Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 - 6
Raspunsuri - Pagina 6
ingulea spune:
Mie mi se pare tare ciudata sa nu avem voie sa mancam rosii, cartfi si mai ales morcovi. Din cate stiam in sarcina chiar e indicat sa bem suc de morcovi. Eu cred ca trebuie sa mai cautam info pe net s-ar putea sa mai gasim si alte informatii. Despre vinete stiu si eu ca e contraindicat, mai ales cand la coacem, sucul vinetelor e foarte toxic.
Stiti, daca e sa ne ghidam dupa listele astea,n-ar trebui sa mancam cam nimic....
Rallu spune:
Sunteti mortaleeeeeee !!!
V-am lasat la morcovi, ficatei si rosii si ati mai adaugat cartofii, vinetele si...si nu mai stiu ce ca deja lista e prea lunga.
Incredibil!!!!
Eu propun internarea fiecarei gravide in spital pe perioada celor 9 luni, unde, in conditii de perfecta izolare si aseptice i se vor administra numai perfuzii cu glucoza si vitamine, ca sa fie toata lumea convinsa ca s-au luat toate masurile de precautie.
Suuuper tare!
Pacat ca n-ati vazut gravidute frumoase de la tara (de pe vremea noastra, nu a bunicii), tigancuse cu burta la gura, care papa de toate si dau nastere unor copii frumosi si rotofei.
Fratilor si surorilor eu am de gand sa mananc absolut DE TOATE!
Nici nu ma gandesc sa las pe cineva sa-mi interzica ceva pt. ca mi se pare curata stupizenie.
Pap tot ce am pofta doar ca am niste conditii obligatorii:
- absolut toata mancarea trebuie sa aiba origine controlata si sa fie in termen.
- totul trebuie sa respecte conditiile mele deosebit de stricte de igiena (toate spalate bine, necontaminate, etc).
- alimentatia trebuie sa fie foarte variata si sa contina la fiecare masa cele 3 principii alimentare: proteine, glucide si lipide. Adica oricat mi-ar placea ficateii de exemplu (ca tot sunt incriminati saracii aici) n-o sa mananc dimineata, la pranz si seara ci o data, cel mult de 2 ori pe saptamana ca sa las loc si altor feluri de mancare.
Va pup pe toate ca m-ati amuzat pe ziua de azi.
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Atat e de mare burtica10+
Asa arat eu acum
Rallu spune:
Aaa...si Blanca...apropos de industrializare si E-uri..si...ce mancau bunicile.
Nu stiu daca ai vazut ca rosiile, cartofii, morcovii, vinetele, ficateii si ce mai vrei tu, n-au fost incriminati si pusi pe lista neagra din cauza continutului de chimicale.
Nuuuuu!!!!!
Ci din cauza continutului de diverse vitamine care se presupune ca afecteaza sarcina (ma rog, probabil ca daca mananci o tona au si ei dreptate).
Acu nu stiu sigur...dar banuiesc eu ca si pe vremea bunicilor/mamicilor contineau amaratele astea de legume aceleasi vitamine
Cum naiba de lor nu le faceau rau?
Singurele cu care au dreptate listele astea sunt alimentele de origine animala (carne, oua, lapte, etc) cu origine necontrolata, netestate, etc.
Consumate in stare cruda pot transmite la om diverse boli pe care le aveau animalele respective.
De fapt asta e un subiect tocmai in voga pt. ca vine Craciunul si incepe nebunia trichinelozei pt. oamenii care cumpara purcei din Obor si nu de la magazine avizate..
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Asa arat eu acum
miki-miki spune:
Pooh multumesc pt raspuns. O sa incerc si eu L'Oreal Casting de sarbatori cand o sa am 10 sapt. Cred ca e fara amoniac, nu?
Fetelor sunt de acord sa nu exageram cu unele.
La tara sunt copii rotofei, frumosi dar spunti-mi cate taranci mananca zilnic salam , branza topita si fructe /legume aduse din Turcia? Mananca un ficatel de la gainusa din curte nu 4-5/zi cum am manca noi at cand cumparam 1kg. Cat despre rosii am citit ca , codita si frunzele au solarina, sau cele crude(gogonelele) asa ca nu vad o pb dc le mancam. De vinete stiam ca nu sunt tocmai sanatoase. Cartofii cei incoltiti sunt mai periculosi asa ca puteti manca ca nu patiti nimic.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki 8+
anne-marry spune:
rallu ai perfecta dreptate. am citit pe aici ca pe vremuri nu contineau atatea chimicale. pai chimicale in prezent contin si portocalele, si bananele, si strugurii si ...tot...pana si in paine am citit...sunt E-uri....vestitele e-uri ... eu stau la casa. si vad la soacra mea care a tine gradina cu legume ..k tot le pun te miri ce "fosfati" cum le zic eu ... adik ingrasaminte case usuca si nu tin de la seceta.... asa ca... ce sa zic, nici ce este in curte facut nu mai ai incredere ca este natural. si oricum, daca este totusi ceva in acele rosii, cartofi, vinete si morcovi, este ceva ce probabil nu tine de chimicalele din ele (chimicale care se regasesc in totate...dupa parere mea)...ci ceva compusi specifici produsului respectiv,. compusi care pp exista de cand...sunt acele produse..legume...nu?
