Chestionar gradinita
http://www.esurveyspro.com/Survey.aspx?id=8c7bcdd6-e974-43c8-be8b-c8afd7eb81b0
Este proiectul unei amice, membru DC incepator, in colaborare cu doua ONG_uri care activeaza in domeniul educational si al ecologiei.
Orice sugestii, idei, propuneri sunt binevenite.
Multumesc!
1. Care sunt pentru dv. elementele hotaratoare in alegerea unei gradinite?
Ø Locatia si dotarile
Ø Platforma educationala
Ø Mancarea oferita copiilor
Ø Jocul in natura
Ø Vechimea si experienta educatorilor
Ø Programele extracuriculare
2. V-ar interesa o gradinita unde copilului i se ofera mancare ecologica, unde cosmeticele si detergentii folositi sunt ecologice?
Ø Foarte mult.
Ø Mult.
Ø Putin.
Ø Deloc
3. Cum evaluati calitatea unei gradinite?
Ø Dupa entuziasmul cu care copilul se duce la gradinita
Ø Dupa feedback-ul primit de la educatoare
Ø Dupa programul strict de masa si somn al copiilor
Ø Dupa activitatile organizate
4. Vi se pare important ca gradinita sa fie un loc care incurajeaza creativitatea si sustine dezvoltarea aptitudinilor innascute ale copilului dv?
Ø Da, foarte important
Ø De importanta medie
Ø Deloc important
5. Cum evaluati personalul educational dintr-o gradinita?
Ø Dupa pregatirea academica
Ø Dupa experienta in domeniul educational
Ø Dupa abilitatile de a comunica empatic cu copiii si parintii
Ø Dupa atitudinea fata de copii
6. In ce masura v-ar interesa sa participati in tabere sau activitati organizate de gradinita si menite sa intareasca conexiunea intre cele trei elemente implicate in procesul educational: parinte, educator, copil?
Ø Foarte mult
Ø Mult
Ø Putin
Ø Deloc
7. Cat de important vi se pare ca in gradinita sa activeze un medic pediatru competent care sa va poata oferi, printre altele, un program personalizat de crestere a imunitatii copilului, iar riscul de transmitere infectioasa sa fie redus cu pana la 80%?
Ø Esential
Ø Relativ important
Ø Neimportant
8. Credeti ca este necesara educatia prin intermediul computerului in gradinita?
Ø Foarte necesara
Ø Necesara
Ø Putin
Ø Deloc
9. V-ar atrage ideea ca programul de masa al copiilor sa fie alcatuit de catre un medic nutritionist pe baza de ingrediente preponderent bio?
Ø Da, foarte mult
Ø Relativ mult
Ø Putin
Ø Deloc
10. Credeti ca este folositor ca interactiunea dintre educator si copil sa fie bazata pe relationare, pe parteneriat, stimuland astfel stima de sine, valorizand fiecare copil pentru ceea ce reprezinta el?
Ø Da, foarte folositor
Ø Nu neaparat
Ø Deloc folositor
11. Cat ati fi dispus sa investiti lunar intr-o gradinita unde se pune accent pe valori precum ecologia, mancarea bio, comunicare empatica, multe activitati in aer liber, parteneriat intre cadre didactice, copii si parinti, respectarea nevoilor si a sentimentelor copiilor, un sistem de predare fara pedepse si recompense?
Ø 1800 lei
Ø 1500 lei
Ø 1200 lei
Ø 1000 lei
Ø mai putin de 1000 lei
12. Cat de importanta vi se pare proximitatea gradinitei de casa atata timp cat se asigura transportul copiilor?
Ø Foarte importanta
Ø Destul de importanta
Ø Putin importanta
Ø Deloc importanta
13. V-ati inscrie copilul intr-o gradinita a carei filosofie este bazata pe colaborare, pe ascultare activa, pe respectarea nevoilor tuturor, al carei proces educational ar functiona fara etichetari, mani****ri, conditionari, pedepse si recompense? Ø Da
Ø Poate
Ø Nu
14. Ce alte lucruri mai sunt importante pentru dv. in alegerea unei gradinite?
1..........................................................................................................
