Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (101)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Ziua buna,

Tzuna-nu cred ca mai are sens sa-ti spun cat de rau imi pare de tot ce s-a intamplat.Multa,multa sanatate ii doresc sotzului tau iar tie multa putere.

Martuza-am poze cu "cretzulina" dar cu timpul stau mai prost.Noroc cu Roxaniciu ca s-a ocupat de poza de la 18 luni din album.Am citit si despre tine....Iti doresc multa liniste si Domnul sa aibe grija de tine si de puiul tau .

Kitty-multi pupici si multa putere.

Am promis ca voi intra mai des chiar daca voi scrie 3 randuri.
Pupici la stup!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

stiti ca jurnalul nationl are o rubrica, "bun de consum" in care prof. dr Gheorghe Mencinicopschi explica eticheta diverselor produse de pe piata...citind acolo m-am convins ca nu trebuie sa-i dau biscuiti stefaniei

fiecare cu pasarelele lui, asta cu biscuitii e a mea

nu am timp sa caut articolele referitoare la biscuiti, am dat copy paste celui de mai jos, poate va ajuta.

Biscuiti cu metabisulfit !

Majoritatea biscuitilor de pe piata contin E223, metabisulfit de sodiu. Nu cumparati aceste produse, mai ales daca vreti sa va hraniti copiii cu ele , pentru ca riscati sa le produceti disfunctii ale organismului.

metabisulfitul de sodiu (E223) este un aditiv alimentar folosit ca antioxidant, conservant, dezinfectant si agent de albire. De cele mai multe ori este folosit pentru bauturi alcoolice, bere, bicuiti, produse de panificatie, sucuri de fructe, fructe si legume uscate, produse din cartofi, De asemenea, poate fi folosit pentru a fixa culoarea īn ciocolata cu lapte, īn cazul īn care s-au utilizat coloranti.

Foarte alergen, E223 este una din substantele considerate nocive pentru ca īmpiedica asimilarea vitaminei B1. Lipsa acesteia duce la dereglarea sistemului nervos central si periferic si la distrugerea metabolismului proteinelor si glucidelor, ducānd la tulburari nervoase, scaderea capacitatii de munca, amorteli, tulburari gastrointestinale. Unele studii au aratat ca metabisulfitul de sodiu produce alergii, astm, iritatii gastrice si ale pielii. Cei mai afectati de efectele nocive ale metabisulfitului de sodiu sunt astmaticii si persoanele alergice.

Directiva 2003/89/EC a Parlametului European cere ca produsele tratate cu metabisulfit de sodiu sa fie etichetate cu inscriptia "contine substante alergene". Masura a fost luata īn sprijinul consumatorilor, pentru ca denumirea aditivului nu este suficienta pentru a-i face constienti de efectele nocive pe care le are asupra sanatatii. Aditivul alimentar E223 poate induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare si de aceea este contraindicat copiilor. Din aceasta cauza, parintii trebuie sa fie foarte atenti, pentru ca majoritatea biscuitilor care sunt la noi pe piata contin E223.

Mihaela siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank">Stefania (19 martie 2007)

Poze
Varsta Stefaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Uitasem ceea ce era mai important

Tzuna va dorim multa sanatate si sa vina cat mai repede tati acasa de la spital!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

Tzuna,pisi.......imi pare rau de intamplarile neplacute care ati trecut.e trist ca in prag de sarbatori se intampla asa ceva.se presupune ca de sarbatori toti ar trebui sa fim mai buni ,dar unii se pare ca nu au nici un fel de scurpule.

RaisaFudulu........nu stiu ce sa-ti spun despre adormitul pe picioare.cand a fost tata la noi,aproape un an de zile l-a culcat de darius pe picioare,la pranz,seara...nu conta.i-am zis de vreo cateva ori sa nu-l mai legene ca se invata asa,dar tata tot ca el facea.nu i-am mai zis nimic ca m-am gandit ca sta doar un an cu nepota-su si ii e drag de el de nu stie ce sa-i mai faca si eu vin cu reprosuri.a plecat tata si in prima noapte chiar ma gandeam ca-mi tranteste fie-miu perna pe picioare,dar nu a fost asa.s-a pus in pat,am vorbit,am spus poezi,a baut laptele si a adormit.nu am avut probleme cu dormitul pe picioare.
poate in timp se dezvata si fata ta.singurica.eu zic sa nu o fortezi
dulciuri......darius a mai mancat cate o bucatica de cioco,o lingurita cu nutella,dar incerc sa-i dau mai deloc.ptr.cadoul de mos ne-am gandit la cutiute cu budinca(care-i plac),fructe,un iaurt cu fructe...