in fine....nu dati cu pietre.... zic si eu. cel mai bine este ca fiecare sa faca cum consiera ca este mai bine, ca sa stea cu constiinta impacata, nu?
noi maine facem 10 saptamani in cap, implinite si intram pe saptamana 11...bine, asa cum consider eu ca ar fi, ca de fel, de la UM sunt 11 implinite ...dar stiu ca sarcina este mai mica ...asa ca....oricum, maine schimbam semnatura, si ca sa nu fie nici ca de la UM masuratoare, si nici ca la echo...k nu stiu cum sa ma exprim, in loc sa zic ca am 10 sapt si nus cate zile spre 11, sau ca am implinite 11 si sunt cu +, mai bine zic la mijloc...11 si gata
anne-marry mamica lui teodor alexandru si 10
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
uliiasi spune:
Ok, ati reusit sa ma convingeti cel putin sa renunt la salata de vinete, nu stiam ca nu sunt bune, dar restul o sa continui sa pap...
Am patit ceva la inceputul sarcinii, am luat niste oua de la un magazin si erau in termen, pentru ca m-am uitat special la data, dar cand mi-am facut o omleta am simtit un miros ciudat. Nu am reusit s-o mananc toata, am aruncat o parte, credeam ca am eu probleme cu mirosul, de asta am incercat sa mananc din ea. Dar cand sotul meu a incercat si el sa faca ceva din ouale alea, a vazut ca intr-adevar aveau o culoare verziue si miroseau urat!! Ma gandesc sa nu-i fi facut ceva rau la bebe de la oul ala.
Ma streseaza ca exista o posibilitate sa putem sa-i facem rau copilului asa de usor...ori poate am luat-o si eu razna...si sunt si la prima sarcina. Sunt convinsa ca cele care sunteti deja mamici si aveti acum al doilea bebe sunteti mult mai relaxate decat la prima sarcina.
Inca o chestie: in weekend m-am uitat la niste filmulete (de fapt erau niste linkuri chiar pe DC) cu nasteri naturale si prin cezariana. Sincer, la cea prin cezariana m-am infiorat cu totul cand am vazut cum taie doctorii aia burta, mi s-a parut ceva dupa care te refaci foarte greu. Nasterea naturala parca mi s-a parut mai putin traumatizanta. Asa e?
Rallu spune:
Anne Mary la cat mai multe saptamani
Oricum sa incheiem subiectul cu mancarea ca vor sarii scantei in curand.
Cel mai bine ... face fiecare cum vrea si gata
Acus' sa va spun ce vroiam de fapt sa zic de la inceput da' m-am luat cu salata de legume si am uitat.
Si mie mi-a dat sa fac HIV si VDRL, motivand ca mai nou, nu stiu cat de nou, nu te primeste sa nasti la Giulesti daca nu le ai facute.
Poate politica asta o au mai multe spitale.
Asa arat eu acum
miki-miki spune:
Gata fetelor, nu mai murim de foame , am gasit ce putem manca
http://www.click.ro/sanatate_click/mancati-seminte-in-perioada-sarcinii
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki 8+
uliiasi spune:
Haha!
In primul rand interesant articol (oare daca papam semintele prajite mai au vitamine? Ca-s mai gustoase...)
Ce m-a distrat a fost reteta de la sfarsit de Salat#259; cu semin#355;e de floarea-soarelui, a picat foarte funny dupa toate discutiile noastre cu rosii, morcov si branza feta si altele :
"Câteva frunze de salat#259; verde, câteva fire de m#259;rar, un morcov mare, o ro#351;ie, dou#259;-trei felii de #351;unc#259; sau friptur#259; de vit#259;, câteva felii de castravete, porumb din conserv#259;, semin#355;e de floarea-soarelui, felii de m#259;sline, brânz#259; feta, ulei #351;i o#355;et. "
Gata, asta a fost ultimul mesaj legat de mancare. Dar a fost funny .
O seara minunata sa aveti, vad ca deja incepe sa se intunece.
Rallu spune:
UIte ca eu nu citisem retetele de la sfarsit
Sper sa am chiar o seara frumoasa...ma duc la Vienna Magic. In viziunea mea va fi o seara plina cu valsuri si cu o atmosfera de vis.
Sper ca si in viziunea lor.
Asa arat eu acum