Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (97)
Raspunsuri - Pagina 18
alina2700 spune:
Bebelusi nu ai mai facut nani?
Am uitat sa te felicit pentru decoratiuni! Sunt superbe!Sa mai faci si mai postezi si pozici poate ca ne inspiri si pe noi!
http://s366.photobucket.com/albums/oo108/alina2700/
roxanaz spune:
Patricia, majoritatea aluatului foetaj din comert este de post, pe unele chiar scrie. s-ar presupune ca e cu unt, desi nu e.
azi din pacate imi pare rau dar nu am timp de scris retete, nu te superi pe mine, da? pls. tortul de ciocolata poate fi orice reteta care iti iese tie bine.
asta cu invelitul in foaie de ciocolata e ceva ce imi palce mie tare, prin primele poze din album se vede si o foaie de ciocolata alba, dar cu ea se lucreaza mult mai greu.
ideea e baza este ca se topeste ciocolata, se masoara diametrul tortului si se decupeaza o foaie dubla de hartie tare pergament, pe care se intinde cu spatula ciocolata lichida. se lasa 10-15 minute la rece sa se intareasca apoi se inveleste tortul cu hartia, cu ciocolata pe interior bineinteles. se lasa asa cel putin 2 ore, apoi se dezlipeste hartia (se face foarte usor ca deja ciocolata e intarita) si ramane tortul invelit in foaia de ciocolata.
bebelusi spune:
Pai nu am mai dormit ca nu am mai putut. M-am apucat sa spal vasele si imediat ma apuc de gatit.
Roxana, ciocolata de menaj? Cam cate tablete imi trebuiesc pentru un tort? Abia astept sa incerc, m-ai dat pe spate cu invelisul asta...
o sa fac de sarbatori....ti-am zis ca imi place la nebunie sa gatesc....acum tine Mircea post si nu imi vine sa fac doar pentru mine....ca acum m-as apuca de facut 

31+
Vlad Mihai
AMR 9 saptamani 
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
roxanaz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebelusi Roxana, ciocolata de menaj? Cam cate tablete imi trebuiesc pentru un tort? |
am folosit tot timpul ciocolata de buna calitate, anidor, lindt, heidi, din cea cu 80% cacao sau mai mult. nu vreau sa risc cu ciocolata de menaj pe care de obicei nu scrie procentul de cacao iar foaia fiind de aspect trebuie sa arate "zeiss"
alina2700 spune:
Despre ce tort vorbiti fetelor!

ca vreau si iooooo!!!
Iriiiiiss ce mai faci? de ce nu dai nici un semn de viata! Sau esti la munca si nu ai cum?Lasa ca mai e o zi si intri in concediu ![]()
http://s366.photobucket.com/albums/oo108/alina2700/
bebelusi spune:
Bine ca mi-ai spus. Dar cata ciocolata trebuie sa cumpar ??
31+
Vlad Mihai
AMR 9 saptamani 
roxanaz spune:
Alina2700, vorbim despre un tort pe care l-a vazut Patricia in pozele din albumul pus de mine acum vreo 2 pagini.
Patricia, depinde de dimensiunile tortului. pentru unul cu diametrul de 24cm poti folosi intre 150 si 200g ciocolata. foaia nu trebuie sa fie groasa pentru ca altfel nu se modeleaza usor si se rupe imediat.
bebelusi spune:
mersi mult de tot roxana, putina, eu credeam c trebuie mai multa..
raman datoare cu o reteta buna
31+
Vlad Mihai
AMR 9 saptamani 
Aalina spune:
Fetelor mi-am notat retetele multumesc frumos. Acum o sa am de lucru ![]()
Alina1976 speram ca a fost ok la audit.
Alina2700 de asta tot spun fetele http://home-and-garden.webshots.com/photo/2578088140088100014uPNCTY
Eli sa stai cuminte. Si sa ne spui cand poti cum esti.
Va doresc o seara faina tuturor.
28+ cu
Fabian si
Dorian