Sezatoarea canadiana (119)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Doloress, tu vrei sa-i dai deja iaurt si branzica? de cand? de la cat se recomanda?

Magda, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Magda- iaurt si brinzica se pot da de la 7 luni, eu asa le-am dat si nu au avut nici o problema,le-am dat si organic si uneori si mini-chefs,care au grasime maxima, ca ii ajuta, eu am vrut sa nu devian sensibili ca stiam ca ii voi da in colectiivtate si nu ii tine nimeni numai pe organice.Eu am descoperit insa o brinzica organica, de la Western,dulce dar cremoasa, Alex e mare fun- e drept ca am combinat-o cu ou sau fructe,e mai buna pt ca cea facuta in casa iese fada-cel putin asa a fost la noi. A si peste le-am dat de pe la 6-7 luni, Emma a fost fun ca ea saraca cat era in burta a avut parte la greu de peste
O seara buna

Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Mercic Denisa , deci mai astept vreo saptamana doua asa, sa vad si cu constipatia asta cum se rezolva, sper sa se normalizeze. Si mie imi plac produsele de la Western, mi se pare ca smantana lor e singura care se apropie cu cea de acasa.

Ati vazut ce vant e afara? brrr te ia pe sus

Magda, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Magdone pai vad ca in cartea mea se recomanda de la inceput, adica zice ca dupa ce ai inceput deja diversificarea cu fructe si legume. Asa ca m-am gandit sa-i dau ca al meu are 7 luni jumate deja.

Doloress si bulina Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Seara buna,

Gata si eu cu examenele pe anul asta, pana in 2009 sunt buna de forumeala, ca parca doar asta mi-a ramas ca destindere.

Raspund si eu la ce am citit in ultimele pagini, mai intreb de sanatate si apoi va zic si de noi (sa nu fie mesajul prea lung ca va plictisesc)

Laurajr, si pe noi ne-a interesat includerea liniilor de credit in mortgage, am facut o cerere la banca si ne-a spus pana la cat ne-am putea intinde. Suma era dubla fata de cat aveam noi nevoie, am facut niste calcule cata dobanda am plati in cei 20 si ceva de ani ramasi de mortgage si ne-am dat seama ca nu prea merita. Noua nu ne-au vorbit de nici o taxa la banca dar ne-au spus ca trebuie platita o taxa la notar pentru ca acum se face de fapt o refinantare a casei si trebuie refacute toate actele de ipoteca si astea se fac de notar. Suma la noi era undeva la 7-800 de dolari asa ca adunate nu dadea bine. De spart mortgage-ul nu a venit vorba adica nu e nici o taxa doar ca iti recalculeaza dobanda si noua paradoxal sau nu, ne-au dat o rata mai mare ! Am lasat-o moarta deocamdata, intre timp ne-au scazut ratele dobanzilor la liniile de credit cu vreo doua procente asa ca au mai scazut si dobanzile, asta e viata ! (si noi avem in plan pe luna tot 400 care ar trebui sa acopere gaurile dar nu stiu cum de cand am inceput planul asta de "restructurare" tot timpul apar cheltuieli neprevazute, gen: cauciucuri de iarna pentru masina a doua, s-a stricat aspiratorul, s-a mai stricat ceva la masina, etc)

Ange, ma bucur ca l-ati pastrat pe Puffy, inceputul e mai greu. Iar cu soriciul ai incercat si pe la Adonis ? Au o vitrina cu tot felul de minuni de maruntaie, creieri, burta si cred ca am vazut si a cumparat barbate-miu tot asa de pofta niste sorici. Nu are gust ca ala facut de romani (deh, ca aici porcul nici macar nu face guitz,guitz, face oink, oink, ) e mai bine curatat si mai albicios dar macar sa-ti satisfaci pofta si sa-ti iei pastila de buna-dispozitie-de-sarbatori