menuet.........nu fii suparata pe tine...cum a scris si stefaniya nu esti mai putin mama buna pt ca nu-i poti oferii anumite jucarii.
la noi a venit mosul nicolae cu o banana,o portocala pe care le-am luat din fructiera si o carte cu fema de animale pe care o cumparasem mai demult.
si iti spun sincer si tie si la fete.chiar daca am posibilitate sa-i iau toate alea,tot nu i le iau.ca se plictiseste repede si stau aruncate prin casa aiurea.
i-am luat un catel cu baterii.se plimba singur,daca il tragi de urechi se bucura,daca il tragi de coada maraie,daca nu te joci cu el dupa vreo 15 minute plange.am dat 80$ pe el.s-a jucat o zi cu el,apoi l-a aruncat de s-a facut catelul acum bucati.
eeeeee!si de atunci am zis pas la cumparat jucarii.sa se joace cu ce are(ca el tot cu nasul in prize sta) sau cu ce primeste.
o sa-i mai cumparam si noi ,dar nu cum eram pana acum.daca vedeam ceva in oferte...hai sa-i luam copilului sa aiba si el nu mai putea.

rein........la noi cu dulciurile e cam asa.manaca budinca,jeleuri,napolitane,biscuitii sunt pe primul plan(dar incerc sa-i dau mai rar)cioco i-am mai dat si eu.bomboane inca nu i-am dat ca mi-e ca se ineaca cu ele ca al meu cand ii place ceva inghite nemestecat.
sa-ti mai spun ca s-a trezit intr-o zi la pranz ca lui e foame.m-a dus la bucatarie sa-i dau sa manance si scandal mare.....el urla si tragea de dulap.i-am deschis dulapul si a luat biscuiti si borcanul de nutella.a mancat 4 biscuiti cu nutella si nu i-a mai trebuit nimic.
nu se intampla zilnic,dar la 3 zile lui i se face de nutella

BiancaM.....drum bun!si sarbatori fericite!te asteptam cu impresii din Romania

tzuna.......multa sanatate sotului

martutza.....pupam victor care-i baiat mare si face la olita! bravo victor

mey,eu am apucat sa citesc doar paginile de la cap. asta .darius se tot invarte pe langa mine si stau cu gura pe el.nu umbla la priza,nu scoate cablu,lasa tv-ul.....ma duc sa-i dau o lectie de educare si apoi sa citesc si din cap. trecut

A! si noi venit la raport cu cate 3 globuri sparte pe zi....cele care nu se sparg le musca.
le arunca de nu se vad,daca nu se sparg.....e cu coltii in glog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menuet spune:

Vaii fetele..ma uitam la emisiunea lui Maruta pe protv si e invitata trupa Iris.Ce i s-a umflat burta solistului...parca nu era asa rau!!
Pisi sarumana de invitatie.Noi locuim in Navodari, nu avem masina ..ne este foarte greu sa venim in Cta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Pai stiu de Cristi Niculescu ca ar avea ciroza , varianta aia in care se umfla burta de atata lichid.Imi spunea sotul de el, ca prin anii '90 asa de jos ajunsese, incat isi incepea ziua cu un pahar de wisky si canta varietati internationale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menuet spune:

Mesaj postat de o mamica de Constanta unde eu mai intru.Mi s-a parut interesant si m-am gandit sa il cititi si voi
M-am gandit foarte mult inainte de a scrie la acest subiect...Nu vreau sa va stric apetitul, dar de curand a fost un reportaj despre pangasius (peste a carui provenienta e Vietnam pentru majoritatea cazurilor, si se recomanda in ultima vreme, intensiv la bebelusi) pe postul M6 (francez)...care m-a cam pus pe ganduri. Nu sunt genul care sa mamance numai bio sau care sa creada orice povesti si e clar ca e din ce in ce mai greu sa mancam sanatos, dar 2 lucruri mi-au atras atentia in reportaj:
-acest peste a inundat lumea pentru ca femelele au o fecundidate uimitoare si asta deoarece sunt injectate cu un hormon obtinut din urina de femeie insarcinata (in reportaj este un interviu cu cercetatorul care agasit solutia asta)
- sunt harniti cu niste bilute speciale care contin, in principal, faina de peste importata din Peru....asat m-a dus cu gandul la povestea cu "vaca nebuna"
Restul, ca nu ar fi tocmai curata apa fluviului unde cresc si altele...
In plus, acest peste a fost subiectul unor discutii destul de aprinse in Parlamentul European la un moment dat. Puteti cauta si pe internet date despre cercetatorul care a pus bazele acestei tehnici si o sa vedeti ca nu numai la pangasius (panga cum e denumit in reportaj) s-au aplicat astfel de tehnici pentru cresterea fertilitatii, dar cel putin, s-a facut publica o astfel de informatie si anume, la acest specimen.

