tratarea vergeturilor cu laser
ati incercat?? oare se diminueaza considerabil (am inteles ca nu se "duc" de tot). ale mele sunt inca "frageze" adica rosii, obtinute in sarcina si vad ca tind sa se extinda....
ce stiti despre aceasta metoda?? oare cat costa??
_____________________________________________________________________
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
__________________________________________________
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007
Raspunsuri
bb_yasmi spune:
nimeni????
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007
rhoneea spune:
Daca spui ca inca sunt rosii persevereaza cu creme.Ele isi fac efectul atunci cand vergeturile sunt rosii si nu albe.
Cateva informatii utile
Vergetura reprezinta o adevarata cicatrice propiu-zisa a pielii datorata unei leziuni, de cele mai multe ori ireversibile a tesutului. Aspectul vergeturilor consta in linii fine pe suprafata corpului care apar in urma ruperii tesuturilor subcutanate datorita cresterii rapide sau a distensiei marcante a tesutului. Vergeturile sunt foarte frecvente, acestea nu produc suferinta din punct de vedere medical insa sunt foarte suparatoare estetic, in special pentru paciente.
Medical, vergeturile se numesc striae atrophicans, striae distensae, stria rubra (vergeturile rosii) striae alba (vergeturile albe). Sunt doua tipuri de vergeturi: rosii si albe. Cele mature, mai vechi sunt de culoare alb sidefiu, in timp ce vergeturile recente sunt rosiatice sau purpurii.
Dintre femeile insarcinate aproape 90% dintre acestea fac vergeturi atat la nivelul coapselor cat si abdomenului. La pubertate aproximativ 70% dintre adolescente fac vergeturi si 40% dintre baieti au vergeturi.
Vergeturile apar in momentul intinderii pielii, componentele care sunt “agresate” fiind fibrele de colagen si proteinele din derm, stratul situat imediat sub epiderm. In urma ruperii fibrelor de colagen se produce dilatarea capilarelor invecinate cu acumularea in exces a sangelui, care determina culoarea rosiatica a vergeturilor noi aparute.
Vergetura are o culoare variabila in functe de stadiu sau de evolutie: in timpul fazei initiale culoarea difera de la roz la rosu inchis, odata ajunsa in faza cicatrizanta culoarea devine alb fildes. Durata fazei initiale variaza de la cateva luni la cativa ani, in schimb cicatricea ramane pentru totdeauna. Prevenirea este arma cea mai eficienta pentru a combate problema vergeturilor; interventia pe fasiile roz sau rosii este inca posibila cu foarte bune rezultate, in timp ce vergeturile deja cicatrizate pot fi cel mult reduse ca profunzime.
Vergeturile apar la femei in special la nivelul coapselor, sanilor, soldurilor si feselor. La femeile insarcinate vergeturile apar frecvent la nivelul abdomenului inferior, in ultimul trimestru.
Cateva sfaturi
- Masajul pielii cu o manusa sau perie de masaj avand ca scop intensificarea circulatiei sangvine locale
- Aplicarea zilnica de creme elasticizante la nivelul zonelor afectate cu scopul de a intretine pielea supla
- Alimentatie bogata in vitamina C si E, zinc si siliciu, minerale ce contribuie la pastrarea sanatatii.
Daca vergeturile sunt depistate precoce, aplicarea cremelor emoliente poate fi eficienta, reducand vergeturile. Unele dintre aceste creme sunt uleiul pe baza de vitamina E, recomandat in special pentru cicatrizare, preparatele din grupul vitaminei A. De asemenea dieta bogata in vitamine (vitamina C si E) si minerale (zinc si siliciu) poate preveni aparitia acestor leziuni. Suplimentele alimentare reprezinta o alternativa in cazul in care alimentatia este necorespunzatoare si saraca in aceste constituienti.
Consumul corespunzator de lichide precum si efectuarea de exercitii fizice favorizeaza circulatia sangelui in tesuturile subcutanate cu efecte benefice. Cremele emoliente au efect asemanator.
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien
age
www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*
maria_ene spune:
Stii ce am auzit? Ca se pot trata si cu microdermabraziune.Despre epilarea definitiva stie cineva ceva? Aicihttp://fatacarevedetot.blogspot.com/2008/12/imaginea-ta-conteaza.html am citit despre epilarea inghinala dar tot corpul oare cam cat ar ajunge?
bb_yasmi spune:
va multumesc fetelor dar caut date concrete.
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007