Nelia, esti pregatita "pisihic" pentru o miautoare ? Eu consider ca sunt oameni gen "pisica" si gen "caine" adica se inteleg bine cu unele sau cu altele, dar cu amandoua, mai rar. Eu am avut caini de pe la 9 ani cand ai mei au considerat ca sunt in stare impreuna cu frate-miu sa am grija de unul, si de atunci am tot avut. Dar pisicile nu mi-a placut niciodata, nu mi-au facut niciodata nimic dar cand le vad asa lipicioase, brrrrr. In schimb barbate-miu e genul pisica si ma tot bodoganea ca ce frumos ar fi sa avem una in loc de "nesuferitul de Chicco". Si i-am luat pisica, aici in Canada, la cateva luni dupa ce am venit. Maaaaaaaare greseala ! Asa ca daca te duci la SPCA sa iei una (asta daca nu te-ai dus deja ca nu am terminat de citit), fii atenta la urmatoarele aspecte:
- are ghearele scoase ? - daca vrei sa o tii numai in casa ar fi bine sa i le scoti ca altfel vai si amar de, de, de, de tot ce ai in casa de la plasele de tantari pana la haine si pielea voastra
- este sterilizata/castrat ? - ori ca e mascul ori femela tot ajung in perioada aceea si e vai de linistea voastra (si nu stiu de ce dar se maturizeaza foarte repede din punctul asta de vedere)
- parul - oricum ar avea scurt sau lung tot naparleste si crede-ma ca e mult mai greu de strans decat ala de caine
Concluzia: ia-le alt animal, o broasca testoasa (sau un peste) mi se pare muuult mai bine, zi-le ca e asa de inceput, ca necesita mai putina ingrijire dar ca in timp daca demonstreaza ca au grija de ea, poate luati si o pisica.
Acum sa nu te superi ca am scris toata polologhia asta ca sa te descurajez, departe de mine, poate ca ai avut deja pisica si esti obisnuita cu toate inconvenientele astea, dar eu una stiu ca nu e de mine desi daca as mai trai o viata m-as face medic veterinar atat de mult imi plac animalele (pentru un copil crescut la bloc cu o bucata de pamant langa garajul lui tata din spatele blocului ma pot mandri ca am avut in grija pe scurte perioade de timp un arici, o gaina, pui de gaina din primavara pana in toamna, o rata leseasca, iepurasi in cateva randuri, un arici, o broasca testoasa, pesti si cea mai iubita, o caprioara).

Hai ca acum chiar ca v-am pierdut, doar ca in fiecare an in perioada sarbatorilor mi se face dor de copilarie, de amintirile de atunci si ma gandesc daca copiii mei se vor putea bucura in felul lor de astfel de lucruri.

Am facut si noi bradul, tot cu decoratiile de anul trecut, eu nu prea le am cu astea dar am zis sa fiu "in trend" si sa-l fac doar in doua culori auriu si rosu. A iesit frumos, dar nu ma impresoneaza. Mi se pare ca nu e deloc personalizat asa cum erau brazii copilariei mele. Chiar daca nu erau in trend, aveau in ei o groaza de chestii care spuneau multe: ba un glob luat dintr-o tabara la munte, ba niste ghirlande facute din hartie glasata la scoala, ba o ciocolata cu rom sau o steluta stirba. Astept sa cresca Victor si sa ne personalizeze bradul, asta daca nu o sa vina sa ne arate ultimele trenduri in materie ...

Cred ca asta e mesajul pe seara asta ca s-a facut tarziu,

Pe curand,

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Nelia, ai primit e-mail-ul de la mine ?
sau l-oi fi trimis altundeva?

Ina, Rachel Georgia ( 23 Nov.,2005)si Robert Edward (1 Iulie, 2008)

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Diana, Nelia a mai avut "mieunatoare" , asa ca stie avantajele si dezavantajele, zic eu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Diana,felicitari pt examene
ma bucur ca ai reaparut.ce faceti de sarbatori?

nelia,de ce nu vrei catel si vrei pisica?

apropo de iaurturi;daca nu vreti sa le dati bebeilor sau copiilor mici iaurturi cu fructe ,in iaurtul natural puteti adauga fructe proaspete pasate sau cubulete.Rezulta un iaurt super sanatos.

intrebare,intrebatoare:ce cadouri le faceti colegilor vostrii de viata ,de Craciun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Neatza,
Diana-felicitari pt examene.
Magda, Doloress- uite un site bun pt piticii vostri,de unde va puteti inspira, pe mine m-a ajutat f. mult, va putetzi inscrie si primiti acasa cupoane pt lapte( de la 2-5 cad off),cum putetzi sa va inscrietzi si pe site-ul lui pmapers sau hugghies- eu inca mai primesc cupoane de la ei si pt fii-mea, deci am extra si nu apuc sa le folosesc.
http://www.enfagrow.ca/en/grow/2_activities.html

Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Fetelor, multumesc mult pentru urari!

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Voiam sa va intreb pe voi mamici cu experienta ce branza si ce iaurtel dati la copii? Si de la ce varsta ati inceput? Eu nu sunt adepta Danone-ului si a altor minunatii cu zahar, noi mancam iaurt simplu, bio. Iar branza, cottage cheese e OK?

Eu i-am dat baietelului Ricotta cheese, uneori ii dau ii si Cottage, dar la diversificare am folosit Ricotta.
Si iaurt ii dau doar din cel simplu, fara fructe, ca ala cu fructe mi se pare ca e atat de dulce, parca ar avea gem in el! Mult timp am folosit Balkan si Astro, acum am trecut toata familia pe ceva 2% de la Costco.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput