la 7 sapt(dupa o sarcina mare pierduta insa) si cu Alex pe la 9 si ceva- eu cu Emma am facut insa 5 eco,fata de standardul de 3 si cu A am facut 4-la E am avut placenta jos inserata pina pe la 30 de sapt, iar la 35 misca f. rar,cu A am avut problema ca era mai mic dezvoltat fata de nr de saptamini- ca dovada ca nu a avut nici macar 3kg,comparativ cu 3,5 kg ale sora-sii Diferentza se mentine si acuma-dc ma uit cat a avut unul si altul la 18 luni, e peste 1kg diferenta si vreo 4-5 cm
MQQM si Katrinelu'-ce facetzi?

Ktrinel spune:
mikiion, poate sa faca eco la Khalife , contracost ( pe CheminCotedesNeiges tel 514-9338877 )sau sa mearga la Procrea sau la Ovoclinic...io tot nu pot intelege cum i s-a facut implantare fara sa i se asigure un medic, dece nu merge inapoi la cel care a facut procedura ? imposibil sa nu aiba aparatura..ca doar nu sadeste morcovi.

try spune:
Maru, tipa nu trateaza cu bioenergie, trateaza homeopat. Am inteles ca are ceva capacitati si bioenergetice, insa banuiesc ca se foloseste de ele doar in diagnosticare. Deci nu facem tratament cu bioenergie.
Andy, n usti uce sa zic de vanturi, stiu ca atunc icand am venit in Ca mi s-a parut si mie ca sufla mult mai tare vantu’ ca-n Ro, dar acum or m-am obisnuit, ori a fost aia o primavara vanturoasa, nu mi se pare ca sufla iesit din comun.
Ana drum bun si sa va intoarceti bucurosi si sanatosi.
In final suieratul lui adrian din respiratie tot cu puff-uri il rezolvam, am cumparat ieri si face m2 sapt. tratament cu tubul portocaliu si cel albastru doar pt crize de moment. Deci prima data am primit antibiotic de-an-boulea de la medic. Am zic ca nu mai pun picioru-n walk-in-clinicul ala, era convenabil ca era la 5 min de casa. La celalalt am asteptat 2:15 h cu tot cu consultatie. Dar macar m-am ales cu o consultatie calitativa.
Ieri l-am dus la daycare si m-au chemat sa-l iau inapoi ca are doua basicute pe mana si se temeau sa nu fie mouth, hand and foot disease si sa aduc notice de la dr. ca nu e contagios, asa ca la 10:30 a trebuit sa plec de la munca. Acum suntem cu totii raniti de gripa sau ce-o fi, eu nu mai rezist pe picioare (cred ca am si febra ca respiratia mi-e fierbinte, dar nu frig totusi pe piele), dar avand in vedere ca si maine imi iau juma de zi libera pt serbarea lui fi-miu, ca ieri am venit si-am plecat repede de la sv, asa ca nu mi-am permis sa-mi bag sick day azi. Alex a facut un pic de febra si el azi noapte si a venit peste noi in dormitor (lucru care se intampla foarte rar), dar l-am trimis la gradi ca azi avea petrecere-n pijamale si repetitie pt serbarea de maine, nu vroiam sa lipseasca.
Am citit pe diagonala si-n plus nu-mi vad capul de treaba (si la sv si acasa). Am reusit de-am luat si noi bradut, dar cadouri inca n-am cumparat (decat pt educatoarea lui alex).
Denisa, ti-am vazut pozele, fratioare ce picioare are la 70 de ani, sfideaza legea firii, femeia asta. Dar cu siguranta genetica a avut un mare cuvant in treaba asta. Vorba ta, arata neschimbata.
Citat: |
Lisandru la mine imi trage fata spre el, daca e in brate si nu ma uit la el... |
Idem Adrian. Insa cu lipitul de mama, eu nu gases casa convenabil. Nu mai pot face nimic de el, pe mine a inceput sa ma oboseasca si nu cred ca e un soi de dependenta benefica pt el. Cel putin la modul cum se manifesta Adrian. Mie-mi place sa-i vad independenti in anumite privinte. Cand copilul nu mai face nimic fara mami sau numai agatat de mami, nu mai gasesc ca e ok. E adevarat ca si a tot bolit in ultimul timp, dar oricum.
Si noi am facut branzica-n casa pt amandoi copii: la alex m-am oprit undeva la un an de zile (dar a fost mai usor de convins sa manance mancare de adult). Lui Adrian i-am facut pana acum. Dar pt ca-i schimb din alimentatie laptele de vaca cu cel de capra, s-ar putea sa nu ma tina braiele sa-i mai fac si branzica din laptele ala de capra. Pai e dublu la pret fatza de cel de vaca obisnuit. Dau 10 dolari pe o punga de-aia cu 3 pungi mai mici inauntru si mie nu-mi ajunge una pe sapt. la amandoi. Iar iaurtul de capra e si-ala 10 dolari doua cutiute care sunt mai mici ca cele mari de astro (si daca folosesc si la branza si la mancat, se duc borcanele alea ca vantu’). S-ar putea sa-l trec pe lapte de capra doar pe Adrian si cu alex sa raman in continuare pe cel de vaca. E prea mult ca bani. Plus ca ai mei baieti inca beau dimineata si seara cate 250 ml de lapte fiecare. Deci 1L de lapte pe zi se duce numai baut de ei.
Poate ar fi cazul sa le scot laptele de seara din meniu la amandoi. Ma mai gandesc.
Imi pare rau ca n-am apucat sa raspund mai mult, dar ma imping de la spate treburile.

Doloress spune:
Mikiion am inteles acuma cum vine treaba cu laptele si barnza. Stiu ca sunt mari diferente intre cum se manca odata si cum se procedeaza acum, eu n-am inteles niciodata graba asta sa-i dai cat mai repede mancare, sa-l inveti cica.
Cum zicea si Katrinel cel mai bine pentru prietena ta e sa mearga la particulari sa faca eco. Daca are asigurare privata poate i-o acopera. Mie mi le acoperea, de aceea am fost doar odata la spital si cand am vazut ca astept 2 ore si ma tine 5 minute in care nu prea-mi zice nimic, am fost la Ovoclinic toata sarcina. Normal se fac numai doua una la 12 saptamani si alta la 24 parca, nu mai tin minte exact.
Try multa sanatate tuturor!
Denisam pai si eu tot pe seama dintilor pun trezirile, are deja 4, doi sus si doi jos in fata si in rest toata gingia ii e umflata. Cum ii dau degetul ma musca, deci sufera el acolo. Nici Camilia si nici Orajel nu prea dau rezultate, eu nu vad nici o schimbare de pe urma lor.

Denisam spune:
Try- eu zic sa il tzii doar pe Adrian pe produse de capra, si asta se face 4-5 luni tratamentul, si cu produse de soia am mai facut eu-adica doar iaurt si ceva budinci-f. rar-la Emma am facut ca ea inca nu avea sistemul imunitar ca lumea, la Alex nu am inceput ca nu e asa de nasol cum a fost ea-desi are 3 sapt de running nose,vad eu dupa sarbatori.
Parerea mea ca nu are sens la Alex ca el nu e sensibil ca Adrian si plus ca asa e sunt super scumpe.HAi ca intre timp am si vb si ma opresc.

try spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamaana in mod normal prima eco e la 12 saptamani, de fapt atunci te vede si doctorul prima data |
Asa-i. Asta-i regula. Abaterea de la regula intervine doar cand si istoricul tau se abate de la regula. Deci daca ai avut sarcini anterioare pierdute, daca ai diverse amenintari in sarcina ,boli de care trebuei sa tii cont etc. atunci si supravegherea pe timpul sarcinii difera. Cand ne-am pus in cap ca vrem copi lsi-am ramas insarcianta, am ajusn la gineco la 12 sapt., 5 zile mai tarziu dupa ce-am pierdut sarcina. Urmatoarea sarcina la 6 sapt. eram deja la ginecolog si la 8 sapt. am avut prima eco. Din cauza istoricului cu priam sarcina pierduta, inclusiv la sarcina a treia m-a tratat ginecologul cu "risc". Adica m-a vazut inca de la 6-7 sapt., m-a trecut pe progesteron, eco la 8 sapt. Dar... eu n-am facut cu nici unul eco la 12 sapt. Direct la eco de la jumatea sarcinii am sarit.