2..........................................................................................................
3....................................................
mami de
Rares Andrei (10.03.2005) si
Stefania Maria (10.10.07)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
Raspunsuri
sorana spune:
1. Care sunt pentru dv. elementele hotaratoare in alegerea unei gradinite?
Ø Locatia si dotarile
Ø Platforma educationala
Ø Mancarea oferita copiilor
Ø Jocul in natura
Ø Programele extracuriculare
2. V-ar interesa o gradinita unde copilului i se ofera mancare ecologica, unde cosmeticele si detergentii folositi sunt ecologice?
Ø Putin.
3. Cum evaluati calitatea unei gradinite?
Ø Dupa entuziasmul cu care copilul se duce la gradinita
Ø Dupa feedback-ul primit de la educatoare
* Dupa cunostintele acumulate de copil. Asta e pe locul 1, abia dupa aceea restul.
4. Vi se pare important ca gradinita sa fie un loc care incurajeaza creativitatea si sustine dezvoltarea aptitudinilor innascute ale copilului dv?
Ø Da, foarte important
5. Cum evaluati personalul educational dintr-o gradinita?
Ø Dupa abilitatile de a comunica empatic cu copiii si parintii
Ø Dupa atitudinea fata de copii
6. In ce masura v-ar interesa sa participati in tabere sau activitati organizate de gradinita si menite sa intareasca conexiunea intre cele trei elemente implicate in procesul educational: parinte, educator, copil?
Ø Deloc
7. Cat de important vi se pare ca in gradinita sa activeze un medic pediatru competent care sa va poata oferi, printre altele, un program personalizat de crestere a imunitatii copilului, iar riscul de transmitere infectioasa sa fie redus cu pana la 80%?
Ø Neimportant
Nota: Experienta cu medicii din gradinita isi spune cuvantul aici. Am intalnit niste specimene de mai bine lipsa .... Medicul la care e inscrisa Monica este oricum sunat indiferent de ideile cretze ale celor din gradi inainte de a-i da orice copilului .... in 99,99% din cazuri a zis un NU hotarat ... in plus o creste cu 80% a imunitatii mi se pare o chestie relativ aberanta tinand cont de imunitatea foarte buna a copilului din dotare.
8. Credeti ca este necesara educatia prin intermediul computerului in gradinita?
Ø Deloc
9. V-ar atrage ideea ca programul de masa al copiilor sa fie alcatuit de catre un medic nutritionist pe baza de ingrediente preponderent bio?
Ø Putin
10. Credeti ca este folositor ca interactiunea dintre educator si copil sa fie bazata pe relationare, pe parteneriat, stimuland astfel stima de sine, valorizand fiecare copil pentru ceea ce reprezinta el?
Ø Da, foarte folositor
11. Cat ati fi dispus sa investiti lunar intr-o gradinita unde se pune accent pe valori precum ecologia, mancarea bio, comunicare empatica, multe activitati in aer liber, parteneriat intre cadre didactice, copii si parinti, respectarea nevoilor si a sentimentelor copiilor, un sistem de predare fara pedepse si recompense?
Ø mai putin de 1000 lei
* Nu mi se pare spectaculos fata de ce am acum si platesc sub 1000 RON, deci ....
12. Cat de importanta vi se pare proximitatea gradinitei de casa atata timp cat se asigura transportul copiilor?
Ø Foarte importanta
* Pentru ca ne sculam greu de dimineata e imperativ sa nu facem mai mult de 5-10 min pana la gradi, altfel am ajunge la pranz ....
13. V-ati inscrie copilul intr-o gradinita a carei filosofie este bazata pe colaborare, pe ascultare activa, pe respectarea nevoilor tuturor, al carei proces educational ar functiona fara etichetari, mani****ri, conditionari, pedepse si recompense?
Ø Da
* Este deja la o astfel de gradi
14. Ce alte lucruri mai sunt importante pentru dv. in alegerea unei gradinite?
1. Limba engleza intensiv
2. Optional sau inclus muzica / dans / arte plastice
3. Activitatile in aer liber in curtea proprie si nu in parc
4. Minim o data pe luna activitati extra-curiculare (circ, teatru, muzee, alte activitati educationale)
Sper sa-ti fie de folos...
Sorana si Monica (6 ani)
loryi1974 spune:
1.Locatia,platforma educationala,jocul in natura.
2.Putin.
*Depinde ce se intelege prin mancare ecologica:ca sa obtii legume/fructe etc nu este indeajuns sa le cumperi de la tarani,exista certificate care atesta ca nu s-au folosit diverse chestii.Or aceasta mancare ,cu adevarat bio,este foarte scumpa.
3.Dupa progresul facut de copil.
4.Da,foarte important.
5.Dupa modul de comunicare in primul rand cu copiii si bineinteles dupa pregatire.
6.Deloc.
*Taberele apartin copiilor.Cand eram mica,abia asteptam sa merg in tabara si nu mi-as fi dorit sa apara si parintii.Iar acum copilul meu merge in tabere de la 3 ani jumate si niciodata nu mki-a trecut prin cap sa ma duc sa vad ce face.Vine extrem de entuziasmata si mi-e deajuns.
7.Neimportant.
*Urasc programele/produsele de crestere a imunitatii.Avand o experienta de aproape 4 ani cu gradinita,pot sa spun ca si-a dezvoltat o imunitate naturala,in ultimii 3 ani racind ,normal,dar simptomele fiind blande fata de varsta de 1-2 ani.Si numarul virozelwe a scazut.Din ce am observat,copiii racesc in grup toamna prin octombrie/noiembrie sau primavara ,martie/aprilie.
Pentru reducerea epidemiilor,consider ca nu trebuie mai mult de o asistenta competenta care sa ii verifice in fiecare dimineata si bunul simt al parintilor care trebuie sa aprecieze situatia si in functie de ceilalti copii.
8.Deloc.
9.Deloc.
*Asta nu inseamna ca poate manca orice tampenie.Prefer o mancare diversificata si preparata in conditii igienice,cu putine dulciuri din comert(asta nu inseamna ca nu trebuie sa manace dulciuri,orice copil iubeste dulciurile ,dar in cantitati rezonabile si de calitate)..
10.Suna cam prea pompos pentru gustul meu.
11.O astfel de gradinita cu produse eco certificate,nu cumparate de la tarani,nu poate sa aiba o taxa mai mica de 1800 la program lung,cu optionale incluse si transport asigurat.Iar dupa parerea mea nu merita.Eu am copilul la o particulara decenta unde a evoluat normal in raport cu varsta,unde face sport si participa la tabere/excursii.De aceea,nu as da atatia bani pentru niste chestii pompoase.
12.Destul de importanta.Ca ,si daca se asigura transportul,locatia este in Stefan cel Mare si eu stau in Drumul Taberei,nu-mi convine sa -mi plimb copilul 2 ore la dus si 2 ore la intors prin Bucuresti.E prea mic sa faca astfel de plimbari.
13.Este o intrebare fara sens.Cu totii ne dorim asa ceva.
14.O limba straina intensiv predata;joaca in parc;tabere/excursii doar pentru copii.
avmaria spune:
CAre-i diferenta intre mancare ecologica si mancare bio (doar din curiozitate personala ca nu le am cu termenii romanesti si nu m-am lamurit, o vanzatoare de la Cluj din magazinul ecologic s-a uitat la mine crucis cand am intebat-o in ce consta labelul ecologic - daca exista reglementari, si intre noi fie vorba era un pachet de cereale din Ucraina, care orice numa ecologice cred ca nu sant, ma rog) . PArerea mea strict personala e ca reglementarea lasa de dorit si ca inca suntem la stadiul ca punem orice vrem pe eticheta, iar gradinita profita si ea si face marketing pe tema ecologica (ecologic e una, bio e alta, da io tot nu m-am prins cum se face diferentierea in Romania, si nici care-i termenul adoptat in Romania). Sper sa ma insel, si sper ca reglementatia in vigoare sa fie la inaltimea acestor titluri - confuze pt mine, sper ca virgula clare pt altii. PS : sa nu mai vorbim ca alta vanzatoare din al 2lea magazin ecologic clujean pe care l-am vizitat habar nu avea ce-i ala paraben, si vindea cosmetice ecologice, naturale, biologice, cum le-o fi zicand in romaneste.
Ce inseamna program de crestere a imunitatii copilului? Cum adica "riscul de transmitere infectioasa sa fie redus cu pana la 80%"?
PArerea mea : studiul de marketing al prietenei tale e aproape perfect : are practic toate "accroche-urile" necesare pt a prinde la public - ma refer la temele preponderente de actualitate. Se pun vreo 3 intrebari despre biologic - ecologic, se pomeneste tema englezei intensive care prinde rau de tot la public, dar platforma educationala - cea mai importanta in ochii mei - se pierde in cuvinte pompoase de genul "comunicare empatica", "interactiunea dintre educator si copil sa fie bazata pe relationare, pe parteneriat, stimuland astfel stima de sine, valorizand fiecare copil pentru ceea ce reprezinta el" -la sfarsit la intrebarea 10, prima intebare fiind cu detergentii, de parca gradinita spala lucrurile copilului...(sau se refera la vase???)
Deci care-s prioritatile? Cu ce incepem ? Cum definim "platforma educationala" sus pomenita? Asta dupa mine ar fi punctul de plecare. Restul, mult marketing, care pe mine m-a "des-cucerit" cu cei 80% de risc de transmitere infectioasa. Asta mi se pare o ofensa inteligentei mele, spusa pe romaneste.
PS : in ce consta proiectul amicei tale amica cu ONGurile ? Io am raspuns orecum la chestionar da n-am deslusit inca proiectul....
bird70 spune:
| Citat: |
| 7. Cat de important vi se pare ca in gradinita sa activeze un medic pediatru competent care sa va poata oferi, printre altele, un program personalizat de crestere a imunitatii copilului, iar riscul de transmitere infectioasa sa fie redus cu pana la 80%? |
Unde e emoticonul ala care se tavaleste de ras
theo_2004 spune:
| citat din mesajul lui avmaria ... prima intebare fiind cu detergentii, de parca gradinita spala lucrurile copilului...(sau se refera la vase???) |
detergentii nu se folosesc DOAR la spalarea lucrurilor copiilor.
se spala pe jos cu detergenti, se streg geamuri, usi, se spala chiuvete si wc-uri cu detergenti ... sau Nu?
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
andrruzza spune:
un link unde puteti completa direct formularul
http://www.esurveyspro.com/Survey.aspx?id=8c7bcdd6-e974-43c8-be8b-c8afd7eb81b0
multumesc
mami de
andrruzza spune:
avmaria, eu nu-ti pot raspunde la intrebari, o sa intre tipa si o sa primesti raspuns 
mami de
anya spune:
La ce trafic exista in orasele mari, normal ca e f importanta locatia. Doar n-o sa-mi tin copiii 2 ore in microbuz.
Mancare bio - sa fim seriosi. La noi nu cred ca s-ar putea face un asemenea meniu (nici merele din piata nu mai sunt bio). Cat despre nutritionist, gradinitele de stat au deja meniuri facute de nutritionisti. Ar fi suficient ca gradinitele particulare sa copieze
. De ce ar trebui platit un nutritionist?
Revin la gradinitele de stat: au asistenta/medic deja. De ce ar trebui sa fie "personalizat"? Copiii au deja medic de familie/pediatru la care merg - mai ales cei din familiile cu posibilitati. Cei defavorizati nu merg la particulare. Ca atare nu e de folos.
Ecologia suna frumos, dar mai bine ar fi ceva despre "regulile de comportare" atat fata de natura cat si in societate.
sorana spune:
avmaria - in Romania exista o programa a MEC care e obligatorie pentru gradinite. Nu mi-am pus problema pentru ca in mod evident nu mi-as da copilul la o gradinita care nu e macar atestata MEC, daca nu acreditata - ceea ce inseamna automat ca programa MEC este respectata.
Din punctul meu de vedere daca respecta programa MEC + engleza intensiv (adica 1 ora pe zi) + ceva muzica, dans, pictura, oricum nu mai au timp de altceva. Ma refer la grupa mare si mai ales la pregatitoare.
Iar locatia in Buc e cu adevarat foarte importanta, indiferent de transportul asigurat de gradinita, ca doar n-au elicopter - tot in 2 ore minim ajunge din Drumul Taberei in Titan.
Sorana si Monica (6 ani)
birth_reborn spune:
Multumesc f mult pentru raspunsuri!
Ma numesc Irina si reprezint o Asociatie care are ca principala valoare Comunicarea Non Violenta, concept dezvoltat de Marshall Rosenberg, dr. in psihologie. In acelasi timp incerc sa fiu manager-ul acestui proiect atat de drag mie.
Acum incerc punctual sa aduc cateva informatii suplimentare.
| citat din mesajul lui sorana Nota: Experienta cu medicii din gradinita isi spune cuvantul aici. Am intalnit niste specimene de mai bine lipsa .... Medicul la care e inscrisa Monica este oricum sunat indiferent de ideile cretze ale celor din gradi inainte de a-i da orice copilului .... in 99,99% din cazuri a zis un NU hotarat ... in plus o creste cu 80% a imunitatii mi se pare o chestie relativ aberanta tinand cont de imunitatea foarte buna a copilului din dotare. |
Medici incompetenti am intalnit si eu, dar tocmai aici vad utilitatea unui medic daruit, care are o afinitate catre meseria practicata. Iar prin competenta inteleg chiar sa te poti baza pe el, adica informatie permanent actualizata, participare la Conf de Pediatrie, proiecte personale, studii.
Viziunea mea era ca un astfel de medic, care sa stie cand si ce Antibiotic folosim (in Rom peste 80% din Ab sunt prescrise empiric, la ghici), ce analize putem face pentru a avea mai multe date pt diagnostic, care anume sunt activitatile recomandate fiecarui copil pt dezvoltarea naturala a imunitatii si a riscului de complicatii in caz de imbolnavire.
De ex: dieta, ex fizice, masaj, terapii naturiste de sustinere.
Eu spuneam de o scadere cu pana la 80% a riscului de transmitere de microorganisme daunatoare de la un copil la altul.
In multe infectii copilul poate fi asimptomatic in primele zile. deci, desi este purtatorul unui virus/parazit/ bacterii el ajunge in gradinita. Acum eu vad 2 lucruri importante:
- cum pot diminua prezenta acelui microorganism in gradinita
- cum raspund ceilalti copii daca iau contact cu el (raspunsul imun)
La primul punct m-am referit prin scaderea transmiterii infectioase cu pana la 80%. Acest lucru este posibil in spitale, exista resurse de purificare a aerului, folosite cu rezultatele pe care le astept si eu.
Daca functioneaza cu succes intr-o sectie de prematuri, poate fct si intr-o gradinita, cred eu.
| citat din mesajul lui loryi1974 *Depinde ce se intelege prin mancare ecologica:ca sa obtii legume/fructe etc nu este indeajuns sa le cumperi de la tarani,exista certificate care atesta ca nu s-au folosit diverse chestii.Or aceasta mancare ,cu adevarat bio,este foarte scumpa. |
Ecologic sau bio sau organic nu inseamna doar natural. Nici taranul, nici eticheta de pe ouale de la gaini crescute natural, fara stres nu pot garanta pt ce s-a folosit in sol, in aer, in hrana animalelor. In schimb un organism de Certificare Ecologica poate.
Scumpa, da. Dar depinde de unde o cumperi, daca treci sau nu prin distribuitori, prin mag de desfacere. Si mai poate depinde daca ai si tu ceva de oferit in schimb (promovare).
| citat din mesajul lui loryi1974 *Taberele apartin copiilor. |
Depinde. Poate am spus prea putin prin cuvantul tabere tabere.
De fapt este vb mai mult despre niste work-shopuri care sa ne aduca cumva la o relatie profunda cu copilul nostru, sa devina distractive atat pt copii, cat si pt parinti. Impreuna. Fara parinti si copii care se privesc reciproc ca pe o povara.
| citat din mesajul lui avmaria PArerea mea : studiul de marketing al prietenei tale e aproape perfect : are practic toate "accroche-urile" necesare pt a prinde la public - ma refer la temele preponderente de actualitate. Se pun vreo 3 intrebari despre biologic - ecologic, se pomeneste tema englezei intensive care prinde rau de tot la public, dar platforma educationala - cea mai importanta in ochii mei - se pierde in cuvinte pompoase de genul "comunicare empatica", "interactiunea dintre educator si copil sa fie bazata pe relationare, pe parteneriat, stimuland astfel stima de sine, valorizand fiecare copil pentru ceea ce reprezinta el" -la sfarsit la intrebarea 10, prima intebare fiind cu detergentii, de parca gradinita spala lucrurile copilului...(sau se refera la vase???) Deci care-s prioritatile? Cu ce incepem ? Cum definim "platforma educationala" sus pomenita? Asta dupa mine ar fi punctul de plecare. Restul, mult marketing, care pe mine m-a "des-cucerit" cu cei 80% de risc de transmitere infectioasa. Asta mi se pare o ofensa inteligentei mele, spusa pe romaneste. PS : in ce consta proiectul amicei tale amica cu ONGurile ? Io am raspuns orecum la chestionar da n-am deslusit inca proiectul.... |
Aici ar fi mai multe de spus, dar incerc pe scurt acum si mai revin:
1. Engleza intensiv n-am pus-o eu
2. Detergentii sunt folositi la vase, geamuri, pardosele, suprafete diverse, asternuturi, draperii. Si-s fara clor - cei bio.
3.Nu am intentionat cuceriri. Dar poate ca ai nevoie de onestitate si credibilitate. Cred ca trebuia detaliat un pic mai mult in chestionar, sau intr-o introducere a lui, de ce e posibil sa fie asa. Sunt lucruri studiate, iar in proiect vor fi inclusi profesori, dr in microbiologie si virusologie.
4. Hmmm, proiectul... Este un proiect bazat pe Comunicare Non Violenta, Ecologie, colaborare.
Valorile care ne fac sa ne respectam reciproc. Sa putem trai cu sentimentele, nevoile noastre, vazandu-le in acelasi timp si pe ale celorlalti.
Este un proiect in care personalul va face cursuri de formare cu 2 luni inainte de lansarea gradinitei. Si apoi zi de zi, in practica. Cu trainer specializat. Adica vom incerca permanent sa gasim solutii care sa aiba acordul tuturor.
Motivatie interioara. Fara buline pe pereti. 10 buline - ciocolata. 50 de buline - masinuta. 5 buline negre - nu mai vezi TV.
Apropo de asta, nu credem in TV si computere in gradinite. Pana acum. ma bucur ca nici respondentii chestionarului.
Activitati in aer liber. Gradina noastra de legume si flori (plantate de copii). Picnic afara. Germana afara. Inot afara. Cat permite vremea.
Activitati extracuriculare coordonate de psihopedagogi sau artisti: balet, arta dramatica, olarit, instrumente muzicale, terapie prin pictura, lb straine predate distractiv...
imi vin in cap multe din lucrurile pe care le contine proiectul, dar ca sa vb si despre ce vrem sa obtinem ca rezultat:
- copii excesiv de entuziasti, creativi, fericiti
- relatii de calitate intre copii si parinti, educatoare si parinti, copii si personalul gradinitei
| citat din mesajul lui bird70 Citat: 7. Cat de important vi se pare ca in gradinita sa activeze un medic pediatru competent care sa va poata oferi, printre altele, un program personalizat de crestere a imunitatii copilului, iar riscul de transmitere infectioasa sa fie redus cu pana la 80%? Unde e emoticonul ala care se tavaleste de ras ? |
O fi plecat sa gaseasca bancuri mai serioase...
Sunt cca 64 ferme cu productie ecologica in Romania(certificate). Cel putin inca pe atat sunt in devenire - deci produse conventionale. La fructe stam mai prost- doar mere, deocamdata. Dar se vor importa si altele.