Chestionar gradinita
Raspunsuri - Pagina 4
sorana spune:
Referitor la intrebarea retorica (daca imi permiteti sa ma bag).
Care conflicte si de ce apar ele?
Dupa parerea mea conflictele intre parinti si eductatori se rezolva fie in sensul ca fac educatorii cum zic parintii, fie prin mutarea copilului la alta gradi. Conflictele intre copii si parinti se rezolva acasa, de preferinta intre 4 oki, in niciun caz printre straini. Conflictele intre educatori si copii nu ar trebui sa existe, daca exista se rezolva ca la pct 1 (cu interventia parintilor).
Parintii care isi duc copii la gradi au in mare majoritate un job. De la jobul respectiv isi iau concediu 1 luna pe an. In acea luna vor sa se relaxeze cu familia, sa se distreze, sa viziteze, ma rog, sa faca ce vor ei, sa nu aiba "program impus" pe care il au oricum 11 luni/an. Mie daca mi-ar zice cineva ca-mi scurteaza concediul si asa prea scurt, fie si numai cu 1 saptamana cu ceva ce suna (vorba lui Lory) ca workshopurile inutile de la job, l-as ura sincer ![]()
In plus logistica mi se pare un cosmar. Adica e clar ca fiecare are (mai ales in vacanta) preferinte - unul vrea la ski, altul la plaja, unul la discoteca si altul sa viziteze muzee in Paris. Cum ii impaci pe toti ma depaseste. Asa cum ma depaseste si idea ca ar renunta cineva la o saptamana de vacanta pentru un workshop ![]()
Sorana si Monica (6 ani)
anya spune:
Eu am baietii la o gradinita de stat si de la 1 septembrie pana acum nu au avut nici-o zi lipsita din motive medicale. Am chiulit doar ca sa mergem in excursii
. Cand l-am dat pe cel mic, in toamna, avea 2 ani si 11 luni si, sincera sa fiu, ma asteptam la diverse episoade de raceala, dar se pare ca e mai rezistent decat credeam. Ei stau la program lung, dar asta nu inseamna ca fac lectii toata ziua. La 12.30 au masa de pranz, apoi somnul, gustarea si de obicei pe la 4- 4.30 vin bunicii si ii iau. Chiar daca i-ar lua de la pranz, acelasi program l-ar avea.
Eu nu cred ca as avea incredere intr-un aparat. Mai degraba ar trebui sa fie vazuti dimineata de o asistenta competenta care sa verifice starea de sanatate si, pentru ca nu toti au posibilitatea ca la orice muc sau tuse sa tina copilul acasa, sa existe 1-2 sali in care sa fie supravegheati si copiii mai bolnaviori (nu ma refer la cei cu febra, eruptii...care evident nu pot fi primiti in colectivitate).
La cat stres si agitatie e in orasele mari, 20 minute la ora 8-9 dimineata reprezinta timpul in care treci o intersectie.
sorana spune:
Oricum copii mai au si alte activitati in afara de gradi. De exemplu fi-mea a facut dans sportiv si acolo erau 70 de copii intre 4 si 14 ani intr-o sala de sport. La ziua de nastere a cuiva se strang pana la 20 de copii din cel putin 3 gradinite diferite. In parc sunt si copii de gradi si copii de scoala. Degeaba e sub clopot la gradi daca nu e sub clopot si acasa si in alte parti. Si nu cred ca asta e solutia sa nu iesi nicaieri.
Anya - nu cred nici in chestia asta cu sala separata. Daca nu-s contagiosi nu are logica, daca sunt trebuie sa stea acasa pentru ca asa, in sala separata, fac schimb de virusi ca sa zic asa. Adica dupa ce ca e bolnavior, cu imunitatea scazuta, il mai tii cu inca 2-3 care au altceva? Mai greu mi se pare sa hotarasti care e contagios si care nu, dar nu sunt medic, asa ca ... poate e posibil.
Sorana si Monica (6 ani)