Puiuti de randunici 2008!! (158)
Raspunsuri - Pagina 12
clauclau spune:
Delphin, eheee, la noi noptile sunt grele rau de tot, abia acum de vreo saptamana mai dormim si noi vreo 2 ore legat. Deci, Rebecca se trezea din ora-n ora sau chiar mai des de la 4 luni incepand si puteam s-o culc la loc doar la san. Sugea 5 minute si se mai culca inca o jumaate de ora or so! Am incercat de toate, am fost si la homeopat, am tinut tratament apropae 2 luni si nimic... Asa ca de vreo saptamana o tin cu mine in pat si nu o mai pun la san cand se trezeste. Ea plange putin, eu o mangai pe spinare, ii cant putin si usor, usor adoarme din nou.Dar nu merge chiar mereu si pe la 3-4 dimineata ii fac un bibe mic de lapte. Bea putin ce-i drept dar apoi se culca in continuare singurica dupa ce bea din bibe. Si se trezeste la 7 dimi cand o pun la san si apoi mai doarme inca o ora. Cam asa este la noi...
Eu n-am mai dormit o noapte de cand eram in al doilea trimestru de sarcina...
POZE
mihatp spune:
am citit rapid, aproape in diagonala, asa ca daca o sa confund una-alta sa ma iertati!
am vazut lume noua: Delphin si Cris. ma bucur tare sa va vad.
vad ca e adevarat, sarbatorile de Craciun sunt magice!
Cami, acum cateva zile am realizat cat de tampita
am putut fi cand am nascut, cum am stat eu cuminte in travaliu atata amar de zile, si nu m-am gandit ca e un pericol pentru Luca. confirmarea de prostie am avut-o si atunci, nu mi se rupsese apa spontan, ci pe masa, si totusi s-a scurs foarte putina la nastere. am avut teribil de mare noroc de faptul ca tunci cand a fost de nascut, am fost luata prin surprindere
(daca pot zice asa dupa 2 nopti si-o zi-ntre ele) si mi-a dat o energie fantastica...m-a ajutat DD. sper sa fie bine prietena ta si puiutul ma
sa se termine fara urmari.
ariel, sunt minunate iar preturile bestiale. primul impuls sa m-apuc de cheltuiala
. apoi mi-am revenit cu picioarele pe pamant si stau sa-mi fac niste calcule intai. suntem dupa o cheltuiala de 150 de mil pe mansarda casei si e taaaaaaaaaaare stramt. dar dezbracat nu-l pot tine, asa ca mi-am gasit motivul sa scap de stresul economiei (nu merge nici la mine, nici la randunoi).
Cristina merci mult de material, am vorbit cu ea, era tare prinsa si am stabilit ca ne povestim maine cand are un moment. eu nu pot merge pe la ea ca sunt racita si vreau sa-i mai dau un factor de stres.
zoze
merci de intrebare, sunt putin mai bine, il mai iau in brate, ca n-am ce face, si-l tin cu spatele la mine, si dragul de el se tot intoarce sa se uite la mine
pup lumea Clau, Luny, Nicol, Bubu si a aparut si Ursu
las
si pentru cele din alte "timpuri" decat noi, Adriuta, Mihutza si Gecko, ca numa' asa off-line ne prindem.
eu maine sunt libera ca are maica-mea program si a trebuit sa raman acasa, dar mi-am luat de lucru, ca am de predat 2 proiecte de finantare pana in 15 pe fondurile europene. am un stres de nu stiu daca o sa dorm. macar de as lucra pe ele daca tot nu dorm!
incerc sa ma mobilizez
Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008
Viata in 3 + la 7 luni
Luca creste
Miha scade
underqueen spune:
a adormit
. dupa o jumatate de ora de pus pe picioare - leganat - ridicat in fund - iar leganat - calarit mama - a adormit langa mine tinandu-ma de mana
...ce ma frapeaza e ca ii picau ochii in gura si se incapatana sa nu inchida ochii ![]()
mai e careva?
