sunteti multumite de plita inductie?are consum mare?stiu ca trebuiesc oale speciale,de consum nu stiu prea multe.
Din cėte stiu eu plita inductie consuma putin curent si trebuiesc folosite vase "induction"facute special pt.astfel de plite (care au un fund dublu de inox)
Induction sistem-e cel mai nou si cel mai performant mod de a gati .Se foloseste mult ėn Spania si Franta unde curentul electric are costuri mici.
Vasele facute pt.aceste plite sėnt f.scumpe.Eu am astfel de vase ėnsa nu am plita pt.ca aici curentul costa destul de mult din pacate.
Poze
Cartea tehnica spune ca ele consuma peste 1.5w/h pe ochi insa timpul de gatit se reduce cu 40% fata de o plita electrica normala(cele care se inrosesc in zona de gatit(.Ca sa iti verifici oalele,foloseste un magnet.....unele plite chiar vin cu un magnet...ca si accesoriu.
NICOLETA
Cele mai accesibile ca si banuti sunt de la Teka..2200 RON(de 60 cm) iar cea mai interesanta mi s-a parut ELECTROLUX EDH68200P care are inductie pe toata suprafata.
Cele de la Ariston sau Bosch sunt ok,insa eu am punctat plusurile.....
editez ca tocmai mi-am amintit ca si Whirlpool-ul are vitro cu inductie in 2000 ron
Incalzirea se face mult mai rapid decat la vitroceramice.
Mai ales ca exista (cel putin a mea are), un buton Booster - care accelereaza incalzirea.
Cand iei oala de pe placa, ochiul respectiv se inchide singur dupa vreo 10 secunde. Nu cred ca la vitroceramica exista functiunea asta.
Oalele de inox clar nu sunt ok.
INsa mama mi-a adus un ibric din RO - merge pe placa fara probleme.
Oalele de la Tefal intr-adevar , tb sa fi atenta cnd le iei, sa fie specificat ca merg pe inductie.