gradinita in sector 2

gradinita in sector 2 | Autor: cris1976

Link direct la acest mesaj

buna ziua tuturor mamicilor
fetelor am o intrebare care arde rau de tot
fetita mea are 2 ani si vreau sa o dau la gradi
locuiesc in Lacul Tei si caut o gradi buna ce-mi recomandati?
va pup

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelaf spune:

eu l-am inscris pe baitelul meu la gradinita 131 de la Teiul Doamnei se dechide in ianuarie o cladire noua,, de stat
ce sa zic am auzit ca e buna ,, dar pana nu vad eu cum reactioneaza baietelul meu,, mai ales ca e sensibil si 24 din 24 de ore e cu mine,, ,,,
succes si tinem legatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Na ca suntem vecine!

Cris, daca fata ta are 2 ani, inteleg ca vrei sa o inscri pentru la anul? Sau cauti o gradi privata care sa o primeasca la 2 ani? Singura gradinita privata pe care o stiu in zona Teiul Doamnei este Coccinelle. Am vazut si Arlequin, mai aproape de Circ. Lacul Tei e mare La cele de stat nu ti-o primeste decat cand va avea 3 ani impliniti, si atunci cu mofturi si conditii.
Ce intelegi prin gradinita "buna"? Ca mama care am avut copilul la gradinita de la 1 an si 2 luni, ti-as recomanda sa cauti una cu personal rabdator, unde sa fie bine hranita si schimbata la timp, sa se simta bine.
La Coccinelle nu am fost. La Arlequin mi-a placut dotarea, iar directoare e foarte draguta. Pentru un copil mic, mi s-a parut un mediu sigr si calduros.

Ionela - Fata mea este la gradinita 131, din septembrie. Imi place ce se intampla aici. O iau la 12.
Am vazut ca ai deschis si un subiect separat, dar m-am gandit ca ar fi mai util sa raspund aici. Cateva pareri ale mele:
- anul asta s-a imbolnavit cam des (are 5 ani si 4 luni) / in ceilalti 4 ani de gradinita nu s-a imbolnavit la fel de mult, desi o luam seara la 6, dar erau 8-10 copii in grupa (gradi privata). Aici sunt 20 in mod constant, inscrisi aproape 30 in fiecare grupa. Cand s-o deschide cea noua nu stiu cum va ramane cu grupele (nici nu cred ca vor avea atata personal incat sa faca multe grupe si cu nr redus de copii)
- parintii se reped sa vina dupa copii incepand cu ora 11, desi regula spune 11.45-12.00. In felul asta, dupa gustarea de la ora 10 nu se mai intampla nimic... se joaca si asteapta parintii... Deci cred ca activitatile se desfasoara cam intre 8.30-8.45 si 9.45.. Ma streseaza lipsa de disciplina a parintilor, nu faptul ca nu face fie-mea suficiente bastonase..
- totusi, nu au trecut 2-3 zile de gradinita si a venit acasa cu un cantecel tare dragalas. Tot asa cu cateva poezioare si cu alte cantecele in zilele urmatoare. Dincolo... nu imi amintesc asa ceva...Prima si ultima data cand auzeam cantelelele invatate era la serbari... Am cerut eu educatoarei sa faca si poezii cu ei, nu pentru ca imi place papagaliceala, dar mi se pare normal sa se "lucreze" memoria copilului. Are timp de semne grafice pana la scoala!
- se cunoaste de departe amprenta experientei si a studiilor de specialitate. Aici vorbesc si din perspectiva cadrului didactic, nu numai din cea a parintelui. Dincolo, educatoarele erau niste fatuci bezmetice cu facultatile neterminate, ma rog... Deci un mare plus pentru personalul de aici. In afara de faptul ca au cunostintele necesare, le mai si aplica! Ceea ce nu intalnesti foarte des... sau ma rog, asta e parerea mea despre nivelul de implicare in invatamant in ziua de azi. Ei bine, aici educatoarele chiar se implica!

Cand vroiam sa o inscriu undeva in cartier am mai fost la Zori de Zi si la Nada Florilor.
Fata de gradinita "Zori de zi", la 131 sunt salile mai mici (vorbesc de gradinitele vechi, nu de cele nou construite). Fata de Zori de zi, la 131 a mai ramas curte, dincolo deloc.
La gradinita de la Nada Florilor am fost numai o data, dar directoarea m-a speriat. Mi-a vanturat rapid ca are 500 de copii inscrisi si ca sa ma mai duc eu prin nu stiu ce luna... M-am lecuit.
Motivele mele subiective: Zori de Zi e la 15-20 minute aproximativ. Nu am insistat acolo pentru ca m-am gandit ca imi va fi greu sa fac drumul asta zilnic cu bebe mic, ploi chestii...
Nada Florilor e mai aproape, dar e imposibil sa mergi pe trotuar iar strada e foarte circulata.
Din "vorbele" altor mamici, stiu ca se plang de mancarea de la Zori de Zi, dar de activitati sunt multumite. La Nada Florilor, parerile sunt impartite, singurele comune sunt cele despre directoare

Mergi la inceput

va multumesc mult pentru mesaje , acum astept pe 1 ianuarie sa sun la gradinita sa vedem ce i-mi vor spune,
oare vor avea educatoare noi? eu cand am fost sa-mi inscriu piticul am vazut ca directoarea servea masa piticilor de la ora 10 si am mai vazut inca doua educatoare,, cred ca erau educatoare
cat platesti la gradinita cu prog 8-12? caci de la 8-16 cred ca-i mai mult + nu stiu daca voi putea convinge piticul meu sa doarma acolo.
De exemplu baietelul meu nu ajunge sa se suie ridice pe wc ooare il ridica ele? ce obligatii au educatoarele?
multumesc mult

Mergi la inceput

Ionela, acum mi-a dat prin cap sa o intreb pe fie-mea cum sunt toaletele .
La gradinita de dinainte aveau toalete micute, pe "masura" lor, si cu colacele asemenea... Ei uite ca aici au toalete normale si FARA colac Ce naiba s amai zici [alcoo]
A mea cica se ridica pe varfuri si se tine cu mainile Dar se spala pe maini dupa ce face pisu. Si cica merge cu ei educatoarea, si ii da cu spirt pe manute dupa ce fac pisu.

Pentru programul scurt nu se plateste nimic. Pentru programul luni se va plati masa de pranz, care e in jurul a 10 lei pe zi.

Experienta mea de pana acum spune ca daca ceilalti mananca, mananca si al tau cat de cat. Si daca ceilalti dorm, se culca si el.
Daca totusi nu se va intampla asa, ai putea sa il iei inainte de masa de pranz (ar fi mai economic) sau dupa masa de pranz. Asta daca ai cu cine sa il lasi.

Mergi la inceput

Mersi mult pentru raspuns dar ma mira faptul cum nu au colac? gaura e mare si cade Doamne Fereste asta-i culmea,, atunci ii dau coalcelul lui, sa si-l puna sper sa tina minte si sa nu dau de vre-un necaz,, si-ar rupe coloana,,
am inteles ca la 11 se duc la toaleta fetele mai intai apoi baitetii, si ca ei i-si dau jos ei i-si ridica hainutele,, ceea ce eu la-m invatat dars tii cum,, ridica dintr-o parte dar in rest,, sta sui,, nearanjat dar asta e,, as vrea sa stiu ce indatoriri au ele? educatoarele,, de ex, daca fac nr 2 cum se zicea pe timpul meu KK asta cu stersul,, chiar ca-mi pune capac,, si cu dormitul cred ca ai dreptate daca ii vede pe ceilalti,,,
Deci ce am inteles de la tine,, e in felul urmator daca il iau la 12 nu platesc nimic, daca sta si doarme apoi se trezeste si le da ceva de mancarica platesc,, in jur de 3 mil. corect?
i-ti multumesc mult pentru informatii

Mergi la inceput

Apropo ai auzit-o pe fiica ta cumva educatoarele ii pedepseste pe unii dintre ei? si cum,, e foarte importan fiindca eu ce am citit pe forum aici ma sperie,, ba ca il lasa singur pe copil 10 min,,ceea ce cum bine stim e datoria lor sa supravegheze copii caci daia le platim,, nu?
ba ca ii forteaza sa manance si daca nu,, ii obliga stand 30 min cu farfuria in ,la somn daca nu se dezbraca repede ceea ce cred eu ca ar trebui ajutat nu?? ii ameninta caci il da afara pe copil in ploaie bine inteles caci nu cred ca ar fi in strare dar ganditiva cei in mintea piticului copil care el e sigur ca asa v-a face,,,
mersi mult si daca stii ceva te rog informaeza-ma ca sa stiu cum vorbesc cu ele la inceput ca sa avem prob

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1976 spune:

am cautat si am gasit gardinita kidsclub de pe int. glucozei
altceva nu am gasit
eu o dau pe fimea de la 1.01.2009
cat despre gradinita 131 ...... sper sa se fi schimbat cate ceva ....in urma cu 25 de ani gradinita aceasta mi-a distrus copilaria. m-u tinut in ploaie doamnele educatoare de atunci si 10 ani de zile in fiecare an am facut pneumonie din cauza asta. sper din tot sufletul sa fie altfel acum.

Mergi la inceput

Cris1976 chiar ca mai speriat dar e bine de stiut eu am vazut ca doamna directoare nu e tinerica si nici educatoarele ce am vazut pe acolo,, chiar as vrea sa stiu ce pedepse au ele acun in 2008-2009
eu inante sa-l dau la gradinta am sa le mentionez caci nu vreau pedepse care sa-l distruga psihic,, fizic, moral,, nu stiu cum dar ,,, nu voi accepta
apropo e departe de aceasta gradinita 131 gradinita care ai gasit-o pt. copilasul tau din 1.01. 2009 e particulara?
astept mai multe informatii cu privire la pedepsele din gradinita 131,,
va multumesc mult

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionelaf

Mersi mult pentru raspuns dar ma mira faptul cum nu au colac? gaura e mare si cade Doamne Fereste asta-i culmea,, atunci ii dau coalcelul lui, sa si-l puna sper sa tina minte si sa nu dau de vre-un necaz,, si-ar rupe coloana,,
am inteles ca la 11 se duc la toaleta fetele mai intai apoi baitetii, si ca ei i-si dau jos ei i-si ridica hainutele,, ceea ce eu la-m invatat dars tii cum,, ridica dintr-o parte dar in rest,, sta sui,, nearanjat dar asta e,, as vrea sa stiu ce indatoriri au ele? educatoarele,, de ex, daca fac nr 2 cum se zicea pe timpul meu KK asta cu stersul,, chiar ca-mi pune capac,, si cu dormitul cred ca ai dreptate daca ii vede pe ceilalti,,,
Deci ce am inteles de la tine,, e in felul urmator daca il iau la 12 nu platesc nimic, daca sta si doarme apoi se trezeste si le da ceva de mancarica platesc,, in jur de 3 mil. corect?
i-ti multumesc mult pentru informatii

ionelaa

Salut
1. Asa zice fie-mea ca nu au colac, dar nu m-am dus sa verific. Daca chiar n-au o sa ma ofer sa le cumpar eu
2. Fi-mea zice ca fac pisu inainte de pauza de masa, adica la 10.
Fi-mea e in al 5-lea an de gradinita (zau ) si in primii 4 a fost la gradinite private. Acum am inscris-o aici pentru ca sunt acasa cu cea mica si nu ma mai pot deplasa cu aceeasi libertate cu bebe dupa mine. Sa stii ca in aia 4 ani de gradinita privata au fost situatii cand nu a fost bine stearsa la fund, deci nu sunt sigura ca privat/de stat face neaparat diferenta. Acuma fi-mea zice ca se sterg singuri la fund. Eu stiu ca nu mi-a venit inca cu chilotii murdari acasa Daca era dupa mine, probabil ca o stergeam la fund pana la 10 ani...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionelaf

Apropo ai auzit-o pe fiica ta cumva educatoarele ii pedepseste pe unii dintre ei? si cum,, e foarte importan fiindca eu ce am citit pe forum aici ma sperie,, ba ca il lasa singur pe copil 10 min,,ceea ce cum bine stim e datoria lor sa supravegheze copii caci daia le platim,, nu?
ba ca ii forteaza sa manance si daca nu,, ii obliga stand 30 min cu farfuria in ,la somn daca nu se dezbraca repede ceea ce cred eu ca ar trebui ajutat nu?? ii ameninta caci il da afara pe copil in ploaie bine inteles caci nu cred ca ar fi in strare dar ganditiva cei in mintea piticului copil care el e sigur ca asa v-a face,,,
mersi mult si daca stii ceva te rog informaeza-ma ca sa stiu cum vorbesc cu ele la inceput ca sa avem prob

ionelaa

Eu nu stiu cine naiba a scris astea pe forum
Pedeapsa (daca e, desi pare ca e foarte rara) este sa stea pe un scaunel de pedeapsa, metoda ultra raspandita in intreaga lume, si de mare succes.
La ce sa ii forteze sa mananca? Ca au o gustare la 10 si atat. Gradinita asta mereu a fost cu program normal; doar la prelungit se mananca.
Cand fie-mea nu mananca, vine inapoi acasa cu ce i-a ramas. Nimeni nu a fortat-o niciodata sa manance
Am asistat la o chesti tare frumoasa: o fetita nu avea pachet, si s-a dus sa ii spuna educatoarei ca nu are, iar aceasta a scos bani din buzunar si a trimis pe cineva (un adult, fireste ) sa ii cumpere copilului un corn.
Si ce care somn e vorba? Ca aici nu se doarme.

Iar daca e vorba de alte gradinite... ce naiba... chiar credeti asa ceva???

Acuma, eu vorbesc din experienta mea. O gradinita privata nu e neaparat "mai buna" educational. Poate chiar nu! Dar macar iti tine copilul pana la ora 6-7, si eventual si in luna august. In rest, vacante pass, nu de alta, da' ar fi bine ca si parintii sa aiba tot atata concediu. Pentru asta consider eu ca am platit pana acuma, nu pentru o educatie de alt nivel. Am zis merci ca am cum sa ma descurc fara sa angajez o bona - am avut doua in trecut, m-am lecuit!
La o gradinita de stat se cunoaste totusi ca personalul trece prin niste examene, fie ele de ocupare a postului, fie grade didactice... Asta am mai spus-o. La gradi private, de multe ori "predau" niste fatuci bezmetice, care daca fac vreo psihologie la particulara e de zis mersi.
Un avantaj e ca sunt putini copii in grupa. Sa zicem ca al tau e mai putin expus la fel de fel de virusi.
Dar daca e gradi privata nu va imaginati ca sta careva sa ii bage copilului maieul in pantaloni... Neee... tot cu burta goala va fi.

Poate o mica diferenta o face faptul ca poti sa te exprimi mai ... "zgomots"... daca ai contract cu ei, poti sa faci gargara - nu inseamna insa ca se va schimba ceva neaparat...
Daca esti la stat... te cam multumesti cu asta, si inveti sa faci sa fie bine, desi uneori ai si cu ei succes...

Cam asta e situatia cu gradinitele. Un lucru nu trebuie uitat - pentru mama, copilul e cel mai cel, e unic si minunat, e THE ONE. La gradinita, toti sunt la fel, si nu am prea vazut sa fie vreunul tratat cu exclusivitate, pentru ca nu e posibil. Nici macar la gradinitele private...

Mergi la inceput