-------------------------
inteligenta ma urmareste dar sunt prea rapida
Maria cea mai fericita mamica de bebe Tudor Stefan (26.02.2008)
POZE
minunea mea
asa creste strumful mare
blankar spune:
mama Clau dar cum rezisti?
nu ai incotro nu?
inseamna ca sunt norocoasa Eric doarme de la 10 la 6-7
mai sunt si noi in care se trezeste de mai multe ori dar in
general e ok
mai greu e pana il adorm,urla ca trezeste tot blocul
nu stiu ce l-a apucat in ultima vreme ,asa de tare urla
si ma tine de mana
am citit intr-o carte ca intre 8-12 luni au nevoie de mai multa
atentie ca cica le e frica sa ramana singuri
si cand ies din camera plange desi ma vede ca sunt in bucatarie,el
in sufragerie ziua
Bomarzo spune:
Multumesc pt raspuns si sfat nicol-conte. Multumesc gudinde![]()
Mai multe despre noi: asa cum mentionam in primul mesaj ne-am mutat de o luna in Iasi (dupa aproape 5 ani de capitalism - in Bucuresti). Acolo am nascut-o pe Ioana, prin cezariana, la Elias, cu doc Tutunaru. Numai cuvinte bune despre omul asta. Desi foarte ocupat isi face bine meseria. Am vazut ca sunt pareri pro si contra in ceea ce priveste caracterul si profesionalismul lui insa eu n-am avut motive sa ma plang. O sa-i multumesc toata viata pt ce-a facut in cazul nostru. Asadar, a fost nastere la 39 saptamani, cu Apgar 9. Dupa 2 zile ieseam din spital cu puiuta in brate. Fericire maxima si stress la fel
.. Ce faci adika cu .. copilul??? Ca vine fara instructiuni de folosire!
Dupa o saptamana (atat avea!).. m-am dus cu ea la spital, in toiul noptii, la camera de garda, ca mi se parea mie ca face kk prea mult .. Acum rad cu lacrimi cand imi amintesc, dar atunci nu era de glumit cu mine, adika nu mai stiam deloc de gluma!!
Panica totala! Mi-au facut medicii de acolo un perdaf: nu aveti ce cauta cu nou nascutul in spital, MULTI MICROBI FEMEIE!!! ESTI NEBUNA!!! Eh, a trecut.
Slava Domnului randunicuta mea e sanatoasa si creste uimitor.
La fel va doresc si voua dragele mele..
Si am incalecat pe o sa si v-am spus povestea .. cum m-am priceput.
To be continued 
"cras amet qui numquam amavit quique amavit cras amet"
(mâine sa iubeasca cel ce n-a iubit niciodata si cel care a iubit sa iubeasca mâine)
nicol_conte spune:
De acord cu intalneala fara bebei, Luny
si hai ma ca vazusem si eu randunica ratacita, am vazut-o aproape in acelasi timp cu Gudinde- noapte buna Gudinde si iti dau o
ca am uitat sa te
mai devreme
Delphin mi-am clatit ochii cu pozicile voastre. Ai niste baieti superbi
-am vazut si cowboy de Africa- si tu esti o slabanoaga, ce sa mai zic, decat ca sunt verde
Miha tie iti doresc...mobilizare
!
Mami de
Antonia(23apr2008) si Alexia(24aug2005)
mstela spune:
Na seara.
Liana,am uitat sa-ti spun ca am gasit la plafar un ceai Diurosept bun pt eliminarea pietrelor la rinichi,tratare inf urin,litiaza ren.Contine coada caului,cozi cirese,matase porumb,mesteacan si altele.Mi se pare super.
Bomarzo,bine ai venit la noi.Baga mai multe mesaje repede sa scapi de moderare sa poti posta in acelasi timp cu noi.
Blanka,eu spun ca daca Eric e ok dupa atata lapte,fara varsaturi sau altceva,ce ai cu el?Daca i-ar pica greu,cred ca "ti-ar spune".
E f bine ca papa lapte mult,parerea mea.
Luny,eu spun sa nu-ti faci probleme cu ceaiul ca el ia din tzatzi lichid.La mine cam se duse lapticul
si am inceput sa-i fac ceai si tin biba pe masa si din cand in cand ii ma dau 2 guri de ceai ca nici ea nu vrea..Dar daca lapte abia a inceput sa pape,mi-e cam frik de deshidratare.
Stela,
mamica fericita de
TEODORA mult dorita (1.04.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=641612f5d169402f415057&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Minunea noastra,Teodora
mihatp spune:
Gudinde
si inca unul
pentru atentia ta, cu toata treaba ce o ai.
