Furnici la radacina plantelor de apartament-help!!
Buna gospodinelor,
Am un maslin in ghiveci. din vara de cand l-am scos pe balcon, s-au adunat furnicile la el, in pamantul din ghiveci si in farfurioara am gasit.
L-am adus in casa, dar ies furnicil, asa ca i-am schimbat pamantul si nimic. azi iar le-am gasit in farfuria de sub ghiveci.
Cum scap de ele? ce e de facut? nu pot lasa maslinul afara pe frigul asta.
Va multumesc anticipat.
Raspunsuri
Koko76 spune:
Buna! Si eu am patit-o cu furnicile, care se distrau de minune in pamantul florilor si nu numai (imi intrasera si in bucatarie si se plimbau frumusel in sir indian pe faianta de-mi venea sa urlu!). Ale mele preferau leandrii. Toata vara m-am chinuit sa scap de ele. Am cumparat spray Raid pt furnici si solutie Sano Floor speciala pt distrugerea insectelor, gandacilor, etc. Stropeam, spalam si lasam asa. Mureau initial si la cateva zile vedeam altele. A fost un cosmar. Am schimbat pamantul la flori si tot degeaba. Pana la urma mi-a adus bona noastra niste Decis cu care am stropit si am fugit in weekend la ai mei. Asa am scapt de ele! Sper sa reusesti si tu.
P.S. Eu si iarna las florile in balcon pt ca l-am inchis cu termopan si am pus un mic calorifer si sunt ok.
mami de Ilinca Alexandra(27 iulie 2004) si Elena Stefania(24 mai 2007)
Giova spune:
mersi koko. am tot zis ca ma opresc la o florarie sa intreb si nu am avut nici una in drum.
Eu am balcoanele deschise, asa ca nu le pot tine afara. sper numai sa nu-mi moara maslinul...pana gasesc solutia buna.
Cu Decis-ul asta unde ai dat?
_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
Koko76 spune:
Decis-ul l-am diluat cu apa (cand se dilueaza apa devine alba si miroase infiorator!)l-am pus intr-un spray de geamuri gol si am stropit plantele, pamantul si pe jos prin balcon. Bafta!
mami de Ilinca Alexandra(27 iulie 2004) si Elena Stefania(24 mai 2007)
T_Ioana spune:
Giova ai grija mare ca Decisul e extrem de toxic, nu cred ca e indicat sa-l folosesti cu Marco prin preajma si tu . Poate gasesti alta solutie!
Pupici!
Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2
www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank">3
"Cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia"