Chestionar gradinita
Raspunsuri - Pagina 2
loryi1974 spune:
| Citat: | ||||
| citat din mesajul lui birth_reborn . Viziunea mea era ca un astfel de medic, care sa stie cand si ce Antibiotic folosim (in Rom peste 80% din Ab sunt prescrise empiric, la ghici), ce analize putem face pentru a avea mai multe date pt diagnostic, care anume sunt activitatile recomandate fiecarui copil pt dezvoltarea naturala a imunitatii si a riscului de complicatii in caz de imbolnavire. De ex: dieta, ex fizice, masaj, terapii naturiste de sustinere. Eu spuneam de o scadere cu pana la 80% a riscului de transmitere de microorganisme daunatoare de la un copil la altul. In multe infectii copilul poate fi asimptomatic in primele zile. deci, desi este purtatorul unui virus/parazit/ bacterii el ajunge in gradinita. Acum eu vad 2 lucruri importante: - cum pot diminua prezenta acelui microorganism in gradinita - cum raspund ceilalti copii daca iau contact cu el (raspunsul imun) La primul punct m-am referit prin scaderea transmiterii infectioase cu pana la 80%. Acest lucru este posibil in spitale, exista resurse de purificare a aerului, folosite cu rezultatele pe care le astept si eu. Daca functioneaza cu succes intr-o sectie de prematuri, poate fct si intr-o gradinita, cred eu.
Ecologic sau bio sau organic nu inseamna doar natural. Nici taranul, nici eticheta de pe ouale de la gaini crescute natural, fara stres nu pot garanta pt ce s-a folosit in sol, in aer, in hrana animalelor. In schimb un organism de Certificare Ecologica poate. Scumpa, da. Dar depinde de unde o cumperi, daca treci sau nu prin distribuitori, prin mag de desfacere. Si mai poate depinde daca ai si tu ceva de oferit in schimb (promovare).
Depinde. Poate am spus prea putin prin cuvantul tabere tabere. De fapt este vb mai mult despre niste work-shopuri care sa ne aduca cumva la o relatie profunda cu copilul nostru, sa devina distractive atat pt copii, cat si pt parinti. Impreuna. [b]Fara parinti si copii care se privesc reciproc ca pe o povara. |
Doamne ajuta,iti dai seama ce spui?Aparate folosite in spitale pentru prematuri?Dar prematurii ,la inceput,au un sistem imunitar deficitar,ori copiii care vin la gradinita sunt copii de 2 ani,mai mari,in general dezvoltati normal,sanatosi.Cum sa-i bagi intr-un clopot de sticla?Copiii astia,dupa parerea mea,devin mai fragili pentru ca nu poti asigura peste tot aparate de purificat aerul.
"Terapii naturiste",adica celebrele sisteme cu echinaceea,aloe vera cu gust de piersici,martieni chimici???"Masaj"-ce legatura are masajul medical cu virusii?

Eu stiu bine ce inseamna mancare cu adevart bio,numai ca este foarte scumpa.De aceea,taxele vor fi mari,minim 1800 lei cu transport inclus.
"Work shopuri"urasc acest cuvant pentru ca de-a lungul vremii am fost nevoita sa particip la multisoare.O relatie profunda cu copilul nu se stabileste intr-un workshop.Relatia aceasta profunda trebuie lucrata in fiecare clipa.
Copilul meu ,dupa 3-5 zile de tabara,se intoarce fericit ca ne vede si ca are ce povesti despre aventurile lui si ale prietenilor lui.Vorbeste cu patos ,este fericit ca a participat la aventuri numai cu pritenii lui si ca are parinti dispusi sa il asculte si sa se bucure de fericirea lui.Eu sunt impotriva taberelor cu parintii.
In general,nu prea agreez terapiile naturiste,dietele ,termeni pomposi de genul "comunicare nonviolenta.Nu sunt adepta batailor,in niciun caz,dar nici nu cred intr-o lume in care conflictele se rezolva doar prin comunicare.Asta este o lume ipotetica,lumea noastra reala este alta.Si copilul trebuie sa fie pregatit in toate privintele.
Tonnia spune:
Si despre platforma educationala ce ne poti spune?
Te-ai gandit la una anume sau depinde de raspunsurile primite?
Adica, macar in linii mari, e vorba de un sistem traditional sau de unul alternativ?
Este o initiativa foarte frumoasa dar elementele de noutate sunt doua, dupa mine: produsele bio si medicul care se ocupa de programul individualizat. In rest, sunt doar intrebari, proiectul pare intr-un stadiu de plan in care inca nu sunt stabilite directii ci se prospecteaza piata. Adica, nu suna a oferta, sunt intrebari. Adica, nu inteleg, se va deschide o astfel de gradinita?
Eu iti urez succes si poate iese ceva bun de aici!
Qamar spune:
birth_reborn, succes mult cu gradi
eu am completat chestionarul online, mi se pare o initiativa ffff faina
din pacate, exista un mare numar de persoane care vor valorifica mereu calitatea unei gradinite prin numarul de strofe memorate de copil sau prin rapiditatea cu care acesta este invatat sa scrie si sa calculeze, chiar daca are 3-4 ani
nu zic ca astea nu sunt bune dar din ce am inteles eu, gradinita asta vrea sa ofere si ceva in plus
inca o data, succes!
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."
sorana spune:
Din pacate in Romania copilul trebuie sa stie sa citeasca si sa socoteasca cu numere mai mici ca 10 inainte de a intra in cls. I.
Citez din programa MEc, pe care o gasiti aici:
http://www.edu.ro/index.php/articles/10133
A.2.4 "sa scrie litere si cifre"
C 8.5 "Sa desparta cuvinte in silabe"
C 9.2 "Sa asocieze sunetele cu litera corespunzatoare si cu forma ei scrisa
C 9.3 "Sa recunoasca litere mari/mici de tipar si sa le puna in concordanta cu sunteul asociat"
D 5.6 "Sa utilizeze numere si operatii simple"
Este vorba de programa prescolara pentru copii 3-7 ani.
Nu stiu cati parinti ar risca sa-si duca copilul in cls I-a fara aceste cunostinte.
Dupa parerea mea respectivele cunostinte trebuie dobandite in gradinita, deci gradinita trebuie sa respecte programa.
Riscul este sa iti duci copilul in cls. I si sa fie singurul care nu stie sa citeasca si sa socoteasca ....
In grupa mare si pregatitoare, dupa parerea mea, asta e prioritatea, restul in functie de timpul ramas.
Sigur pentru cei mici (3-4 ani) e ok sa faca ... orice. Sa se joace. Sa nu fie constransi de nimic, daca se poate.
Pentru cei mai maricei gradinita = invatat. Timpul liber - la joaca, acasa, cu prietenii, sporturi, activitati culturale, etc - dupa cum considera parintii, dar la gradi trebuie sa invete macar ceea ce e in programa, pentru a nu intra in cls. I-a cu "handicap".
Sorana si Monica (6 ani)
Qamar spune:
pai si in clasa I ce pisici mai invata daca ei deja scriu sa scrie, sa citeasca?
(Sorana, e o intrebare generala,deci nu cu directie catre tine
)
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."
sorana spune:
Noe - e mai rau decat crezi. Noi ne apropiem vertiginos de scoala si eu ma cam dau cu capul de pereti. Baietelul nasilor e in cls II-a. Prin martie anu trecut dadea deja autodictari. Adica seara invata poezia si a doua zi trebuia s-o scie din cap, respectand semnele de punctuatie! In cls. II-a, in octombrie, a luat "B" (= 6.50 - 8.49 in note vechi) pentru ca uitat un semnul exlamarii si o virgula la o autodictare a unei poezii de 4 strofe!
Fi-mea invata cu greu o poezie pe saptamana si ma intreb cu groaza cum va fi la scoala. Ce sa zic, citeste rezonabil de repede, socoteste pana in 100, cunoaste notiuni gen "sinonime, antonime", desparte in silabe cuvinte lungi, ma rog, multe chestii. Toti copii pe care ii cunoastem sunt la acelasi nivel!
In mod sigur cerintele parintilor de copii de 3-4 ani de la o gradi sunt mult diferite de cerintele parintilor de copii de 6+ (pregatitoare)
Eu personal nu sunt de acord cu sistemul asta, mi se par mult prea multe cerinte de la un copil - dar asta e situatia - ne adaptam sau emigram ....
Sorana si Monica (6 ani)
sorana spune:
Inca ceva - poate din cauza asta sunt reticenta la multele activitati extra-programa. Prefer sa imi iau copilul la ora 14.00 de la gradi, sa se joace in parc (adica bona o ia si se duce in parc cu ea), apoi seara sa facem ceva impreuna, fie ca patinam, fie ca iesim in parc, fie ca vedem un film, dar de la 9 la 13.00 mi se pare mai mult decat suficienta "scoala" pentru un copil de 6 ani. Dupa parerea mea trebuie sa aiba si ceva timp liber, sa se joace pur si simplu, ca de-aia e copil.
Sorana si Monica (6 ani)
loryi1974 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Noe birth_reborn, succes mult cu gradi ![]() eu am completat chestionarul online, mi se pare o initiativa ffff faina din pacate, exista un mare numar de persoane care vor valorifica mereu calitatea unei gradinite prin numarul de strofe memorate de copil sau prin rapiditatea cu care acesta este invatat sa scrie si sa calculeze, chiar daca are 3-4 ani nu zic ca astea nu sunt bune dar din ce am inteles eu, gradinita asta vrea sa ofere si ceva in plus |
Mie de exemplu nu-mi plac serbarile pentru ca ele presupun o adunare de parinti/catei/purcei cu blituri/camere video etc calare pe copii.
O gradinita normala ofera de toate:tabere,asistenta care se uita la copii in fiecare zi,mancare diversificata,teatre,excursii,joaca in aer liber,ore de teatru cu cineva specializat,ore de pictura cu cineva specializat,karate,patinaj,multe jocuri de creatie ,transport ,dar si respectararea programei MEC pentru ca in clasa intai un copil venit dintr-un sistem alternativ se adpteaza mai greu la sistemul normal.
Dupa parerea mea,singurele noutati aduse in discutie sunt:
*reducerea cu 80 % a virozelor prin nu stiu ce aparate pentru prematuri si terapii naturiste,ceea ce este o utopie.Mai eficienta este metoda cu asistenta ccare triaza copiii ,trimitandu-i acasa pe cei cu probleme.Si bunul simt al parintilor protejeaza mai bine copiii din colectivitate decat aerul purificat;
*workshopuri cu parinti-copii-educatori.Posibil ca unii parinti sa agreeze aceste tabere,dar mie nu-mi place ideea.Consider ca o relatie profunda intre parinti si copil se stabileste in fiecare clipa daca parintii au rabdare si enorm de multa intelegere si -si aduc aminte de boroboatele copilariei.
*mancarea ecologica.Si asta este o idee ok cu conditia ca taxele sa fie rezonabile pentru ca acest tip de mancare costa mult.
Toate celelalte sunt prezente sub o forma sau alta la majoritatea gradinitelor private.
Probabil trebuie sa gandesti o strategie pe termen lung pentru copil,adica merge de la 2a ni la 18 in sistem alternativ pentru ca altfel ar putea avea probleme daca nu este pregatit sa infrunte lumea reala.
sorana spune:
Lory 
Total de acord cu tine.
Pregatirea pentru scoala a copiilor din grupa mare si din grupa pregatitoare este din punctul meu de vedere mult mai importanta decat "workshopuri" la care sa ma enervez ca mi-au luat o zi din concediu aiurea ![]()
Sorana si Monica (6 ani)
Tonnia spune:
Nici mie nu-mi place treaba cu 80%, suna a reclama la Domestos!
Si nici n-ai cum sa verifici ca habar nu ai cat ar fi racit in alta gradinita.
Si medicul pediatru competent si-ar cam depasi competenta, nu e alta specializare aia care se ocupa de imunitate?
In orice caz, o gradinita ofera mai intai de toate o anume educatie, o vizune oarecare, ca e traditionala sau nu, ca se respecta programa Min sau e mai degraba vocationala etc, dar despre asta poate ne povesteste Irina.
Adica, iti duci copilul la gradinita nu pentru a nu se imbolnavi sau pentru a manca sanatos, ca poti sa-l tii si acasa si sa-l socializezi altfel, il duci pentru ce ofera gradinita dpdv al educatiei si te bucuri si platesti si pentru celelalte... in subsidiar.