Bine ai venit Bornarzo
(am scris bine?), nu conteaza cand aterizezi pe crenguta, n-am avut un start, si eu sunt relativ noua fata de alte randunici, si apoi avem o viata in fata de mamicit! Scrie repede, chiar si numai cate o propozitie, cate un cuvant sa scapi de big-brother si sa ajungi la “prezent”. Stiu si eu cand am inceput, am crezut ca nu ma baga nimeni in seama, pana mi-au descoperit fetele mesajele in urma si m-au lamurit cum sta treaba.
Delphin, ce simpatica ai fost cu schimbarea de atitudine!
Luca mananca asa:
La 6,30-7, 180 ml (cantitatea de apa folosita) lapte
La 10 un bol de fructe cu iaurt sau cu cereale (habar n-am ce cantitate)
La 14 un bol cu legume cu carnita sau fara, si de maine cu galbenus (v-am zis eu ca sunt intarziata rau!) (habar n-am ce cantitate) (exemplu legume pentru o portie: 1 dovlecel mic, 1 morcov mic, brocoli cam cat un pumn de dama)
La 18 un bol cu cereale facut din 180ml apa
La 21,30, 210 ml (cantitatea de apa folosita) lapte
Foarte rar il prind la apa, ceai nu-i dau. Pentru ceai n-am nici o convingere contra, cred ca numai din comoditate. Dar vad ca incet incet accepta apa. Si eu m-am gandit ca bea putina apa dar… ce sa fac.
N-am insistat cu nimic la el. L-am lasat sa decida el cat vrea sa manance sau cata apa sa bea. De asta nici nu stiu ce cantitate de fructe sau legume mananca.
Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008
Viata in 3 + la 7 luni
Luca creste
Miha scade
Bomarzo spune:
Ioana mananca asa:
dimineata la 7 - 8 laptic din
cam 240 ml
la 10:30-11 masa de fructe cu cereale (destul de mult cantitativ - un bol)
la 13-14 masa de legume (piure si supita, ar mai slabut cu lichidele) + carnita (daca este)
la 17 masa de branza calcica si out sau in combinatie cu avocado sau banana (depinde de ce am si de insipiratie)
si seara, la 20:30- 21 laptic tot cam ca dimineata 230, 240 ml.
Nu shtiu de ce dar ea s-a intarcat singura cum a intrat in 8 luni. Off. Cred ca nu se mai satura saracuta, ca am avut destul de putin san.
Acum recent mi-a vomat dupa o tentativa de a-i da peste (a zis "mama" si in culmea bucuriei am tras concluzia "gata, e momentul sa-i mai introduc ceva" dar .. am dat-o in bara![]()
Si nu shtiu daca de la peste efectiv (care era proaspat, sarea din maini la curatat) sau de la oboseala..
Pt ca problema somnului.. chiar e o problema.
Se trezeste des noaptea plangand (i-au iesit dintisorii de jos si aia de sus stau sa rasara).. Ma gandesc ca de la asta o fi starea de agitatie( si deranj la stomacel). Dar ce sa-i dau? Pediatra zice ca in afara de gel pt eruptii dentare, de Nurofen (ocazional) si Panadol (cand nu se mai poate fara) alteceva nu exista.. Oare? Voi cum procedati?
"cras amet qui numquam amavit quique amavit cras amet"
(mâine sa iubeasca cel ce n-a iubit niciodata si cel care a iubit sa iubeasca mâine)
ccris_ccris spune:
Aa, Luny, eu nu am cu cin' s-o las' pe Andreea. Nu pot s-o las cu randunoiul acasa, iar eu sa plec in oras, la noi nu se practica, noi mergem impreuna peste tot.
Daca nu ne primiti in trei, atunci ramane pe alta data, cand e cu bebei, sorry.![]()
Miha, multumesc, si mie imi pare bine sa va "revad".
Clau, nasol asa, credeam ca daca mai creste Rebe, isi schimba programul. Macar dupa-amiaza mai prinzi vreo ora de odihna?
Bine ai venit pe crengutza Bomarzo!
Ma duc sa vad poze de Delphinash.
Cristina, cea mai fericita
de
Andreea Georgiana (18 aprilie 2008)
Iti multumim Doamne pentru mica minune!
POZELE MELE
Chocolate therapy is, oh, so good!