cat platesc notarului ???

cat platesc notarului ??? | Autor: cici

Link direct la acest mesaj

Vreau sa cumpar o parte dintr-o casa , si as dori sa stiu cum calculeaza notarii ce suma trebuie sa platesc eu sau vanzatorul(nu asta conteaza)
Am citit pe un site ca notarului, trebuie sa-i platesc 3% din valoarea tranzactiei +TVA ,insa zilele trecute am fost pentru un calcul estimatv, ca sa stim la ce sume trebuie sa ne asteptam ,si eu si vanzatorul,iar suma care mi s-a spus, mi se pare nejustificat de mare.Stiu ca suma se calculeaza cumva si in functie de valoarea impozitului catre stat ,(sau poate gresesc),iar ca idee ,pentru partea de locuinta care vreau sa o cumpar eu ,se plateste un impozit de 100 de ron/an.

Cum pot eu verifica daca calculele notarului sunt corecte si nu sunt ,nici eu ,nici vanzatorul furati pe fata?

Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Mergi la mai multi notari si compari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Acel 3% de care spui ca ai citit este impozitul pe tranzactii imobiliare care se achita la notar, dar merge la stat si il plateste vanzatorul.
Nu se calculeaza in functie de valoarea impozitului, ci exista niste grile cu valori estimative ale imobilelor, pe fiecare judet si localitate. Le poti cauta la adresa www.uniuneanotarilor.ro.
Pe urma ar trebui sa gasesti intr-un Monitor Oficial listele cu onorariile notarilor si sa-ti faci calcule.
Atentie, tarifele din listele de onorarii sunt minimale, niciun notar nu te poate taxa sub acele valori, dar nu exista valori maxime. Cel mai bine este sa compari tarifele de la mai multe birouri notariale si sa alegi.

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
Poze
Poze 2008 si altele
Vacanta Antalya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Multumesc mult ,am lamurit-o azi ,cand mi s-a explicat pe indelete ca in cei 22 mil de lei vechi ,intra si impozitul catre stat ,si intabularea.
Mie mi s-a spus suma ,fara detalii si eu calculasem mult mai mult cu impozit si intabulare crezand ca astea sunt costuri suplimentare

Mergi la inceput