Daca nu ar fi vorba de niste bebelusi care il consuma exclusiv la indicatia pediatrilor din Romania, nu as fi intervenit.

Am gasit chiar un video cu emisiunea respectiva (e in franceza):

http://www.dailymotion.com/video/xo87j_quest-ce-quun-panga

Dupa cum spuneam, nu as fi scris acel mesaj, daca nu as fi considerat ca am o datorie morala sa trag un semnal de alarma, stiind ca acest peste este dat la copii f. mici. Ce fac apoi mamicile cu "informatia" nu mai e treaba mea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Si pestii de crescatorie (cei din supermarket) sunt crescuti cu bilute facute din faina, sange coagulat de animale si concentrate pt crestere (am lucrat la achizitii si aveam contact cu furnizorii). Asa ca mai bine luam peste de Dunare, chiar daca e putin mai scump.

Ref la biscuiti, eu am cautat prin supermarket pe la toate etichetele si am gasit niste bicuiti care par mai naturali, Leibnitz se cheama. Nu din cei diet, cei normali. Nu au multe chimicale (sau nu le-au scris?), sunt nemtesti si cu cereale care se simt la mestecat. Eu asa ii dau de la inceput, cu mere si Fagaras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

In speranta ca va fac sa radeti putin:

Astazi, seara, ne hotaram sa mancam ciuperci cu pui... Alex se invarte prin casa cu treburile lui. Ma duc in bucatarie (in general tin usa inchisa, nu are Alex acces in ea decat daca sunt si eu acolo) si ma apuc de curatat ciupercile. Alex se invarte pe la picioarle mele. Fug repede in camera sa intreb sotul exact cum vrea ciupercile (e tare pretentios)... el se gandeste putin, hotaraste cum le vrea, si in timp ce discutam noi apare Alex intr-o fuga strigand "ouuu ouuuu ouuuu" si il vad pe sot inghetand: "ia-i-l!" ... Alex era cu o mana ridicata spre mine, cu un ou in mana, spart, cu 2 degete infipte in el

Iau repede oul, moment in care imi dau seama de gravitatea situatiei - in mana cealalta avea cofragul, gol... si eu stiam ca in frigider fusese plin. Asa ca in seara asta am mancat omleta (din 6,5 oua ca atat am recuperat) cu ciupeci. Practic pregatise el ouale pentru omleta in fata frigiderului, unde scapase cofragul din mana...

Ah, sa va mai spun ca acum cateva zile am pus aparatoare la frigider ca sa nu mai deschida usa, dar am lasat-o deschisa?

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

BUna fetelor!

Suntem binisor. Azi s-au precipitat lucrurile, am asteptat 5 ore sa-si faca aparitia profesorul si cand l-a vazut l-a bagat la sala fara sa se mai schimbe macar in pijama (si-a pus bluza pe el acolo), i-au facut anestezie generala (eram convinsa ca-i face locala).. In fine pana la urma totul a iesit bine. Am stat toata ziua cu el la terapie intensiva(am fugit putin si acasa sa recuperez matzuca mica de la bona sa-i dau sa pape putin si apoi a trebuit sa stea cu bunica-su cu care nu a mai stat niciodata). Ce sa spun.... E foarte greu si vreau sa se termine o data. Am impresia ca nu mai rezist cu atata fugareala... Am mare noroc cu bona care practic a adoptat-o pe Maria zilele astea... dar si asa.... Socrii mei pleaca maine (au venit ieri dupa amiaza) si nu stiu cum ma voi descurca cu toate.

Si mai avem de facut. Trebuie sa mearga la Oftalmologie (sper sa nu descopere ceva rau si acolo), sa faca un RMN care costa.... si nu e decontat decat partial si dupa multa umblatura si hartogaraie....

Spitalul Coltea: e un fel de casa groazei. Filmul "Moartea dlui Lazarescu" ilustreaza exact sistemul nostru sanitar. Nimic nu s-a schimbat.Si merge spre mai rau.
Cam astea sunt noutatile. Sunt suparata si obosita dar important este ca sotul meu e bine, nu a vomitat dupa operatie, a reusit sa si doarma si cu ajutorul lui Dumnezeu maine vine acasa sau cel putin asa sper.sanatate tuturor.

Mergi la inceput